Şimdi Ara

10 yıllık power suplly degistirmelimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ortalama 10 yıl olmuştur Thermaltake ToughPower 750W w0116 modüler modelini kullanıyorum

Yeni sistem toplayacağım acaba bu PSU yu kullanayimmi şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı sessiz çalışıyor çıkışlar yeni sisteme uyarmi boşta iki tane pci-e 6 li kablo var bir tanede kısa bir tarafi 6 1 tarafı 8 li kablo var . Yeni anakartlarda gördüğüm kadarı ile 2 adet 8 li kablo girişi var linkte bir forum üyemiz paylaşmış linkteki resimleri orada sökülü resimleri var

https://forum.donanimhaber.com/satilik-thermaltake-toughpower-750w-80-yari-moduler-guc-kaynagi--136062983

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 28 Aralık 2025; 12:51:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kablo ve çıkışları uygunsa , yeni sistem de de kullanabilirsin.

Ekran kartının modeli, kasa dizaynı ve elbette renkte biraz önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 27 Aralık 2025; 22:24:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 yıllıkta olsa, sistem kararsızlığa düşmüyor kalitesi belli ise değiştirilmemeli. Basitçe ahmaklık olur. Yeni bir PSU daha kaliteli olmayacağı gibi daha sorunsuz hiç olmayabilir

Merhaba yeni PSU lar çok kaliteli gelmedi gözüme . O yüzden bunu kullanma tarafındayım ama yinede sormak istedim ömrü falan varmı bunların. Birde eski sistem i7 4790k Asus rx6600 ona 500 wat yeterlimidir sizce ona takip vereceğim onu yeni sıfır alacağım ona bir tane

Edit msi mag a500n-h modeli mesela uyarmi rx6600 icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 27 Aralık 2025; 21:49:4 >

Marka ise , çok fazla fan ve ışık yoksa ! i7 4790k ve Rx 6600 için 600w 80plus kaliteli bir şey olur. Oyun oynarken farkedersin zaten psu yetmiyorsa. Oem / Firmalar için üretilen PB / VX / GAMEBOOSTER / EVEREST / HADROON / GAMEPOWER / AEROCOOL gibi şeylerse 700/750w bile çoğu zaman riskli.

Zalman / CoolerMaster 600w olsa çok iyi olur derdim. Bu hafta DH de 700w cougar vardı 750 TL mesela o da F/P olarak iyidir.

Yine marka , çok kaliteli 500w 550w 80 plus eskimeyen bir kaç model olsa kısa süre rahatça kullanabilirdiniz derdim.

Ekran kartın 140w ve tam yükte 200w/220w ancak çeker diye düşünüyorum.

Anakart , hdd , fan ve ışıklandırma sonra da sıcaklıkta önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 27 Aralık 2025; 22:36:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Thermaltake'in ürünlerini uzun yıllar kullandım. Şu an piyasada benim diyen 750w bir çok PSU'dan, daha iyi performans vereceğini düşünüyorum.

• elektrik verimi olarak yeniler daha iyidir diye düşünüyorum ama bu psu çok sağlam bir psuydu ve hala öyle kapasitörleri içindeki her bileşen son seviye kaliteliydi tabi şimdi hatta şimdi kompnentler ic entegreler kapasitörler vs olsun bu kalitede üretilmiyor çünkü cok maliyetli olur.kullanmakta bir beis görmüyorum ancak rtx yeni girişi olan 12pwrh soketli bi ekran kartı kullanılacaksa emekli edilmeli yoksa yola devam

Büyük ihtimalle rtx 5060 falan alırım bu PSU da 8 pin 2 adet ekran kartı çıkışı vardı sanırım gündüz bakacagim

Eski donanımlar çok daha sağlam bende 2008 model modüler emektar bir PSU kullanıyorum hala ilk günkü gibi sessiz ve soğuk çalışıyor. Birçok donanım değiştirdim tek psu kaldı sabit. Sistemi de psu gücüne göre diziyorum hep.

Güncel f/p uygun serin ve sessiz bir PSU varsa 850 watt üzeri bende arayıştayım. Döviz daha fazla yükselmeden ne olur olmaz ömrü daha gider mi bilinmez, yedeklemek lazım.

koruma teknolojileri çok gelişmedi muhtemelen çok daha iyi koruma ve filtre teknolojileri bu psuda vardır performanslarınında düştüğünü sanmam bu psunun içini görmüştüm harika bir pcb ve komponentler vardı sadece eskinkomponentlerde enerji verimi düşük oluyor verim konusunda günümüzdekilerine yetişemez diye düşünüyorum.

850w üstüne gerek var mı

Yeni anakart ve ekran kartlarına anakart güç 2adet 8 li

Ekran kartı içinde 2 adet 8 limi lazım kablo . Yeni PSU lar bu şekildemi geliyor bugün kasadan bir bakacağım kutusunda hangi kablolar var boşta ve hangi çıkışlar var

AMD Ryzen 5 5600X 4.3 GHz@1.15V///Asrock X470 Taichi///Crucial Ballistix 2X8 Gb, 3200 MHz, CL16///MSI RTX 4070 Gaming X Trio///Corsair Force MP510, 480 Gb, Nvme///Arctic Liquid Freezer II 240 MM///Seasonic Snow Silent 1050W, 80+ Platinum///Be Quiet! Pure Base 500DX Beyaz///Aorus FI27Q, 1440P@165 Hz, IPS///Razer Deathadder V2///HyperX Alloy Core RGB
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

Anakart girişine pci-e güç girişi takılırım yani anlamadım

• Sistem bileşenleriniz önemliyse ve tam yükte 600w ve üstü çekecekse sistem ben olsam değiştiririm. Yıpranma diye birşey var. TR deki elektirik kalitesi malum. Bu nedenle bence daha çok yıpranıyordur. 10 yıl bir bileşen için oldukça yeterli bir süre. Kaliteli markalar 10 yıl garanti veriyor hala yerinizde olsam değiştiririm.

Ömrü yok. Herkes bir şey söyler bizzat elektronik tamir eden, tamir işiyle uğraşıyorum. Mesleğimde bu. PSU değiştirilmez, yıpranmaz. Yıpranma yerine içindeki bileşenlerden birnde bozulma olur maksimum. O bile iş bilen biri tarafından değiştirilir yola devam edilir. Filtreleme teknolojileri falan değişmedi. Konuda çok cahilce yorum okudum. Filtrelemeden sorumlu devre elemanları 50 yıldır aynı ve bilinen ekipmanlar. Bobin, kapasitör temelli, ekran kartı mı ki bu onda opamp ile filtreleme beklentisine girilelecek.

sorunsuz kullanın. Soket yapısı değiştimi onu bilemem yalnız. Masaüstü sistem toplamayalı bir süre oldu

Merhaba anakart güç girişi için bir adet 8 pin kablosu mevcut ekran kartı için 1 adet 8 pin ve ayrıca 4 adet 6 li pci-e kablosu var . Yeni tip anakartlarda gördüğüm kadarı ile 2 adet 8 pin güç girişi var . Ekran kartlarında ise 12 pin giriş var . 2 tane 6 pinli kablo yanyana ekran kartına takılırmi. Ve ekran kartından boşa çıkan 8 pin pci-e kablo anakarta takılırmi onu merak ediyorum . İki ay öncesine kadar PC yi sürekli UPS ile kullandım düzenli temizliği yaptım bu kalitede PSU varmıdır bilmiyorum ama cidden kaliteli sessiz bu o yüzden sorma gereği duydum eğer olursa bunu kullanırım olmazsada yeni bir tane alacağım artik

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.