Şimdi Ara

1 milyon dolarlık sahte iPhone satışı yapan Çinli hapis cezası aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sahte ürünler bugün herkesin kâbusu olmuş durumda. Televizyonda veya internette gördüğünüz ve piyasanın çok çok altında bir fiyata sahip olan teknolojik ürünü bir hevesle satın aldıktan sonra kutunun içerisinden farklı bir şey çıkması hayal kırıklığına uğratabiliyor.


     


    Yıllarca kaçakçılık yapmış


     


    ABD’de bu tür sahte ürünler satarak vatandaşları dolandıran bir Çinli şebeke çökertildi. 43 yaşında olan ve öğrenci vizesiyle yıllardır ABD’ye gidip gelen bir Çinli’nin yaklaşık 1.1 milyon dolar değerinde sahte iPad ve iPhone satışı yaptığı tespit edildi.


     


    Güvenlik güçlerinin uzun süren takibi sonunda yakalanan Jianhua Li, 2009-2014 yılları arasında yaklaşık 40 000 adet elektronik cihaz ve aksesuarı kaçak yollardan ülkeye soktuğunu kabul etti. Li’nin yöntemi oldukça ilginç.


     


    Ayrıca Bkz.Apple ile olan kavga Qualcomm’u kârından ediyor

    Li sahte iPhone ve iPad cihazlarını ülkeye girişi esnasında markasız bir şekilde valizine saklayarak geçiriyordu. Sonrasında Apple logo ve yazılarını cihazlara basıyor ve orijinal görünümlü kutunun içerisine koyarak gerçekmiş havası veriyordu. Çeşitli mecralarda yaptığı reklamlar ile tüketiciye ulaşan Li, sonrasında sahte ürünleri ucuz fiyattan satıyordu.


     


    Bu yolla kazandığı tüm paraları ABD bankalarındaki hesaplarında saklayan Li’nin varlıklarına el konuldu. Organize suç örgütü kurmak iddiasıyla yargılanan ve suçlu bulunan Li, Mayıs ayında cezaevine girecek. Daha önce yargılanan 3 ortağı ise yaz aylarında hapis cezası almıştı.


     







  • İyi de 5yılda 40bin telefonu amerikaya nasıl sokabilmiş? Herkesin bagajı didik didik aranırken, cımbız bile bazen ucu sivri diye el konulurken adam tek seferde onlarca telefonu sorunsuzca geçirmiş. Hem de senelerce. Çok ilginç...

  • Jet fadıl’ın akrabası Jet Li



    Demek başka ülkelerde de böyle sahtekarlar varmış. En iyisi ülkeyi yerleşeceğimize ülkemizi düzeltelim. Önce fazlalıkları atarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. 40 bin telefonu nasıl sokmuş
    2. 1000000/40000 eşittir 25 dolar telefon başı 25 dolar kar yapmış bence deli bi kar da değil yani öyle

  • Adamların suçlusu bile büyük çaplı çalışıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan logoyu felan herşeyi akıl etmiş ama insan derki ulan şu paraları ya çin bankasına yada bitcoin çevireyim der bu aptal gibi gitmiş tüm parayı abd bankasında tutmuş fiyasko
    Burada biraz dolandırıcılığın yol yordamını göstermiş gibi olduk ama neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 4 Şubat 2018; 23:11:58 >
  • Bence çok önceden fark etmişlerdir. Baktılar nasılsa paralar bizim bankada hatırı sayılır meblaya ulaşınca el koyarız demişlerdir. :)

  • Adam iyi satmış yine
  • Amerikaya 40 bin telefonu kaçak sokabildiyse o para helaldir :D
  • gemiyle konteynırla felan getirtmiştir illa havalimanı mı olacak.. sonuçta ülkeye sokmuş işte
  • adamlar neler neler yapıyor ya işe bak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.