Şimdi Ara

10.000TL monitörsüz bilgisayar toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite öğrencisiyim, bütçem 8bin civarıydı. RX6400'lü sistem toplayacak gibiydim ama biraz daha bütçem arttı. Oyun olarak genellikle CS:GO hatta şuanlık sadece CS:GO oynuyorum. 1024x768 Low ayarlarda oynamaya alışık olduğumdan ve CS:GO güncellemeleri fazla FPS düşüşüne neden olmadığından üniversite boyunca kullanmayı düşündüğüm bir bilgisayar toplamak istiyorum. Ara sıra GTA 5, Forza, F1 2021 de oynayabilirim. RX6500XT'li sistem toplanır gibi ama eğer aradaki farka değecekse RX6600 zorlayabilirim. Bu civarlarda bir şeyler toplayabilir misiniz teşekkür ediyorum şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiHamilton -- 11 Ağustos 2022; 1:17:41 >

10.000 TL Monitörsüz Bilgisayar Toplama Rehberi

10.000 TL gibi bir bütçeyle monitörsüz bir bilgisayar toplamak, oyun, içerik oluşturma ve diğer yoğun görevler için güçlü ve uygun fiyatlı bir sistem oluşturmanıza olanak tanır. Bu rehberde, bu bütçeyle en iyi bileşenleri seçmenize ve kendi monitörsüz bilgisayarınızı toplamanıza yardımcı olacak adımları ele alacağız.

İşlemci:

İşlemci, bilgisayarınızın beynidir. 10.000 TL'lik bir bütçe için AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-12400F gibi orta seviye bir işlemciyi tercih edebilirsiniz. Bu işlemciler, çoğu görev için yeterli çekirdek ve iş parçacığı sunar.

Anakart:

Anakart, tüm bileşenleri birbirine bağlar. İşlemcinize uygun bir anakart seçmeniz gerekir. Ryzen 5 5600X için bir B550 anakartı, Core i5-12400F için ise bir B660 anakartı ideal olacaktır.

RAM:

RAM, bilgisayarınızın kısa süreli belleğidir. Oyun ve içerik oluşturma için en az 16 GB RAM önerilir. 3200 MHz hızında ve düşük gecikme sürelerine sahip bir RAM kiti seçin.

Depolama:

Hızlı yükleme süreleri için bir SSD kullanmanız önerilir. 1 TB'lık bir NVMe SSD, işletim sisteminiz, uygulamalarınız ve oyunlarınız için yeterli alan sağlayacaktır.

Ekran Kartı:

Ekran kartı, görüntü oluşturmaktan sorumludur. 10.000 TL'lik bir bütçe için NVIDIA GeForce RTX 3060 veya AMD Radeon RX 6600 XT gibi orta seviye bir ekran kartı yeterli performans sağlayacaktır.

Güç Kaynağı:

Güç kaynağı, tüm bileşenlerinize güç sağlar. Toplam güç tüketiminizden %20-30 daha yüksek bir güç kaynağı seçin. 650W veya 750W güç kaynağı bu sistem için yeterli olacaktır.

Kasa:

Kasa, tüm bileşenlerinizi barındırır. İyi hava akışı sağlayan ve bileşenleriniz için yeterli alan sunan bir kasa seçin.

Montaj:

Tüm bileşenleriniz toplandığında, bunları kasanıza monte etmeniz gerekir. Bileşenlerin uyumlu olduğundan ve düzgün şekilde oturduğundan emin olun.

Kurulum:

Bilgisayarınızı monte ettikten sonra, işletim sisteminizi yükleyebilir ve gerekli sürücüleri kurabilirsiniz.

10.000 TL bütçeli monitörsüz bir bilgisayar toplamak, oyun, içerik oluşturma ve diğer zorlu görevler için yüksek performanslı bir sistem oluşturmanıza olanak tanır. Bu rehberdeki adımları izleyerek, bileşenleri seçebilir ve kendi bilgisayarınızı oluşturabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Toplamakla uğraşamam derseniz şunu takip ediniz, belki stoğu gelir. 10500e mi ne satıldı.
    https://www.gaming.gen.tr/urun/176332/haqqus-hb2-intel-i5-10400f-asus-tuf-geforce-gtx-1660-super-6gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Stoğu olan buna da bakabilirsiniz. 12 bin TL
    https://www.gaming.gen.tr/urun/188622/ultima-6600-intel-i3-12100f-asus-radeon-dual-rx-6600-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam bu sistem nasıldır sizce?

www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I3 10100F-ASUS TUF GTX1660TI EVOOC-PRIME H410M-A-KIOXIA 500GB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i3-10100f-asus-tuf-gtx1660ti-evooc-prime-h410m-a-kioxia-500gb-ssd-16gb-ram.html

Fena değil fiyatı ancak bu fiyatları tutturmak için bazı bileşenleri düşük tutuyorlar, mesela kasa ve psu çok iyi değil kasa neyse de psu bir süre sonra değişim ister bu vb. markaları önermiyoruz verdiği güç ve yapısı gereği, ama sistemi çalıştırır o ayrı.

Bir de Lga1200 sokette ram frekans kısıtlaması var çipsetlere göre değişiyor, H410 tabanlı sistem de ramleriniz i3/i5 ile 2666mhz, i7/i9 ile 2933mhz çalışır.

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Attığım linklere göre fiyatı sıcak durmuyor. Ama mağazadan almalıyım, peşin fiyatına taksit yapıyor diyorsanız vatandaki en mantıklı sistemlerden biri bu.

CS, valorant gibi oyunlarda işlemci performansı öne çıkıyor. İ5 10400f / 11400f veya i3 12100f, 10100f'ye göre daha iyi sonuç verecektir. Bir de 3-4 sene kullanacaksanız güncel 12. Nesil olsun.

RX 6600 lü sistem almaya bak

Intel Core i3 10100F İşlemci

MSI H510M PRO-E 3200mhz(OC) 1200p mATX Anakart

AMD Ryzen 3 4100 İşlemci

B450 yongalı Anakart

Corsair 8GB Vengeance Lpx 3200mhz CL16 DDR4 Ram

Kingston 250GB A2000 NVMe Okuma 2000MB-Yazma 1100MB M.2 SSD

Mid Tower Kasa + 550-650W 80+ Güç Kaynağı

Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı

gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Ağustos 2022; 12:2:5 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 tl ye kadar sistem toplama
    12 yıl önce açıldı
    +150.000 BEYAZ SİSTEM TOPLAMA
    2 yıl önce açıldı
    9000 tl sistem toplama
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • umarım başarısınız hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bunlardan birini alsak içinde Windows işletim sistemi yüklü olarak mı satılıyor. Yüklü değilse biz nasıl kuracağız bilgi verir misin (7 senedir bilgisayar kullanmıyorum bu arada)

Videolardan gördüğüm deneme sürüm windows ile geliyor. Lisanslamak sizde. Dilerseniz kendinize göre de format atabilirsiniz. Ramlerin xmp ayarı falan yapılı geliyormuş. Sadece ekran kartı kutusunda geliyor, kargoda sallanıp kırılmasın diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam gaming sitesinde paylaştığımız 12 bin TL lik sistem stoklarda kalmamış

Maalesef stoklarımızda "ULTIMA-6600 / INTEL i3-12100F / ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar" bulunmamaktadır. Lütfen sepetinizi düzenleyip tekrar deneyiniz. Oluşan bu aksaklık nedeniyle özür dileriz.

Buna benzer bir sisteme bakabilir misiniz monitorsuz bütçem 14 bin TL

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.