Şimdi Ara

1 TB WD Harici Harddsikten Veri Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
18.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Elimde 1,5-2 yıldır kullandığım WD markalı, 1 TB kapasiteli, USB 3'lü, portable bir harici harddiskim var. İçinde bin türlü şeyimi muhafaza ederdim. 400-500 gb'lık özenle seçilmiş hd film arşivim ve sevdiğim dizilerin sezonlarının bulunduğu Görüntü klasörü, yazdığım word dosyaları, 10 yıldan bu yana çekildiğim fotoğraflar ve daha neler neler bunun içindeydi. Birkaç paçavra denecek bilgiler haricinde hiçbirini başka bir yere kopyalamadım ne yazık ki. Millet olarak böyle bi huyumuz var :) Sağlıkta da, parada da, okulda da, işte de, sürücülükte de, diğer şeylerde de sıkışmadan kolay kolay önlem almıyoruz...

    Velhasılı konuya dönmek gerekirse ben size sorunumu kısaca anlatayım. Bu harddiskimi evde bilgisayarıma taktım, çalışıyordu. Laptop çantamın ön yüzündeki cebine koydum, bir yere bu çantayla gidip geldim. Eve döndüğümde film izlemek için harddiskimi bilgisayarıma bağladığımda her zamanki gibi bir windows bağlantı sesi geldi, harddiskin ışığı 2 kere yanıp söndü, sonra yanıp sönmeyi bıraktı ve sadece yanmaya başladı. Artık ışık sönmüyordu anlayacağınız. Ve 10-15 dakika beklesem de bilgisayara bağlandığına dair bir şey göremedim. Normalde bilgisayar harddiski gördükten sonra ışık devamlı olarak yanıp sönerdi. Fakat bu sefer yanıp sönme olmadı. Evdeki masaüstüne ve başka bir laptopa da bağlamak istedim, o laptop da görmedi. Görmüyor, "bilgisayarım"da bağlandığına dair bir şey çıkmıyor. Kablodan şüphelendim, başka bir kablo denedim; fakat yine olmadı. Bilgisayarlara ne zaman bağlasam hep aynı şeylerle karşılaştım. Daha sonra bilgisayarcıya götürdüm, içini açtırdım (darbe olup olmamasıyla ilgili), garantiyi aradık, forum siteleri karıştırıldı (tam bir bilgisayarcı olduğu söylenemez), programlar indirdik ve içindeki verilere ulaşıp onları kurtarmanın peşine düştük. Fakat olmadı. Garantiyi aradığımızda getirin, değiştirelim dediler.

    Arkadaşlar değiştirilmesi umurumda bile değil. İçindekiler olmadıktan sonra o harddiski ben çöpe atarım. Benim o bilgilere ihtiyacım var. Ne yapmam gerektiğini söyler misiniz? Bildiğiniz, kullandığınız bir program var mı? Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp içindeki verilere ulaşan, hatta o verileri kurtarabilen oldu mu?

    Dediğim gibi, harddiski taşıdım, darbe almasından şüpheleniyorum. İçindeki mekanizmada bir parça oynamış da olabilir. Ne önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnalyzer -- 15 Eylül 2013; 20:29:05 >







  • Darbe aldığını zannetmiyorum. Yüksek ihtimalle yazılımsal bir sorun
  • Benim de başıma gelmişti aynı şey ancak verilerin tamamını kurtarma gibi bir şey söz konusu değil. Ama büyük çoğunlugunu kurtarmıştım. Bu arada veri kurtarıken kullandıgın pc de önemli. Hangi pcde daha çok işlem yaptıysan o pcde veri kurtarmayı denemeni öneririm. bunun için bi kaç program var ama benim önerim Pdata recovery al linkini de vereyim full olması lazım. good luck :))http://uploading.com/files/get2/f5428c64/1 bir de ontrcak diye bi program var ben sırayla aratmıştımhttp://turbobit.net/me0v84023681.html bu da link good luck :))good luck :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bu_RROCK

    Benim de başıma gelmişti aynı şey ancak verilerin tamamını kurtarma gibi bir şey söz konusu değil. Ama büyük çoğunlugunu kurtarmıştım. Bu arada veri kurtarıken kullandıgın pc de önemli. Hangi pcde daha çok işlem yaptıysan o pcde veri kurtarmayı denemeni öneririm. bunun için bi kaç program var ama benim önerim Pdata recovery al linkini de vereyim full olması lazım. good luck :))http://uploading.com/files/get2/f5428c64/1 bir de ontrcak diye bi program var ben sırayla aratmıştımhttp://turbobit.net/me0v84023681.html bu da link good luck :))good luck :))

    Eyvallah, deniyip sonucunu buraya yazayım




  • Active@ File Recover programı da iyidir; işinizi görür... eğer usb portlarının ve kablonun sağlamlığından eminsen (bu arada diski mümkün olduğunca usb3 portundan kullan) diski al bir kaç defa sıkıca torbala (nemlenmemesi için) (buz torbası ile) ve daha sonra buzluğa at... en az 12 saat buzlukta kalsın, daha sonra tak bilgisayara çalışıp çalışmadığına bak... eğer çalışırsa disk tekrar bozulana kadar bütün verilerini yedekle... yöntemin mantıksız olduğunu düşünen arkadaşlar "hdd freezer trick" diye googleda aratıp bakabilir...
  • TheAnalyzer kullanıcısına yanıt
    Profesyonel veri kurtarma laboratuvarları vardır bu tip yerler ileri derece zarar görmüşten tutunda basit problemlere kadar her türlü disk üzerinden yüksek başarı oranları ile bilgi kurtarabilmektedirler.Bu tip yerlerden yardım alabilirsiniz,gerçi bu tip yerler tuzlu olabilir.Araştırmak lazım şuan kesin bir bilgim yok.

    Bunun dışında HDD'yi kutusundan çıkartıp doğrudan bilgisayara bağladığınızda da görmüyorsa problem ciddi olabilir.Böyle bir durumda kişisel olarak pek bir seçeneğiniz kalmıyor.Böyle bir durumda veri kurtarma programlarını kullanamazsınız,bu tip programlar hdd sağlam ise veya az hasarlı ise işe yararlar.Eğer Hdd hiç açılmıyorsa elektronik veya mekanik aksamında fiziksel hasar var ise HDD üzerindeki plakaların özel veri kurtarma laboratuvarlarında itina ile açılıp veri kurtarma işlemi uygulanması gerekir.
  • mortarxl kullanıcısına yanıt
    Yalnız bu fikir aşırı derecede kafama yattı. Daha önce de benzer bi işlem duymuştum. Anlamadığım sadece tek bir ayrıntı kaldı, buzluktan yeni çıkan hariciyi nasıl bilgisayara bağlayabilirim? :) Ne yapmam gerek? Eritiyim mi, kesiyim mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheAnalyzer

    Yalnız bu fikir aşırı derecede kafama yattı. Daha önce de benzer bi işlem duymuştum. Anlamadığım sadece tek bir ayrıntı kaldı, buzluktan yeni çıkan hariciyi nasıl bilgisayara bağlayabilirim? :) Ne yapmam gerek? Eritiyim mi, kesiyim mi?

    dediğim gibi bir kaç kat torbanın içine koy nemlenmemesi için; en az 12 saat buzlukta tut sonra normal şekilde tak... erimesini falan beklemeyeceksin... tak usbyi bak çalışıyormu; çalışıyorsa bozulana kadar verileri kurtarmaya bak...
  • Beyler ben her çözüm önerisinden önce "Bilgisayar yönetimi > Depolama > Disk yönetimine tıklayıp harf ve yol değiştirme yöntemi"ni denedim. Fakat bende hata biraz farklı sanırım. İnternette buna benzer bi sıkıntıyla karşılaşanı görmedim zira. Harddiskimi bilgisayarıma bağladıktan sonra bu yöntemi deniyorum, 931,5 GB'lık "başlatılmamış" disk 1 ismini görüyorum. Haliyle harf ve yolu değiştirme imkanı da sağ tuşa bastığımda görünmüyor. Sağ tuşa bastığımda Diski başlat, Çevrimdışı, Özellikler ve Yardım sekmeleriyle karşılaşıyorum fakat diski başlat'a tıklayamıyorum. Çevrimdışına bastığımda ise Sanal Disk Yöneticisi başlığı altında "Yazma koruması var" sorunuyla karşılaşıyorum. Bunun yanında, DiskDigger'la harddiskime ulaşmak istediğimde de ekranımda aynı sorunu görüyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında bi fikri olan var mı? Yoksa bu yöntem benim HDD'de işe yaramaz mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba;

    Öncelikle diski kesinlikle dondurucuya falan koymayın. Bunu, üzerine basa basa söylüyorum, hard diski tamamen çalışmaz hale getirmiş olursunuz.

    Motor dönüyor mu onu kontrol edin öncelikle.

    Arızanın fiziksel mi yazılımsal mı olduğunu nasıl anlarım diyorsanız herhangi bir disk editor ile diskinize bakın. sektörlerin içeriğini görüntüleyebiliyorsanız arıza yazılımsaldır yok sektör erişimi yoksa program veya bilgisayarda donma oluyorsa arıza muhtemelen fizikseldir. Winhex veya DMDE Disk Editor kullanabilirsiniz bu iş için.

    Bu kadar uğraşıdan sonra sonuç alamadıysanız, arıza fiziksel gibi sanki. Arızalı disklerle ilgili çözüm yöntemini "brev" açıklamış zaten.
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    2 haftadır aynı sorunla karşı karşıyayım ve nerdeyse her denememden önce motorun çalışıp çalışmadığını kontrol ettim, hala çalışıyor. İlk mesajımda belirttiğim gibi; taşıma sonucu böyle bir arızayla karşılaştım, dolayısıyla fiziksel sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

    Aygıtı bağladığımda bağlandığına dair bildirim geliyor; fakat bilgisayarımda görünmüyor, bilgisayarım > yönet'ten baktığımda ise görünmekten başka bir şey değişmiyor. Çeşitli programlarla ulaşmaya çalıştıysam da, bunun için geceleri tüm gün hdd'yi tarattıysam da içindeki bilgilerin zerresini göremedim ne yazık ki. Bu tavsiye edilen son 2 programı da denerim ancak çözüme ulaşacağımı sanmıyorum. Zira write-protected gibi bir sorunla sık sık karşılaşıyorum. Yazma korumasının ne anlama geldiğini bilsem yetecek gibi ;) O kadar çaresizim. Tek çare labaratuar ise; epey tuzlu olacağı gerçek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheAnalyzer. An itibariyle bende seninle aynı sorunu yaşamaktayım. Benim ki WD 500GB harddisk. Sen ne yaşayıorsan harfi harfine bende aynı şeyleri yaşıyorum. Benimkinin sebebi biraz farklı ama. Laptopuma, Masaüstümden WD hardisk aracılığıyla büyük bir veri kopyalıyordum. Kopyalama sırasında takıldı bende mecbur usb yi sökmek zorunda kaldım. Ve bundan sonrada bi daha ulaşmıyorum Hardiskime. Tıpkı senin ki gibi, cıhazı bağlıyorum, bağlama sesi geliyor. hardiski dinliyorum tık tık sesler, dönme sesleri geliyor sonra susuyor ve ışık sabit yanmaya devam ediyor. Bilgisayar>Yönet ten baktığımda Başlatılmamış/Ayrılmamış diyor Fakat 500GB lik Hardiskim 2048GB olarak görünüyor, bi gariplik var. Şuan bu sorundan muzdarip 2 kişi varız arkadaşlar ve ne yapmalı bilemiyoruz
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama; kimsenin bu dertten muzdarip olmasını istemem (çekilecek çile değil) ama dert ortağı bulmak bile iyi geldi :)

    Bu arada bir sorum olacak: NTFS ve FAT nedir? Benim harddiskimin hangi gruba girdiğini söyleyebilir misiniz? Ona göre DMDE'de tarama yapmam gerek. Gerçi istemsiz olarak yazılım konusunda hdd'ye zarar vermekten çekiniyorum, program kullanmada elimi korkak alıştırıyorum. @007jami

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi program varıdı aklıma gelmedi şimdi
  • Yaklaşık 2 yıldır hard disk tamiri ve veri kurtarma işlerini merak ettiğimden araştırıyorum. Edindiğim tecrübe ve bilgilere göre WD en ucuz hard diski üretebilmek için en kalitesiz malzemeyi kullanıyor. Hatta Wdnin fabrika testlerinden geçemeyen diskleri, bazı kafalarını kapatmak veya bazı yüzeylerini kullanmamak suretiyle kapasitesini düşürerek piyasaya sürdüğünü gördüm. Yeni alınmış bir diskin durup dururken bozulduğuna şahit oldum. İşin daha kötüsü WD 2.5" diskleri sata çıkışlı değilde doğrudan USB çıkışlı üreterek ve üstelik bir de verileri elektronik kartta bulunan symware çiple kriptolayarak veri kurtarma işlerini çok daha zor hale getirmiş durumda.
    O yüzden bana soran herkese WD nin özellikle 2,5" diskleri ve Green serisi disklerinden uzak durmalarını tavsiye ederim.

    @TheAnalyzer
    Ntfs veya Fat, dosya sistemi türleridir. Diskinizde NTFS olduğundan eminim, NTFS aratabilirsiniz. Ondan önce eğer herhangi bir sektörün içeriğini görebildiyseniz, mesala 1.000.000. sektöre baktığınızda karmaşık bir takım karakterler görüyorsanız bu yazılımlardan bir ihtimal sonuç alabilirsiniz. Arızalı diskleri yazılımla zorlamak her zaman için risklidir. Durumun daha da kötüleşebileceğini göze alarak denemeleriniz yapın.

    Yazma koruma hatası jenerik bir hata ifadesi. Bir anlam ifade etmiyor. Siz örneğin biçimlendirme yapmak istediğinizde işlem başarısız olunca işletim sistemi bunu yazma koruma var diye yorumlayarak size bu hatayı veriyor. Bu arada diske erişim sağlamak için biçimlendirme, low level format yapmanıza gerek olmadığını hatta bunları yaparsanız veri kurtarmanın imkansız hale gelebileceğini de hatırlatayım.

    @007jami

    Sizin diskinizde muhtemelen kafa arızası var. Bu durumdaki bir diskle normal yazılımlarla çalışamazsınız malesef. Böyle bir diski ne kadar çok çalıştırırsanız problemin büyüme riski o kadar artar. Disk güç aldığı andan itibaren bilgisayarın boot sürecine benzer bir test sürecinden geçer. Önce elektronik aksamı sonra motoru sonra kafaları yoklar. Bütün testlerden ok. alırsa veriye erişim sağlar. Sizin diskiniz bu aşamaya gelemediği için ne yaparsanız yapın diskten veri okuyamazsınız. Tabi bu söylediklerim kafa arızası olan bir disk için geçerli. Bu arızadan emin olmak için detaylı testler yapmak gerekir bense sizin söylediklerinizden yola çıkarak varsayımda bulundum sadece. Ayrıca diskin kapasite bilgisi disk yüzeyindeki sistem alanında bulunur. Kapasitenin yanlış görünmesi kafaların sistem alanından o bilgiyi okuyamadığı anlamına geliyor.




  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Hocam yardımın ve uzun mesaj yazarak ilgilendiğin için teşekkür ederim. DMDE'yi NTFS taratarak kullandım ve karakterlerin yalnızca 0'lardan oluştuğunu gördüm. Bunu laptopumun dahili harddiskinde uyguladığımda karmaşık sayılar gördüm. Burdan, harici harddiskimin müthiş derecede ulaşılamaz olduğu sonucuna vardım. Bu harddiske her ne yaptıysam farklı bir zarar verdiğim ortada.

    Geriye yapılacak bir iki işlem kaldı sanırım. Bir bilgisayarcı tanıdığım aracılığıyla (yapılabilmesi mümkünse) içindeki 40-50 GB'lık en önemli bilgileri kurtarmayı, sonra veri kurtarma labaratuarına danışıp ücrette anlaştığımız takdirde bilgileri kurtarmayı veya (yine yapılabilmesi mümkünse) hdd'yi biçimlendirip sıfırdan kullanmayı düşünüyorum.

    Onca işlemden sonra içindeki verileri kurtaramayacağıma adeta ikna oldum.

    Son bir umut (insanda umut bitmiyor); şayet bu sorunun ne anlama geldiğini ve kime danışarak çözebileceğimi bilen varsa lütfen arkadaşlar, rica ediyorum, beni oraya yönlendirin. WD şubesi, garanti kapsamı, münferit çalışan bilgisayar teknik servisi, tanıdığınız bir hacker bla bla bla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheAnalyzer kullanıcısına yanıt
    O kadar karamsar olmaya gerek yok bence işinin ehli iyi firmalar var mesela dosya kurtarma hizmetleriwww.dosyakurtarma.com
  • Öncelikle yazdıklarınız için çok teşekkür ederim hd_doctor. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla hd ve içerisindeki verileri kurtarabilme ihtimalim var. Yaşadığım olayı biraz daha detaylı anlatmak isterim. Bir tahmin yürütüyorum sadece; yeni laptop almıştım, daha önce harddisk'im USB 2.0 a bağlıydı masaüstümde, yeni aldığım Laptopta USB 3.0 a bağladım, ve farklı bir kablo kullandım her zaman kullandığım kablo haricinde, ama o kullandığım kabloda telefonumda kullandığım orjinal samsung usb kablo, yani dandik bir kablo değil. Bunu anlatmamın sebebi bu sorunun kaynağını daha iyi anlayabilmeniz.

    Birde az önce taktım HD yi bilgisayara, bu sorun yaşandığı süre içerisinde böyle olmamıştı, az önce böyle resimdeki gibi oldu:

     1 TB WD Harici Harddsikten Veri Kurtarma


    Yani daha önce bilgisayarımda gözükmezdi. Normalde düzgün çalışırken yerel disk yerine Wester Digital yazardı mavi ikonuyla birlikte. Diski açmaya çalıştığımda ise "F:/ erişilemiyor, paramatre hatalı" ve "veri hatası döngüsel artıklık denetimi " hatası aldım ve diski çalıştırmam için biçimlendirmemi istedi, tabiki biçimlendirme yapmadım. Durum bu anlayacağınız. Bana bir sonraki hareketim olarak ne önerebilirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 29 Eylül 2013; 22:15:42 >




  • arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyordum (seagete freeagent go 500 gb hdd de). diski surekli çantamda taşırdım ben nereye disk oraya durumu vardı. muhtemelen çantada darbe aldı yada çanta yere düştü hatırlamıyorum. bir gün önce çalışırken ertesi gün çalışmaz olmuştu. diskin dönme sesi geliyordu fakat hiçbir işletim sistemi android dahil cihazı görmüyordu. bende dün akşam gözümü karartıp kasayı açtım. o kadar kalitesiz bir kasa yapmışlarki hemen ayrıldı. çıkarırken usb girişinin içindeki küçük yeride yanlışıkla kırdım. ben arızanın bağlantı kısmında olduğunu düşünüyordum haklıda çıktım. sata bağlantısını çıkarıp yeniden taktım emaneten kırdığım kısmıda tutturdum sonra kabloyu taktım cihaz çalıştı. hiç dokunmadan önemli olan dosyalarımı bilgisayara aldım. içine sadece filmlerim kaldı. çalışmaya devam ederse onlarıda alacağım. benim tavsiyem diske zaten öldü gözüyle bakıyorsanız kutusunu açın ve içerideki bağlantıları bir kurcalayın. eğer dün çalıştıramasaydım kurtarmak için dünyanın parasını vermeye hazırdım. şimdi sata kablosu ve hdd kutusu alıp ölene kadar masaüstü bilgisayarımda sabit disk olarak kullanacağım.
    kopya alırken bazı yerlerde hız 0 mb a kadar düştü ve ciddi cızırtı yaptı disk. ölümü yakındır. bence daha fazla zorlamadan açın kasayı bağlantıyı kontrol edip yada sata kablosuyla bağlayıp çalıştırmayı deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihat_ozturk -- 30 Eylül 2013; 13:15:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 007jami

    Öncelikle yazdıklarınız için çok teşekkür ederim hd_doctor. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla hd ve içerisindeki verileri kurtarabilme ihtimalim var. Yaşadığım olayı biraz daha detaylı anlatmak isterim. Bir tahmin yürütüyorum sadece; yeni laptop almıştım, daha önce harddisk'im USB 2.0 a bağlıydı masaüstümde, yeni aldığım Laptopta USB 3.0 a bağladım, ve farklı bir kablo kullandım her zaman kullandığım kablo haricinde, ama o kullandığım kabloda telefonumda kullandığım orjinal samsung usb kablo, yani dandik bir kablo değil. Bunu anlatmamın sebebi bu sorunun kaynağını daha iyi anlayabilmeniz.

    Birde az önce taktım HD yi bilgisayara, bu sorun yaşandığı süre içerisinde böyle olmamıştı, az önce böyle resimdeki gibi oldu:

     1 TB WD Harici Harddsikten Veri Kurtarma


    Yani daha önce bilgisayarımda gözükmezdi. Normalde düzgün çalışırken yerel disk yerine Wester Digital yazardı mavi ikonuyla birlikte. Diski açmaya çalıştığımda ise "F:/ erişilemiyor, paramatre hatalı" ve "veri hatası döngüsel artıklık denetimi " hatası aldım ve diski çalıştırmam için biçimlendirmemi istedi, tabiki biçimlendirme yapmadım. Durum bu anlayacağınız. Bana bir sonraki hareketim olarak ne önerebilirsiniz?

    hocam çalıştırdan chkdsk denedinizmi? bu sayfa komple karşılaştığım sorunlardan oluşuyor.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.