Şimdi Ara

10. Sınıfta düz liseye geçiş imkanım var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10. sınıf atl makine öğrencisiyim kafam çok karışık. Makine okumak istemiyorum. Başka bölüme gitmek isteyince de katsayı olayı var. Velhasıl kelam düz liseye geçmek istiyorum, böyle bir imkanım var mıdır? Varsa şartları nelerdir? Araştırma yaptım fakat birşey pek birşey bulamadım. Mesaj yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• ...
  • Şimdi gidersen bir ihtimal ama 11. sınıfta imkansız ilk dönem bitmeden hemen git okula hatta şimdi
  • İlk dönemden sonra gitmeyi planlıyorum olmaz mı diyosun yani?
  • ben ticaret meslek lisesine gidiyorum şuan 10.sınıfa geçtim ama alan olarak bana muhasebe çıktı ve bende muhasebe okumak istemiyorum düz liseye gitme imkanım varmı yaa ne yapmalıyım ?
  • hemen git işin zora girebilir
  • son çıkan nakil yönergesine göre notu 3'ten aşağı olmayan 10. sınıf meslek lisesi öğrencileri düz liseye geçebiliyorlar. yönergeyi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. yalnız düz liseler, 2013 yılına kadar anadolu veya meslek lisesine dönüştürüleceği için işiniz zor olabilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2577_0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 6 Eylül 2011; 21:45:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

son çıkan nakil yönergesine göre notu 3'ten aşağı olmayan 10. sınıf meslek lisesi öğrencileri düz liseye geçebiliyorlar. yönergeyi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. yalnız düz liseler, 2013 yılına kadar anadolu veya meslek lisesine dönüştürüleceği için işiniz zor olabilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2577_0.html

Bende geçmek istiyorum. Yarın okula gidicem değiştirmek için. 3 derken ağırlıklı not mu ? Ağırlıklı ortalamam 3.

• yönetmelikte, ilgili maddeyi aşağıdan okuyabilirsin.

Genel Liselere Nakil ve Geçişler

Madde 5- Genel liselere nakil ve geçişler:

a) Resmî ve özel Anadolu lisesi, yabancı dil ağırlıklı lise, Anadolu öğretmen lisesi, fen lisesi ve sosyal bilimler lisesinden genel liselere öğrenci nakli;

1 ) Öğrenci velisinin ikametinin değişikliği,

2 ) Özel bir orta öğretim kurumundan nakil isteği,

3) Tasdikname ile okuldan uzaklaştırma cezası alınması,

4 ) Öğretim programlarını izlemekte zorlanan veya uyumsuzluk gösteren öğrenci için velisinin nakil isteğinde bulunması ve bu isteğin rehber öğretmenin katıldığı sınıf öğretmenler kurulunca da uygun görülmesi,

5) Hazırlık sınıfından ayrılmak istenmesi

durumları göz önünde bulundurularak, velinin yazılı isteği üzerine Yönetmelik hükümlerince yapılır.

b) Farklı tür program uygulayan orta öğretim kurumlarından genel liselere öğrenci nakil ve geçişleri;

1) Hazırlık sınıfları ile 9 uncu sınıflarda şartsız olarak,

2) 10 uncu sınıfın sonunda; geçeceği alana 9 uncu sınıfta kaynaklık eden derslerin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalamasının en az “ 3.00” ve alan değişikliğinde sorumlu olacağı dersler dikkate alınmadan üst sınıfa devam etmeye hak kazanılmış olunması durumunda ders yılı sonundan itibaren yeni ders yılının ilk bir ayı içinde yapılır.

Ancak sağlık durumu açısından öğrenim gördüğü alan/dalda öğrenime devam etmesinin mümkün olmadığına dair resmî sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuna dayalı isteklerde not şartı aranmadan yapılır.

Nakil ve geçiş isteği kabul edilen öğrenciler; önceki okullarında görmedikleri dersler ile gördükleri hâlde haftalık ders saati sayısı farkı bir ders saatinden fazla olan derslerden sorumlu tutulur ve bu öğrenciler, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları dönemlerinde sınavlara alınırlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.