Şimdi Ara

10 şehirde daha yeni elektronik kimliklere geçiş yapılıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ehliyet gibi diğer belgeler de bu zımbırtının içinde mi olacak ? Eğer olmayacaksa ne işe yarayacak :D

  • Devlet bu konuda ciddi olmalı. Kısa surece herseyi buna entegre etmeli. Güvenlik açığı herseyde var. Açığı kapatmak görevlerimiz arasında. Hayırlı olsun. Herseyde kulp aramaktan bıkmadık.

  • 10 yıldır çıkacak, hala çıkacak.
    E-devletten barkodlu evrak aldığında bile hala çoğu kurum "imzalı" evrak istiyor. Oradaki denyo memura barkod olayını ve e-imza olayını anlatana kadar uğraşıyorsun.

  • Harika bir uygulama. Artık sadece bir kimlik kartıyla tüm bilgilere ulaşilebilecek.Devlet dairelerindeki gereksiz sıra bekleme ve işlemler çok daha hızlı bir şekilde yapılacak.

  • İyiki Bursa yok kim uğraşacak şimdi kimlik değiştirmeyle 4 nüfus var evde. Gerçi olsa bile durup durup en son gün gideriz değişim yapmaya türk milleti işte en son ana bırakırız her şeyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim merak ettiğim şey bu kimlikler sayesinde yerim belli oluyormu atıyorum ben izmirde yaşıyorum gittim trabzona seyahate, devlet benim trabzona gittiğimi biliyormu? kartların içinde sim card var gibime geldi de :D

    öyle birşey yoksa yani özel hayatıma müdahale olmayacaksa karşı değilim. parmak izim bilmem ne izim sorun olmaz zaten herşey devletin elinde parmak izimi alsalar nolur?
  • Bence şehirlerimizde ulaşım, müze belediye ve devlet hizmetleri için içine para da yüklenebilmeli ve ulusal bir sistem olmalı tek kartla hepsi yapılsın işte.
    İstanbulda otobüse binen birisi kimlik kartıyla Ankara'da da otobüse binebilsin. Birçok şey ortak kontör havuzundan ödenebilsin.
    Ücretsiz olan hizmetler için de faydalı hale getirilebilir, örneğin kütüphanelerden kitap almak vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Harika bir uygulama. Artık sadece bir kimlik kartıyla tüm bilgilere ulaşilebilecek.Devlet dairelerindeki gereksiz sıra bekleme ve işlemler çok daha hızlı bir şekilde yapılacak.

    Hahaha : )) Buna ciddi ciddi inanan varsa soyleyeyim, devlet dairelerindeki yavasligin sebebi "buyuk tc kimligi" ya da evrak sayisinin fazla olmasi degildir hic bir zaman : )
    Devlet dairesindeki yavasligin sebebi aylak ve niteliksiz personeldir, cunku denetim yapmadan "Sirtini devlete daya, salla basi al maasi" kafasindaki insanlarin performansini zerre sallamayan kocaman bir yozlasmisliktir.
    Bu ulkede insanlara bluetooth chip de taksan kimlik bilgilerini sifreleyen ve her yerden hizlica isleyebilecegimiz; yine sen nüfus müdürlüğünde 2 saat sıra bekleyeceksin.
    Nüfus müdürlüğü diye fiziksel bir binanın varlığı saçma bir kere.

    "
    The only thing that saves us from the bureaucracy is its inefficiency. " ---> Turkiye'de durum cok daha fena , her konuda oldugu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 20 Ekim 2016; 12:45:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fişlenmeyi dert edenlere de hastayım.
    Faceden, instagramdan, swarmdan yediği, içtiği hatta s*çtığı yeri bile ahaliyle bildirip özel hayatın gizliliği ve fişlenmeden dert yakınıyorlar. Elin adamları amerikadan oturduğu yerden zaten senin o çok kullandığın navigasyonun gpsinden zaten takip ediyor. Ne düşündüğünü googledan yaptığın aramalardan görüyorlar. Reklamlar bile ona göre çıkıyor. Elin amerikalısının seni takip etmesine ses çıkarmıyorsunda devlet dairelerinde senin hayatını kolaylaştıracak uygulama mı battı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi katil parmak izinden hemen tespit edilebilecek ve bundan rahatsız sınız_? fişlenme korkusu nedir ya biri açıklayabilirmi_? akıllı telde bile parmak izinizi alıyorlar artık ama siz devlet almasın aman olurya suç işleriz yakalanırız hemenmi diyorsunuz mevzu nedir_?

  • Güzel haber
  • İyi olmuş artık cüzdanlarda rahatça taşınabilecek. Ben de yüksek vergilere vs karşıyım ama bazıları öyle bir abartıyor ki devlet ne yapsa yaramıyor bu insanlara. Her gün sözcü okurum bugün sözcü canlı yayınını izliyorum bir yorum okudum adam yazmış "facebook'ta muhalif videoya tıklayınca bilgisayarım kapanıyor." Yok artık, az salla. Herhalde bu yorumu yapan insanlar da burada fişleneceğini sananlar kafasında. Konuya gelecek olursam bir insan neden böyle bir şeyden tedirgin olur? Bence, geçmişte illegal işler yapmışsa, insanları dolandırmışsa, aranıyorsa tedirgin olur. Eğer böyle bir şey yapmışlarsa da cezalarını çeksinler. İsteseler bilgilerimize erişemezler mi sanıyorsunuz? Hepimizin evinde olan akıllı telefonları aldığınızda kurarken işaretli geçip kabul ettiğiniz seçenekler, gizlilik politikaları muhtemelen sesinizi dinleyip istihbarat görevi görüyor, yine akıllı televizyonlar. Yani demek istediğim şu, başka ülkeler sizin bilgilerinize erişmek istese her türlü erişir. Google ve Apple Amerikan şirketi değil mi? Bu şirketler Amerika'ya karşı olan herhangi bir savaş durumunda elinizde taşıdığınız cihazları anında size karşı kullanacak güce sahipler. Bilgisayarda kullandığınız intel işlemcilerde backdoor var ve intel bunların kodunu paylaşmıyor. Tüm bunlarla yaşarken kimlik değiştirdiğinizde mi olan(!) güvenliğiniz elden gidecek?





  • Devletin, vatandaşını almakta zorunlu tuttuğu bir kimliğe neden para veriyoruz acaba? Yani hiç parası olmayan yada bu kimliğe para vermek istemeyen birinin durumu ne olacak?

    Ayrıca bio-metrik fişlenme olayına gelecek olursak Türkiye gibi bir ülkede bu şekilde bir uygulamanın kesinlikle taraftarı değilim. Her şeyin sen bizdensin, sen bizden değilsin diye ayırt edildiği bir ülkede doğru yönde kullanılmayacağı barizdir bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myalperen

    İyi olmuş artık cüzdanlarda rahatça taşınabilecek. Ben de yüksek vergilere vs karşıyım ama bazıları öyle bir abartıyor ki devlet ne yapsa yaramıyor bu insanlara. Her gün sözcü okurum bugün sözcü canlı yayınını izliyorum bir yorum okudum adam yazmış "facebook'ta muhalif videoya tıklayınca bilgisayarım kapanıyor." Yok artık, az salla. Herhalde bu yorumu yapan insanlar da burada fişleneceğini sananlar kafasında. Konuya gelecek olursam bir insan neden böyle bir şeyden tedirgin olur? Bence, geçmişte illegal işler yapmışsa, insanları dolandırmışsa, aranıyorsa tedirgin olur. Eğer böyle bir şey yapmışlarsa da cezalarını çeksinler. İsteseler bilgilerimize erişemezler mi sanıyorsunuz? Hepimizin evinde olan akıllı telefonları aldığınızda kurarken işaretli geçip kabul ettiğiniz seçenekler, gizlilik politikaları muhtemelen sesinizi dinleyip istihbarat görevi görüyor, yine akıllı televizyonlar. Yani demek istediğim şu, başka ülkeler sizin bilgilerinize erişmek istese her türlü erişir. Google ve Apple Amerikan şirketi değil mi? Bu şirketler Amerika'ya karşı olan herhangi bir savaş durumunda elinizde taşıdığınız cihazları anında size karşı kullanacak güce sahipler. Bilgisayarda kullandığınız intel işlemcilerde backdoor var ve intel bunların kodunu paylaşmıyor. Tüm bunlarla yaşarken kimlik değiştirdiğinizde mi olan(!) güvenliğiniz elden gidecek?

    merhaba backdoor kod olayını açarmısınız yada açıklaması varsa link atın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • başlık :
    "10 şehirde daha..."

    İçerik:
    "...olmak üzere toplamda 10 ilde ..."
  • Yine bilgiler internete düşecek o şehirlerden uzaklaşın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz Kırıkkale'de Mayıs ayında aldık eskidi bile kimlikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto


    quote:

    Orijinalden alıntı: kucukyenici

    (Sıcak Fırsat)

    Biyometrik fişlenme. Üstelik 15 TL.'ye.

    İyi ama pasaport alırken zaten veriyorsunuz. Özel hastanelere gidince zaten veriyorsunuz.

    İyi ama herkes pasaport kullanacak ya da özel hastaneye gidecek kadar zengin değil :)

    Bence bu işlem yeni hırsızlık yöntemlerinin yolunu açacak. Veya yapmak istediğimiz işlemlerimizi zora sokacak. (70 yaşında insan ne bilsin kimlik kartını kullanmayı. bankadan çekeceği para için bile oğlunu kızını kullanıyor :) ).

    Sonuç itibari ile bütün önemli bilgilerimiz devletin elinde olacak bu sayede. FETÖ gibi tehlikeli ve devlet içinde yerleşmiş olan unsurlarda bu bilgileri kullanarak kim bilir neler yaparlar neler!




  • TC kimliğinin arka yüzeyinde kaçak saray resmi konulması kabul edilecek birşey değil.bu kimlik TC'ni temsil edecekse Cumhuriyetin en anlamlı anıtı, Anıtkabir resmi koyulmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 17 Kasım 2016; 9:6:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.