Şimdi Ara

10 Numara Paket (600 Dakika + 1000 SMS + 10 GB Internet) 45 TL (Herkese) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
14.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben isterse 20 gb versin gene gecmem 4 kez gectim tcelle gb ler su gibi akiyo normalde aveada bana bir ay yeten 4 gb turkcellde 2 hafta anca gidiyor nasil bir sistem varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ferhatunal66

Ben isterse 20 gb versin gene gecmem 4 kez gectim tcelle gb ler su gibi akiyo normalde aveada bana bir ay yeten 4 gb turkcellde 2 hafta anca gidiyor nasil bir sistem varsa

Turkcell'de faturasızda her bağlantıda 100 KB eksiliyor ve yoğun kullanım olan yerlerde bu kesinti sık oluyor. Siz fark etmiyorsunuz ancak örnek vereyim Whatsapp'da yazışırken yoğunluktan dolayı 5-6 kez bağlantı kopup tekrar geri gelebiliyor. Mobil veri bağlı olarak görüntüğü için siz bunu fark edemiyorsunuz Turkcel'de kota bu sebeple hızlı bitiyor. 4.5G'de bu sorun pek olmaz ama 3G artık yeterli gelmediği için sık oluyor.

Türk Telekom'da normalde 100 KB olarak eksiliyor görünüyor ama uygulamada bunu yapmıyor. 5 kez bağlantı kopup bağlandığında normalde 500 KB eksilmesi gerekirken Türk Telekom'da kotadan 200 KB civarında düşüyor bununda size kazancı büyük oluyor. Sistemi kurarken buna göre ayarlamışlar. Türk Telekom'da ayrıca çok ufak kullanımlarda kotadan düşmüyor örnek Whatsapp açtınız ve 2-3 mesaj okudunuz toplamda 15 KB veri harcandı. Sadece bu işlemi yapıp bağlantıyı keserseniz kotanızdan düşme olmuyor.

Turkcell'de mobil internet kullanılacaksa ideali faturalı kullanmak. Ben ikisini de kullandım faturalı 2 GB ile faturasız 2 GB arasında kullanım açısından dağlar kadar fark var. Faturalı kullanırsanız KB düşüm aralığı kısa tutulduğu için faturasıza göre ortalama 1.5 - 2 kat daha fazla ömürlü oluyor.

• 5. Senem olacak diğer numaramla beraber

konuyu kirletmeyelim silerseniz daha iyi olur anlatacak bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 20 Mayıs 2016; 18:23:06 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Evdeki adsli yarin kapattirdigim icin ihtiyacim olan bi paketti. Ayrica bilmiyorum ama konya merkezde tt turkcelden daha iyi cekim kalitesi var 4.5gde. 1 ay trcell kullandim. Ardindan ttye gectim. Daha fazla memnun kaldim ttden.
    Ayrica ttnin paketleride guzel.
    7tleye +2gb falan. Gercekten iyi yani.
    4.5g ilede hiz sorunuda ortadan kalkmis oldu zaten.

• arkadaslar ben dün aksam bu tarifeye gectim faturasiz olacak hattiniz fakat yükleme yaparken 45 tl yukleyemiyorsunuz pos cihaznda 40- 50 tl seceneği var haliyle 50 tl yükledim an itibariyle kullaniyorum paketi

Orijinalden alıntı: OrQuN

Faturalı avea müşterisiyim buna nasıl geçebilirim?

Faturalılarda bu tarife yok. Ramazanla birlikte daha iyi faturalu tarifeler gelecekmiş, sizin biraz beklemeniz gerekecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutalvarol -- 19 Mayıs 2016; 22:19:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yıldız 6 gb tarifesi türkcell'de yaşınıza bakmadan geçiriyorlar sıkıntı yapmayın

Orijinalden alıntı: LTE

quote:

Ben isterse 20 gb versin gene gecmem 4 kez gectim tcelle gb ler su gibi akiyo normalde aveada bana bir ay yeten 4 gb turkcellde 2 hafta anca gidiyor nasil bir sistem varsa

Turkcell'de faturasızda her bağlantıda 100 KB eksiliyor ve yoğun kullanım olan yerlerde bu kesinti sık oluyor. Siz fark etmiyorsunuz ancak örnek vereyim Whatsapp'da yazışırken yoğunluktan dolayı 5-6 kez bağlantı kopup tekrar geri gelebiliyor. Mobil veri bağlı olarak görüntüğü için siz bunu fark edemiyorsunuz Turkcel'de kota bu sebeple hızlı bitiyor. 4.5G'de bu sorun pek olmaz ama 3G artık yeterli gelmediği için sık oluyor.

Türk Telekom'da normalde 100 KB olarak eksiliyor görünüyor ama uygulamada bunu yapmıyor. 5 kez bağlantı kopup bağlandığında normalde 500 KB eksilmesi gerekirken Türk Telekom'da kotadan 200 KB civarında düşüyor bununda size kazancı büyük oluyor. Sistemi kurarken buna göre ayarlamışlar. Türk Telekom'da ayrıca çok ufak kullanımlarda kotadan düşmüyor örnek Whatsapp açtınız ve 2-3 mesaj okudunuz toplamda 15 KB veri harcandı. Sadece bu işlemi yapıp bağlantıyı keserseniz kotanızdan düşme olmuyor.

Turkcell'de mobil internet kullanılacaksa ideali faturalı kullanmak. Ben ikisini de kullandım faturalı 2 GB ile faturasız 2 GB arasında kullanım açısından dağlar kadar fark var. Faturalı kullanırsanız KB düşüm aralığı kısa tutulduğu için faturasıza göre ortalama 1.5 - 2 kat daha fazla ömürlü oluyor.

Turkcellde uzun süredir faturalı olduğum için net hatırlamıyorum şimdi ama faturasızken interneti kestiğimde veya kablosuza geçtiğimde bir bilgi mesajı gelirdi. Kullanım tutarı cart curt diye. Sizin anlattığınıza katılıyorum ancak kafamı kurcalayan şu. Neden o aralarda kullanım tutarı mesajı ile karşılaşamıyoruz? Turkcell işine geldiğinde gösteriyor işine gelmediğinde göstermiyor gizliden gizliye parasını verip aldığımız şeyi bizden haksız bir şekilde geri alıyor.

Kısaca şöyle izah edeyim derdimi. Faturasız abone telefon görüşmesi yapıyor 1 saniye bile konuşsa görüşmeyi kestiği için 1 dk gidiyor eyvallah. Ama internet kısmında mobil veriyi kapatmadığı veya askıya almadığı sürece Turkcell ınternetı bu mantığa uydurması çok yanlış bir şey. Mobil veriyi kapatınca öldürsün 1 kb için 100 kb yi.

Siz ne düşünüyorsunuz hocam? Kolay gelsin...

Ayrıca: O kesilmeler operatörün sorumluluğunda. Kullanıcı kaynaklı değil. Telefon arka planda hangi uygulamadan kaç uygulamadan hangi aralıkla ne kadar data harcaması yapıyor ufak tefek bunu kullanıcı dahil kimse bilemez en önemlisi de yönetemez. Olay tamamen sizin anlattığınız şekildeyse bunun kesinlikle hukuki zeminde bir karşılığı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B41FC0FF -- 20 Mayıs 2016; 3:19:38 >

• Bu tarife değil paket. O yüzden önce standart tarifeden diğer faturasız tarifelere geçiş yapmanız lazim, sonra alabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: NitroNos

Hocam yıldız 6 gb tarifesi türkcell'de yaşınıza bakmadan geçiriyorlar sıkıntı yapmayın

Cevap yanlış kişiye oldu herhalde veya ben anlayamadım. Yaş ile ilgili bir şey sormamıştım ama yine de cevabınız için teşekkür ederim.
  • Pakete iyi dediniz ya normalde gençlere veriyorlar bu paketi geçmek isterseniz geçebilirsiniz dedim Türk telekom'da kötü bir operatör değil kampanya ve hizmet bakımından Türkcell 1 Adım önde kendi kararınız diğer hattımı Vodafone taşıdım.İnternete bağlanamıyorum mümkün olduğunca Türkcell ve Türk telekom'da kalın.

Orijinalden alıntı: NitroNos

Pakete iyi dediniz ya normalde gençlere veriyorlar bu paketi geçmek isterseniz geçebilirsiniz dedim Türk telekom'da kötü bir operatör değil kampanya ve hizmet bakımından Türkcell 1 Adım önde kendi kararınız diğer hattımı Vodafone taşıdım.İnternete bağlanamıyorum mümkün olduğunca Türkcell ve Türk telekom'da kalın.

Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim. Yaşım maalesef genç değil ve gençlere veriyorlarsa bu paket işime yaramaz. Bende Turkcell ve Türk Telekom kullanıyorum ikisinden de memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yildirim2022

quote:

Orijinalden alıntı: LTE

quote:

Turkcellde uzun süredir faturalı olduğum için net hatırlamıyorum şimdi ama faturasızken interneti kestiğimde veya kablosuza geçtiğimde bir bilgi mesajı gelirdi. Kullanım tutarı cart curt diye. Sizin anlattığınıza katılıyorum ancak kafamı kurcalayan şu. Neden o aralarda kullanım tutarı mesajı ile karşılaşamıyoruz? Turkcell işine geldiğinde gösteriyor işine gelmediğinde göstermiyor gizliden gizliye parasını verip aldığımız şeyi bizden haksız bir şekilde geri alıyor.

Kısaca şöyle izah edeyim derdimi. Faturasız abone telefon görüşmesi yapıyor 1 saniye bile konuşsa görüşmeyi kestiği için 1 dk gidiyor eyvallah. Ama internet kısmında mobil veriyi kapatmadığı veya askıya almadığı sürece Turkcell ınternetı bu mantığa uydurması çok yanlış bir şey. Mobil veriyi kapatınca öldürsün 1 kb için 100 kb yi.

Siz ne düşünüyorsunuz hocam? Kolay gelsin...

Ayrıca: O kesilmeler operatörün sorumluluğunda. Kullanıcı kaynaklı değil. Telefon arka planda hangi uygulamadan kaç uygulamadan hangi aralıkla ne kadar data harcaması yapıyor ufak tefek bunu kullanıcı dahil kimse bilemez en önemlisi de yönetemez. Olay tamamen sizin anlattığınız şekildeyse bunun kesinlikle hukuki zeminde bir karşılığı olur.

Turkcell bildiğim kadarıyla artık kullanım tutarını sadece isteyene gönderiyor.

TLMETRE AC yazıp 2222'ye gönderirseniz her kullanımdan sonra ekranda kullanım tutarı yazması gerekiyor. Gelmiyorsa doğal olarak Turkcell'e şikayet kaydı açmanız gerekiyor.

Mobil veri kapanmasa da 3 operatörde de sistem benim dediğim gibi işliyor. Bunu BTK veya başka bir kuruma şikayet etseniz de sonuç alamazsınız çünkü kendilerini teknik yetersizlik olarak savunuyorlar. Ayrıca şöyle bir durumda var. Siz faturasız abonesiniz ve baz istasyonu kullanım sıranız 2 veya 3. sıradadır. (Öğrenci tarifeleri genelde 4. oluyor) Eğer sizin bağlı bulunduğunuz istasyonda yoğun kullanım varsa ve siz o sıra bağlıysanız eğer faturalı müşteri gelirse ve baz istasyonu doluysa sizi baz istasyonundan atar. Platinyum müşteri gelirse de faturalıyı da atar. Geri planda siz bunu fark etmezsiniz ancak sistem otomatik olarak sizi daha uzaktaki bir baz istasyonuna aktarır. Bu kesintiler 3 operatörde de olur fakat bunu kullanıcıya yansıtıp yansıtmamak operatör elinde. Türk Telekom bu konuda daha insaflı davrandığı için ve 500 KB gitmesi gerekirken bu tip bağlantı kopmalarında 200 KB civarı eksilttiği için daha uzun gidiyor.

Faturasız tarifelerin faturalı tarifelere göre daha ucuz olmasınında sebebi bu. Bu konuda çok şey yazılır ama dertsiz başıma dert almak istemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.