Şimdi Ara

%100 disk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba benim bilgisayarımda disk sürekli %100 oluyor ve gta sa gibi bir oyuna bile yükleme ekranı yavaş doluyor. Var mı çözüm önerisi olan?
    Ulaşamadığım çözüm yolları:
    •Superfetch ve Prefetch'i regeditten değerini 1 ya da 0 yaptım bir şey değişmedi.
    •WSearch, Arka Plan Akıllı Aktarım hizmeti gibi hizmetleri devre dışı bıraktım ve sonuç yine değişmedi.
    NOT:
    +Driverlar güncel
    +Yeni formatlı bilgisayar.

%100 disk kullanımı

• Hocam görev yöneticisi üzerinden "Kaynak İzleyicisi" ni çalıştırın ve "Disk" bölümüne gelin. Orada hangi programların ne kadar disk kullandığını görebilirsiniz.

Not : HDD nizin ömrü tükenmiş de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmenvirüs

Hocam görev yöneticisi üzerinden "Kaynak İzleyicisi" ni çalıştırın ve "Disk" bölümüne gelin. Orada hangi programların ne kadar disk kullandığını görebilirsiniz.

Not : HDD nizin ömrü tükenmiş de olabilir.

Hocam genelde System ve hizmet uygulamaları çok yiyor diskten.

%100 disk kullanımı

Dosya konumları görünüyor. Bu dosyalar önemli mi? Kapatsam sıkıntı olur mu?

%100 disk kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirhan3878 -- 27 Ocak 2018; 21:6:17 >

• Hocam Sistemle ilgili kapatmaları eğer ne işe yaradığını bilmiyorsanız görev yöneticisi üzerinden yapmayın. Fark ettiğim bir durum "yanıt süresi (ms)" değerleri normalin çok çok üzerinde. Ssd ile kontrol ettiğimde en yüksek 11 ms, Hdd ile kontrol ettiğimde en yüksek 15 ms değeri alıyorum. Ciddi bir sorun olduğu kesin, hdd test programları indirip hddnizi taratın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 27 Ocak 2018; 21:35:35 >
  • Kendi harddiskim bozulmuştu. Garantiye verdik. O gelene kadar bilgisayarcıdan ödünç harddisk aldım. Büyük ihtimal sıkıntı harddisktedir diyorsunuz. Umarım öyledir. Kendi HDD'm gelene kadar idare edeceğiz.
  • %100 disk kullanımı

%100 disk kullanımı

• Windows 10'un harddisklere karşı bi gıcığı da var. Harddiskiniz sorunluymuş bir de, eğer çipsetiniz ve işlemciniz destekliyorsa Windows 8.1 kurun derim.
  • Windows 8.1 kullanıyorum zaten. Başlat menüsünden anlaşılmıyor mu?
  • Var mı TeamViewer'den yardım edecek?
  • Geçmiş olsun.. 250 gb samsung 850 evo ssd kullanıyorum.. microsoftun ogrenciler icin ucretsiz lisanslı windows 8.1 sürümünü ssd ye kurduğumda aynı sorunla karşılaşmıştım.. senin gibi birkaç çözüm yolu deneyip sonuç alamamıştım.. sonra windows 7 yükledim sorunla karşılaşmadım.. bu sekilde 3 ay kullandiktan sonra gecenlerde windows 10 a yükselttim yine sorun yoktu cok şükür ki..

Tecrubelerimi aktardim insallah sorununuzu cozersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.