Şimdi Ara

10 yıldır ruhsatta 2 koltuk görünen panelvan bu gün sorun oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 Model Panelvan H100 aracımız var firmamızda kullandığımız daha 70,000 kmde herneyse muayene zamanı geldi götürdüm ve kaldık. Hemde Ağır Kusurlu olarak sorun ise koltuk sayısının 2 olması. Bu araç 10 yıldır böyle geçiyorken, şimdimi sorun oldu.

Çözümü ise ruhsata 2+1 olarak yazılmasıymış.
    Konu hk. bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droll -- 21 Temmuz 2012; 19:37:43 >

• Muameleciye gidip durumu anlatın. Size ek-1 formu doldurup versin. Bu belge ile muayeneye gidin. Tüvtürk, bu belgeye aracın muayenesini işleyecektir. Elinizdeki ek-1 belgesi ile trafik şubeye gidip yeni ruhsatınızı çıkarabilirsiniz.

Veya muameleciye vekalet verin o uğraşıp çıkarsın. Onlar işini daha iyi bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Muameleciye gidip durumu anlatın. Size ek-1 formu doldurup versin. Bu belge ile muayeneye gidin. Tüvtürk, bu belgeye aracın muayenesini işleyecektir. Elinizdeki ek-1 belgesi ile trafik şubeye gidip yeni ruhsatınızı çıkarabilirsiniz.

Veya muameleciye vekalet verin o uğraşıp çıkarsın. Onlar işini daha iyi bilir.

+1 anlatmama gerek kalmamış

Hayır işin garip yanı, bildiğim kadarıyla h100 lerde tekli koltuk yok. Neden öyle yazılmış acaba..
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Al bir tane kırık dökük koltuk, kes ortadan koy gitsin. Ortaya da suntadan birşey yaptır. Al tekli koltuk diye geçir muayeneden. Sonra söker kendi koltuğunu takarsın

Hayır işin garip yanı, bildiğim kadarıyla h100 lerde tekli koltuk yok. Neden öyle yazılmış acaba..

Sag on koltuk çift kişilik degil mı zaten ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Yunba53

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Al bir tane kırık dökük koltuk, kes ortadan koy gitsin. Ortaya da suntadan birşey yaptır. Al tekli koltuk diye geçir muayeneden. Sonra söker kendi koltuğunu takarsın

Sag on koltuk çift kişilik degil mı zaten ?

Evet çift kişilik. Bazı modellerine sırt kısmı yatıp bardaklık oluyor. Onlar da galiba grand saloon modeliydi. Mitshubishi L300 de var tekli koltuk.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~

• Eski ruhsatlarda sürücü hariç ruhsatlara yazılırdı, yeni ruhsatlarda sürücü dahil yazılmaya başlandı.Çeşitli sebeplerden yeni ruhsatlara da eskisi gibi yazılanlar oldu ( sürücü hariç şekilde). Doğrusu ruhsat ile aracın uyuşması günümüzde.Kafa karıştırdığı için hariç,dahil vs olaylarını kaldırdılar.

Geçiş dönemi hataları bilindiği için, yakın zamana kadar bu sürücü dahil hariç kısımlarına yanlış yazıldığında sehven hatalıdır denildi ve muayeneden bırakılmadı.Kusur karşılığı farklı olması muayeneden kalıp kalmamayı etkiliyor sonuçta.Doğru olan her zaman doğru ama muayenden kalıp kalmama onun kusur karşılığına bağlı.

Yapacağınız, araç kimin üzerine ise(vekalette olur) size verdikleri bir beyaz kağıt ile bağlı olduğunuz emniyete gidiyorsunuz,koltuk bilgisi yazan ruhsat kısmını değiştiriyorsunuz.Beyaz kağıt verilmedi ise dilekçe ile de başvurabilirsiniz emniyete,koltuk sayımın yanlış olduğu dosyasından bakılarak doğrusunun yazılması diyerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirme için teşekkürler bende biraz araştırdım da yeni bir olaymış zaten, artık yapacak birşey yok sanırm.

Aracın yolcu tarafında 2 koltuk var bu arada soranlar için.

Tekrardan teşekkür ediyorum..

Peki bir şey daha aracın bağlı olduğu Emniyet Şubesinemi gidilecek yoksa başka bir şube olurmu ?

Orijinalden alıntı: droll

Bilgilendirme için teşekkürler bende biraz araştırdım da yeni bir olaymış zaten, artık yapacak birşey yok sanırm.

Peki bir şey daha aracın bağlı olduğu Emniyet Şubesinemi gidilecek yoksa başka bir şube olurmu ?

geçmiş olsun ortak,bağlı bulunduğun şubeye gideceksin,dosya orada.
    BMW 118i Joy plus
  • Bizim araçlarda 4 kişi geçiyor, muayenede fark ederlerse yeni ruhsat çıkartmak için masraf ediyorsun, fark etmezlerse bir 2 sene daha devam.

Memurun yaptığı hatayı biz cebimizden ödüyoruz mevzu bu.

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

Orijinalden alıntı: droll

Bilgilendirme için teşekkürler bende biraz araştırdım da yeni bir olaymış zaten, artık yapacak birşey yok sanırm.

geçmiş olsun ortak,bağlı bulunduğun şubeye gideceksin,dosya orada.

Sağol abi , şube olayında banada öyle geldi ama muayenedeki elemen herhangi bir diyince kafam karıştı.

@drsnrky Hocam valla banada bir dilekçe muhabbeti söylendi ama tam detayını ayrıntısını öğrenemedim tam olarak, müsait bir zamanda bu işleri kovalamak gerek.

• Bilgi: Farklı bir şubeden ruhsatı çıkarttırdım,gün içinde halloldu.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.