Şimdi Ara

10.4.8 KERNEL PANIC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iş yerinde bir g5 canavar kullanıp eve gelince pc kullanmak zorunda kalmaktan kurtulduğumu zannederken her şey kötüye gitti :(
    e6400 işlemci aldım hayatım güzelleşsin diye...
    arkadaşımın tavsiyesi ile de gigabyte 945p-s3 anakart aldım
    radeon X1650 yi de testlerdeki makul sonuçlarından dolayı seçtim...

Ama gelin görünki önce 10.4.7 yi bir türlü kuramadım... en sonunda dvd bozuldu boot etmemeye başladı...
    Sonra sağolsun "bresson" arkadaşımız bana bugün akşam 10.4.8 jas dvd sini ulaştırdı. [kendisine çok teşekkür ediyorum burdan tekrar sağolasın abi :) ]

Başarılı bir şekilde kurulumu yaptıktan sonra hemen önceden hazırladığım ethernet ve ekran sürücülerini yükledim...
    Anında kernel panic aldım... eyvah eyvah derken...
    bi daha kurulum yaptım bu sefer mifki kerneli ile ve x1600 desteği seçili olarak...
    etherneti yükledim ve bingo.. yine panic...
    mifki kerneli değil diğer kerneli yükledim bu sefer sadece x1600 desteği de olmadan... sadece o hali ile son derece stail bi sistem oldu.. evet 1024 *768 ve internetsizliği düşünürsek :(

Sonuç budur...
    Yardım edebilecek birileri varsa şimdiden çok teşekkür ederim... :(
    Tam bir hayal kırıklığı oldu bu iş benim için...

• Arkadaşlar,
    forum.insanelymac.com da sorun yaratan ethernet sürücüsü için şöyle bir öneri geldi sorunuma.. bir dosya söylediler ama single user modda bunu girmen gerekiyor dediler bi de..
    http://forum.insanelymac.com/index.php?act=Attach&type=post&id=6290 (dosya bu)
    bunu nasıl yükleyeceğim...
    bu single user modda ne oluyor :(
    bir de ben os x i yükledim ama, onu açmak için dvd den boot edip rd=disk1s5 komutunu girmek zorundayım... bunun da başka bi yolu yok mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keep clubbin -- 11 Aralık 2006; 0:10:43 >
  • semthex kullan ekran kartı driver ını kurmadan panik olmayacaktır, yada mikfi ile kur sonra kernel'i en yeni semthex ile değiştir, üstüne ethernet'i kur sonra da ekran kartını çözersin bence çalışacaktır, sistemimiz aynı tek fark ekran kartı. bende herşey sorunsuz çalışıyor
  • bir de bios daki tüm ayarları default yapıp integrated peripherals>on-chip sata>enhanced yap, belki bu sorun oluşturuyordur, linux da oluşturuyor.
  • bilmemkaçıncı defa (sanırım 6 oldu) semthex kerneli ile sistemi tekrar kurdum...
    ne ethernet ne de grafik kartı driver ı kurdum... bi sürü işlem yaptım bana mısın demiyor.. kernel panic vermiyor :)
    sanırım internetsiz ve 1024*768 olarak kabullenmeliyim bu sistemi :)
    şaka bir yana...
    single user modda etherneti nasıl yükleyeceğim.. bu konuda yardım eden olabilir mi bana acaba?
  • hemen yılma bence, benim amd ss2 li sistemimde bile ses kartı,ethernet,bütün çözünürlükler ve refresh rateler,qe ce ci çalışıyor.
    senin makine intel üstelik,bende o makine olacak leopard'ı çalıştırırım
  • tek ihtiyacım olan şudur ;
    http://forum.insanelymac.com/index.php?act=Attach&type=post&id=6290 dosyasını yüklemesini bilmek...
    lütfen dosya içeriğine bakın ve bunun nasıl yüklenmesi gerektiğini anlatın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: keep clubbin

tek ihtiyacım olan şudur ;
    http://forum.insanelymac.com/index.php?act=Attach&type=post&id=6290 dosyasını yüklemesini bilmek...
    lütfen dosya içeriğine bakın ve bunun nasıl yüklenmesi gerektiğini anlatın :)

makina açılırken f8'e basarak durmasını sağla durduktan sonra osx diskini seçip -v -x komutunu yazarak aç, daha sonra indirdiğin zip dosysaının içindeki build/ release klasöründeki RealtekR1000.kext'i system/Library/Extensions klasörüne kopyala ve terminali açıp aşağıdaki komutları gir buradan kopyalyıp yapıştırabilirsin, ethernetin çalışmadığı için önce bir text'e yapıştır.....

sudo -s <enter>

chmod -R 755 /system/library/extensions/RealtekR1000.kext

chown -R root:wheel /system/library/extensions/RealtekR1000.kext

kextload /system/library/extensions/RealtekR1000.kext

sudo rm /System/Library/Extensions.kextcache

kextcache -k /System/Library/Extensions

diskutil repairpermissions /

yeniden başlat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 11 Aralık 2006; 16:02:17 >

• @ keep clubbin dvd lafı olmaz amaç zaten paylaşım :) pm yeni gördüm kusuruma bakma biraz yogundum ama zaten en iyi bilenlerden turan hoca cvplamış ki maşşallah yakında wiki gibi site yapıcak sayemizde :) şaka bi yana bende kurulurken prb yaşamıştım ama sonra sorunu çözdüm bendede 4.8 de etherneti görmedi realtek driverı dolaşıyo nette ordan aldım valla süper komut yazma yok tıkla yükle ati x1000 driverıda mevcut bu iki driverı sonradan yükle işlem tamam bende öle :) osx kurulum anlatımı yapmış turan hoca üst başlık olarak ona da bakarsan anlatıyo ve en önemlisi gereksiz bi ton şeyi yüklemekten kaçmak benim görüşüm kolay gelsin :)
  • @bresson,

keep clubbin kardeş , RTLx1xxx'i installer olarak yükleyince sistem çöküyomuş o yüzden ona bu yükleme şeklini tavsiye etttim..
  • son durumu update ediyorum

ethernet ve ses kartları düzgün ve stabil bir şekilde yüklendi...
    ati'nin şu anki nette dolanan driverları ne yazık ki x1650'yi desteklemiyor... En azından çözünürlüğü değiştiremedim, yoksa kartı 1600 şeklinde görüyor, ama çözünürlük değiştiremiyorum..
    Çözünürlüğü değiştirmek için yollar aradım ama bulamadım...
    Kaldığım yer burası şimdilik...

Ama iyi oldu bu iş. Sorun yaşamadan öğrenilmiyor bu işler... Yaklaşık 3 yıldır mac kullanıyorum işlerim dolayısı ile ama bir kere olsun problem yaratmadığından ne terminal kullandım ne de komut girdim -s, -v -x gibi... :)
    şimdi en azından bir ufak bilgilenmemiz oluyor...

Evet, son durum ses+ethernet okay, ekran kartı için çözünürlük problemi var...
    Herkese yardımları için çok teşekkürler tekrar.!

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.