Şimdi Ara

100 m2 eve yeni doğalgaz tesisatı yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar @disintegration ustanın tavsiyerinin bir kaç gündür okuyorum aklımda bazı şeyler netleşti.

İlçeye doğalgazın gelmesi ile eve doğalgaz çektirmeyi düşünüyorum.

Önce evi anlatayım ev 100 metrekare Kayseri Erciyes'e yakın yani iklim olarak sert diyebilirim.

Ev güney cephe tüm odaları güneş görüyor evin yakınında ev yok.

Yalıtım hiç yok ama tesisat döşenirken yalıtımda yapılacak.

Şimdi karar verdiğim ürünlere geçersek ;

Tesisat ------pprc dizayn oksi plus

Radyatörler ------ DD Plus

Vanalar------GAZ SENSÖRLÜ DANFOSS RA 2000 SERİSİ TERMOSTATİK VANA

Kombi------Buderus gb072

Evin şeklide böyle döşenmiş tesisat yok sonradan döşenecek.

100 m2 eve yeni doğalgaz tesisatı yardım bekliyorum.

Bizimkiler esnafa sormuşlar Buderus gb072 sizin eve çok büyük gelir demişler yoguşmasız bir tane kombiyi 2700'e verelim demişler benim gitmem gerekiyor.

Birde sizin eve 9 metrekare petek yeter demiş.

VE şimdi sizlerin önerilerini bekliyorum Kombi tesisat vana ne almalıyım nelere dikkat etmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri204 -- 22 Mart 2016; 20:23:00 >

Benimde düşündüğüm ürünler bunlardı. Petek boyutu bence yeterli.
    ayrıca bosch ve buderus gibi yoğ kombileri mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatlarıyla kullanın
    antreye petek eklettirin,
    modülasyonlu oda termostatını antreye monte ettiri,banyodaki havlupan ve antredeki petek hariç bütün peteklere danfoss ra2000 taktırın

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

evin üç cephesi de açık mı? kombinin yeri neresi olacak? tesisat sıva üstü mü sıva altı mı olacak?
    gb72 sizin evde büyük gelmez ama daha f/p bir ürün alabilirsiniz mesela buderus gb62 ve bosch condens 2500w gibi
    ayrıca bosch ve buderus gibi yoğ kombileri mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatlarıyla kullanın
    antreye petek eklettirin,
    modülasyonlu oda termostatını antreye monte ettiri,banyodaki havlupan ve antredeki petek hariç bütün peteklere danfoss ra2000 taktırın

Evin üç cephesi açık güneş alıyor.

Kombinin yeri mutfak.

Tesisat sıva üstü olacak .

Birde burda ki tesisatçılar 5000Bin civarı fiyat çekmişler ama ne takacaklarını ne kullanacaklarını söylememiş.

Benim düşündüğüm bu ürünlerle tesisatı bitirmek ne kadara mal olur birde ilçeye doğalgaz yeni geldiği için rekabet ortamı yok ona göre bana fiyat ne kadar verirler.

Kombi olarak ne almalıyım.

• kayseri204 kullanıcısına yanıt
    yazdığın malzemeleri yıllardır forumda öneriyoruz anadoluda bunları kullanan yok
    dizayn oksi plus yerine kompozit boru kullanırlar
    32mm ve 25mm çap yerine yarım parmak 1/2 kullanırlar
    kombiyi evin içine dğeil balkona monte ederler
    paralel ve çapraz bağlantı yerine petekleri alttan bağlarlar
    termostatik vanayı gereksiz görürler danfoss ra 2000 dersen uzaylı gibi bakarlar
    yoğuşmalı kombi önermezler illaki istiyorsan yarım yoğ kombi önerirler
    daha doğrusu premix teknoloji ile 3 eşanjörlü condense (yarım yoğuşma) arasındaki farkları bile izah edemiyorlar

kombi olarak bölgende/ilçende evine yakın olan+uzun süredir faaliyet gösteren el değiştirmemiş mümkünse de pazar günleri nöbetçi bulunduran markaların servislerini tercih et

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

yazdığın malzemeleri yıllardır forumda öneriyoruz anadoluda bunları kullanan yok
    dizayn oksi plus yerine kompozit boru kullanırlar
    32mm ve 25mm çap yerine yarım parmak 1/2 kullanırlar
    kombiyi evin içine dğeil balkona monte ederler
    paralel ve çapraz bağlantı yerine petekleri alttan bağlarlar
    termostatik vanayı gereksiz görürler danfoss ra 2000 dersen uzaylı gibi bakarlar
    yoğuşmalı kombi önermezler illaki istiyorsan yarım yoğ kombi önerirler
    daha doğrusu premix teknoloji ile 3 eşanjörlü condense (yarım yoğuşma) arasındaki farkları bile izah edemiyorlar

kombi olarak bölgende/ilçende evine yakın olan+uzun süredir faaliyet gösteren el değiştirmemiş mümkünse de pazar günleri nöbetçi bulunduran markaların servislerini tercih et

Teşekküerler sağolun peki bana tahmini ne kadar fiyat çıkarırlar.

• +
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.