Şimdi Ara

10 Yaşındaki Kardeşim Programlama Öğreniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam gazetelerde Finlandiya'da ilkokul öğrencilerin programlama öğrendiğini görmüş ve hemen bana da baskı yaptı kardeşime öğretme konusunda. İşin kötü kısmı programlamaya çok uzak biriyim. HTML kodu dahi yazamam. Babam kardeşimi ikna etti. O da baya heveslendi.

Ben de araştırıp, en sonunda Microsoft'un çocukların için tasarladığı Small Basic diye bir programa ulaştım. Tamamen Türkçe olmakla birlikte bir de 71 sayfa eğitim kitabı var. İki gündür kardeşimle kafa kafaya vermiş hem kitaba çalışıyoruz hem de programlamayı öğreniyoruz. Şu an DOS ekranına yazı yazmayı, soru sormayı ve cevabı kaydetmeyi ve basit hesap makinesi yapmasını öğrendi. Tabii ben de öğrendim. İngilizce ile matematik baya yardımcı oluyor.

Gelelim asıl konuya: Dediğim gibi kardeşim kadar sıfırım. Eninde sonunda bu 71 sayfalık kitap bitecek. Bundan sonra nasıl bir süreç izlemeliyim. Programlamayı öğrenmesini için ona nasıl destek olabilirim? Aranızda muhakkak küçük yaşlarda başlamış kimseler vardır. Bir rehberlik ederseniz ya da tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.

Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • programlamadan çok bu yaşlarda algoritma mantıgını ogretirsen gerisi gelir, gerisi zaten ezber, algoritmayı nasıl ogretirim dersen algoritma bir işi yapmak için izlenmesi gereken adımlardır, ornegin ekmek nasıl alınır ? sorusuna 1.basla 2.evden çık 3.fırına git 4. ekmek al 5. geri gel, şekline basit gündelik olayların algoritmasını çıkararak bir temel olusturulabilir.

edit: bu arada html programlama dili değil betik dilidir, aritmatik işlemler, döngüsel işlemler yapamazsınız bunları yapmak için yanında php,asp yada jsp gibi bir programlama dili bilmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Smiths -- 10 Eylül 2012; 0:56:10 >

Orijinalden alıntı: Apollon

https://www.acikakademi.com/acikakademi/eep/pdefault.aspx

Seni şuraya alalım

Aynen.

Orijinalden alıntı: Sucuklu Menemen

Ben hemen hemen o yaşlarda başladım, PHP ile devam etsin bence.

Peki siz nasıl öğrendiniz? Ondan bahseder misiniz?

Ben kodları ezberlemesinden ziyade mantığını anlamasını istiyor.

Mesela,

1. TextWindow.ForegroundColor = "Red"
    2. TextWindow.WriteLine("DonanımHaber")

Kodlarını çalışırken kelime kelime ne olduğunu öğrettim. Önce İngilizce manalarını öğrettim. Sonra bilgisayarın kendine ait bir dili olduğuna ve onunla konuşmak için o dili bilmemiz gerektiğini ve onun da programlama olduğunu söyledim. TextWindow, pencerede göster demek ve sen bunu yazınca bilgisayara ilk emri vermiş oluyorsun diye açıkladım. TextWindow'u tırnak içine almazken neden Red kelimesini tırnak içine aldığımızı biliyor musun diye sordum. Cevap gelmeyince ben açıkladım. Ben yolda birine TextWindow desem bir şey anlar mı? Anlamaz çünkü o bilgisayar anlayabileceği bir kelime ama Red kelimesi İngilizce kırmızı demek olduğu için insanlar anlar. O yüzden programlama da insanların kullandığı kelimeleri tırnak içine alıyoruz dedim.

Bu şekilde gidiyoruz sürekli. Sizce iyi bir yöntem mi yoksa başka yöntem daha mı iyidir?
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.

• Kardeşini kıskandım.

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • Kesin kardeşindir, hiç şüphe yok yani, hepimiz eminiz kardeşin olduğuna, yoksa sen ohoo 1.90 boyunda üniversitelisin yani, bu su götürmez bi gerçek bla bla bla

quote:

Orijinalden alıntı: aky29

Kesin kardeşindir, hiç şüphe yok yani, hepimiz eminiz kardeşin olduğuna, yoksa sen ohoo 1.90 boyunda üniversitelisin yani, bu su götürmez bi gerçek bla bla bla

http://forum.donanimhaber.com/m_65627266/tm.htm
    sen kaşındın.

bıreysel sılahlanma durdurulsun artık yaa bu ne boyle bugunku kacıncı head shot bu yaa tırstım valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin 0ktay -- 10 Eylül 2012; 3:08:52 >

• en büyük tavsiyem kullanacağınız programları Türkçe değilde orijinal dilinde İngilizce olarak kullanmanızdır

quote:

Kesin kardeşindir, hiç şüphe yok yani, hepimiz eminiz kardeşin olduğuna, yoksa sen ohoo 1.90 boyunda üniversitelisin yani, bu su götürmez bi gerçek bla bla bla

sen kaşındın.

• quote:

quote:

sen kaşındın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

sen kaşındın.

/>

Rockstar Games
    Grand Theft Auto Midnight Club: Street RacingSmuggler's RunMax PayneGrand Theft Auto IIIThe Italian Job State of EmergencyGrand Theft Auto: Vice CityMidnight Club IIMax Payne 2: The Fall of Max PayneRed Dead RevolverGrand Theft Auto AdvanceGrand Theft Auto: San AndreasMidnight Club 3: DUB EditionGrand Theft Auto: Liberty City StoriesGrand Theft Auto: Vice City StoriesManhunt 2Grand Theft Auto IVGrand Theft Auto IV: The Lost and DamnedGrand Theft Auto: Chinatown WarsGrand Theft Auto: The Ballad of Gay TonyMax Payne 3Grand Theft Auto V

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Babam gazetelerde Finlandiya'da ilkokul öğrencilerin programlama öğrendiğini görmüş ve hemen bana da baskı yaptı kardeşime öğretme konusunda. İşin kötü kısmı programlamaya çok uzak biriyim. HTML kodu dahi yazamam. Babam kardeşimi ikna etti. O da baya heveslendi.

Ben de araştırıp, en sonunda Microsoft'un çocukların için tasarladığı Small Basic diye bir programa ulaştım. Tamamen Türkçe olmakla birlikte bir de 71 sayfa eğitim kitabı var. İki gündür kardeşimle kafa kafaya vermiş hem kitaba çalışıyoruz hem de programlamayı öğreniyoruz. Şu an DOS ekranına yazı yazmayı, soru sormayı ve cevabı kaydetmeyi ve basit hesap makinesi yapmasını öğrendi. Tabii ben de öğrendim. İngilizce ile matematik baya yardımcı oluyor.

Gelelim asıl konuya: Dediğim gibi kardeşim kadar sıfırım. Eninde sonunda bu 71 sayfalık kitap bitecek. Bundan sonra nasıl bir süreç izlemeliyim. Programlamayı öğrenmesini için ona nasıl destek olabilirim? Aranızda muhakkak küçük yaşlarda başlamış kimseler vardır. Bir rehberlik ederseniz ya da tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.

Finlandiya bizim için pek örnek bir ülke değildir aslında, yanlış anlaşılmasın sözlerim eğitimde çığır açmış bir ülkedir Finlandiya. Şöyle ki mesela Finlandiya'da öğretmen olmak burada doktor, mühendis olmak gibi popülerdir. Maaşları söylemiyorum zaten. Bizim örnek alacağımız standartların çok üstünde diyorum. Keşke olsa ama.

Bizim eğitimden anladığımız şey şu, bu öğrenci ortaokulda başarısız bundan birşey olmaz yazdır meslek lisesine. Diğer tarafta her öğrenci başarılı olur diye şart koşmuş bir eğitim anlayışı var.

Ayrıca yapmaya çalıştığınız şey bence çok güzel, illa kodlama işini anlayıp program yazması şart değil burda önemli olan o yaşta analitik düşünme yeteniği artırabilmesi, yani soruna yaratıcı bir çözüm getirebilmesi.

Ama nedense bizde bilgisayar dersleri power point dışına çıkamıyor zaten çoğu zaman o bile yapılmıyor ya. Zaten bilgisayar derside kalmadı işin garibi. Seçmeli ders bilgisayar ama öğrenci seçemiyor niye çünkü onun öğretmeni yok veya öğretmen akıllı tahta bekçiliği yapan bir görevli konumuna getirilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Babam gazetelerde Finlandiya'da ilkokul öğrencilerin programlama öğrendiğini görmüş ve hemen bana da baskı yaptı kardeşime öğretme konusunda. İşin kötü kısmı programlamaya çok uzak biriyim. HTML kodu dahi yazamam. Babam kardeşimi ikna etti. O da baya heveslendi.

Kitapı nerden buldunuz?

• quote:

quote:

sen kaşındın.

bence algoritma ve veri yapılarıdan (c++,) yürüsün gitsin ders notlarını istersen yollarım sana hala duruyosa pcde
    dipnot:programlama okuyorum

• quote:

quote:

sen kaşındın.

Feci headshot

• quote:

quote:

sen kaşındın.

• Benimde nacizane tavsiye python olur. internetde türkçe kaynaklarda artmakda. Aslında ilk önce basit bir algoritma kitabıylada başlanabilir.

Python programlama dilini öğrenebilir. Oldukça basit ve bir o kadarda işlevseldir.
  • Bende 12-13 yaşlarında başlamıştım, bu kod olaylarına. En iyi sonucu daha doğrusu en iyi mantık "Deneme-Yanılma" mantığı. Kodu yazdıktan sonra hata varsa tekrar yapsın, yine hata varsa tekrar. Her böyle yağışında çözüme daha yakınlaşacaktır ve sorunun(hatanın) hangi kodda olduğunu çözecektir.

quote:

sen kaşındın.

oh oh ohohoho hoho

PSN ID: KaptanAmerika

Far Cry 3 • GTA V • Battlefield 4 • inFamous 2 • Remember Me • Assassin's Creed III • Fifa 14 • Red Dead Redemption • The Last of Us

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.