Şimdi Ara

1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartan Tefal Fritöz Türkiye'de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
75.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ( ottocu ) harikasın,
  • Bu makinenin kıymetini yarım yüzyılı devirip kolestrol, trigliserid, hdl, ldl ölçümleri hayatının parçası olmaya başlayanlar bilir. Gençler için sorun yok
  • bir işe yaramaz. alan ve kullanmayan bir sürü insan biliyorum. paranız çoksa ve harcayacak yer bulamıyorsanız alın evinizin başköşesine oturtun derim.
  • çıtır kızartmıyor galiba bende tefalde gördüm ve tadına baktım,kızartma tadı değil bu dedim,reyondaki bayan gülümsedi sanki beni onaylıyor gibi oldu .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hfatihh

    Bu makinenin kıymetini yarım yüzyılı devirip kolestrol, trigliserid, hdl, ldl ölçümleri hayatının parçası olmaya başlayanlar bilir. Gençler için sorun yok


    Hocam ne kıymeti allaasen, adamlar, tadı patates kızartması gibi değil diyolar, 500 lira vereceğime gider haşlar yerim daha iyi.
    Tadı tam kızartma gibi olsa ki mümkün değil, kızartmaya tadı veren yağdır malum, o zaman değer dicem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: albati


    quote:

    Orjinalden alıntı: hfatihh

    Bu makinenin kıymetini yarım yüzyılı devirip kolestrol, trigliserid, hdl, ldl ölçümleri hayatının parçası olmaya başlayanlar bilir. Gençler için sorun yok


    Hocam ne kıymeti allaasen, adamlar, tadı patates kızartması gibi değil diyolar, 500 lira vereceğime gider haşlar yerim daha iyi.
    Tadı tam kızartma gibi olsa ki mümkün değil, kızartmaya tadı veren yağdır malum, o zaman değer dicem.


    kitabına göre 45 dk kızarması gerekirken,supermarketlerde 15 dk da çıkarıyorlar. Tadı haşlama gibi değil,hele sızma zeytinyağı ile kızartılırsa gayet güzel oluyor.




  • evet cosss etmeliki kıvamda olduğu belli olsun katılıyorum size.
  • Amerikalılar 90'lı yılların başında "Low Fat" (düşük yağ) diye bişey icat ettiler. Orda herkes aldığı gıdanın üzerindeki besin değerlerine baktığı için millet baktı yağ oranı düşük ,yumuldu herkes ama yanıldı tabi.
    Yağı düşürüp karbonhidratı yükselttiler yine değişen bişey olmadı, obezite aldı başını gidiyor.
    Kısaca lezzetli olan herşeyde mutlaka kalori yüksektir. Üreticiler ne derse desin.
  • Benim bir arkadaşım bu üründen almayı düşünüyor. Kendisi okul kantini işletiyor ve kızarmış patates öğrenciler tarafından çok istenmesine rağmen sağlıksız olduğu için satamıyorlar. Bunu denemeyi düşünüyor.
    Tabi öğrenciler tadını sevmezse, ne yapar bilemem... :) Muhtemelen ölü fiyatına ben ondan alırım. :)
  • Okul kantininde 45 dakikada pişen patatesleri nasıl yetiştirecek onu merak ediyorum.
  • 30 dakikada bir kilo patatesi çıkarabiliyormuş. Bi teneffüste 1 kilo bana yeter diyor...
    Ben bu alette mantarı denemek isterim, bir çay kaşığı saf zeytinyağı ile...
  • Alıpta deneyen varmı acaba?
    Patatesler lezzetlimi oluyor? Hangi yağı kullanıyorsunuz?
    birde 1kg yi geç bize 150-200Gr yeter bir öğünde onun içinde 45dk beklemelimiyiz?
  • Arkadaşlar patatesleri kızartacakmış gibi kesin, bir kapta içine az zeytinyağı atın ve fırına verin.

    Yarım saat sonra gevrek bir patatesiniz olacak alınsize Tefal'de yapılan patateslerin aynısı, 500 kağıdınız da cepte kalır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eozen81

    Arkadaşlar patatesleri kızartacakmış gibi kesin, bir kapta içine az zeytinyağı atın ve fırına verin.

    Yarım saat sonra gevrek bir patatesiniz olacak alınsize Tefal'de yapılan patateslerin aynısı, 500 kağıdınız da cepte kalır


    Gayet denemeye değer bir öneri işte

    Bizde artık patates kızartmaları elma dilim şeklinde yapılıyor artık. Lezzet kaybı yok hem de az yağ çekiyor patates içine.
  • Tefal kalitesi varsa o aletten hayır gelmez.Kantinci arkadaş neden fırında patates satmayı düşünmüyor.Yağlı kağıdınm üstüne dizsin fırınlasın.Mis gibi kumpircips olur.:))
  • ben konuya biraz daha genel yaklaşmak istiyorum. artık yenilikler, insanların işini kolaylaştırsın, onlara daha yararlı olsun, onları yeniliklerle tanıştırsın diye değil, cepteki parayı nasıl çekeriz diye düşünürken üretilen fikirler neticesinde ortaya çıkıyor. ve işte burada örneğini gördüğünüz bir örnek yeni ürün. kesinlikle bir icat değil. tekniğin bilinen durumu aşılmamış. zaten üretici de icat demiyor, "yenilik" demiş. ama gel gör ki konunun başından beri birçok arkadaş yeterince değinmiş;

    bir kaşık yağ ile kızaran patates ne kadar lezzetli olur. 30 dakika süre nasıl sizce, yeterli mi 40 dakika çok mu acaba. yoksa 150-200 gram bize yeter desek cihazla anlaşabilir miyiz. markette tanıtım görevlisi bayan kimden yana acaba, gülümsemenin ardında kaç kaşık yağ var. cihaz neden bazı yerde 500 bazı sitede 370 lira. 500 liraya alabildiğimiz miktar kadar yağı belki 370 liraya da alabilir miyiz. parası çok ama tercihleri akıllıca olanlar bunun yerine ne alırdılar? patatesi biraz haşlayıp devamında yağlayıp fırına atsak buğulamamı olur yoksa bu da bir yenilik midir, tescillesek yerimidir.

    peki şunu hiç düşündük mü?
    -patates kızartması sağlıklı mı, az yağda olsa daha mı geç ölürüz, fritözün bu güne kadar bize verdiği zararı nasıl hesaplarız. bir insan hiç patates kızartması yemeden yaşasa ne olur, ne zamana kadar dayanır. hayattan aldığı diğer zevker ona destek olur mu.
    -ıssız bir adada kalsanız ve size sürekli bir tek yiyecek verilecek olsa neyi seçersiniz. sizi en uzun ve en sağlıklı yaşatacak bir tek şey nedir. bunun patates kızartması olma ihtimali sizce yüzde kaç?
    -kaç kişi sabah çoluk çocuğuyla kahvaltı etmeden evinden çıkmıyor.
    -her sabah simit yerine bir sabah simit bir sabah poğaça yesek dengeli beslenir miyiz yoksa poğaçayı da peynirli, kıymalı, zeytinli gibi çeşitlerine dikkat ederek dönüşümlü mü yemeliyiz
    -sizce makyajı, albenisi yerinde, manken gibi bir banka memuru bayan veya o evsafta bir bay yukarıdaki tercihten hangisini yapıyor.
    -öğle yemeği ne durumda, akşam evde sofrada neler var.
    -hayatımızda patates kızartmasının önemi nedir, ne sıklıkla yiyoruz. sıksa doğru mu, seyrekse doğru mu. farkında mı değiliz ne kadar sık yendiğinin, yoksa ona sıra mı gelmiyor.

    bence artık insanlar varını yoğunu harcayıp bilinç almalı. satın mı alacaklar, kim satacak, bedava bulabilir miyiz, peki nasıl, son kullanma tarihi ne olmalı değeri ne olabilir grantisi var mı. bize hangisi lazım. bunlar bilinci bulacak kişiye kalmış. adı üstünde BİLİNÇ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 5 Haziran 2009; 17:16:47 >




  • az yağlıda tadı olurmu ki?
  • Dondurulmuş patates kızartan varmı? nasıl oluyor tadı?
  • dondurulmuş patateslerin tadı sğper oluyor. BİM de satılan en ucuzu bile harika olyor ve nbence çokta pahalı değil. 1 kilosu 2 veya 2ç5 tl.

    Size daha sağlıklı bir öneri. gerçi daha önce biri daha yazmış. Kızartma yapacak gibi patates kabak patlıcan biber ne istiyorsanız hepsini soyun dilimleyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin bunları dökün ve üstüne biraz yağ gezdirin. Fırında bunları pişirin. Bular pişerken çok az yağda doğranmış domates ve sarımsak kızartarak sos hazırlayın. Sarımsaklı yoğurduda da hazırlayın. Tabi bunlar isteğe bağlı. Fırındakileri çıkarıp. Sos ve sarımsaklı yoğur eşliğinde servis edin.. (Nasıl canım çekti anlatamam) Soslar eşliğinde normal kızartmadan hiçbir farkı olmuyor. İkram ettiğimiz kimse bu kızartma değişik olmuş demedi. Tabi ilk denemelerde fırında bekletme süresini tam ayarlayamama sonucu değişik tatlar oldu ama şimdi tam kıvamını bulduk. Deneyin göreceksiniz.

    Bu şekilde normal kızarmada kullanılan yağın 10 da birini veya 8 de birini kullanıyorsunuz.




  • eşime aldım.
    bu alet mükemmel bir şey ( mühendis gözüyle de söylüyorum )
    sadece patetes kızartması değil kestaneden baklavaya mantıya her bir şeyi yapıyor.
    300-350TL civarında
    pis koku vıcık vıcık yağ bulaşık vs olmuyor.
    tavsiyem kızartmalık patates alın dondurulmuşlar sağlıklı değil. 25dk çok da değil sonrasıyla uğraşmıyorsunuz.
    kitapta yazılanı uygularsan yemekler süper oluyor

    her neyse bu ürün parasını sonuna kadar hakediyor.
    düşünüyorsanız vakit kaybetmeden alın derim.

    ( patatesin kalitesi , kullanılan yağ , yapma şekili aşçı önemli yani tadı kötü tester yediyseniz bence bu tefalin suçu değil . :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.