Şimdi Ara

10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam bende gamepower 500w psu sunu kullanıyorum suandada o psu da 590 takılı gayet iyi üstüne işlemcide 3.85 oc lu gayet rahat kaldırıyor kaliteli ürünleri var tabi fiyatına göre ben psu yu eksen pc den 175 tl ye almıstım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 18 Eylül 2019; 12:44:29 >
  • Black friday bu kadar yakınken sıfır sistem toplamak çokta mantıklı değil bence.
  • Verdiğin paraya yazık bence. Uzun yıllar üzmemesi de imkansız 4-5 seneden sonra en baba sistem bile orta-alt seviyelere düşüyor. Bence 3600/3600x'li bir sistem fazlasıyla yeter günümüz için.
  • Çinde işler farklı ilerliyor, aslında basit. Gidip fasoncuya marka bastırıyorsun ve senin bir markan olmuş oluyor,aynı ürün farklı markalarla karşına çıkabiliyor. Yada bu fasoncuya diyorsun benimki şöyle birşey olsun. Yada kaliteli firmaların gittiği fasoncuya gidip bana özel birşey olsun diyorsun. Yani her türlü firmanın kendi üretim bandı olmadıktan sonra sen o üretimi fason yaptırıyorsun. Hadi kasayı geçelim akmaz kokmaz bir sıkıntı çıkardığı vuku bulmaz depremde anakartı koruyacak değil , psu önemli sistemi emanet ediyorsun. En üst seviye psuları da kullandım şuanda FSP takılı sistemde, ama daha önce çok dandik psu da patlattım , psu önemli ama sisteme 4000TL ayırdığın zaman kasa+psu için 1500TL ayıramıyorsun işte, ayırdığını varsayalım hadi alacağın psu 600-700w bandında 80+ yada silver ürün olabiliyor ki oda a segment değil 3. yada 4. seviye gruba denkgeliyor , ya yardan geçmen gerekiyor ya serden
    https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=270&type=2https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-old/

    Şurada ilk linkte gamepower marka psu lara seri no larına göre bakın , 2.linkte en kötü belirlenen psu lara bakın. Demek istediğimi anlamış olmalısınız. Psu konusunda yukarıdaki iki linkten faydalanabilirsiniz tüm markalar için. Database dir, güvenilirdir.

    Oyuncu ekipmanı konusunda, keyif konuşur para konuşur , benimde gönlüm ister 1500 liraya klavye almak ama ..




  • Ben bu konuda farklı düşünüyorum, sertifika konusu yeterli bilgi vermiyor hatta bunu şöyle örneklendirebilirim. Everestin 80 plus gold sertifikalı full modüler RGB li psuları var. Bu psuların kayıtlara geçmiş bir çok yerde kablolarının erimesi gibi sıkıntısı var. Yani psu güç beslemesi bakımında 80 + sertifikayı almış lakin başka handikapları var. Bir örnek daha vereyim kendim pc işi yapıyorum xigmatek vektor s steath satan da biriyim ve müşterilerime satarken de belirtirim % 20 25 ihtimalle 2 yıl içerisinde fanın ses sıkıntısı verecek değişmek gerekecek. 135mm fanda bir miktar sıkıntı o psuda 80+ silver sertifikalı. İşin içinde sistem korumaları, uzun ömürlü malzeme, kaliteli komponent kullanımı vs de giriyor. Coolermaster 600w lite var 80 plus bir intel sistem upgradesi yaptım normalde sistemin çekeceği güç için 12v beslemesi yeterli lakin yüke girdiğinde psu besleyemiyordu Bu önü 3 rgb fanlı mastercase serisinin bir powerı arkadaşa başka psu vererek işini çözdük. Yaşananlar daha çok ama bu kadar örnekle en azından bilgi vermiş olayım.




  • rylai2113 kullanıcısına yanıt
    Farklı birşey söylememişsiniz bende aynısını söylüyorum. 2 tane link bıraktım aşağıda onlar önemli. Her markanın seviye seviye ürünler mevcut. Corsairin bazı ürünleri High power üretimi bazıları CVT üretimi , Seasonic in her ürünü aynı klasmanda değil , Evga aynı şekilde , Corsair aynı şekilde , bir çok serisini kullandım psu içini açıp oow çok kaliteliymiş diyebilecek adam forumda 10 kişi çıkar, ben iç komponentten çok anlamam , ama bazısı direk görünce anlar. Anlamayan insan ne yapacak peki ? Basit mantık global garanti veren 5/7/10 yıl ürünlere bakacak , sonra 1000 liraya alamayacak gelecek 600-700 bandına , orada da bakacak gönlüne göre bulsa bir FSP Hydro bulur gayet güzel psu dur , ona da parası yetmeyecek , çünkü adamın sistemi zaten 3000 lira , ne yapsın bu adam şimdi ? Gidip mecburen 600 lirara silver sertifikalı 650W psu lu frisby kasayı alacak, kasası varsa 300 liraya gamepower alacak, en azından sertifikası var diye.




  • Paranın hepsini harcayacak isen inventustan böyle bir sistem topladım. 19800TL civarı bir rakam. İstersen işlemciyi bir model düşürebilirsin.


    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?

    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?

    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?

    Ekleme: Çoğu arkadaşın dediği gibi 15-17k arasında da performansı buna çok yakın sistem toplanabilir. Bu sistem sadece hiçbir şeyden fiyat kısılmamış hali.

    Güncelleme: Dediğim gibi daha ucuza aynı performansı veren sistem toplayabildim. 14110TL


    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?


    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?


    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?


    10 Tane Süper Oyun Sistemi: Senin Tercihin Hangisi?

    Not: Bu sistemi yetersiz bulursan işlemci, RAM, SSD veya işlemci soğutucusunu yükseltebilirsin. 19.999TL' ye razı olup 1 tane daha Msi 2080Ti ekleyebilirsin. Veya arta kalan paraya Viewsonic 2K 144Hz 1Ms Freesync Monitör + klavye, fare, kulaklık alabilirsin. Hiçbir şekilde 20.000TL yi geçmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 18 Eylül 2019; 20:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Tabii ki öyle olacak, 2.5 sene önce en baba sistem 7700k ile kuruluyordu, bugün ise i5 9400f giriş seviye işlemci aynı performansı veriyor, aynı durum 3800X te de yaşanacak, ryzen 5 5600 aynı performansı verecek belki.
    Ha şu var bu tarz işlemcileri alanlar 2 yılda bir komple sistem değiştirmemek adına alıyorlar, en az 4-5 yıl götürsün diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    şu 19800 tl lik bilgisayara hangi 4k ekran iyi gider acaba. güzel sistem.
  • yusufbby Y kullanıcısına yanıt
    Malesef monitörler hakkında pek bir bilgim yok. Çoğu yerde 4k kullanacağına 1080p 144hz yada 2k 144hz kullan diye öneri verenler var o konuyu da bir araştırın eğer monitör arıyorsanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bütçede oyun oynanancak sisteme 9900K + 2080Ti harici bir şey almak akıl karı değildir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.