Şimdi Ara

100 ile 300 TL Arası, 16 ohm, Bass Ağırlıklı Olmayan Kulaklık Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde cx 300 II ve cx 880 var, genelde sony marka telefonumdan dinliyorum müziğimi, android marketten poweramp pro yu satın aldım. Daha fazla kaliteye ihtiyacım yok.

cx 300 II bass ağırlıklı, ben ise genelde mid ve tizzlerin yumuşak olduğu bir kulaklık arıyorum...

cx 880 ise 32 ohm iyi performans vermiyor sony telefonla birlikte...

Genelde flac dinliyorum... Rock Metal ağırlıklı olmakla birlikte her çeşit müziği dinliyorum.

Şöyle helalinden ferah yumuşak midleri tizleri olan, adamı bass'a boğmayan 16 ohm kaliteli bir kulaklık önerebilecek arkadaş var mı?

Daha fazla kaliteye ihtiyacım yok dedim fakat bunu dememin sebebi artık ses kalitesi yüksek olan güzel bir mp3 çalar bulamıyor ya da bilmiyor olmam. Bu konuda da önerilere açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 7 Eylül 2012; 4:38:53 >

• 32 ohm da rahat sürülüyor pek önemli değil. Phonak PFE, Fischer Audio DBA02, Vsonic gr07, Ultimate Ears TripleFi10, Shure SE215 ürünlerini araştırabilirsiniz. Hangi tür müzikler dinliyorsunuz? Kaynak ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

Elimde cx 300 II ve cx 880 var, genelde sony marka telefonumdan dinliyorum müziğimi, android marketten poweramp pro yu satın aldım. Daha fazla kaliteye ihtiyacım yok.

cx 300 II bass ağırlıklı, ben ise genelde mid ve tizzlerin yumuşak olduğu bir kulaklık arıyorum...

Genelde flac dinliyorum... Rock Metal ağırlıklı olmakla birlikte her çeşit müziği dinliyorum.

Şöyle helalinden ferah yumuşak midleri tizleri olan, adamı bass'a boğmayan 16 ohm kaliteli bir kulaklık önerebilecek arkadaş var mı?

Daha fazla kaliteye ihtiyacım yok dedim fakat bunu dememin sebebi artık ses kalitesi yüksek olan güzel bir mp3 çalar bulamıyor ya da bilmiyor olmam. Bu konuda da önerilere açığım.

32 ohm birşeyi ya ipod gibi daha güçlü çıkışlı bir mp3 çalar götürür yada iphone gibi bir telefon.

Eğer yüksek ses kaliteli mp3 çalar diyorsanız Sansa Clip, Sansa Fuze, Sony A - serisi, ipod (özellikle video adındaki 5. kuşak), Cowon'dan sürüyle model, Hifiman'in aletleri..ve daha uzar gider.

mid ve tizzlerin yumuşak olduğu bir kulaklık arıyorum..'a gelince, Vsonic Gr06'nın tam o tipte olduğu söylenir. Ancak 100tl eder.

@Kaan: 32 ohm da rahat sürülüyor pek önemli değil demişsin ama mesela eğer Hisoundaudio paa-1 pro'yu Sansa Clipteki haline bakıp inceleme yapsaydım kısaca öeh der atardım kenara ama ipod iphone ile parladı resmen kulaklık ve o 32ohm idi ;) Olay en nihayetinde ses vermekte hemen her cihaz hemen her kulaklıktan ses çıkartır. Ama olay kulaklığın potansiyelini kullanmaksa..iş o zaman başka ve cihazlarla amfiler öne çıkıyor.

Ayrıca önerdiğin Phonak PFE, Fischer Audio DBA02 ve Ultimate Ears TripleFi10'u hiç dinledin mi sen? Ah ah bir bilsen ki özellikle Dba02 ve Tfi10 midle tiz delisi olup detay manyağı yapar adamı ve bu arada bası unutur o zaman tekrar düşünürdün ;)

Yarın herzamanki yerde buluşma var. Sen de gel, sahip olmasan bile kulaklık kültürün ilerler biliyorsun.

• Ben önermedim ki araştırın dedim :) Eskidendi o bunları öneririm tavırları artık sadece şeçenek sunuyorum. Araştırsınlar :) Buluşma içinse istesem bile gelemem. 1: Rize deyim. 2: Yarattığım sorunlardan sonra audiophile lerin yüzüne bakamam herhalde.

// Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler, mesajlarınızı esirgemediniz fakat ben yazdıklarınızdan çoğu zaman pek bir şey anlamadım. Ya teknik konuşuyorsunuz ya da cümlelerinizde anlatım bozukluklarınız var (sorun değil fakat çözemedim).

"32 ohm da rahat sürülüyor pek önemli değil." Bu cümle ne demek? Birde Kağan Hocam "Kaynak ne?" den kastınız nedir ?

Mair Hocam siz de "Phonak PFE, Fischer Audio DBA02 ve Ultimate Ears TripleFi10" kulaklıkları övdünüz mü yerdiniz mi anlamadım, yada bu kulaklıklarla ek aparat kullanmamızı mı tavsiye ediyorsunuz?

Mair Hocam Vsonic bir kaç inceleme okudum, pek aklıma yatmadı.

ihtiyaçlarımı tekrar yazayım isterseniz :

Şöyle Vibez tadında bir mp3 çalar...
    16 ohm 300 tl ye kadar mid ve tizleri güzel olan güzel bir kulaklık. (bassların dibimde tizlerin ve özellikle midlerin arka odada çalmasından bıktım)

Şu anda mp3 çalarımda olan müzikler : iron maiden, ace of base, Klasik müzikler (dvorak, rossini, vivaldi, bach vs vs) metallica, nazan öncel, göksel, dream theater, blind guardian, metallica, tool, therion,opeth, led zeppelin, rainbow, rammstein,bazı latin parçalar, cher, korn, cake, manu chao vb latin parçalar, epica, yanni, anathema, stratovarious, disturbed, mohsen namjoo, leman sam, grup yorum,battlore, sabaton, beseech, cathedral, athena, radiohead, muse, iamx vs vs vs vs her bi zıkkım var.

Genelde flac ve flactan kırma 320 mbt/s mp3lerim var.

sony marka telefonumdan dinliyorum şimdilik. Cowon ve sony a serisini pek beğenmiyorum :) beni mutlu etmiyorlar. Eski h320, vibez tarzı bir mp3 çalar arıyorum.

Şimdiden yeni tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

• Siz 16 ohm olmasını mp3 playerınızın kolay sürmesi için istemediniz mi? 32 liklerin de tam verimle sürülmesı için playerin sağlam olması gerekiyor ama yine de 32 liklerin çoğu bu konuda sorun çıkarmıyor. Deneyip görmek lazım. Bu arada kaynaktan kastım mp3 playerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Eylül 2012; 6:55:36 >
  • @eulogy: mesajlardaki jargona ait deyisleri arastirmiyorsan hazir bilgi pesindeysen anlamaman dogal. Bence bir Sennheiser cx300 ii al yeter. İyidir. Sahibinden.com'da vibez satiyorlardir herhalde. Yada alinik ilani ac buralarda.

13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mair

@eulogy: mesajlardaki jargona ait deyisleri arastirmiyorsan hazir bilgi pesindeysen anlamaman dogal. Bence bir Sennheiser cx300 ii al yeter. İyidir. Sahibinden.com'da vibez satiyorlardir herhalde. Yada alinik ilani ac buralarda.

Hocam saygısızlık etmek istemem ama "mesajlardaki jargona ait deyişleri araştırmıyorsan hazır bilgi peşindeysen" bu ifade çok yanlış, saldırgan. Bence kulaklık tavsiyesi isteyen bir kişinin okuduğunu anlaması için araştırma yapması gerekmez. Bu konuda uzman olan ya da olduğunu iddia eden arkadaş forumda tavsiye isteyen yazarın anlayacağı dilden birşeyler yazabilir.

Ayrıca böyle bir cümle kuran bir kişiden yazarın mesajlarını tam okuması beklenir. Ben sizin yazdıklarınızı tam okudum. Sizde dikkat etseydiniz bende zaten cx 300 II ve cx 880 olduğunu görürdünüz.

Neyse kırıcı davrandıysam özür dilerim. Başka forumlardan tavsiye almayı planladım. Yardımcı olan audiophile arkadaşlara teşekkür ederim.

• Valla çok da teknik konuştuğumuzu sanmıyorum. Kaynak ses kaynağı yani gayet açık. Mid middle ın kısası ve orta frekanstaki sesler. Bas düşük tiz de yüksek frekans sesleri. Herkes anlıyor genelde. Sürmek bir tek sıkınto olabilir. O da kaynağın kulaklığın hak ettiği sesi vermesini sağlaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Eylül 2012; 14:27:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Valla çok da teknik konuştuğumuzu sanmıyorum. Kaynak ses kaynağı yani gayet açık. Mid middle ın kısası ve orta frekanstaki sesler. Bas düşük tiz de yüksek frekans sesleri. Herkes anlıyor genelde. Sürmek bir tek sıkınto olabilir. O da kaynağın kulaklığın hak ettiği sesi vermesini sağlaması.

Evet hocam iyi yakaladın, "sürücü" kelimesine takılmıştım. Bu benim audiophile arkadaşlarla ilk yaşadığım sorun değil. Ses kavramından (sadece ses dalgaları değil) ve ses teknolojilerinden iyi anladığını iddia eden bir fizik hocası olarak -sözüm DH meclisinden dışarı- audiophile arkadaşlarla genelde hep kavram karmaşa sorunları yaşıyorum. Gerçektende akademik dil ile kültürden yetişme audiophile arkadaşların kullandığı dil birbirini tutmuyor. Vakti zamanında Headfi forumlarında audiophile bir arkadaşla girdiğimiz bir tartışma vardı. Tartışma bangolufsen, bose, shure vs vs gibi şirketlerin ürettikleri teknolojilerin çoğunun ses kalitesine bir katkısı olmadığı, bir pazarlama stratejisi olduğu üzerineydi. Israrla beni bilgisizlikle suçladı, ama sonunda anlaşıldıki aslında adam temel ses dalgasının yapısını ve özelliklerini bilmiyor. Bende bu forumlarda kazandığı deneyimlere saygı duyduğumu fakat gerekli bilgiyi öncelikle lisans kitaplarından edinmesi gerektiğini belirttim sonra da o foruma girmeyi bıraktım. Buradaki amacım uzun zamandır takip etmediğim kulaklık piyasası hakkında bir kulaklık tavsiyesi almaktı, gerçekten de sadece buydu. Ama nedense konu hep başka sohbetlere kayıyor. Bunun içinde gerçekten üzgünüm.

Aklıma bir örnek daha geldi :)

Şirketlerin genelde "gerçeğe yakın ses" sloganı yerine "gerçeğe yakın ses deneyimi" sloganını kullanması çok manidar. Çünkü onlarda biliyorlar ki ürünlerinin ürettikleri sesler gerçek seslere daha çok yaklaşmıyor hatta bazen aksine uzaklaşıyor. Daha etkileyici olabiliyor daha estetik olabiliyor fakat gerçeğe yaklaşmıyor. Ama hala çoğu audiophile arkadaş "etkileyici, dikkat çekici" gibi kavramlar kullanmak yerine "doğal" kavramını kullanıyor. Günümüzün elektronik tabanlı müzik endüstrisinde dahi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 8 Eylül 2012; 14:53:26 >

• Aslında bunlar da head finin türkçeleşmiş halleri gibi. Head fi de de mids highs diyorlar. Bir de emin değilim ama head fi de sürmek de drive diye geçiyor. Bizimkiler türkçeleşmiş halleri :) Bu arada ben audiophile değilim. Mahir abi öyle sanırım. Doğrudur fizikteki kavramlar halkın kısa öz kavramlarıyla çelişebiliyor. Doğal yerine etkileyici kullanılmıyor çünkü bunun karşıtı olarak yapay ses de var ve kiminin kulak zevki yapay sesten yana oluyor. Bunu detaylı açıklayamıyorum çünkü doğalın da yapayın da ne olduğunu bilmiyorum. Çok duydum ama doğal diye tabir edilen sesi duymadan bu kavramın ne anlattığını anlayamıyorum. Sanırım headfide bu da natural diye geçiyordu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Eylül 2012; 15:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42
    Yarattığım sorunlardan sonra audiophile lerin yüzüne bakamam herhalde.

Pek sorun yarattığın söylenemez ancak şunu merak ettim. Kim o "audiophile" ler dediğin insanlar? Ben Türkiye'de "odyofil" diye tâbir edilen insanlardan olduğunu düşünmüyorum.

Şu anda mp3 çalarımda olan müzikler : iron maiden, ace of base, Klasik müzikler (dvorak, rossini, vivaldi, bach vs vs) metallica, nazan öncel, göksel, dream theater, blind guardian, metallica, tool, therion,opeth, led zeppelin, rainbow, rammstein,bazı latin parçalar, cher, korn, cake, manu chao vb latin parçalar, epica, yanni, anathema, stratovarious, disturbed, mohsen namjoo, leman sam, grup yorum,battlore, sabaton, beseech, cathedral, athena, radiohead, muse, iamx vs vs vs vs her bi zıkkım var.

Hemen küsmeyin ya, dinlediğiniz müzik tarzlarına göre ace of base, yanni, cher basla daha fazla keyif verse de rock, metal ağırlıklı dinlediğinizden brainwavz modellerine bakın, M2 modeli mesela. mp4nation.net'ten sipariş verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 9 Eylül 2012; 14:14:54 >

• quote:

Elimde cx 300 II ve cx 880 var, genelde sony marka telefonumdan dinliyorum müziğimi, android marketten poweramp pro yu satın aldım. Daha fazla kaliteye ihtiyacım yok.

Önerilen kulaklıklar üzerinden yorum yapacak olursam
    Fisher audio dba02'nin basları görece az gelebilir fakat bir çok insana yeterli geliyor. Ben brainwavz b2 kullandım ve aynı kulaklık herşeyiyle. Tizler biraz soğuk yapıda. Midleri istediğinize yakın ama daha iyi seçenekler bulunabilir...
    Triple-fi yukarıda yazıldığı gibi midle tiz delisi değil bana göre. Hatta kulaklıkta ciddi bir mid eksikliği var. Tizleri kuvvetli aynı zamanda baslarıda hayal kırıklığına uğratmayacak kadar kuvvetli bir kulaklık.
    V-sonic Gr06'yı inceliyen kişi benim ve basları gereğinden biraz fazla. Tizleride mid ve bas'ın arkasında kalıyor. Sizin bütçenize daha uygun kulaklıklar vardır...
    Phonak pfe'nin beslenme(mp3çaların yeterince performans vermesi) sorunu olabiliyor aynı zamanda uyum sorunuda. Tizleri canlıdır ve midleride sevebileceğiniz türden. Araştırmanız gerekiyor biraz. Çünkü her müzikçalarla gitmiyor. Uzun dönem deneyenlerden tavsiye almak mantıklı olur...
    Brainwavz m2 cx300'e göre filan tartışmasız iyidir fakat bütceniz düşünüldüğünde çok tatmin etmeyecektir...
    Shure 215: Çok gideceğini düşünmüyorum açıkçası(çok denemedim toplam bir saat dinlemişimdir)

Ben Gr07 araştırmanızı tavsiye ederim.http://www.techno-fi.net/forum/index.php?topic=2281.0 incelemesini okuyabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: baran88

quote:

Önerilen kulaklıklar üzerinden yorum yapacak olursam
    Fisher audio dba02'nin basları görece az gelebilir fakat bir çok insana yeterli geliyor. Ben brainwavz b2 kullandım ve aynı kulaklık herşeyiyle. Tizler biraz soğuk yapıda. Midleri istediğinize yakın ama daha iyi seçenekler bulunabilir...
    Triple-fi yukarıda yazıldığı gibi midle tiz delisi değil bana göre. Hatta kulaklıkta ciddi bir mid eksikliği var. Tizleri kuvvetli aynı zamanda baslarıda hayal kırıklığına uğratmayacak kadar kuvvetli bir kulaklık.
    V-sonic Gr06'yı inceliyen kişi benim ve basları gereğinden biraz fazla. Tizleride mid ve bas'ın arkasında kalıyor. Sizin bütçenize daha uygun kulaklıklar vardır...
    Phonak pfe'nin beslenme(mp3çaların yeterince performans vermesi) sorunu olabiliyor aynı zamanda uyum sorunuda. Tizleri canlıdır ve midleride sevebileceğiniz türden. Araştırmanız gerekiyor biraz. Çünkü her müzikçalarla gitmiyor. Uzun dönem deneyenlerden tavsiye almak mantıklı olur...
    Brainwavz m2 cx300'e göre filan tartışmasız iyidir fakat bütceniz düşünüldüğünde çok tatmin etmeyecektir...
    Shure 215: Çok gideceğini düşünmüyorum açıkçası(çok denemedim toplam bir saat dinlemişimdir)

Ben Gr07 araştırmanızı tavsiye ederim.http://www.techno-fi.net/forum/index.php?topic=2281.0 incelemesini okuyabilirsiniz.

Hocam anlattıklarınız doğrultusunda ben ihtiyacımı güncelleyeyim, bakalım nasıl öneriler ortaya çıkacak.

Midler ve Tizlerden keyif alacağım, bassların baskın olmadığı bir mp3 player + kulaklık kombinasyonu önerebilecek var mı? Bütçeyide 800 tl ye çıkartalım artık katlanıcaz.

• Dedikleriniz Vsonic gr07 incelemesinde gördüklerimi andırıyor. Çok rahat dinlenen mid ve tizler ve aşırıya kaçmayan bas. Ama playerı bilemeyeceğim.

• Bütçe o kadar büyümüşken earsonics sm3 ve westone 4 incelemelerini okumanı tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: baran88

Bütçe o kadar büyümüşken earsonics sm3 ve westone 4 incelemelerini okumanı tavsiye ederim.

Costom'a kadar yolu var
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.