Şimdi Ara

1 dolar 7.93 TL. Hoş geldin yoksul Romalılar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
13.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
307 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    harikaydı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 9 Ekim 2020; 21:51:33 >
  • Başlık altında ironi gibi gözüküp aba altından AK ampül yakan öyle untermensch yorumlar var ki ürperiyorum, döviz başlığında da aynı yorumlar yazılmaya başlandı...

    Evet, bugünleri de göreceğimiz varmış ve gördük çok şükür gerçek yüzlerini gördüğümüz gibi birilerinin





    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    eskiden siyasi bilginiz laiklik elden gidiyeaahh ordu göreve ülkemiz kendi kendine yeten 10 ülkeden biriden ibaretti şimdi akpyi eleştirip çağ atladınız.heykeli de elyaftan bronza dönüştürdünüz kafa ve icraat bu seviyede.senide alayım listeye kendi filtremi oluşturuyorum sayenizde  

  • hep kırpılmış cümleler neden nasıl soruları sorulmadan karalamalar tipik donanımhaber başlıkları . Bir bitmediniz !!!

  • iftira hakaret......+ cevap veremeyince de korkup bloklama   ...çağ atladı demiş bir de bu kadar mı komplekslisin 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ta4cmj

    Bu forum hiç kalkmasın sizin de rahatlamaya ihtiyacınız var. dolar da olmasa napardınız.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tar Goroth kullanıcısına yanıt
    1792 de cikti dolar
    Bence sizin gibiler hic okutulmamali

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Çay bardağında çitosuyla içiyor.Vantilatörü de var. 

  • Vestel venusteyşın neyinize yetmiyo pis fedoncular

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakimeno

    Hikaye anlatmak sizin işiniz mesajınızda olduğu gibi. O yıllarda dünyada ne olduğu bizde demokrasi olmadığı gerçeğini değiştirmez. Demokrasi tanımı bellidir zamana göre değişmez. Parti içinde farklı düşüncelere sahip insanların olması da demokrasi ile değil bunları atayan kişinin inisiyatifidir. Ayrıca hikayenizde bahsettiğiniz gibi tek partili sistem başarılı olsaydı seçimlere katılım oranı sürekli düşmez halktan destek görürdü.

    Tek partili dönemin bir geçiş dönemi olduğunun farkındasınız değil mi? Son döneminde cunta ile yönetilmiş, meşruti monarşi ile yönetildiği tarihi boyunca da tek partili yönetimleri pek aratmayan bir imparatorluğun yıkıntılarından yeni bir devlet kurup anında çok partili düzene geçilebileceğini düşünmüyorsunuz değil mi cidden?


    Üstelik tek partili dönemde bir kaç kere çok partili sisteme geçiş denemesi de yapılmışken...


    1939-1945 yılları arasında ikinci dünya savaşı varken çok partili düzene geçilemeyeceğinin de farkındasınızdır muhtemelen. Savaş 1945'de bitti. 1946'da çok partili döneme geçildi. 1950 yılında da Demokrat Parti iktidar oldu. Hala neyi konuşuyorsunuz? Ne kuyruk acısıymış arkadaş?  Cumhuriyet ilan edilmiş 1923'de. Çok partili sisteme geçilmiş 46'da. İkinci dünya savaşına rağmen 23 senede bu geçişi yapmak büyük başarı. Hala konuşuyorsunuz. 23 senenin 6 senesi savaş. Kaldı 17 sene. İktidarı, muhalefeti adamlar 17 senede ülkeyi çok partili demokrasiye taşımış.


    2002'yi milat olarak kabul etsek, şu anki halimizi de "ince bir dengede gidebilecekken Corona sebebi ile çöken ekonomi" olarak yorumlasak ve çizgiyi 2019'da çeksek, işe 2020'yi hiç katmasak, 17 yılda Allah adı verdim lan, ne kadar ileri gittik? Ne oldu cidden? Bu ülkenin işleyişinde, sisteminde, halkını yaşatmasında, ne ileri gitti? Bana bir söylesene hele?


    1) 2002'den bugüne basın özgürlüğü bariz bir biçimde geriledi.

    2) 2002'den bugüne yargı bağımsızlığının dibine darı ekildi. Hatta öyle ki zaten süper düşük olan yargıya güven (%47 seviyelerinde idi) %25 seviyelerine kadar düştü.

    3) 2002'den bugüne ifade özgürlüğü konusunda ciddi manada geriledik.

    4) Ülkeyi yönetenlerin mizah yollu muhalefete bile tahammülü yok. Karikatüristlere neler yapmadılar bu ülkede. Özal, ki bitim kadar sevmem, kendisini tefe koyan tiyatrocunun oyununa gider, kendisi ile dalga geçilirken göbeğini hoplata hoplata gülerdi. Geçtim sayın Cumhurbaşkanını, AKP'den tek bir ismin, muhalif bir tiyatrocunun oyununun önünden geçmez.

    5) Yetmedi, tüm yetkileri bir adama bağlayacak bir anayasa geçirdiniz. Türk halkının da, yatırımcısının da, yabancı yatırımcının da gözünü korkuttunuz. Ol der olur. Ver der verirsin. Git der gidersin. Böyle ortama kim yatırım yapar? Ben Türk'üm. Burada doğdum. Ben yatırım yapmam lan.  


    Ben vakti ile yatırım yapmıştım. Kabaca 20 milyon lira batırdık şükür. Sonunda 30 kişiyi işten çıkardık. Fabrikayı da kapadık. Hadi git şimdi işten çıkardığımız adamlara sorsana bir nasılmış ekonomi? Nasılmış Yeni Türkiye? O adamların çoğu da Ak Partiye oy vermiş saf temiz insanlardır, ben sana diyeyim.


    Doğru söyleyenin doğru söylediği için içeri girdiği, Sayın Cumhurbaşkanının söylediği lafın aynısını söylediği için Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile yargılananların olduğu, günlük siyaseti ilgilendiren HER DAVAYA iktidarın müdahil olduğu, Merkez bankasının bile bağımsız olmadığı, o yüzden de bir işe yaramadığı ve ne halka, ne yatırımcıya güven vermediği bir garabet ortam oluştu. Çokomelli ekonomi bakanımız çıkıp yatırımcıya "güven" veriyor. Ertesi gün dolar artıyor. Ne kadar güven verebildiği ortada. "Sunumumun sonuna geldik. Sorusu olan?"  


    Devlette yapılan kadrolaşmayı, ne vasıflı insanların haklarını yediklerini falan anlatmama gerek var mı? Ne için? Fetoya yer açmak için. Aldın mı eline Feto'yu? Bu konuda gerek Ak Parti içinde, gerek Ak Parti dışında, bir çok insan uyardı mı iktidarda ilgili kişileri? Uyardı. Salladılar mı? Hayır. Bedeli kim ödedi? Biz ödedik.


    Ama şu var: Benim 2 milyona yakın vergi ve SGK borcum var. İflas sürecinde biriken bir tutar bu. Param yoktu ödeyemedim. Birikti. Ekim sonu yapılandırma çıkıyor. Devletin aldığı tefeci faizi silinecek. Enflasyonu da devletlülerimiz olduğundan düşük açıkladığı için, o düşük değerden borcum faizlendirilip taksite bölünecek. Muhtemelen borcumu 1.3 milyon olarak taksit taksit ödeyip kurtulacağım. Son beş yılda büyük bir iş yapmadığım için matrah arttırımına girmeyi düşünmüyorum. Gelip denetlesinler gerekirse. Sadece borcumu kapayacağım. Fabrika arsasını sattım. Borçları kapadım. Bir tek devlete borcum kalmıştı. Şükür, onu da düşürecekler inşallah. Bir de taksite bölecekler. Benim para dövizde duruyor. Zira ihracatçıydım. Gelen para döviz oluyordu. TL borcu taksitle öderim, para dövizde durur. Kuş olur o para zaten 18 ayda. Bir %30'da oradan eritirim borcu. Ne oldu? Ağırına mı gitti? Ama sen bir dandik araba almak istesen ne kadar vergi alıyorlardı? %60 mı? Öde babam.  Ben 325.000'de fusion'a binerim. Param olursa tekne alacağım. Ona vergi yok paşam.  Tekneme de 325.000'de Fusion ile giderim.  


    Neyse, 17 senede geldiğimiz nokta belli. Bu ülkenin kurucularının 17 senede ülkeyi getirdikleri yer belli. O yüzden bu meseleyi kapatalım. Rencide olursunuz.





  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Underrated yorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi tebrik ederim gayet uzun, troll'e anlatır gibi anlatmışsınız ama ne fayda! Adam hâlâ heykel falan sayıklıyor. Makarnaya ekmeğe basit şekere devammm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Hala bunlara inanıyor ya insanlar hayret. Gerçekten siz haydi geçtim dünya düzeni, siyaseti vs, hiç, bir iş kurma, ya da rekabetin olduğu ortamda başa oynama, ya da gerçek bir iş yapma gibi tamamen sorumluluğun sizde olduğu, sonuçların önce sizi etkileyeceği, yolu tamamen sizin açacağınız bir iş yaptınız mı? Yapsaydınız bunların hikaye, illüzyon olduğunu, gerçeklerin çok farklı işlediğini anlardınız. Ya da belki öyle bir şey yapıp bu illüzyonu insanlara aktarıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Önceden direkt para transferi şeklinde idi birilerine aktarılan para, şimdi yap işlet devret. Önceden de kendi işveren, medyan, kurumların vardı şimdi de. Önceden siyasiler biraz daha politik figürdü, emirleri yerine getiriyordu veya pasif kalıyordu, iş arka planda halledilip bitiyordu, iş devlet işine ya da hizmet olayına fazla dökülmediği için onlar ya yoktu ya da bozuk etkiler daha az görünüyordu, şimdi herşey siyasetin içinde ve baştan yürüyor. 2001 de alım gücü şu ankinden henüz yüksek değildi ama oraya doğru gidiyoruz. Döviz artışı ve enflasyon eskiden günlük çok çok daha fazla idi, sonra pat diye durup tersine döndü ve hatta uzun süre sabit kaldı ama onda hiç bir hükümetin çok fazla ağırlığı yok, ağırlık kazanmaya çalışanı uçururlar zaten, o yüzden bu hükümet öyle bir şey yapmadı, muhalefetin de öyle bir derdi yok, hatta sisteme tamamen bağlıyız yeminleri ediyorlar vs vs. Kısacası her şey bu kadar birbirine girmişken, insanlar bu kadar bozulmuşken, tekellik iyice artmışken ve yollar çok kalabalık ve tıkalı iken çözüm çok zor. İnsanların doğruyu görmesi, istemesi, çalışması ve sabretmesi lazım. Çok ışık göremiyorum, dibi görecek gibiyiz maalesef hem de dünya çapında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PS üzerinden mi ülke ekonomisini belirleyeceğiz? Ona bakarsan geçtiğimiz aylarda konut satışlarında rekor bir seviyeye ulaştık. Otomobil satışlarında da aynı durum geçerli. Yani halkın çoğunluğu için PS bir şey ifade etmiyor. Forumdaki ergenlerin toplam nüfusa orana %15 bile değil.

  • eleştiri eleştiri eleştiri ve (hatta ve maalesef - sanıyorum akp düşmanlığından) yani dolar 10 tl olsa yarın burada göbek atacaksın kardeşim!!!


    sevineceksin, güleceksin neden mi? halkın yarısı zamanında senin gibi düşünmediğinden ve akp ye oy verdiğinden ama ülke ekonomik olarak gerilediğinden kendi aklını haklı çıkartmak namına, diğerlerini küçümseyerek ve belki de "ohhh olsun bak n'oldu romalııı" diyerek, psiko-mastürbasyon edaları ile kendini tatmin edeceksin.


    koca bir YAZIK! sana...


    bu yazdıklarını herkes biliyor, bunun çözümü belli ama çok geç kalındı ve bunu ülkede yapacak parti göremiyorum bir süre daha...


    haa kendi namıma söyleyeyim doların çıkması benim gibi gelirinin bir kısmı dolar olan insanlar için iyi bile.. ama ben de doların çıkmasına sevinemiyorum asla..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D0F7DE39 -- 10 Ekim 2020; 9:4:49 >
  • Ülke ne zaman batacak nasıl anlayacaksınız biliyormusunuz Mümin olun açlığa dayanın ve dolarla mı maaş alıyorsunuz diyen zat-I muhteremlerin servetini yurtdışına kaçırıp sonra da kendileri yurtdışına yol aldıkları zaman ama o seviyeye daha var bunlar iyi günlerimiz daha iyi günler bizi bekliyor hülogg tayfası aniden 360 derece dönecektir kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    1792 de cikti dolar
    Bence sizin gibiler hic okutulmamali

    baba neyse senin gibilerle kapışmayı bıraktım sen süpersin harikasın hadi devam

  • adam yol yaptı ps5 yerine gidin yollarda oynayın sırf muhalefet olsun diye yapıyonuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Karı çok tatli lan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.