Şimdi Ara

100 puan devlet veriyormus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
60.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siniftaki arkadaslar 80 puan alip barajin gecilebilecegini soyluyor kafam karisti bu arada sayisalim simdi ben ham 250 alsam toplam 350mi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2023 YKS'de Devlet 100 Puan Veriyor mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında merak edilen konulardan biri de devletin 100 puan verip vermediğidir. Bu konuda doğru bilgi sahibi olmak, sınav hazırlık sürecinizi doğru bir şekilde yönlendirmenize yardımcı olacaktır.

Bilgilerimize göre, devlet tarafından YKS'ye katılan adaylara 100 puan verilmemektedir. Ancak, belirli koşulları sağlayan adaylar için farklı puan türleri ve ek puanlar uygulanabilir.

Örneğin, şehit veya gazi çocukları, bazı özel yeteneklere sahip adaylar ve maddi durumu yetersiz olan öğrenciler için ek puanlar verilebilir. Bu ek puanlar, ÖSYM tarafından belirlenen kriterlere göre hesaplanır ve adayların sınav puanlarına eklenir.

YKS'ye katılacak adayların, ek puanlardan faydalanabilmek için ÖSYM tarafından belirlenen şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde detaylı bir şekilde açıklanmaktadır.

Dolayısıyla, devletin YKS'ye katılan tüm adaylara 100 puan vermediğini, ancak belirli koşulları sağlayan adaylar için ek puanlar uygulanabileceğini bilmek önemlidir. Sınav hazırlık sürecinde güvenilir kaynaklardan bilgi edinerek, doğru adımları atabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır, ilk sınav için baraj 180 puandır, o puan 0 net yaptığınızda bile gelir. Arkadaşlarınız tam anlatamamış, yada siz tam anlayamamışsınız. Siz 100 puan devlet veriyor diye düşünmeyin, o zaten ygs'nin içinde sayılıyor. Yani sizin ilk sınavda barajı geçmeniz için 180 puan yapmanız lazım. Soruların puanlarına göre ise 80 puan yapmanız gerekiyor. 100 puan zaten baştan oluyor, yaptığınız puan üstüne ekleniyor.

Şimdi sizin barajı geçmeniz için ilk sınavda her dersten 8'er net yapmanız gerekiyor. Tabi birinden yüksek diğerlerinden düşük yaparak farkı öylede kapatabilirsiniz. Ben sadece 180 puan yapan bir yol söyledim. 32 netle baraj geçilebiliyor.

Ham puan olarak dediğiniz puanda ise o 100 puan ekli halidir zaten, siz ham 250 puan aldığınızda o 100 puan içinde onun. Siz aslında çözdüğünüz sorular ile 150 puan aldınız. 100 puan kafadan ekleniyor, ham puan öyle bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonyeja

Hayır, ilk sınav için baraj 180 puandır, o puan 0 net yaptığınızda bile gelir. Arkadaşlarınız tam anlatamamış, yada siz tam anlayamamışsınız. Siz 100 puan devlet veriyor diye düşünmeyin, o zaten ygs'nin içinde sayılıyor. Yani sizin ilk sınavda barajı geçmeniz için 180 puan yapmanız lazım. Soruların puanlarına göre ise 80 puan yapmanız gerekiyor. 100 puan zaten baştan oluyor, yaptığınız puan üstüne ekleniyor.

Şimdi sizin barajı geçmeniz için ilk sınavda her dersten 8'er net yapmanız gerekiyor. Tabi birinden yüksek diğerlerinden düşük yaparak farkı öylede kapatabilirsiniz. Ben sadece 180 puan yapan bir yol söyledim. 32 netle baraj geçilebiliyor.

Ham puan olarak dediğiniz puanda ise o 100 puan ekli halidir zaten, siz ham 250 puan aldığınızda o 100 puan içinde onun. Siz aslında çözdüğünüz sorular ile 150 puan aldınız. 100 puan kafadan ekleniyor, ham puan öyle bulunuyor.

tamam hocam anladim sagol

• quote:

Orijinalden alıntı: Gregor Mendel

Siniftaki arkadaslar 80 puan alip barajin gecilebilecegini soyluyor kafam karisti bu arada sayisalim simdi ben ham 250 alsam toplam 350mi oluyor

0 net yapan 100 puan alıyor. Sen 250 puan yaptığında aslında 150 puan kazanmış oluyorsun.

160 tane soru toplam 400 puan getiriyor.

-40 0 puan 160 ise 500 puan diyebiliriz.
  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Peki 160 net 400 puan getiriyorsa 126 net kaç puan getirir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: warnom-

Peki 160 net 400 puan getiriyorsa 126 net kaç puan getirir acaba?

Bolum netlerine ve hangi puan turnu sorduguna gore degisir. Puan hesaplama siteleri var bunun icin.

• şurda sorulanları anlamayan adamlar sınava giriyor vay be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadar burs alıyorsunuz? (TL)
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.