Şimdi Ara

100 Bin TL Ustu Arac Alabilenler ne is yapıyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
20
Favori
19.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok kolay para kazanmamışsa, anadan babadan kalmamışsa kolay kolay kimse 30 yaşından önce öyle 100-200 binlik araba satın alamaz kimse kimseyi kandırmasın.

    100 bin üstü araç alan (kiralayan demiyorum satın alanlar için konuşuyorum)

    eğer 30 yaş altı ise;

    baba parasıdır. başka bir açıklaması yok. kendisi alın teri ile kazanan adam o kadar parayı pat diye gömemez arabaya. ha şöyle olabilir, babadan zengindir, evini, dükkanını ofisini vs. zaten ailesi sağlamıştır, adam da sadece araba için para biriktirmiştir. o zaman satın alabilir. veya çıkartır babası verir geçer parayı.

    30 yaş üzeri ise;

    ticaret yapan birisi için çok da zor değil almak. ama yine bu nedenle batan da çok insan var. çünkü ticaret sandığınız gibi sürekliliği olan bir şey değil. örneğin müteahhit olabilirsiniz, bir ev satarsınız 200 bin liraya gider o parayla ticareti çevireceğinize araba alırsınız. sonra bir ev daha satarsınız 200 bine onu da bankaya koyar bir yıl boyunca yersiniz... bu böyle gider. ancak yaptığınız inşaatları satamama ihtimaliniz de vardır. bu durumda da batan müdeahhit olursunuz.

    genel olarak o araçları alanlar zaten ticaretle uğraşan insanlar. öyle yok doktor maaşı yok öğretmen maaşı ile alsanız bile astarı yüzünden pahalıya gelir.




  • Ben size söylim:
    İranlı arkadaşımız var, 30 yaşında. Türkiyede yaşıyor, kargo çalıştırıyor.
    Türkiye-iran arası, yanı ıranlı müşteriler turkıyeden mal alıyor tekstil ağırlıklı, o irana gönderıyor.

    Birkaç senede, merterde daire aldı, 200.000 tl cıvarı arabalara bakıyor. Gerçekten dürüst çalışkan bırısı.ayrıca kredısı aldı bunları nakit.

    Bu arada, önceki meslegi pilotdu, iranda maaş az oldugu ıcın kargoya başlamış. Tabı herkes beceremez ama becerenlerde köşeyi dönuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %90 ı baba parası sorsan çalışıp yapmış zırto lan 25 yaşında 100binlik arabaya binecek kadar ne kazandın kim sana öyle bir iş verdi parayı nerden buldunda ticaret yaptın kısacası doğuşltan zenginler hocam herhangi orta düzey zekada bir insana ver 250bin tl her türlü parasını katlar memleket öyle bir memleket olmuş ki çalışan değil para parayı kazanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    Arkadaş bilgisayar mühendisiyim demiş, fotoğrafı tefeciden hallice..

    Esimin internete koymam icin onay verdigi tek resim o ;) kro ve itici bir resim oldugu icin kimse musallat olmuyor. Ben de memnunum durumdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizim

    cCc antalya rustur rus kalacak cCc

    Ev iş arası 200 km. Sahil yolundan yapıştırıp gidiyoruz deli gibi bir manzara. Yazın kalıyoruz haftasonu geliyoruz memlekete.
    100 Bin TL Ustu Arac Alabilenler ne is yapıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşım 29. Mühendisim. Bakanlığa bağlı memur olarak çalışıyordum. Ailemden kalan miras falan da yok maalesef. Kendi yağımda kavrularak, yaş 27 iken ikinci el auris almıştım ilk kez.

    Fakat anladım ki memur maaşı ile kendi yağında kavrulmaktan öteye gitmek çok zor. Ticaret olayına el attım. Yaptığım iş nakliye üzerine. Öyle bazı arkadaşların dediği gibi ince iş falan da değil yani. Neyse, ticaret öncesi 50.000 TL'lik araca biniyorken şimdi 150.000 TL'lik aracım var. Ha gerekli mi? Bence değil. Yani bana Auris'te yeter, Kia Ceed'te yeter veya i30'da... Fakat maalesef ki gösteriş için bu tip lüks araçları almak gerekiyor.

    Şunu da belirtmek istiyorum; her ticaret yapan parayı bulacak diye bir şey yok. Ticaretten para kazanmak için başlangıçta %51 sizin beceriniz, %49 şans faktörü gibi etkenler söz konusu. Daha sonra piyasada tanındığınız zaman %51 olan beceri değeri yükselirken %49 olan şans faktörüne ait oran düşecektir. Aksi durumda %51'lik değer sahip olan beceriniz bile sizi bataktan kurtaramayabilir. Ya da %49'luk şans faktörünü arkanıza alarak ihya olabilirsiniz.

    Aslında bana göre asıl önemli olan faktör beceriden ziyade şans. Beceri bir şekilde kazanılabiliyor. Hiç bilmediğiniz bir konuda bile zamanla fikir sahibi, hatta söz sahibi bile olabiliyorsunuz. Ama şans olmazsa, maalesef atılımınızın hüsranla sonuçlanması yüksek ihtimal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nakliye derken ? ev mi taşıyorsunuz ? nekadar bütçe gerekiyor bu işi yapabilmek için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    Nakliye derken ? ev mi taşıyorsunuz ? nekadar bütçe gerekiyor bu işi yapabilmek için ?

    Hayır, elektrik piyasası. Kablo nakliyatı diyebilirim.

    Ufak bir kamyonetle işe başlayabilirsiniz. Tabi bunun için bakanlıktan belge alma muhabbeti var. İlk zamanlarda şehir içi taşımacılık yapmak durumundasınız. Yani yıldızlı belge almanız gerekir. Sonrasında işleriniz eğer ki ilerlerse şehirlerarası nakliyat işine de başlayabilirsiniz. Şehirlerarası nakliyat için gerekli belgeler ve bu belgeleri alabilmek için gerekli şartlar daha zor ve daha masraflıdır ama daha çok kazanırsınız.

    50.000 TL gayet yeterli bu iş için. Fakat şu var ki, mevcut Türkiye şartlarında elektrik kablosu altından bile değerlidir. Herkes herkese malını taşıttırmaz. İşte bu durumda, yukarıda bahsettiğim şans faktörüne ihtiyacınız var.

    Yani faktörlü detaylandırmak gerekirse;

    ŞANS; bir tanıdığınıza ait firmanın mallarını taşırsınız. Size güvenir, işi sorunsuz bitirirsiniz. Sürekli sizinle çalışır ve zamanla tanınırsınız.

    BECERİ; piyasada aktif olarak başka bir görevde bulunduğunuzdan, iş ile ilgili bilgi birikiminiz vardır. Atıyorum, piyasada nakliyatçı (işveren) değil de mal yükleyici (işçi) olarak çalışırsınız. Sizi bilen bilir. Daha sonra alan değiştirip, bu sefer aynı malların nakliyat işine girersiniz. Bu sefer işçi değil, işveren olursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya


    quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    Arkadaş bilgisayar mühendisiyim demiş, fotoğrafı tefeciden hallice..

    Esimin internete koymam icin onay verdigi tek resim o ;) kro ve itici bir resim oldugu icin kimse musallat olmuyor. Ben de memnunum durumdan

    Hocam gerçekten çok itici, kendi resmini koymasan da olur, araç vs olurmuş.. Neyse, benim hanımda facebook hesabımı kapattırdı evlenince, sorun yok.. Facebook zaten ya menopoz teyzelerin, yada eski sevgililerle oynaşacak tiplerin mekanı.. Bizim ülkede yersen bu.. Twitter ayrı bir jungle..
  • Küçük bir örnek ben Yalova'da yaşıyorum hanım ÖĞRETMEN 2500 tl ben pazarlama Müdürüyüm 5250 alıyorum yanında ev kredisi ödeyip 100000tl den Pahalı araç kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aileden gelen zenginlik çoğu, dedesi üsküdarda patates ekerken arsa değerleniyor, ailece refaha kavuşuyorlar.

    abidik gubidik işler yapıp 3000 lira kira vs. geliri olan insanlar tanıyorum.

    öteki türlü zenginliği benim midem kaldırmaz zaten.

    en yüksek tahsilli mühendisler doktorlar bile 30 yaşından önce aylık 10.000 tl gelire ulaşamıyorlar.

    eve giren 7500 lira maaşla 100.000 liralık araba alanlar ise bence deneye belgesellere konu olabilecek akıllara sahipler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimbabve milyarderi -- 11 Mayıs 2015; 16:14:11 >
  • Benim bildiğim kadarıyla çoğu öğrenci ve ev kadını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu Şirket aracı oluyor.Örneğin bizim şirkette 1 adet AUDİ Q7 var, 2 adet yeni passat ve 1 adet fluence var.Hepsi kiralık, her sene yenileniyor.Gidilecek görüşme yada misafire göre araç kullanıyoruz.Yeri geliyor 26 yaşındaki yeni çalışmaya başlamış asistanıda Q7 ile biyere yada şehre gönderebiliyorum...

    Bir diğer kısımsa baba arabası kontejyanı olabiliyor.Misal 20 yaşında pederin Landrover Freelander ı alıp kız arklarla gezebiliyorduk gibi...
  • Allah'a bin şükür aile olarak cok iyi arabalara bindik fakat ne kazanıyoruz bilmiyorum kimse bilmez ticaret sonuçta ama çogu yoruma Katılıyorum ancak bir Abi'min fabrikasında 50 işçinin 40 ının evi Arabası var 1500-2000 tl maasla bnce hepımız biraz para tutmayı öğrenmeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Hocam arastirdim kablo nakliyati diye ama hicbirsey bulamadım nasıl birşey bu iş ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    Hocam arastirdim kablo nakliyati diye ama hicbirsey bulamadım nasıl birşey bu iş ?

    Nette bilgi bulabilir misiniz bilmiyorum. Bu işin piyasası Karaköy ve Perpa arasındadır. Eğer İstanbul'daysanız Perpa'ya bir gidin dolaşın.

    Yok gidemem mümkün değil diyebilirsiniz. Ayrı bir kategori olarak geçmez ama kablo nakliyatı. Sonuçta hem kablo taşıyan hem de buzdolabı taşıyan firmalar var. Araştırmanızı normal nakliyat üzerine yapmalısınız.

    Şirket olarak düşünmeyin bir de, kendi malınızı taşıyormuş gibi farz edin. Mesela benim şirketim yok ama bu işi yapıyorum. Aslında keşke mümkün olsa da şirket olabilsem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Ticaret.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanet işlerindeysen s350
    İçisleri-dış işleri-sanayi enerji vs s500
    başbakan isen s600
    cumhurbaşkanı olursan s maybach pullmana
    Beleş binersin vergi yok yakıt derdi yok
    asgari ücretle calisirsan 100 bin TL ustu araba almak için 25 sene
    memur olursan 15 sene para biriktirmen gerek
    Tabi o zamana kadar araba fiyatları alıp başını gitmezse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaretle uğraşan adamın işine geliyor 100binlik aracın her sene amortisman bedeli %20 den 20bin tl yani devlete 20bin tl daha eksik vergi veriyor olay bu
  • mühetitlik galericilik emlak gayrimenkül rente car icra takip aklıma bunalar geldi alıyor satıyor 100bintllik arabayı beleş biniyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.