Şimdi Ara

1.9k ile hacettepe ceng (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
4
Favori
9.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neden bu meslek son 5 yıldır bu kadar popüler hale geldi ya
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz sert olduysa kusura bakmayın, amacım o değildi aslında. Dediğiniz gibi her şey değerlendirilmeli, dediğiniz de doğru. Kolay gelsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla o sıralamaya hacettepe yazmak çok üzer ilerde,iyi düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exxarius E kullanıcısına yanıt
    👋🏻 Ben zaten okuyorum dostum burada manipülasyon için yazmıyorum. Herkese bilgim oranında fayda sağlayabilmek amacım. Başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Hacettepe EE mezunu olarak üniversitenin sosyal imkanlarının ODTÜ Bilkent gerisinde olduğunu düşünüyorum. Kariyer olarak ben ve mezun arkadaşlarım çok zorlanmadan iyi yerlerde iş sahibi olduk. Ancak o dereceye idealistlik ile sosyal imkanlardan taviz verirsin bilgin olsun. ODTÜ EE yaz. Yazılıma yönel yada Bilgisayara geçiş yaparsın ilk yıl sonu. Hacettepe'nin bir ismi var, ilerisi için o kadar da korkmana gerek yok. Önemli olan üniversite hayatını yatarak geçirmemen. Mezun olduğunda anlayacaksın ki çok boş vaktin varmış ve değerlendirmede problem yaşamışsın. EE mezunlarının yazılım kanadında ciddi bir pazarı var bunu da bil.
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ama top 5-6 üniversitede okumuyorsan kısmına hiç katılmıyorum. Özellikle bilgisayar için. Hacettepe EE mezunu ve iyi bir şirkette çalışan biri olarak, şimdiki tecrübemle uzaktan veya 2. öğretim ceng okur yarı zamanlı olarak çeşitli alanlarda çalışırdım. Sevdiğim alanı belirler ve o yönde kendimi geliştirirdim. Bunda tek kaybım üniversite sosyal hayatı olurdu. Kattıkları katmadıkları tartışılır ancak tecrübenin getirdiği fayda döngüsü hele ceng için tartışılmazdır. Yurt içi yurt dışı mezuniyetini beklemeden iş fırsatları gelmeye başlayacaktır. Ancak bu sadece özverili bir çalışma ile gelir. 18 yaş bunun idrakı için çok erken bir yaş. O nedenle sosyal imkanları iyi bir okul, bu yaş için daha doğru olur. Hacettepe sosyal imkanları Ankara özelinde ODTÜ ve Bilkent'in gerisinde bir okul maalesef. TOBB hakkında bilgim yok ancak staj süresi çokluğu nedeniyle piyasaya alışma ve kariyer planlama için daha doğru bir tercih olabilir. Sosyal imkanlarını bilmiyorum.

    Sosyal imkan derken gerçekten sosyal hayattan bahsediyorum. Bir mühendisin en eksik tarafı her zaman sosyal hayat maalesef. Sosyal hayat da üniversite imkanlarıyla veya para ile oluyor. Yukarıda bahsettiğim iki opsiyon da sosyal hayatı optimize etmek içindir.
    20'li yaşları bir defa yaşıyoruz sonuçta. İlk opsiyon kariyeri de beraberinde getiriyor ancak her insanın gösterebileceği bir adanmışlık değil.
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    koç matematik aklıma yattı hocam pm atıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeditepe gelmiyor mu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım, programlama işinde matematik bilen hep 10 adım önde başlar bunun bilgisini vereyim gençler.

    Günümüzde bilim dediğinizde multi disipliner çalışma akla gelir. Bilgisayarla, programlama ile çalışmayan bölüm şu an yok gibi ama meseala matematiğin, istatistiğin yanına bilgisayar koyduğunuzda işte o zaman dünyaya açılabiliyorsunuz. Bunu yapanlar da hemen kapılıyor. Şu an adam akıllı istatistik eğitimi alıp yanına yazılım koyan bir insan çok rahat bir şekilde yüksek paralara çalışır. Taşı kaldırsan altından 'data scientist' çıkıyor ama adamın eğitimine, yaptığı projelere vs bakıyorsun boş. Udemyden ders alan data scienci kesiliyor.

    Günümüzde özellike makine öğrenmesi için istatistik matematik bilgisi çok önemli. Şirketler bunları bilenleri kapıveriyor.

    Makine öğrenmesinin gelecği hakkında herhalde çok fazla konuşmama gerek yok?
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 5 Ağustos 2020; 18:5:26 >
  • Eğer hedefiniz buysa gayet normal gitmek benim geçen sene 2700 sıralama ile tobbu tercih etmeyip Hacettepe ceng tercih eden tanıdığım var. Kaldı ki geçen sene tercih edecek bir kişi 21binden kapatmış diyordu ona rağmen tercih etti. Hacettepe yıllar geçtikçe yükseliyor duyduğuma göre kadrosu da fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz tabii ki zaten 2 seneye 3k dan kapatır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • upower U kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sıralamam da 1962.Acaba odtü ee den cenge yatay geçiş mümkün müdür? Yada sabah akşam ders çalışsak bir şeyler yapsak bir şekilde geçebilir miyiz? Daha çok hangi derslerde öğrenciler zorlanıyor acaba?
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    hocam kaderimiz aynı, koç matematik yaz çapla ceng yapalım, tübitak da 2k burs veriyor bize

    yatay geçiş sıkıntılı, geçemezsen ee okuyup hayatının sonuna kadar o alanda çalışmak zorundasın, sen yapabilir misin bilmiyorum ama ee derslerini inceleyince içim kararıyor benim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 5 Ağustos 2020; 20:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam matematiği araştırmak lazım biraz da ama ben yine de itü cs ve koç math'den hangisi ilk tercihim belirleyemedim.Zira itü yapay zeka ve veri mühendisliği 40 kişi alacak.Yani kafa kafaya bile kapatabilirler bilgisayarla.Araştırmaya devam.Kudeb varmış bir de.Çıka da bilir çıkmaya da.Burs konusu güzel.Yani elinde güzel bir pc yoksa ki cs de pc ye ihtiyaç olacak gibi.Ve koç biraz pahalı bir okul zaten.
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    hocam önce itü cs yazacağım ben ardından koc math, itüde cs tutarken koçta çap ameleliğini yapmaya gerek yok sanki, kudebden ziyade tübitak ilk 5k da olup temel bilim seçenlere 2k veriyor çok iyi, ilk 100 bursundan fazla

    edit: hocam o sıralamayla %100 burslu geliyor koç matematik ve yurt da veriyorlar.

    eğitimin şu yönünden de düşünmek lazım, koç cs %100 burslu tutsa koç mu yazarsın itü mü( boun bilkent vs seçmeyecegini düşünürsek)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 5 Ağustos 2020; 21:1:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamalara bakıp yorum yapan insanlarla dolmuş yine burası.
    Hacettepeye gidersen kendine yazık edermişsin, elektrik-elektronik okumalıymışsın, Hacettepe kerizlikmiş.
  • Ben olsam tobb yazardım.Hem hazırlıkta yeterince ingilizce görüyorsun.Hem burs imkanı,hem de stajlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • themontana kullanıcısına yanıt
    Hocam bence yerimizde olsaydın inan sen de böyle düşünürdün.Haccettepe ceng 11k-2k(hadi 7k-2k filan olsun) arası 100 kişi rekabeti bir yana.
    ODTÜ EE 0-2k 200 kişi rekabeti bir yana.Öğrenci profili farkı var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.