Şimdi Ara

1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartan Tefal Fritöz Türkiye'de (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
75.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağzına kadar yağ dolu bir fritözde pişirilen patates kızartması ile bu üründeki gibi sıcak hava ile pişirilen, sadece patatesin kızarması için 1 kaşık yağa ihtiyaç duyan patates kızartması sağlık açısından aynı değildir herhalde.
  • Sağlık açısından +1907 ama geçen yaptığı patatesi yedim o kadarda lezzetli değil ama gülü seven dikenine katlanır bence.Birde fiyatı düşse alınık yani
  • yaw real kataloğunda gördüm

    500ytl

    yuh yani

    zaten adam 250litre yağ parasını alıyo senden

    sonrasında 1 kaşık yağla kızartsa ne olur
  • Herhalde güzel mısır patlatır patlayan mısırları tek tek sayarız
  • Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.

    Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

    Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.

    Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam


    Bu alette yağı tekrar tekrar kullanmak gibi bir durum yok ki, örneğinizi anlayamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eozen81

    quote:

    Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

    Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.

    Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam


    Bu alette yağı tekrar tekrar kullanmak gibi bir durum yok ki, örneğinizi anlayamadım



    arkadaşın dediğide o zaten

    yağ bi defa kullanıldığı için eski sitemlerdeki tekrar tekrar kullanımdan kaynaklanan

    problem bunda yok

    o tarafındna bakın işe diyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orjinalden alıntı: eozen81

    quote:

    Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

    Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.

    Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam


    Bu alette yağı tekrar tekrar kullanmak gibi bir durum yok ki, örneğinizi anlayamadım



    arkadaşın dediğide o zaten

    yağ bi defa kullanıldığı için eski sitemlerdeki tekrar tekrar kullanımdan kaynaklanan

    problem bunda yok

    o tarafındna bakın işe diyor





    Açıkcası bu firitöz benim çok çok hoşuma gitti ama Sinbo vs. diğer firmalarda böyle bir ürün çıkartmazlarsa fiyatın kolay kolay ucuzlayacağını sanmıyorum




  • aynı urunu dartyde gordum ozellıkle sordum oyle 30-40 dk degıl 15 dk da kızartıyo ve tadıda guseldı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

    Bence işin fiyat boyutu veya kalori boyutuna değilde tekrar tekrar kullanılan yağın ne derece kansorejen olabildiğine bakmak lazım. Yağı 1 kere kullandıktan sonra yapın yapısı tamamen bozulur ve işin içine kansarojenlik girer.

    Makinanın fiyatı ucuzlayana kadar ve sağlık garantisi tescilllenene kadar tavada kızartmaya devam



    normal ayçiçeği , mısır özü zeytin yağı vs.vs. yağları 120 derecede yanıyo va sğlıksız oluyor ben size fındık yağını öneririrm fındık yağı 200 derceye kadar dayanıyo bir de patatesteki lezzeti bilseniz asla vazgeçmezsiniz.....
  • tefalin tencere ce tavalarını tavsiye ederim diğer elektrikli ürünleri hem pahalı hem de kalitesiz.
  • firitöz imalatlarımız arasında vardı bir zamanlar
    şimdi patataes normal firitözde ideal olarak 190 dereceyigeçmeyen ısıda 12 dakikada kızarır
    şayet ısı 190 dereceyi geçerse yağ bozulur yani yanar balçıklaşır
    diyelim yağı 210 dereceye çıkarttınız patates belki 5 dk da kızarır ama içi pişmez sert olur yağda çöpe gider
    tavadada patates kızartırken aleşi fazla açmamak gerekli pişirme süresini 10- 12 dk ya ayarlamalı
    tefal e gelince 40 dakika gerçekten çok tava tercih ederim 40 dk bekleyeceğime şahsenumarım cihaz daha da geliştirilir süre düşürülür
    alanlar bence yağdan tasarruf edeyim derken vakitten zarar eder ve 1-2 defa kullandıktan sonra rafa kaldırırlar ha vakti çok olanlar hariç onlarde 40 dk beklerler tabi patatesi fazla kaçırmazlarsa




  • Bende mağazada yapmışlar tatma fırsatı buldum.Tadı şöyleydi,patatesi dilimleyin suda haşlayın sonra bir kaşık yağla şöyle tavada çeviriverin işte öyle bir şeydi tadı.Haşlama ile kızarma arası bir şey.Daha çok haşlamaya benziyordu.
  • Orjinalden alıntı: DMetinD

    Bende mağazada yapmışlar tatma fırsatı buldum.Tadı şöyleydi,patatesi dilimleyin suda haşlayın sonra bir kaşık yağla şöyle tavada çeviriverin işte öyle bir şeydi tadı.Haşlama ile kızarma arası bir şey.Daha çok haşlamaya benziyordu.


    Valla çok güzel tarif etmişsiniz, aynen o şekilde bir tat kalıyor ağızda, o sağlığa zararlı ama enfes patates kızartması gibi değil
  • bize gelmez atıcaksın kızgın yağa cosss edicek böle az yağla bizi bozar
  • abi muhtemelen ben bu makinayı çaykaşığıyla pişireni çıkana kadar alamam ancak ozaman ucuzlar
  • sadece tefal'da mi var ?

    teknik olarak nasil bisiriyo 1 kaşık yağ ile 1kg patatesi ?

    merak ediyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: loko


    quote:

    Orjinalden alıntı: eozen81

    quote:

    Orjinalden alıntı: buraksaınsen

    şimdi tamam eyvallah 1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartıyorsun , insanları bu slogan cezbediyor.
    Ama hadi gelin berbaer şimdi bir hesap kitap yapalım.

    5 lt yağ kampanyada alırsanız 15 ytl ye bile satılıyor.
    bir fritöz 750 ml yağ alıyor. Bu yağ ile 10 kez kızartma işlemi yapabilirsiniz. 5 dakikada kızartıyor bu arada.

    tefalinki ise 30-40 dakika sürüyormuş kızartması artı birde elektrik masrafı var kaç wattla kızartıyor acaba patatesi 500 mü,1000 mi, 1500 mü???
    Kesinlikle yağda kızartmak hem çok daha hesaplı hem de çok daha hızlı.
    İl etapta alırken 430 ytl ye alıyorsunuz birde. bu fiyata zaten ömür boyu patetes kızartacak yağa sahip olursunuz...geniç açıdan bakalım
    Buna vereceğiniz parayı, güzel bir fritöz ve ömür boy yağ alarak olayı kaparsınız... :)


    Olayın sağlık boyutunu es geçmişsiniz, bence bu tarz bir ürünün en cezbeden avantajlarından biri sağlıklı olması (en azından diğer yağda pişen patates kızartmalarına göre)

    Saglıklı yemek için düşünen biri bu Fritözü almaz.Sonuçta yine yagda kızartma oldugu için kalori degeri nerdeyse aynı malesef.Bende saglıklı pişirme açısından düşünüyordum ama gittim ve gördüm hiç bana göre bişey degil.



    ARKADAŞLAR FRİTÖZDE YAĞIN DEFALARCA KULLANILMASININ KANSEROJEN ETKİSİNİ NEDEN DÜŞÜNMÜYORSUNUZ.

    - öncelikle daha az yağ kullanılması var diğeri gibi yağın içinde yüzerek kızarmıyor.

    - Ve yağ sadece 1 defa kullanılıyor.

    AMA O PARA EDER Mİ, BEN VERMEM AÇIKÇASI...




  • bu alete 120 liradan fazla veren adamın aklına şaşarım
  • Güzel Bir İcata Benziyor Ama Kullanışlı Mı Bilinmez? Fiyatıda Pahalı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.