Şimdi Ara

1 Aydır Ufak Bir Firmada Çalışıyorum ve Hala Sigortam Yapılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben neredeyse 1 ayı aşkın süredir toplamda 8-9 kişinin çalıştığı bir su arıtma firmasında teknik eleman olarak işe girdim. Açıkçası da bundan öncesinde pek bir iş tecrübem yoktu. En azından uzun süreli.. Ama benim bildiğim kadarıyla bir iş yerine çalışan olarak başlarken sigortanı başlatmak için vs en azından bir takım evraklar talep edilir ve sigorta başlatılır..

    Ben işe ilk girdiğimde benden en ufak bir evrak talep etmediler.. Maaşlarımı elden alıyorum (onu da sanki beyefendi harçlık veriyor gibi rica minnet alıyorum)
    İlk ayımı doldurduktan sonra (kredi kartı vs çıkartmak da istediğimden bi yandan) iş verenime sigortamı başlatmasını istediğimi, bu işlemler için benden ne gibi evraklara ihtiyacı olduğunu söylemesini benim de hazırlayıp resmi olarak işe girişimin yapılmasını talep ettim. Adam bana hiç bir evrağa gerek yok ben senin TC kimlik numaranla sigortanı başlatıyorum dedi.

    Bu bana açıkçası biraz saçma geldi. İnternette yaptığım araştırmalarda en basitinden DAHA İŞE BAŞLAMADAN şu evrakları teslim etmem gerektiğiyle alakalı yazılar okudum;

    quote:

    Sigorta Giriş Evrakları

    Diplomanızın Fotokopisi
    2 adet vesikalık fotoğraf
    Aile bildirim formu
    Nüfus cüzdanı fotokopisi
    Sağlık raporu
    Savcılıktan temiz kağıdı
    İşe giriş formu
    İkametgah kağıdı


    Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim. Mesela ilk çalıştığım ayda param afedersiniz yalan oldu.. Haftada 200 günlük harçlık derken benim maaşım gitti uçtu. Artı dediğim gibi kredi kartı da çıkartmak istiyorum ve bunun için sigortalı bi çalışan olmam gerekiyor diye biliyorum en azından öyle olmasa bile maaş bordrosu talep edeceklerdir diye tahmin ediyorum.

    Sizce iş verenimle bu konuyu ne şekilde halledebilirim.

    Şimdiden önerileriniz için teşekkürler..







  • Kardeşim ben bir muhasebeci olarak soylim sana sigorta başlatması için t.c kimlik no yeterli ise giriş bildirgesine tc yi yazıyor çıkıyor senin adin soyadin falan ama baslattimi. Baslatmadi orasini bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük işletmelerde öyle evraklara gerek yok sonuçta yapılan iş bellidir. Tckn yeterli olur, ilk ay muhtemelen deneme amaçlı yapılmamış olabilir ancak deneme süreli de olsa sigorta başlangıcı yapılması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.