Şimdi Ara

10'u çok özledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar 13 Eylül'le aramızdan ayrılan "TAÇSIZ KRAL" METİN OKTAY için şimdiden hazırlamak istedğim bir kaç konu ile onu analım.

10'u çok özledik

2 Şubat 1936'da İzmir'de (Karşıyaka-Çiftefırınlar) doğdu. Karşıyaka Soğukkuyu İlkokulu, Alsancak İlkokulu, İnönü Lisesi ve Mithatpaşa Erkek Sanat Enstitüsü'nde (Mobilya bölümü) okudu. 15 yaşında Damlacık Kulübünde 8 numaralaı formayı ( 8 numaraları forma çok sevdiği Sait Altınordu'un forma numarasıydı) giyerek futbola başladı. Adnan Suvari'nin futbolcu-antrenör olarak görev yaptığı Yün Mensucat'a transfer oldu ve yeni forması altında 14 gol attı ve Genç Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı. 11 Nisan 1954' te Belçika maçında ilk kez milli oldu ve 4-0 kazanılan maçın 2 golünü o attı. Aynı yıl İzmirspor'a transfer oldu ve bu forma altında 17 gol atarak gol kralı oldu. İzmirspor da Mahalli Lig'i şampiyon bitirdi.
    1955'te 19 yaşında Galatasaray' a transfer oldu. Galatasaray formasıyla ilk kez (28 Ağustos 1955) Beyoğluspor'a karşı oynadı ve ilk golünü attı. 1956 yılının Şubat ayında Millilerimiz macarları 3-1 yenerken, 2 golü Lefter 1 golü Metin attı. 29 Ocak 1959'da İzmir'de Oya Sarı ile evlendi. 10 Haziran 1959'da Fenerbahçe ile oynananTürkiye ligi finalinin ilk maçının 37. dakikasında rakip kaleye ünlü ağları yırtan gol" ünü attı. 22 Haziran 1959' da babasını yitirdi. Transfer döneminde İzmirspor'un o gün için büyük bir tutar olan 30.000 TL'lik transfer teklifini reddederek çok sevdiği kulübünde kaldı ve bu nedenle eşinden ayrıldı. 14 Eylül 196'ta eksik askerlik yaptı savıyla tutuklandı ve toplam 45 gün Paşakapısı ve Toptaşı Cezaevlerinde kaldı.

18 Aralık 1960'ta İnönü Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray-Fenerbahçeyi 5-0 yendi ve Metin 4 golün sahibi oldu. Temmuz 1961'de italyanın Palermo Kulübü'ne transfer oldu. Haziran 1962'de yeniden Galatasaray'a döndü. 12 Mayıs 1965'te İstanbul'da Servet Kardıçalı ile evlendi. Aynı yıl "Taçız Kral" filminde başrol oynadı. 9 Şubat 1966'da Zeynep adını verdikleri bir kız çocuğu oldu ama Servet Metin Oktay çiftinin "prenses"i ancak 6 saat yaşadı. 1969'da Galatasaray şampiyon, kendiside gol kralı olduktan sonra, İstanbul ve İzmir'de yapılan jübilelerle futbolu bıraktı. 13 Eylül 1991 'de bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı.

Futbol yaşamı boyunca rakip fileleri tam 608 kez havalandırdı.
    1 kez İzmirspor'da, 10 kez Galatasaray'da şampiyonluk gördü.
    10 kez gol kralı oldu ( Biri İzmir Profesyonel liginde...)
    1956-57 İstanbul Profesyonel Ligi 17 gol
    1957-58 İstanbul Profesyonel Ligi 19 gol
    1958-59 İstanbul Profesyonel Ligi 22 gol
    1959 Türkiye Ligi 11 gol
    1959-60 Türkiye Ligi 33 gol
    1960-61 Türkiye Ligi 36 gol
    1962-63 Türkiye Ligi 38 gol
    1964-65 Türkiye Ligi 17 gol
    1968-69 Türkiye Ligi 17 gol

Maç başına 1.6'lık gol ortalaması kırılamadı.
    40 Kez milli oldu (4'ü Genç Milli Takım). 7 kez kaptanlık yaptı ve toplam 17 gol attı. Tüm futbol yaşamında 1 kez oyundan ihraç edildi(Bir Fenerbahçe maçında)

En kral gol kralı Metin Oktay
    Türkiye 1. Ligi’nin 42 yilinda 24’ü Türk, 2’si yabanci 26 futbolcu gol krali ünvanini kazandi. Ligin ilk gol krali Metin Oktay toplam 6 ünvanini da Galatasaray formasiyla kazandi.

METIN OKTAY’IN REKORU
    Lig tarihinde en fazla “Gol Krali” olan futbolcu unvani, Türk futbolunun efsane isimlerinden Metin Oktay’a ait bulunuyor. Ayni zamanda ligin ilk “Gol Krali” olan Metin Oktay, 1959, 1959-60, 1960-61, 1962-63, 1964-65 ve 1968-69 sezonlarinda toplam 6 kez “Gol Krali” olarak, lig tarihine adini yazdirdi. Metin Oktay’i 5 kezle Tanju Çolak, 3’er kezle de Cemil Turan, Aykut Kocaman ve Hakan Sükür izliyor.

GOL ORTALAMASI EN YÜKSEK VE DÜSÜK KRALLAR
    Lig tarihinde oynadigi maç basina attigi gol sayisi açisindan en basarili “Gol Krali”, Metin Oktay oldu. Galatasarayli futbolcu, 1962-63 sezonunda forma giydigi 26 maçta 38 gol atarken, maç basina 1.46 gol ortalamasina ulasti ve en verimli golcü olarak tarihe geçti. Gol ortalamasi en düsük krallar ise, 1979-80 sezonunda kralligi paylayan Bursasporlu Bahtiyar Yorulmaz ile Altayli Mustafa Denizli oldu. Toplam 30 maçta 12’ser gole imza atan her 2 futbolcu da maç basina 0.40 gol ortalamasi tutturdu.

METİN OKTAY;

***''Galatasaray din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır,bu yüzden Galatasarayı tercih eder ve her zaman Galatasaraylılığımla gurur duyarım.''

TAÇSIZ KRALIMIZIN oynadığı futbolu görme fırsatı bulamadım.Sadece büyüklerimin anlattığı kadarıyla biliyorum.Kalbimdeki sevgiyi ve saygıyı anlatmamın imkanı yok.ama TAÇSIZ KRALIN şu sözü aklımdan hiçbir zaman çıkmaz ve kendime her zaman örnek aldığım bir sözdür.
    ''Galatasaray din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır,bu yüzden Galatasarayı tercih eder ve her zaman Galatasaraylılığımla gurur duyarım.''

Mekanın cennet olsun Taçsız Kralım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***imp*** -- 31 Ağustos 2006; 15:25:55 >

• Metin Oktay'ı anarız sanmıştım arkadaşlar....
  • Saygıyla
  • Taçsız Kral,
    Metin Oktay,
    Tek Aşkıydı Galatasaray...
  • sevgiyle
  • Allah rahmet eylesin.....Büyük futbolcuydu...
  • bordeux maçı öncesinde 12 eylülde olimpiyatta yeniden anacağız taçsız kralı

TAÇSIZ KRAAL METİN OKTAY
    TEK AŞKIYDI GALATASARARAAY
    SENİN GİBİ CİMBOMLUYU
    UNUTURMU BU TARAFTAAAR
  • acaba bi daha METİN OKTAY gibi bi 'türk' forvet gelecek mi
  • Taçsız Kral Metin Oktay'ı Saygıyla Anıyoruz Sahada Galatasaray İçin Kalbiyle Oynayan Futbolcuydu

• Allah rahmet eylesin...

Eskiler hakikaten bir başka idi...
  •  10'u çok özledik

10'u çok özledik

10'u çok özledik

10'u çok özledik

Allah rahmet eylesin, seni unutmaz bu taraftar..

10'u çok özledik

• quote:

Orjinalden alıntı: serseri

Allah rahmet eylesin...

Eskiler hakikaten bir başka idi...

+1905
  • rahmetle anıyoruz...
  • rahmet,sevgi ve saygı ile anıyoruz.gelecekte inş. nice Metin OKTAY lar hangi kulüp olsa fark etmez çıkarda ülkemiz dünya futbolunda söz sahibi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4r3s

acaba bi daha METİN OKTAY gibi bi 'türk' forvet gelecek mi

Geldi bile... Hakan Şükür !

Şuanda, Torunlarıma ''Ben Hakan Şükür'ü izledim !'' diyebileceğim için okadar mutluyumki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik

quote:

Orjinalden alıntı: 4r3s

acaba bi daha METİN OKTAY gibi bi 'türk' forvet gelecek mi

Geldi bile... Hakan Şükür !

Şuanda, Torunlarıma ''Ben Hakan Şükür'ü izledim !'' diyebileceğim için okadar mutluyumki...

Seninle aynı duyguyu paylaşıyorumm.Bu güzel bi yorumdu...

Acaba büyüklerimiz METİN OKTAY'ı seyrederken nasıl bir zevk alıyordu.

Sorduğum zaman ise

"Anlatılmaz Yaşanır" cevabını alıyorummm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***imp***

Seninle aynı duyguyu paylaşıyorumm.Bu güzel bi yorumdu...

Acaba büyüklerimiz METİN OKTAY'ı seyrederken nasıl bir zevk alıyordu.

Sorduğum zaman ise

"Anlatılmaz Yaşanır" cevabını alıyorummm.

Heyt bee
    Allahtan rahmet eylesin
  • allah rahmet eylesin...
    onun gibi golcüler çok zor geliyor geldiğinde kıymetini bilmek lazım...
  • benim babam metin oktay sayesinde galatasaraylı olmuş,ve allaha çok şükür benide galatasaraylı yaptı..

10u hiç izleyemedim ama çok büyük bir futbolcu olduğunu biliyorum...

allah rahmet eylesin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.