Şimdi Ara

10 yasaklama yakında genel oyunlara geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 7.11 Yaması'ndan itibaren Sihirdar Vadisi'ndeki bütün yasaklamalı modlarda takım başına üç yerine beş yasaklama olacak. Bu özelliği yama dönemi boyunca bütün sunucularda sırayla devreye sokacağız. Şimdiden belirtmekte fayda var: Bu düzenlemeyle birlikte Dereceli oynamak için sahip olunması gereken şampiyon sayısını da 16'dan 20'ye çıkaracağız.
    Önceden de duyurduğumuz gibi 10 yasaklamanın genel oyunlardaki formatı, profesyonel sahnedeki biçiminden biraz farklı olacak. Sistemde yaptığımız değişikliklere dair ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz.

    FORMAT


    Seçmek istediğiniz şampiyonu belirttiğiniz amaç seçim safhası değişmedi. Bu safhada herkes oynamak istediği şampiyonu ifade edebiliyor.

    Bunu yeni yasaklama aşaması takip ediyor. Buradaki en büyük değişiklik, artık her oyuncunun bir şampiyon yasaklaması. 10 oyuncunun hepsi aynı anda yasaklama yapıyor; bu arada kendi yasaklama tercihlerini takım arkadaşlarına gösterip koordine olabiliyor ama rakibin olası tercihlerini göremiyor. Takım arkadaşlarınızın yasaklamak istediği şampiyonlar, portrelerinin yanında gösteriliyor ve yasaklamalar hazır hâle getirildiğinde ekranın üst kısmına kayıyor. Ayrıca birkaç yama önce takım arkadaşlarınızın ne seçip yasaklamayı amaçladığını anlamayı kolaylaştıran belirteçler eklemiştik.

    İki takım da seçimlerini hazır hâle getirdikten sonra her bir takımın yasaklamaları rakip takıma gösteriyor (iki takımda da aynı yasaklamalar yapılmış olabilir) ve ardından seçim safhası normalde olduğu gibi devam ediyor.



    10 yasaklama yakında genel oyunlara geliyor
    10 yasaklama yakında genel oyunlara geliyor

    TASARIM

    Eşzamanlı 10 yasaklama ile oyuncuların şampiyon seçimindeki kontrolünü arttırmak temel amaçlarımızdan biri. Şampiyon seçimi sırasında nerede olursanız olun, belli bir yasaklama yaparak koridorda dengeli bir karşılaşma elde etmeye yönelik şans kazandığınızı düşünüyoruz. Mesela şu anki sistemde mavi tarafta ikinci seçimi yapan oyuncuların yasaklama hakkı yok ve bu oyuncular toplamda dördüncü seçimi yapıyor. Dolayısıyla bu oyuncuların güçlü bir seçim yapma veya rakibe göre etkili bir tercihte bulunma ihtimali oldukça düşük. Seçim sırasında bütün oyunculara daha fazla şans vererek burada da bir denge yakalanmasını umuyoruz.

    Bu sayede ilk defa herkes bulunduğu koridorda kendisini en çok zorlayacağını düşündüğü şampiyonu oyun dışı bırakabilecek. Örneğin hareket kapasitesi düşük bir büyücü desteğiniz varsa Blitzcrank'in karşınıza gelmesini engelleyebilecek ya da Tryndamere'i korumak için takım arkadaşlarınızın Teemo'yu yasaklama ihtimaline bel bağlamak zorunda kalmayacaksınız. Yasaklamaların aynı anda yapılması, şampiyon seçimini eskiye göre 30 saniye ila iki dakika kısaltarak oyuna çok daha hızlı girmenizin de önünü açıyor. 

    Peki neden mi espor formatıyla tekli ya da esnek sıradaki format aynı olmuyor?  Aslında işin temelinde iyi organize olmuş bir takımın ihtiyaçlarıyla, eşleştirme üzerinden bir araya gelmiş çeşitli oyuncuların ihtiyaçları arasındaki fark yatıyor. Organize oyunlarda takımınızın stratejisine dair belli bir bilginizin olması, rakibin daha zayıf oyuncularını zora sokacak veya şampiyon havuzunu daraltmaya yönelik seçim ve yasaklamalar yapabilmeniz anlamına geliyor.

    Günümüzdeki sıralarda seçimler bölündüğünde son seçimi yapan oyuncuların, ikinci aşamada kendilerine yönelik çok ağır yasaklamalarla karşılaştığı durumlar ortaya çıkabilir. Dördüncü seçim yapan olduğunuzda en az üç ya da dört yasaklamanın sizi hedef aldığı senaryolar hiç de az olmayacaktır. Ayrıca şampiyon seçiminin iki dakikaya kadar uzaması, seçimden kasıtlı (ya da kaza eseri) çıkanlar olduğunda lobide kalan dokuz kişi için çok daha rahatsız edici durumlar doğurabilir.

    Bu düzenlemeyle birlikte profesyonel sahneyle genel oyun sahnesinde bir kopukluk olduğunun farkındayız ve bu yüzden espordaki seçim formatını bir organize takım moduna getirmek için çalışıyoruz ama henüz istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. O da umarız çok yakında™..
    Önümüzdeki birkaç gün içinde bir geliştirici blogu paylaşıp neden eşzamanlı yasaklamayla devam etmeye karar verdiğimizi derinlemesine inceleyecek ve denediğimiz başka formatlara dair örnekler vereceğiz.

    SSShttp://tr.leagueoflegends.com/tr/news/game-updates/competitive/10-yasaklama-yakinda-genel-oyunlara-geliyor







  • Sanki biraz daha üstünde çalışılması gerekiyor?

    Birincisi aynı yasaklamaların ortaya çıkabileceği durumlar?

    İkincisi banlamama olayı. Madem şampiyon yasaklamama gibi bir seçeneğim var neden illa bir şampiyon seçmem gerekiyor?

    Onun dışında aynı anda banlama olayı güzel olmuş. Oyuna giriş süresi kısalmış.
  • guzel bencede sure kisalir

    bi sey sorcm derecelide de mi bole olck

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.