Şimdi Ara

10. Sınıf CNC Öğrencisiyim: Kendi Arabamı Yapıyorum (TORKEN Adım) / Destek ve Yol Haritası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben Yiğit Efe. Sinop Seydi Ali Reis MTAL 10. sınıf CNC öğrencisiyim. Mekanik, elektronik ve tasarım alanındaki bilgimi birleştirerek sıfırdan kendi aracımı üretmeye çalışıyorum. Projeme "TORKEN Adım" adını verdim.

Yolculuğumdan ve mevcut durumumdan biraz bahsetmek istiyorum:

- DeneYap'ta 2 yıllık eğitimi başarıyla tamamladım, roket yarışmasında birincilik elde ettik.

- Okulumuzda uzun süredir çalışmayan CNC makinesinin tüm kalibrasyonlarını tek başıma yaparak çalışır hale getirdim.

- Ancak bu projeyi sıfır bütçeyle, tamamen imkansızlıklar içinde yürütüyorum. Geçen sene Selçuk Bayraktar'dan aldığım burs süresi dolunca kesildi; şu an yurtta kalıyorum ve elime geçen cüzi yurt bursuyla geçiniyorum.

- Kaynak makinem yoktu; dedemin emanet ettiği eski makineyle ve arızalı spiralimle kendi kendime kaynak yapmayı öğrendim. Profil alacak param olmadığı için 500 TL'lik kısıtlı bütçemle metresi 100 TL olan profilleri çok sıkı hesap ederek ilerliyorum.

Neye İhtiyacım Var? / Neden Bu Konuyu Açtım?

Amacım kimseden dilenmek ya da hazıra konmak değil; sadece bu yolda emeğime inanan, destek olmak isteyen ustalardan ve abilerden/ablalardan güç alabilmek. Projeyi yürütebilmek, tekerlek ve 7hp motor gibi maliyetli bileşenleri alabilmek için kendi çapımda bütçe biriktiriyor, eksikleri kapatmaya çalışıyorum. Projemi gerçeğe dönüştürebilmek için temel atölye ekipmanlarına (basit bir kaynak makinesi, kesme spirali, kaynak gözlüğü) ve profil malzemelerine ihtiyacım var. 

Şirketlere kurumsal yoldan ulaşıp sonuç alamadım ama buradaki ustaların, teknoloji meraklılarının ve abilerimin samimiyetine inanıyorum. 

Burada büyük destek olanların, malzeme ya da imkan sağlayanların adını isterlerse aracın şasisine ve gövdesine ömür boyu gururla yapıştıracak / yazacağım. Bu projeyi tek başıma değil, inanan insanlarla birlikte ayağa kaldırmak istiyorum. Yol göstermeniz bile benim için en büyük destektir. Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim!(Konuyu yanlış yere açmış olabilirim forumu daha çok bilmiyorum)

İletişim ve Proje Takibi İçin:

- Instagram Atölye Sayfam: https://www.instagram.com/atolyede_makervar/

- LinkedIn Profilim: https://www.linkedin.com/in/yiğit-efe-sarisoy-b4a158369/

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.