Şimdi Ara

10 Kasım’larda kaç kişi evleniyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1938’den bu yana 10 Kasımlar genellikle evlenmek için uygun gün sayılmıyor. Ancak son yıllarda bu hassasiyet bazı belediyelerce bozuldu. İstanbul’da Fatih, Ankara’da Çankaya ve Sincan belediyeleri 10 Kasım’da nikah rekoru kırdı.

YASEMİN ARPA
    NTV-MSNBC
    Güncelleme: 16:14 TSİ 10 Kasım 2006 Cuma
    İSTANBUL - AKP Ordu Milletveki Hamit Taşçı’nın oğlunu 10 Kasım’da (bugün) evlendirecek olması medya ve siyaset çevrelerinde yeni bir tartışma yarattı. “Atatürk’ün ölüm yıldönümünde düğün yapılmalı mı ya da nikah kıyılmalı mı?” sorusunu tartışan köşe yazarları ve politikacıların eleştirilerine hedef olan Taşçı, “11 Kasım’da kongre var, 12 Kasım’da ise düğün salonu yok” açıklamasında bulunmuştu.

1938’den bu yana 10 Kasımlar evlenmek için uygun bir gün kabul edilmiyor. Nikah daireleri bu tarihte nikah kıymıyor, evlenecek çiftler ise gün almak için genellikle 10 Kasım’ı uygun bulmuyor. Ancak son yıllarda bu sessiz kural, bazı belediyeler ve vatandaşlar tarafından yıkıldı. İstanbul ve Ankara’nın en yoğun nüfuslu belediyeleri son birkaç yıldır 10 Kasım’da normal günlerdeki kadar nikah kıyıyor. NTVMSNBC, İstanbul ve Ankara’daki nikah dairelerinin memurlarına 10 Kasım hassasiyetini sordu.

İSTANBUL
    Beşiktaş Evlendirme Dairesi: Günde 30-40 nikah kıyılıyor, 10 Kasım boş geçiyor
    Beşiktaş Belediyesi Nikah Memuru Emel Yıldırım, “Günde ortalama 30-40 nikah kıyıyoruz. Bugün başvuran olmadı. 10 Kasım’da talep hiç olmaz” dedi.

Şişli Evlendirme Dairesi: Haftada 80 nikah, 10 Kasım’da 1 nikah
    Haftada ortalama 80 nikah kıyılıyor. 10 Kasım’a gün verilmiyor. Bugün yalnızca 1 nikah kıyıldığını söyleyen Şişli Evlendirme Dairesi yetkilileri, “Bu günü verdiğimize pişman olduk, ancak gelinlik ve damatlığıyla gelen çifti geri çeviremedik” dedi.

Sarıyer Evlendirme Dairesi: Günde 50 nikah, 10 Kasım boş
    Günde ortalama 50 nikahın kıyıldığı ilçede bugünü nikah tarihi olarak isteyen olmamış. Sarıyer Belediyesi’nin 3 yıllık nikah memuru Nurdan Koç, “Çiftler 10 Kasım tarihinde özellikle nikah istemiyor, özen gösteriyor. Bugüne kadar talepte bulunan hiç olmadı” dedi.

Bakırköy Evlendirme Dairesi: Günde 30 nikah, 10 Kasım’da 1 nikah
    İstanbul’un en yoğun nüfusa sahip ilçesi olan Bakırköy’de bugün sadece 1 nikah kıyıldı. Geçtiğimiz yılların 10 Kasımlarında hiç nikah kıyılmadı. Bakırköy Belediyesi yetkilileri, “Bu yıla kadar 10 Kasımlarda talep dahi olmuyordu, bugün yalnızca 1 nikah kıyıldı. Oda nikahıydı ve eğlencesizdi, vatandaşı geri çeviremedik” dedi.

Üsküdar Evlendirme Dairesi: Günde 10 nikah, 10 Kasım boş
    Kışın haftaiçi 10 nikahın kıyıldığı ilçede dün 10 nikah kıyıldı. Bugünse nikah için talepte bulunan kimse olmadı.

Fatih Evlendirme Dairesi: Günde 7-8 nikah, 10 Kasım’da 8 nikah
    Haftaiçi 7-8 nikah kıyılan ilçede bugün de 8 nikah kıyıldı. Belediye yetkilileri, Fatihlilerin genellikle 10 Kasım tarihini diğer günlerden ayırmadıklarını söyledi.

Sultanbeyli Evlendirme Dairesi: Günde 10-15 nikah, 10 Kasım’da 3 nikah
    Belediye yetkilileri her gün ortalama 10-15 nikahın kıyıldığını, bugün öğleden sonraya kadar 3 nikah başvurusunun olduğunu belirtti.

ANKARA
    Çankaya Evlendirme Dairesi: Günde 6, 10 Kasım’da 13 nikah
    Dün 6 nikah kıyılan ilçede bugün 13 nikah kıyıldı. Evlendirme dairesi görevlileri, ‘Şifahen bu konuda hassas olduğumuzu söylüyoruz. Israr ederlerse yasa gereği nikahı kıymak zorunda kalıyoruz” dedi.

Sincan Evlendirme Dairesi: Günde 5 nikah, 10 Kasım’da 4 nikah
    Bugün 4 nikah kıyıldı. Kış aylarında haftaiçi ortalama 5-8 arasında nikah kıyıldığını söyleyen Sincan Belediyesi yetkilileri, “10 Kasım’da nikahımız olmasın diyen kimseye rastlamadım” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/390478.asp

• ben art niyetli olarak bugünün seçildiğini düşünmüyorum. ayrıca bugünün seçilmesinin de mahzuru olduğunu düşünmüyorum. senenin 365 günü bir türk büyüğünün ölüm yıldönümü olabilir. kaldıki acaba 10 kasımda nikah kıyılmasını eleştirenler acaba bu günde evlerinde 24 saat yas tutup ağıtmı yakıyorlar o da tartışılır bir konu.
  • TESEKKURLER DOGANZA
    oylama sonucu gidecegim diyipte kalip boyle ortaligi karistirmaya devam ettigin icin

senin yuzunden adam gibi surda tartisamiyoruz.

anlamiyorsunuz ben dugun yaparim sen dugun yaparsin ama bir milletvekili dugun yapamaz, yapmamali iste boyle sonuclar cikar ortaya

duzeltme: buyuk harf yazimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtiss -- 10 Kasım 2006; 18:47:02 >
  • @murtiss karıştırdın sanırım konuyu açan benim doğanza bu konuya mesaj bile atmamış
  • yok @ares_turk karistirmadim biraz once ayni konu vardi doganza isimli birisi sikayet etti konuyu sildirdi.

sikayet etme rekoru kirmistir ama madalya veren yok adama. anlamadigim her sikayet edilen konunun icerigine bakilmadan silinmesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

TESEKKURLER DOGANZA
    oylama sonucu gidecegim diyipte kalip boyle ortaligi karistirmaya devam ettigin icin

senin yuzunden adam gibi surda tartisamiyoruz.

anlamiyorsunuz ben dugun yaparim sen dugun yaparsin ama bir milletvekili dugun yapamaz, yapmamali iste boyle sonuclar cikar ortaya

murtiss

az önce o topic teki mesajları okuduktan sonra çıkarken DOGANZA'yı gördüm ve arkadaşıma 5 dk sonra bu topic kapanacak dedim hatta önce davranıp yazacaktım DOGANZA geldi topic kapanır diye ama vazgeçtim

MODLAR KONUYU KAPATMAKMI KOLAY YOKSA BİR HIYARI BANLAMAK MI?
  • banlanmasina gerek yok
    adam ozel konu acti benim gitmemi istiyormusunzu diye referanduma gitti

en son 40 kusur kisi gitsin diyordu 10 kusur kiside gitme demisti.
  • O adamın karakterinde bi sorun var ana avrat düz gitsen o adam sırıtır sana
  • 364 gün duruken Atamızın ölüm gününü, düğün ve eğlence günü olarak seçenin Türklüğünden ve vatan sevgisinden şüphe ederim.
    Böylesine yüce bir insanın ölüm yıldönümünde eğlence tertiplemek ancak onun fikirlerini bu ülkeden kazımak isteyenlerin hayallerinin bir yansımasıdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

banlanmasina gerek yok
    adam ozel konu acti benim gitmemi istiyormusunzu diye referanduma gitti

en son 40 kusur kisi gitsin diyordu 10 kusur kiside gitme demisti.

Eğer oylamadan "git" çıkarsa gideceğim demişti. %50si git demişti oy verenlerin. Sözünün eri değil tabi herkes.
  • quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

364 gün duruken Atamızın ölüm gününü, düğün ve eğlence günü olarak seçenin Türklüğünden ve vatan sevgisinden şüphe ederim.
    Böylesine yüce bir insanın ölüm yıldönümünde eğlence tertiplemek ancak onun fikirlerini bu ülkeden kazımak isteyenlerin hayallerinin bir yansımasıdır...

Saçmalama..
  • Onu bunu bilmem ama saat 09:05 de araçların trafikte durup 1 dakika boyunca korna çalmaları ban anlamsız ve saygısız geliyor.(Neyseki son zamanlarda bu saçmalığı farkeden çok kişi artık yapmıyorlar)

Büyük bir adam bu şekilde anılmamalı. Bu uygulamayı kim çıkardıysa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaMSeN

quote:

364 gün duruken Atamızın ölüm gününü, düğün ve eğlence günü olarak seçenin Türklüğünden ve vatan sevgisinden şüphe ederim.

Saçmalama..

pardon saçmaladığı noktayı ben kaçırdım söylesene sana hak verim ???

kusura bakma ama haklı. ben bu gün İtünün önünde otobüs beklerken gördüğüm düğün arabası ve kortejinin içindekileride gördüm ninja.gif

• quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

quote:

quote:

Saçmalama..

kusura bakma ama haklı. ben bu gün İtünün önünde otobüs beklerken gördüğüm düğün arabası ve kortejinin içindekileride gördüm ninja.gif

Yau gidin işinize.. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir..

Bu kadar da abartmayın..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

quote:

quote:

Saçmalama..

Yau gidin işinize.. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir..

Bu kadar da abartmayın..

önemli değil zaten senin için değil mi tabi anlıyorum seni neyse gerisini yazıp daha fazla germiyim tüm forumu anlicağımı anladım ben. herkezde anlamıştır.

• quote:

quote:

Saçmalama..

Ramsen daha çok bekleyeceksin o günü bayram ilan etmek için...
    Kafandaki örümcekleri temizlersen senin saçmalıklarından da kurtulmuş oluruz.

Ben ramazan ayında ağzıma içki sürmem, oruç tutanlara hürmetim ve saygımdan.
    Ancak senin gibi tatlı su müslümanları ölünün arkasından konuşacak ve hatırasına saygısızlık edecek kadar yobazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robespierre -- 10 Kasım 2006; 20:57:44 >

• quote:

Ancak senin gibi tatlı su müslümanları ölünün arkasından konuşacak ve hatırasına saygısızlık edecek kadar yobazsınız

katılıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Saçmalama..

Biz sizin gibi ramazanda müslüman olanlardan değiliz.. Biz ömür boyu müslümanız..

Örümcek ? Yobaz ?

Neden kendine hakaret ediyorsun ?

• quote:

quote:

quote:

Saçmalama..

bırak senin dediklerini sayesinde kurtulmuş bir ülkede ona laf etmekten çekinmeyecek kadarda saygısızlar bilmiyorum artık yani. bence budur.

• 10 Kasım da neden evlenilemiyor bende pek anlamış değil açıkçası ?

Neden Atatürk ün ölüm günü... ?

1- Fatih Sultan Mehmet öldü evlenmeyin...
    2- Alparslan öldü evlenmeyin...
    3- Kultigin öldü evlenmeyin...

Peki buna benzer kişilerinde ölüm yıldönümlerinde evlenmeyin... Bende yukarıdaki arkadaşın yazdığına istinaden ( Yoksa haddim olmaz ) bunların ölüm günlerinde evlenenlerden şüphe ederim...

Arkadaşlar, 10 Kasımlarda Atamızın arkasından yas tutmak bize yakışmaz, Bize DAHA ÇOK ÇALIŞMAK yakışır, Çanakkale nin ardından zaten Mustafa Kemal ÖLÜMSÜZLEŞTİ, Sizler ATATÜRK düşmanları ve sizler ATATÜRK ü savunuyoruz ATATÜRKÇÜYÜZ diyenler el birliği etsenizde onu ÖLDÜREMEYECEKSİNİZ, onun ruhu ve fikirleri her zaman yaşayacak...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.