Şimdi Ara

%100 Yerli Telefon mümkün mü? Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ne demek istedi? özel video (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    İnsanların rahat etmek istemesi çok bir şey istemek mi? Ölesiye koşullarda çalışıp iş kazaları ile ölen insanlar olmasa bir ülkede daha iyi değil mi? Ölmek için mi çalışması gerek insanların? En önemli soru insan ne için çalışır? Daha çok borca batmak için mi? Bankaların fahişesi olmak için mi? İş çok tabi. Asgari ücreti bile tartışan işveren müsvettesi de çok bu ülkede. Türkiye nedir biliyor musun? Dünyanın işçi kıyma makinesinin diğer adı Türkiye'dir. Dünya işçi istatistikleri internette dolu aç araştır bak. Sokağa çıkmaya korkarsın. Ama bilmemek mutluluk ve bilmemek senin gibi geniş ağızla rahat rahat konuşabilmek demektir. Diğer şekilde yüzün kızarır ağzını yayarak isteyen iş çok demek istemezsin. Utanırsın. İnsanlığından nefret edersin. Ama bilmiyorsan konuş gitsin.
  • hükümetin bu konuda bir iradesi ve niyeti yok. sırf laf, oy toplamaktan başka dertleei yok. yerli araba nasıl bir yalansa bu da öyle bir yalan. inşaat yapmaktan düşünemez hale gelmiş bunlar, bunların ağzından çıkan hiçbir söze inanılmaz. kaldı ki milyar dolarla harcayabilecek insanların devlet teşvikine ihtiyacı da yok. üretmek isteyen her şekilde üretir.

  • Ya bunu düşünmek yerine yazılım konusunda neden ilerlemiyoruz, neden bizim de Cyanogen Mod veya MIUI gibi arayüz yazılım üreten firmalarımız yok akıllıca davranıp yazılım geliştirmeye yönelik adımlar atılsa bu ülke daha çok kalkınır. donanım konusunda milattan önce kalmayız kimse kusura bakmasın.

  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    4 yıl üni bitirdikten sonra asgari ücretle çalışmayı kastediyorsan iş var doğru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre ilk önce vestelin bu ise el atmasi gerek ...1 ton demirmi 1 tane
    i phone

  • Kim bu boş adamlara inanacak yerlimiş yemişim yerli malı. Milletin anasını ağlattınız elinde donundan başka bişey bırakmadınız yakında onuda alacaksınız.

  • Apple gibi bir tane zerresini bile burda üretmemiz gerekmiyor. Bu işten en büyük karı alan ve en büyük firma apple ve bir vidasını bile üretmiyor. Adamlarda tasarım var, yazılım var, arge var, patentler var, para var. Veriyor parasını ameliliğini çinlilere yaptırıyor ama asıl parayı kendi kazanıyor. Amerikada üretse şimdiye çoktan batmıştı. Amaç yerli olsun değil yerli markamız olsun olmalı. Bir anlasalar şu işten. Ama yok illa ameliliğini biz yapacaz. Herşeyin patenti alınmış nereye yapıyon. Arm mimarisi gibi yeni mimari mi geliştirecen, alternatif 5,5G mi geliştirecen, olmayan bir pil teknolojisi mi kullanacan. Android telefon satışından microsoft yılda kaç dolar patent parası kazanıyor haberiniz var mı ey yöneticiler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 30 Mart 2015; 22:17:29 >
  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    kulak dan dolma sözlerle olmuyor malesef.. Çalışmak isteyene iş çok lafı eskiden di. Şimdi hakketen iş bulmak zor!
  • yazılım geliştirmek için insana yatırım yapılsa , güzel olmazmi? uzay ile ilgili calışmalar veya kendi ülkemizde üretip firlatacagimiz uydular gibi konular varken , telefon nedir kardeşim !!..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun altına iyi güzel yorumlarınızı atmışsınız.Ama birinizde o videoyu izleme gereği duymamışsınız.Bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlıyorsunuz.Erdi Özüağ ve Mesut Çevik üzerine basa basa söylemiş.Gel gelelim işiniz gücünüz %100 mantığına ayak bağı olmak laf çarpıtmak.Ayıptır be kardeşim.İşi siyasete vuranlara ise şaşıyorum.Bunun siyaset ile bağdaştırmak ne kadar doğru.2.sınıf alt bileşenleri artık Türkiye'de üretmeliyiz diyor.Hani %100 bir yerli malı üretmek gibi hayal dünyasına kapılıpda insanları aldatmaya kalkmamış.Ama siz daha Bakanın ne söylediğini kestirememişsiniz bırakın yerli malını.Şimdilik sürekli yaptığımız ve olduğu kadarıyla sanayi piyasası canlandırılmak isteniyor.Bugün Çin montaj aklıyla büyüdü marka oluşumuyla piyasayı domine etti.Yani istenilen bir anlamda budur.Yurt dışında eğitim ve eleman göndereceğimize onları ayağımıza getirelim.Masraf ilave olarak bilgi hususunda gerekli önlemleri almış olalım.Bu Türkiye'ye şarttır ki ipin ucundan ufakda olsa tutmak lazım.




  • Bakanın hayal gücü çok kuvvetliymiş. Ne güldüm ya :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Bakanın hayal gücü çok kuvvetliymiş. Ne güldüm ya :D


    Sizin hayal gücüde aşağı kalmıyor bakanınkinden.Videoyu izleyip anlasanız bu yorumu yazmazdınız...
  • Fail mi olduk şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAzılım geliştirmenin donanım geliştirmeye çalışmaktan geri kalır bi yanı yok. Altyapı masrafı açısından görece daha masrafsız ve sade pc ile çalışmaya başlayabilirsin gibi duruyor ve haksız değil bu şekilde bakış. Ama belli bi altyapı/framework peşinden koşmak kolay iş değil.

    Peşinden koşmak donanım peşinden koşmaktan imkan açısından daha elverişli ama çok çok daha kolay değil.

    Parallela 4 kişilik ekiple geliştrildi mesela. Ama daha önceki belki binlercesi gibi, onlar da zor yoldan öğrendiler : Elinizdeki donanımı yeterince kullandırtacak yazılım altyapısı yoksa (compilerdan tut kütüphanelere kadar) ortada öyle kalıyorsun.

    Kuru kuruya teşvik demek ile, öyle al sana para demekle olmuyor zaten. Öbür konuda yazılmış, bilmem kaç milyon teşvik veriliyormuş faln diye. Para verip herşeyi getirin diyen bazı memleketler gibi olmaz bu iş. Arkasında yeterince durman lazım, gerekirse şu iş için şöyle bi çalışma grubu kuruluyor, firmalar adam yollayın maaşları bilmemneleri benden gibi yaklaşımlar olursa olur. Alın size bütçe(kolay kısmı), şu tarz bi işletim sistemi komponenti kurmak oluşturmak için çalışacaksınız diyecek yapı olacak. O yapıyı yönetecek olanlar, direktörler vs. de ideolojik temelden yaklaşmayacak olaya.

    Teknoparkda teşvik için 10 15 pc ile bişeyler peşine koşanları eleştirip duranlar, yazılım peşinde koşuyorlar, şöyle böyle yapmak lazım diyen çok bilmiş ekonomi uzmanlarının da kafalarındaki eksik tahtaları tamamlamak lazım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seefoo

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Bakanın hayal gücü çok kuvvetliymiş. Ne güldüm ya :D


    Sizin hayal gücüde aşağı kalmıyor bakanınkinden.Videoyu izleyip anlasanız bu yorumu yazmazdınız...

    Seninle hiç tartışmayacağım.
  • Yorumlara bakıyorum da Türkiye olarak neden hep geriden geldiğimizi daha iyi anlıyorum bizde kafası çalışan kişi sayısı çok az yetişmiş eleman yok denecek kadar az.

  • Yatırım,maliyet derken o iş zor.Yerli diye diye Çinde vidalanan malı burda millete armut niyetine yediriyorlar.Sorulması gereken şu dünyadaki bir sürü firma neden Çine akıyor işçilik ucuz,maliyet ucuz.
    Ama maşallah bizim burda milletin donuna kadar vergi alındığı için yerli yabancı firma ne yapsın.
    Daya bedava araziyi,daya maliyetine enerjiyi,şu kadar işçiye prim desteği gelsin sermaye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köfteciŞakir -- 30 Mart 2015; 22:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın bakan ne zaman hissetmeyi bırakmış ta bilim ve teknolojiye inanmaya başlamış acaba. Biz onu en son ben hissettim demesiyle tanımıştık. Sadece güldüm hemde çok güldüm...

  • Bu işler sadece belli teşviklerle olmaz ekonomiyi okuyanlar bilirler kurumlardan tutunda eğitime eğitimden siyasete kadar uzanıyor bu iş.
    Bakanımız fikri amca gıda sektöründe çalışıp Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı yapmış ne anlar yazılımdan telefon yapmaktan bu bir
    ikinci olarak yazılım konusunda eğitime destek vericeksin yoksa parayla teşviklerin silikon vadisinden başlangıç seviyesindeki küçük şirketleri satın alıp alıp devşirme şirketlerle bu iş sürekli olmaz belli bir seviyeye gelirsiniz ama 10-15 yılda unutulur gider tutunamazsınız süreklilik yok

    üçüncü olarak hadi yaptın telefonu türkiye hangi markasını pazarlayabilmiş hangi sektörde dünyada tanınır olmuş yok artık ucuz milliyetçilik yapıp ürün satıp benim cebime paramı giriyor yahu

    bunlar sadece 5 dkda aklıma gelen sorunlar böyle seçim öncesi pembe bir hayal tablosu çıkarmak zor köklü değişimler gerekiyo akpsi chpsi umrumda değil açıkcası. ben 10 yıldır gördüğüm akpnin böyle bir yenilikleri yapıcak altyapısı yok arkadaşlar.Donanımhaber editörleri kolay işmiş gibi anlatıyorlar güney koredir taylandtır açın tarih okuyun nasıl yaptıklarını görün





  • Üretilmesi bizde daha pahalıya gelecek olan yerli donanımlar konusunda gereğinden fazla ısrar etmenin anlamlı pek bir tarafı yok bence. Zaten dünya çapında donanımı bizden daha ucuza üretebilecek bir sürü büyük firma var bırakalım şimdilik onlar üretsin. Biz de bu üretilen donanımı satın alıp yazılım ile girelim pazara. Sonuçta bir programın burada veya dünyanın herhangi bir yerinde yazılması maliyet açısından çokta fark oluşturmaz.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.