Şimdi Ara

10.000₺ altı maaş alanın bu ülkede boşa çalıştığı gerçeği... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
9
Favori
17.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asgari ücretin min 5000 olması lazım ki insanca yasanabilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McSlaty M kullanıcısına yanıt
    Sana çok katılıyorum ben 10 yaşından bu yana çalışan bir çocuğum kendi paramı çıkarttım her zaman 3,5 birikimle okul okudum kendi imkanlarımla büyüdüm ailemin durumu iyi değildi çok şükür yinede geçiniyorduk. Meslek lisesinden elektronik mezunu oldum kredi ile bir dükkan açtım 1,2 sene sonra krediyi bitirdim tekrar ev icin kredi çektim artı bir araba aldım 5,6 sene ödedim bitirdim çok şükür şu an da dükkanimin kazancı yeterli değil ama yeterli görüyorum mecburum buna 3 sene öncede kredi çektim evlendim onunda borcunu bitirdim kredi ile yaptım herşeyi aylik dükkan gelirim masraf hariç 15bin lira ic anadoluda yaşayan birisiyim yetmiyor malesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasardogu35 kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz doğru olmakla birlikte, REWE Almanya'daki pahalı marketlerdendir. Penny, Aldi vs daha uygundur fiyat olarak.

    Bir de burdaki ilginç olan şey indirimler, gerçekten indirim yapılıyor çoğu üründe Normalde pahalıymış şimdi almayayım dediğim çoğu şeyi indirim döneminde yarı fiyatına alabiliyorsunuz.
  • ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    O bile ucuz gelmiş kur farkına rağmen hocam siz düşünün gerisini :)) Bu arada Almanya’ya sadece bir kere gittim o marketlerede rehberin yönlendirmesiyle girmiştim. Mesela dikkatimi çeken bir şey söyleyeyim bir ürün şehir merkezindeki market fiyatı neyse havaalanı fiyatıda aynıydı, görünce çok şaşırmıştım, alışmışız tabi havaalanı fahiş fiyatlarına garip hissediyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni başlayan bir memur olarakta insanların nasıl ev araba alabildiğine hayretler ediyorum. orta halli bir ev 200 bin TL, orta halli bir araba 80 bin TL. Evliliği saymıyorum bile. Kaç zamandır yurtdışındaki insanlar için kolay olan şeylerin bizim için ulaşılması çok zor hedefler haline gelmesini hayretle izliyorum.

    Gerçekten ne olacak hiç bilmiyorum ama sıkıldım bu ortamdan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 5k eşim 3k alıyor istanbulda kirada yaşıyoruz gayet iyi geçiniyoruz tatilimizide yapıyoruz biraz birikimde yapabiliyoruz

    Yapamayanın kendi kabiliyetsizliği
  • Bizim eve toplam 6000 kadar para giriyor. 1000 kredi 1000 kira 1000 kreş 500 faturalar. 2500 lira kalıyor. Yani kalacak diye bekliyoruz. Nitekim sürekli bir şey çıkıyor. Evde yenilenmesi gereken eşyalar, ufak tefek masraflar var. Televizyon led panel öldü ortasında irili ufaklı 100 tane çizgi var öyle kullanılıyor mecburen. Bulaşık makinesi kendini temizleyemiyor o zaten 10 yılı geçti değişme vakti geldi geçiyor. Eşim yönetici sivil giyiniyor, giyim masrafı oluyor. Çocuğun oyuncağı ek masrafı giyimi derken birikim hayal oluyor.

    Mutfağı saymadım bakın, çocuk yan dairedeki annemlerde yemek yiyor genelde biz çalışıyoruz diye. Eşim de ben de mağaza ticket derken geçiyor. Eve kahvaltılık alıyoruz normalde akşamları mağazacılıkta erken geleceğimiz zaman birşeyler alıp yapıyoruz yoksa gecenin 10undan sonra yemek yenmez zaten.

    Easy modda yaşıyoruz genel olarak gönül neler ister tabi ama şartlar malum. İki sene önce akülü araba alacaktım veledime korktu diye almadım. Şimdi 3 oldu istedi gördü de fiyatlar ateş pahası. İki yıl önce 800 lira olan şey ki asgari ücretin yarısı şimdi 2000 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülke olarak değil de il olarak baktığınızda, İstanbul'da bir eve toplam 10bin TL para girmiyorsa 3 kişilik bir ailenin geçinmesi çok çok zor.

    Diğer illerde yaşam şartları daha kolay olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halimyokk

    Ben 5k eşim 3k alıyor istanbulda kirada yaşıyoruz gayet iyi geçiniyoruz tatilimizide yapıyoruz biraz birikimde yapabiliyoruz

    Yapamayanın kendi kabiliyetsizliği
    10.000₺ altı maaş alanın bu ülkede boşa çalıştığı gerçeği... İstanbul yurtdışı mı?Yurtdışında yaşıyorum diyorsun şimdide istanbul diyorsun yalanını sevsinler senin:D Aktroll



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 22 Mayıs 2020; 17:44:5 >




  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Meslek nedir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kira yoksa 5000 kötü mü?
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    ah be usta seni o kadar iyi anlıyorum ki... tek seçenek yurtdışı gibi duruyor :(
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 25 Mayıs 2020; 14:23:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 binlik işi bıraktım yatıyorum, bu herifler baştayken benden ne iş ne emek ne vergi bundan sonra...
  • yok 50 bin lazım aylık. 10 bin tl ve üzeri kazanan sayısı bu ülkede %15 i geçmez.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Kıçında donu yok, çalışmayı gözleride kesmez ama akşam tenceresine kaynayan makarnayı da onlar verdiği için ondan da olmayalım derdindeler.
  • O kadar da değil 5-6 bin yeter diyeceğim de senin refah seviyen epey iyiymiş. Sana koyar yalan yok.
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Dostum, ben de 36 yasinda insaat muhendisiyim. Liraya vurunca kazancin milletvekili maasini katliyor, ama gunde kac saat calisiyorsunuz sorusunu oyle sorma.

    Ayda kac saat calismadan dinlenebiliyorsunuz diye sorarsan daha gercekci olur. Inan bana sana $10,000 versek ayda, gel bu isleri yurut desek, ay sonu gelmeden isi birakip kacmis olursun, bize bile haber vermeden ;)

    Sakasi yok, bu tur isler gercekten omur tuketir. Sana ayda $10,000 dolar veriyorsa ki 70,000 lira eder. Inan bana o paraya bu isi yaptiracak bi adam bulmak cok zor bir olay. Bulsan da 1 ay dolmadan kacip giderler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zifiri34

    yok 50 bin lazım aylık. 10 bin tl ve üzeri kazanan sayısı bu ülkede %15 i geçmez.
    50 bin seni anca götürür. 100 bin lazım ki arabandan indiğin yer garajın olsun. Gittiğin yerde valeler sıraya girsin. Yoksa diğer türlü indiğin yer yol kenarı olur biri suratına hapşırır, diğeri arabasıyla çizer, gittiğin yerde yanındaki hatun da iyiyse garsonlar sana racon koyor. Yani halktan kurtulamazsın.
  • Özellikle buyuk sehırlerde asgarı ucretle gecınenlere Allah kolaylık versın. sımdılık eskı kıralar belkı babadan kalma evler belkı anneden babadan gelen yardım 65 yas maası koyden gelen erzak vs felan hayatta kalıyorlar.

    Asıl soru şu bu kısılerın cocukları ne olacak. ıyı beslenemıyorlar, dogru duzgun egıtım alamıyorlar egıtımde esıtsızlık maddıyatla cok fazla arttı. bır tarafta ozel kolejlerde okuyan kesım dıger tarafta evınde ınternete baglanamayn cocuklar.
    Allah kolaylık versın. bu kesımden olupta unıversıtede cocuk okutan yada mezun edenler hayatın acı yuzuyle karsılasıyor. cunku cocuklarına is yok. parası olan yıne bır sekılde sanslı. ev alıyo cocuguna araba alıyo karı kocadan 1 tanesı calıssa ev dönüyor. genclerde yuzde 27 ıssızlık var. ne yapacak bu cocuklar.
    su an gecım ıcın kucuk sehırlerde 4000 ankara ıstanbul ızmır ıcın 7000 bunların dısı buyuksehırler ıcın 5500 asagısı alıyosanız gecınemezsenız (ek gelır yan gelır babadan kalma ev mıras harıc). 2 katı alırsanız dogru duzgun gecınırsınız,gelecegınızı garantı altına alabılırsınız.
    insallah mıllı gelır artar asgarı ucrette en az 3500 olur.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.