Şimdi Ara

1.dönemde kaç tane alttan ders alınabilir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
42.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sanırım bu dönem 3 veya 4 tane dersi veremeyeceğim başka bir üniversiteden arkadaşım her dönem sadece 1 tane dersi alttan alabilirsin diyor yani alltan alınan ders sayısı 4 olursa bu okulun uzaması anlamına mı gelir ?

    yoksa 1 den fazla ders alabiliyor muyuz alttan ?


    ilk senem



  • Alabileceğiniz maksimum kredi yüküne bağlı bir şey bu.

    Şöyle ; Gelecek yıl bir dönem boyunca atyorum maksimum 25 kredilik ders yükü almana izin veriliyorsa önce alttan kalan derslerini alıyorsun. Artan krediyle de bulunduğun sınıfın derslerini alırsın.

    Örneklendireyim ; Bu dönem toplam 6 kredilik ders bırakmış ol. Gelecek sene sana densin ki; Dönem boyu 25 kredi alabiliyorsun maksimum. Önce 6 kredilik alttan kalacaklarını alacaksın. Geriye 19 kredilik ders kalmış oluyor.

    Kalan 19 krediyi de yeni başlamış olduğun sınıftan doldurmaya çalışacaksın. Ancak, diyelim ki 2.sınıf ilk dönem derslerinin toplam kredisi 21 falan ediyor. E sana 19 kalmıştı alttan kaldıkların yüzünden? Bu durumda 2 kredilik bir dersi hiç almayacaksın, ertesi senesine alacaksın.

    Okuldan okula değişiklik gösterebilen bir şey bu. Yönetmeliği oku, dönem boyunca kaç kredi maksimum alabiliyorsun ve not ortalaması kıstasları nelerdir hepsi yazar.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.