Şimdi Ara

10 L Sütten Anca 700 G Peynir Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 20
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 2 saat 54 dakika
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • WILDBOYS (2 mesaj) AliOzdemirz (2 mesaj) Guest-A3C3A4DE0 (2 mesaj) scientia (2 mesaj) TechVET (2 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (10 mesaj) Mobil (4 mesaj) Mini (6 mesaj) (5 mesaj)
  • @
9 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • 10 L Sütten Anca 700 G Peynir Çıktı


    Hobi amaçlı peynir yapımına merak sardım ama 10 litre sütten anca bu kadar peynir çıktı. 10 L Sütten Anca 700 G Peynir Çıktı  Bir ay bekleteceğim.




    |
    |
  • Hocam, benim annem de artık peynirimizi kendi yapıyor ve bir ay beklemek de gerekmiyor. 5 lt sütü kaynatıyor önce. Bir yandan 1 çay bardağı sirkeye 2 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynayan süte ekliyor ve karıştırıyor. Zaten bir süre sonra topaklanmaya başlıyor, bir 10dk daha karıştırdıktan sonra daha sıcakken o topakları bir yere alıp süzüyor, 4-5 saat bekletiyor hemen yiyebiliyorsun sonra o peyniri. Bilmeyen olur diye paylaşmak istedim, internette illaki tarifi vardır :))
  • Doğrudur kardeş güzel bir merak şimdiden afiyet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tereyağ ne kadar çıkar tahmini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt

    Hocam tereyağ sütten değil,süt soğuyunca üstündeki kaymağın toplanıp çalkalanması şle elde edilir.öyle 5litre sütü alıp çalkalıyım yağ çıksın diye birşey,,yani olabilir ama çok çok az elde edersiniz. 10 L Sütten Anca 700 G Peynir Çıktı 

  • Hocam, benim annem de artık peynirimizi kendi yapıyor ve bir ay beklemek de gerekmiyor. 5 lt sütü kaynatıyor önce. Bir yandan 1 çay bardağı sirkeye 2 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynayan süte ekliyor ve karıştırıyor. Zaten bir süre sonra topaklanmaya başlıyor, bir 10dk daha karıştırdıktan sonra daha sıcakken o topakları bir yere alıp süzüyor, 4-5 saat bekletiyor hemen yiyebiliyorsun sonra o peyniri. Bilmeyen olur diye paylaşmak istedim, internette illaki tarifi vardır :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliOzdemirz -- 28 Nisan 2021; 11:24:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nefret ederim o kısımdan, demek biriktirseydik nur topu gibi tereyağımız olacaktı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hynque kullanıcısına yanıt

    10 L Sütten Anca 700 G Peynir Çıktı 

  • O zaman saf peynirin kilosunun en az 40-50 TL olmask gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AliOzdemirz kullanıcısına yanıt

    Eski kaşar yapıyorum ben. O yüzden bekleteceğim. Taze kaşar olsaydı dediğiniz gibi olurdu. Ama onları da deneyeceğim yavaş yavaş. Ucuza manda sütü arıyorum. 10 L Sütten Anca 700 G Peynir Çıktı 

  • Helal olsun bu gidişle inek alıp sütü de biz sağmaya başlarız pahalı diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AliOzdemirz kullanıcısına yanıt
    Lor olmuyormu hocam o peynir normal kahvaltılık beyaz peynir yapmak daha zahmetli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel uğraş. Vakit olsa hanım da önümü kesmese ben de yapardım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah akşam sağılan ineklerin hem süt kalitesi yok hem de olan yağını da alıp kalan yağsız sütünü satıyorlar...


    Açık sütün litresini en ucuz 4 tl den alsan (çoğu yerde 5 tl) 40 tl lik süt ile 700 gr.peynir, kilosunu 57 tl ye mal edeceksin, kullandığın gazı, harcadığın emeği, ziyan ettiğin peynir altı suyunu saymayacağım.


    Karlı bi iş değil ama hobi amaçlı yapılabilir.


    Hobi değil de devamlı olarak kendi yoğurdunuzu yapmanızı tavsiye ederim.

    Hem ekonomik hem sağlıklı bir yoğurt elde etme açısından

  • kendileri için inekleri olan sütünü satmayan bir yer bulacaksınız da yağlı su katılmamış endüstriyel olmayacak da anca o zaman bir anlamı var amatör peynir yapmanın yoksa amelelik gördüğünüz gibi 10 litre sütü harcamışsınız bir kilo etmeyen peynir için.lego hobim var ucuzu var mı demek gibi bir şey manda sütünü ucuz arıyorum derseniz sizin mantık yanlış ucuz hobi olmaz adı üzerinde hobi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechVET

    Bu mesaj silindi.
    Bira raki vs yapiliyor. Peynir yogurt yapiliyor. Sanma ki ekip bicilmiyor balkonda domates salata biber eken var.

    Selam ve akp ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Öyle zaten. Kaliteli peynirler kırmızı etten pahalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu olaya bir köyde sahit olmustum
    Adamlar bir teneke peynir icin 100 litreden fazla süt kullaniyorlar belki 150 litre vardir
    Ama bunlar profeşinil ekip urettikleri peynir kalite
    Senin peynir pek kaliteli görünmüyor hocam tadi nasildi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Hocam bu olaya bir köyde sahit olmustum
    Adamlar bir teneke peynir icin 100 litreden fazla süt kullaniyorlar belki 150 litre vardir
    Ama bunlar profeşinil ekip urettikleri peynir kalite
    Senin peynir pek kaliteli görünmüyor hocam tadi nasildi

    hocam seninle mangal yapmak isterdim

  • AliOzdemirz kullanıcısına yanıt
    Kesik deniyor ona :) sütü kestirirsin lor tarzinda topaklanmaya baslar da bu peynirin hic tadi tuzu yok sevmiyorum ben pek salatayla iyi gidiyor sadice :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.