Şimdi Ara

1 dersten okulum uzayacak mental olarak bittim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Erasmus yaptığımdan dolayı bir dersim çakışıyor. Çakışan dersi yaz okulunda alma ihtimalim düşük. İTÜ ODTÜ gibi sayılı ünilerden alabiliyorum zaten ve açılıp açılmayacağı belli değil. Ders bahar dönemimde, bir ders için 1 yıl uzatmış olacağım. Ekonomik durumumuz çok iyi değil de uzatmayı da kaldırabilirim ekonomik olarak ama psikolojimi toplayamıyorum. 3.7 ye yakın ortalamam var. Her gün ders olduğu için uzun dönem staj yapamıyoruz adam akıllı başvuramıyoruz bile. Dönem uzarsa rahat bir şekilde uzun dönem başvurabilirim ama bu da garanti değil bulup bulamayacağım. Bu belirsizlik beni çok yoruyor. Mezuna kalmadım hazırlığı da sınavla geçtim, 21 yaşındayım. Ama işte okul sonu uzatınca hazırlık okuyup 1 yıl geç mezun olmakla aynı hissi vermiyor. Derslere projelere adam akıllı odaklanamıyorum. Ne istediğimden de emin değilim. Benzer hisleri yaşamış olanlar varsa tavsiye almak isterim.

Software Engineer
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Böyle düşünebilsem keşke dostum :/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 21 yaş daha erken. Mezun olduğumda 25 yaşıma basmak üzereydim ama hazırlıklar vs derken öyle oldu. Okulu aslında uzatmamıştım. Üstüne yüksek lisans, tez bitirme, doktoraya girişme derken neredeyse 28 yaşıma kadar adam gibi gelir sahibi olabildiğim düzgün bir işim olmadı. Aile tarafında maddi sıkıntı ve üstümde onlar tarafından bir baskı kurulmasa da ancak son 1 senedir gerçekten rahat edebildim. Belirsizlik kaçınılmaz, onun stresi bazı taşlar yerine oturana kadar oluyor. Kendine yatırım yapmaya bak derim. Hep kendini geliştir.

Mesela şu an yapay zeka çok popüler ve işleri tehdit ediyor ama uyum sağlaman mümkün. Bunun için yapay zekaya dair bilgi ve kullanım becerilerini geliştirebilirsin. Ben başta yapay zekaya karşı biraz fazla önyargılıydım. Hala birçok şeyi kendim yazsam da gerçekten yapay zeka ile bir tabloyu anında oluşturabilmek büyük bir kolaylık ve prompt yazım mühendisliği de artık yetenek kümesi (skill set) içerisine girdi. Kendini pazarlama becerisi önemli. Sabır önemli. Şans da önemli.

Ayrıca burada 5 senedir moderatörlük yapıyordum; sonunda kendimi buranın admini olarak buldum. :D Kısaca sabır, azim, çalışma ve şans önemli. Hayatın ne getireceği belli olmuyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hacı tek ders Allah aşkına ya, devam zorunluluğu işini halletin mi sen o dersi verdin mezun oldun say. yani o sene mezun olmuş gibi iş ara artık. hocayla konuş o eminim müsamaa gösterir. bence kafaya takmaya değmez. ben başıma gelse anne babama söyleme gereği bile duymam. hatta arkadaşlara bile gerek duymam o kadar gereksiz bir muhabbet. şirketler de böyle bakıyor seni mezun sayıyorlar artık.

bizim okulda teknik resmi geçemeyen 7. senesinde abi vardı adam sadece teknik resime geliyordu geçen sene geçti bitti. ama mesela zaten 2 senedir aynı mezun olmuş gibi bir işte çalışıyordu. onunki seninki gibi erasmus da değil ha bildiğin adam dersi veremedi.

bir şirkete 3.7 gpa ve cv ile gideceksin bir de erasmus yüzünden bir dersim kaldı diyeceksin adam öpüp de başına koyar.

yani en azından 1 sene öpüp başına koyacak bir şirkette çalış. farklı bir tecrübe olarak gör, sonra diplomayı alır büyük oynarsın hedefin varsa. yani savunma sanayii, yurtdışı, master vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 16 Ekim 2025; 0:19:1 >

• Hepinize teşekkürler değerli fikirleriniz için. Deneyeceğim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendini o son bir senede mezun olarak say, iş falan kovala bul gir bir şekilde, normal çalış mezunmuş gibi, bir dersi kalmış ve kalma sebebi de tembellikten vs. değil Erasmus olan kişiye hiçbir firma bir şey demez. Bahar döneminde de ya hocayla konuşup devamsızlığı halledersin, o olmazsa da iş yerin çok kasıntı bir yer değilse haftada birkaç saate bir şey demezler en fazla ek mesai yap derler. Hiç dert edilecek bir konu değil.

zaten çoğu kişi de yazmış ama >45 biri olarak şunu diyeyim, iş hayatına başlayınca farkedeceksiniz eşdeğer posizyonda olduğunuz diğerleri tamamen farklı yaşlarda farklı hikayelerle gelmişler. ben işe başladığımda bulunduğum grubun (yeni başlayanlar) en küçüğüydüm(21), çoğu kişi >23-24tü ortalama bakarsak. hızlı hızlı bitirmiştim okulu vs ama bi avantajını görmedim şimdi herkes 40larında hatta 50ye gidiyor, aynıyız yani, iş hayatına erken başladım diye daha zengin de değilim onlardan, daha genç de durmuyorum (ah ee müh. ah:)).

1-2 yıl bişey değil hayatta çok da şeetmeyin yani...

• bu arada bir arkadaş ÖM den birşey sormuş yaşla alakalı, ben de yarım sayfa edebiyat yapıp cvp verdim ama arkadaş ÖM ye kapalıymış gönderemedim:) kusura bakmasın, burdan özet şunu diyim, keşke o yaşta senin yerinde olsam hiç yorma kafanı aynen devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 20 Ekim 2025; 22:14:51 >

bence de:)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.