Şimdi Ara

1 TB WD Black Caviar Hdd problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    1 TB WD Black caviar hard diskim akşam sistemi açınca 32 mb olarak gözüktüğünü farkettim. bir anlık paniklemeden sonra hdd testleri yaptım ancak diğer bölümlerin olmadığını ve hdd boyutunun sadece 32 MB olarak gösteriyor. hdd içerisindeki onca verilerim gitti. sanırım gördüğü alan sadece cache bellek olan kısım. garantisi bitmiştir alalı 2 sene oldu. ne yapmamı önerirsiniz, içerisinde çok önemli arşiv eğitim dökümanları var (görsel,yazı). mp3,oyun v.b şeyleri önemsemiyorum zaten silinirse silinsin..yanarım onca emeğime yanarım veri kurtarma programlarını kurdum kullandım ancak HDD 32 mb olarak görüyor hepsi.Hiç bir fayda etmedi. profesyonel veri kurtarma firmaları sizce onarabilirmi ? geri getirebilirlermi ?


    Not: birde kartta hafif siyahlık gördüm belki hdd board arızası olabilir, bunun tamiri söz konusu olabilirmi arkadaşlar ? IZMIR deyim. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar benimle pm den iletişime geçmesini rica edeceğim..



  • Yönet kısmında ya da Çalıştır > diskmgmt.msc yazın, çıkan ekrandan HDD'nizin toplam boyutuna bakabilir misiniz? Ayrıca dosya sisteminide buraya yazarsanız iyi olur.
  • toplam boyut sadece 32 MB. dosya sistemi NTFS
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kesme$eker

    toplam boyut sadece 32 MB. dosya sistemi NTFS

    Partition Table Doctor adlı yazılım ile HDD üzerinde çözümleme yani tarama yaptırır mısınız? Bu da çözüm olmazsa şu HDD'yi bir de farklı bir kasaya takın ve oradan biçimelendirme yapmaya çalışın. Sorun devam ederse yine HDD'nin board kısmında bir sorun oluşmuş olabilir. Garantiye göndermeniz gerekebilir. Ya da aynı HDD'den elinizde varsa board değişimi yapılabilir ikisi arasında. Veri kurtarma firmaları ise çok büyük bir ihtimal kurtarır ancak maaliyeti yüksektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • geç yanıt için üzgünüm. söylediklerinizi harfiyen yerine getirdikten sonra buraya yazacağım. ilginiz için teşekkürler.. yalnız garantisi yok. IZMIR de aynısının boardundan bulabilirsem deneyeceğim.teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.