Ağzına kadar yağ dolu bir fritözde pişirilen patates kızartması ile bu üründeki gibi sıcak hava ile pişirilen, sadece patatesin kızarması için 1 kaşık yağa ihtiyaç duyan patates kızartması sağlık açısından aynı değildir herhalde.
Sağlık açısından +1907 ama geçen yaptığı patatesi yedim o kadarda lezzetli değil ama gülü seven dikenine katlanır bence.Birde fiyatı düşse alınık yani
yaw real kataloğunda gördüm
500ytl
yuh yani
zaten adam 250litre yağ parasını alıyo senden
sonrasında 1 kaşık yağla kızartsa ne olur
Herhalde güzel mısır patlatır patlayan mısırları tek tek sayarız
Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.
Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam
quote:
Orjinalden alıntı: MiC_CheCK
Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.
Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam
Bu alette yağı tekrar tekrar kullanmak gibi bir durum yok ki, örneğinizi anlayamadım
quote:
Orjinalden alıntı: eozen81
quote:
Orjinalden alıntı: MiC_CheCK
Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.
Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam
Bu alette yağı tekrar tekrar kullanmak gibi bir durum yok ki, örneğinizi anlayamadım
arkadaşın dediğide o zaten
yağ bi defa kullanıldığı için eski sitemlerdeki tekrar tekrar kullanımdan kaynaklanan
problem bunda yok
o tarafındna bakın işe diyor
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
quote:
Orjinalden alıntı: eozen81
quote:
Orjinalden alıntı: MiC_CheCK
Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.
Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam
Bu alette yağı tekrar tekrar kullanmak gibi bir durum yok ki, örneğinizi anlayamadım
arkadaşın dediğide o zaten
yağ bi defa kullanıldığı için eski sitemlerdeki tekrar tekrar kullanımdan kaynaklanan
problem bunda yok
o tarafındna bakın işe diyor
Açıkcası bu firitöz benim çok çok hoşuma gitti ama Sinbo vs. diğer firmalarda böyle bir ürün çıkartmazlarsa fiyatın kolay kolay ucuzlayacağını sanmıyorum
aynı urunu dartyde gordum ozellıkle sordum oyle 30-40 dk degıl 15 dk da kızartıyo ve tadıda guseldı..
quote:
Orjinalden alıntı: MiC_CheCK
Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.
Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam
normal ayçiçeği , mısır özü zeytin yağı vs.vs. yağları 120 derecede yanıyo va sğlıksız oluyor ben size fındık yağını öneririrm fındık yağı 200 derceye kadar dayanıyo bir de patatesteki lezzeti bilseniz asla vazgeçmezsiniz.....
tefalin tencere ce tavalarını tavsiye ederim diğer elektrikli ürünleri hem pahalı hem de kalitesiz.
firitöz imalatlarımız arasında vardı bir zamanlar şimdi patataes normal firitözde ideal olarak 190 dereceyigeçmeyen ısıda 12 dakikada kızarır şayet ısı 190 dereceyi geçerse yağ bozulur yani yanar balçıklaşır diyelim yağı 210 dereceye çıkarttınız patates belki 5 dk da kızarır ama içi pişmez sert olur yağda çöpe gider tavadada patates kızartırken aleşi fazla açmamak gerekli pişirme süresini 10- 12 dk ya ayarlamalı tefal e gelince 40 dakika gerçekten çok tava tercih ederim 40 dk bekleyeceğime şahsenumarım cihaz daha da geliştirilir süre düşürülür alanlar bence yağdan tasarruf edeyim derken vakitten zarar eder ve 1-2 defa kullandıktan sonra rafa kaldırırlar ha vakti çok olanlar hariç onlarde 40 dk beklerler tabi patatesi fazla kaçırmazlarsa
Bende mağazada yapmışlar tatma fırsatı buldum.Tadı şöyleydi,patatesi dilimleyin suda haşlayın sonra bir kaşık yağla şöyle tavada çeviriverin işte öyle bir şeydi tadı.Haşlama ile kızarma arası bir şey.Daha çok haşlamaya benziyordu.
Orjinalden alıntı: DMetinD
Bende mağazada yapmışlar tatma fırsatı buldum.Tadı şöyleydi,patatesi dilimleyin suda haşlayın sonra bir kaşık yağla şöyle tavada çeviriverin işte öyle bir şeydi tadı.Haşlama ile kızarma arası bir şey.Daha çok haşlamaya benziyordu.
Valla çok güzel tarif etmişsiniz, aynen o şekilde bir tat kalıyor ağızda, o sağlığa zararlı ama enfes patates kızartması gibi değil
bize gelmez atıcaksın kızgın yağa cosss edicek böle az yağla bizi bozar
abi muhtemelen ben bu makinayı çaykaşığıyla pişireni çıkana kadar alamam ancak ozaman ucuzlar
sadece tefal'da mi var ?
teknik olarak nasil bisiriyo 1 kaşık yağ ile 1kg patatesi ?
merak ediyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: loko
quote:
Orjinalden alıntı: eozen81
quote:
Orjinalden alıntı: buraksaınsen
şimdi tamam eyvallah 1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartıyorsun , insanları bu slogan cezbediyor. Ama hadi gelin berbaer şimdi bir hesap kitap yapalım.
5 lt yağ kampanyada alırsanız 15 ytl ye bile satılıyor. bir fritöz 750 ml yağ alıyor. Bu yağ ile 10 kez kızartma işlemi yapabilirsiniz. 5 dakikada kızartıyor bu arada.
tefalinki ise 30-40 dakika sürüyormuş kızartması artı birde elektrik masrafı var kaç wattla kızartıyor acaba patatesi 500 mü,1000 mi, 1500 mü??? Kesinlikle yağda kızartmak hem çok daha hesaplı hem de çok daha hızlı. İl etapta alırken 430 ytl ye alıyorsunuz birde. bu fiyata zaten ömür boyu patetes kızartacak yağa sahip olursunuz...geniç açıdan bakalım Buna vereceğiniz parayı, güzel bir fritöz ve ömür boy yağ alarak olayı kaparsınız... :)
Olayın sağlık boyutunu es geçmişsiniz, bence bu tarz bir ürünün en cezbeden avantajlarından biri sağlıklı olması (en azından diğer yağda pişen patates kızartmalarına göre)
Saglıklı yemek için düşünen biri bu Fritözü almaz.Sonuçta yine yagda kızartma oldugu için kalori degeri nerdeyse aynı malesef.Bende saglıklı pişirme açısından düşünüyordum ama gittim ve gördüm hiç bana göre bişey degil.
ARKADAŞLAR FRİTÖZDE YAĞIN DEFALARCA KULLANILMASININ KANSEROJEN ETKİSİNİ NEDEN DÜŞÜNMÜYORSUNUZ.
- öncelikle daha az yağ kullanılması var diğeri gibi yağın içinde yüzerek kızarmıyor.
- Ve yağ sadece 1 defa kullanılıyor.
AMA O PARA EDER Mİ, BEN VERMEM AÇIKÇASI...
bu alete 120 liradan fazla veren adamın aklına şaşarım
Güzel Bir İcata Benziyor Ama Kullanışlı Mı Bilinmez? Fiyatıda Pahalı