Şimdi Ara

10. sınıfa geçerken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • S.aleykum herkese öncelikle.Derdimi burda açayım,içimi dökiyim dedim ve tabiiki burdaki bu yola baş koymuş kardeşlerimden biraz tavsiye almak istedim.Hikayem 2 yıl öncesine dayanıyor.8. sınıfı bitirmiştim ve diploma notum 85ti.Meslek liselerinde sınırlı imkanlar olduğu için bize en yakın düz liseyi seçtim.Ama o zamanlar okula sadece yazılmak için yazılmıştım Neyse git,gel,git gel 1 sene bitti ve ben tahmin edilceği üzere 6 zayıfla sorumluluğa kaldım.Ordada gözünü sevdiğim şansı saolsun yine güzel bir tekme koydu ve sınıfta resmen kaldım.Ondan sonraki sene okula gitmiycek,işe girip çalışıcaktım ve öylede oldu.Ama o 1 yılda iş yerinde kaptığım deneyimler (dayımın yanındaydım) beni baya bi olgunlaştırdı ve kesinlikle okumam gerektiğini düşündüm.Özellikle kaldığım sene geçtiğini gördüğüm o dangalaklar aklıma geldikçe iyice hırs yaptım ve bize 5-10 dklık yürüyüş yolunda olan meslek lisesine yazıldım.Ordaki bir senem okuduğum tüm o yıllardan güzel geçti ve sezonu 2 onur,1 takdir ve 1 teşekkür belgesiyle kapattım Okulda takdir alan 3-5 kişinin arasına girmiştim.Hemde diğer takdir alanlar okulun sınırlı sayıdaki anadolu sınıflarındandı.Neyse 1 yıl çoook güzel geçti ve sıra 10. sınıf aşamasına geldi.Gerek okulun bulunduğu mekan,gerek içindeki insan taklidi yapan o değişik ötesi mahluklardan dolayı ve meslek liselerindeki öğrenim bozukluğu,meslek kısıtlılığından dolayı kesinlikle ve kesinlikle okul değiştirmem gerektiğine kanaat getirdim.Gideceğim yer meslek lisesi bile olsa,oranın çevresine katlanmam mümkün değildi zaten.3 aydan beri düşünüyordum.Nereye gitsem meslekmi,düzmü.Meslekse hangi bölüm düz ise hangi bölüm vs. vs. derken kossskoca 3 ayı geçirdim ve bugüne geldim.2 gün önce verdiğim kararla o kaldığım okula gittim (şuanda anadolu lisesi).Müdürüyle konuştuktan sonra işi tamamen bitirdim ve ayın 10'unda beni kesin okula transfer ediceğini söyledi az bişey torpilde var Torpilin yanındada getirdiğim belgeler 84,50 yıl sonu notum ve 135 kredimde bunların yanında promosyon olaraktan tabi müdürün gözüne girdim Buraya konuyu açmamın sebebi daha 6 gün olması ve siz değerli öğrenim yolcularından birkaç akıllı tavsiye almam.Düz lise bence,meslek lisesine göre daha mantıklı ve yarın öbürgün Öss'de yapıcağım puanla gitmem gereken yerler tabikide daha geniş bir alan oluşturuyor.Sizce en mantıklı seçim hangisi olur.Sayısal-E.a.-Sözel ve Yabancı dil bölümlerinden.Hepsine yatkınım.Tek sorunum geo.dan nefret etmem,matematiğide bir türlü sevememem Eğer bu uzuun ama aslında çok kısa sayılan hayatımın bir bölümünden kareleri okuduysanız ve iyi tavsiyelerde bulunucaksanız şimdiden çok teşekkür ediyorum.2 yılım kayıp ve bir yıl daha kaybetmeye yada saçma bir karar verme gibi lüksüm kesinlikle yok.Şimdiden çok teşekkürler tekrardan.İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 4 Eylül 2012; 19:35:09 >

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi
  • Upppppp

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi
  • hedefin ne ? üniversite hedefi veya şehir meslek hedefi ?
  • meslek lisesine gideceksen, mesleğini seçerek gitmelisin. neye ilgi duyuyorsun, veya hangi konulara yatkınlığın var. bunlar çok önemlidir. alan ve dal seçiminin geri dönüş yok. sadece yazılmış olmak için gidersen, kesinlikle başarısız olursun. matematik ve geometriye duyduğun ilgisizlik nedeniyle, endüstri meslek liselerini tavsiye etmem. anadolu lisesini seçerkende dikkat et. okulunun kalitesini düşük bulmuşsun, ama bu değerlendirme senin başarını gölgeleyebilir. kalitesi düşük bir okulda gösterdiğin başarıyı, daha kaliteli bir okulda gösteremeyebilirsin. eğer düz veya anadolu lisesini tercih edeceksen, sözeli seçemen daha iyi olur.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • @Michio Kaku Artık meslek lisesi bile olsan üniversite şart bence.Extra diplomalar kazanıcağın parayı artırıyor.Üniversiteye gidicem tabiiki ve de bunun için düzü seçtim.Çünkü meslek lisesinde bilişim okuyup gitmek var,sayısalda bilgisayar mühendisliği tutturup gitmek var.Sonrasında gireceğin işte para miktarları arasında çok fark oluyor.Tabi bu sadece bi örnek,çoğaltılabilirde.Üniversite içinde össde iyi bir puan gerekiyor zaten.

@dergul
    Meslek liselerinde olan tüm bölümlere baktım.70-80 tane falan.Anadolusundan sağlığına kadar.Ama benlik bişey yok Ben sadece okuldaki öğrencilerin ve okulun bulunduğu çevrenin kötülüklerinden bahsettim.Onun dışında oranın öğretmenleri,ben okurken normal lise olan okulun öğretmenlerinden çok daha üstün bilgiliydi.Anlattıklarındanda çok iyi derse konsantre olabiliyordum.Mesela düz lisede kimyacımız önceden yaşadığı yada doğduğu yerin ağzıyla konuşuyordu.Oğlım moğlım falan.Anlatış biçimide bence 5 para etmezdi.Ama meslek lisesindeki kimyacı inanın müthiş ötesi bişeydi.Bolca örnekler,anlamayanlar için konuyu baştan almalar gibi birçok güzel özelliği vardı.Okulu kötüledim ama öğretmenleri asla Böyle birşey yaparsam resmen nankörlük etmiş olurum.Hepsi çok iyi hocalardı çünkü.Gerek bilgi,gerek ders anlatış.Bu arada okulda bin beş yüz öğrenciden takdir alan 3-5 kişi arasındayım.Kısacası okulda bedavadan belge yok Düz lisedede aynı performansı göstericeğimden şüphem yok.Eğer matematiğe göğüs gerersem 5 iken 4 olur yada 3.Geometriyi 2 ile kurtarıcaz artık Sözel benimde kafamda var gibi ama meslekleri çok kısıtlı,içinde olan bir kaç iyi meslekte yüksek puan istiyor.Yabancı dil düşünüyorum.Ordada hiçbir bilgim yok.Mezun olunca ne olur.Üni bitince iş bulabilrmym gibisinden.Kafamda ingilizcemi geliştirip ülkeden ayrılmakta yok değil.Ama dili öğrenmem için o kdr okuduğum okul orda sadece insanlarla anlaşmama yarıycak Eşit ağırlık şuan için en iyi tercih gibi geliyor.Tabi birisi daha akıllıca bir şey söylemediği sürece.

2nizede teşekkürler beyler bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 6 Eylül 2012; 2:51:54 >

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi

• akılındaki meslekleri yazabilirsen daha çok fikir paylaşabiliriz.

eğer benim düşüncemi sorarsan sana şöyle derim eğer matematik ve geometrimi çok üst seviyeye çekemem diyosan mühendislik düşünme çünkü iyi üniversitelere kapağa atamıcaksan harcanmış olursun (orda bilgisayar mühendisliği demişsin o yüzden diyorum) ama ben matematik geometri fizik kimya biyoloji üst seviyeleri çekerim diyosan sayısal seçebilirsin.. ama diyosanki bana hangisi kolay olur sayısal mı eşit ağırlık mı kesinlikle eşit ağırlık daha kolay çünkü edebiyat ve coğrafyayı çalışarak öğrenmen daha kolay fizik kimya biyolojiyi kendi başına öğrenmen daha zor edebiyatı otururusun okursun sistemli tekrar yapıp öğrenebilirsin ve ayrıca mat geo iyi değil diyosun eğer sayısalcı olursan fizik kimya biyolojiyede bi o kadar zaman ayırman gerekir eşit ağırlıkçı olursan matematik geoemetriye daha çok zamanın olur . sözele ve dile gelince ikisinede bulaşma derim. bikere dil i geç hiç bulaşma çünkü sadece 2 tercih hakkın var ya çeviribilim okucan ya ingilizce öğretmenliği ben 460 lık anadolu öğretmende okuyorum arkadaşlardan filan biliyorum 30 puan ek geliyo tüm öğretmenlikleri anadolu öğretmen liseleri dolduruyo istersen full yap işe yaramıyo... sözele gelince tercih sayısı çok az ayrıca sözel bölümü çok boş buluyorum ben kendi görüşüm olarak. son olarak sana şunu söyliyim eğer eşit ağırlık seviyenle sayısal seviyen yakınsa hangi mesleği daha çok istiyosan onun alanına yönel kesinlikle isteklerini çok iyi gözden geçir ilk önce istediğin meslekleri bi kağıda yaz sonra bu mesleklerin iyi üniversitelerini iyice araştır sonra bu üniversitelerin puanlarına bak netlerini bi incele sonra bak ben bunu yapabilirim bunu yapamam diye bi karar ver planını oluştur ve alanını seç . bana pm de atabilirsin

• kesinlikle seçimin yabancı dil olmasın, lise hayatın güle oynaya geçer ama sonra çok pişman olursun.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedecanko

kesinlikle seçimin yabancı dil olmasın, lise hayatın güle oynaya geçer ama sonra çok pişman olursun.

Teşekkürler kardeş.Böyle tavsiyeler bekliyorum Eşit ağırlığı seçicem gibi duruyor şuanda.Allah pişman etmesin

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.