Şimdi Ara

1.6 132bg benzinli Toyota motor ve lpg

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda 2010 model Avensis, Verso, Corolla ve de Auris'te kullanılan 132 bg lik benzinli motora lpg uygulatmış olan ya da uygulatmış tanıdığı olan var mı? Bence bir sıkıntı olmaz zira araç direkt enjeksiyon değil ama bir de tecrübeleri öğrenmek lazım. Haftaya Auris alıyoruz ve ilk bakımdan sonra lpg uygulatmayı düşünüyoruz.

Saygılar

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • LPG montajı yapan ustanız işini hakkıyla yaptıktan sonra bir sıkıntı olmaz, keyifle binersiniz... Yalnız ben geçen hafta yeni verso'yu serviste incelerken LPG'ye uyumlu diye sorduğumda kesinlikle LPG önermiyoruz demişti oradaki görevli...

Orijinalden alıntı: classteacher

LPG montajı yapan ustanız işini hakkıyla yaptıktan sonra bir sıkıntı olmaz, keyifle binersiniz... Yalnız ben geçen hafta yeni verso'yu serviste incelerken LPG'ye uyumlu diye sorduğumda kesinlikle LPG önermiyoruz demişti oradaki görevli...
    Classteacher,

Ustamız işini hakkıyla (biraz da fazlasıyla hatta) yapıyor. Teleflex takılacak araca. Ben yine de taktırmış olan var mı diye öğrenmek istedim birinci elden duyum almak adına.
    Teşekkürler.

Haluk

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Classteacher,

Ustamız işini hakkıyla (biraz da fazlasıyla hatta) yapıyor. Teleflex takılacak araca. Ben yine de taktırmış olan var mı diye öğrenmek istedim birinci elden duyum almak adına.
    Teşekkürler.

Haluk

Alıntıları Göster
    http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/merhaba-arkadasalr-2010-avensis-magduruyum/

Bir okuyun derim...

• quote:

Bir okuyun derim...

Orada ki arkadaş , işinizi iyi yapmayan kişilere taktırmış lpg'yi, hatta pek ilgilide değil sanırım ,sürekli de yazıları siliniyor toyota forumlarında , kıstas olamaz bence . Bende lpg kısmında ileri de düşünürsem ve arabayla ilgili bilgi sahibi olmak için Antalya'da ki işinin ehli ustaya başlıkta sordum sanırım bugün yarın cevap verir .

Ben LPG sistemleriyle ilgili biri değilim fakat çevremde 0 araçların en az 4000-5000 km kullanıldıktan sonra dönüşümü yapılması hakkında konuşulduğuna pekçok kez tanık oldum.Doğrudur,yanlıştır bilemem.

• quote:

Bir okuyun derim...

Alıntıları Göster
    Classteacher arkadaşım linkte gayet ilginç şeyler var teşekkürler.

KemalKSK arkadaşım biz de en az 5000 km kullanacağız herhalde dönüşüm yaptırmadan önce.

Teleflex servise bu motora lpg dönüşümü yapılıp yapılamayacağını sordum ve cevap "yapılabilir" oldu. 5-6 aya kadar taktıranlarda artar herhalde.

Yoksa da benzinle kullanırız artık yeni Aurisi.

Hele bir gelecek hafta olsun araç elimize gelsin de...

• quote:

Classteacher arkadaşım linkte gayet ilginç şeyler var teşekkürler.

KemalKSK arkadaşım biz de en az 5000 km kullanacağız herhalde dönüşüm yaptırmadan önce.

Teleflex servise bu motora lpg dönüşümü yapılıp yapılamayacağını sordum ve cevap "yapılabilir" oldu. 5-6 aya kadar taktıranlarda artar herhalde.

Yoksa da benzinle kullanırız artık yeni Aurisi.

Hele bir gelecek hafta olsun araç elimize gelsin de...

Alıntıları Göster
    afyonda 2010 versoya taktıran var.hisar oto yu arayıp taktıran arkadaşın telefonunu alabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ::::WOLKSWAGEN 1.6 TDI MOTOR::::
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel

afyonda 2010 versoya taktıran var.hisar oto yu arayıp taktıran arkadaşın telefonunu alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Ben kıyamazdım yeni araca lpg takılmasına.
    Autoshow`da birkaç ay evvel benzer bir şikayet vardı.
    Motorda probleme yol açmış (sübaplar mı ne eğilmişti sanırım) ve Toyota da garantiye sokmamıştı aracı.

Akıl vermek gibi anlaşılmasın da, benzinli alıp LPG taktırmaktansa, direk dizel almak bana daha mantıklı gibi geliyor (sıfır araç için).
    Aradaki farkın bir kısmı LPG kitine gidiyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

Ben kıyamazdım yeni araca lpg takılmasına.
    Autoshow`da birkaç ay evvel benzer bir şikayet vardı.
    Motorda probleme yol açmış (sübaplar mı ne eğilmişti sanırım) ve Toyota da garantiye sokmamıştı aracı.

Akıl vermek gibi anlaşılmasın da, benzinli alıp LPG taktırmaktansa, direk dizel almak bana daha mantıklı gibi geliyor (sıfır araç için).
    Aradaki farkın bir kısmı LPG kitine gidiyor zaten.

Alıntıları Göster
    ecz_mel arkadaşım teşekkürler, hisar oto ile temasa geçerim.

AiQUiDiE arkadaşım ben de senin gibi düşünüyordum önceleri ama geçen hafta ikinci el bir dizel araçla ilgili kötü bir tecrübe yaşayacakken son anda kurtulduk. Sıfır alınsa bile dizel araçların motor ömrüyle ilgili çekincelerim var. Aracı abime alıyorum ve de eski aracı sıfır almış olduğu 98 model benzinli astra. Yani kendisi bir aracı en az 10 yıl ve de dolayısıyla 200.000 km den fazla bir süre kullanır ve de böyle bir süreçte dizel motor daha fazla masraf açar gibime geliyor. Aslında aşağıdaki linkte de bununla ilgili bir konu var. Oraya da cevaplarınızı beklerim.

http://forum.donanimhaber.com/m_36955074/tm.htm

Haluk

• quote:

ecz_mel arkadaşım teşekkürler, hisar oto ile temasa geçerim.

AiQUiDiE arkadaşım ben de senin gibi düşünüyordum önceleri ama geçen hafta ikinci el bir dizel araçla ilgili kötü bir tecrübe yaşayacakken son anda kurtulduk. Sıfır alınsa bile dizel araçların motor ömrüyle ilgili çekincelerim var. Aracı abime alıyorum ve de eski aracı sıfır almış olduğu 98 model benzinli astra. Yani kendisi bir aracı en az 10 yıl ve de dolayısıyla 200.000 km den fazla bir süre kullanır ve de böyle bir süreçte dizel motor daha fazla masraf açar gibime geliyor. Aslında aşağıdaki linkte de bununla ilgili bir konu var. Oraya da cevaplarınızı beklerim.

http://forum.donanimhaber.com/m_36955074/tm.htm

Haluk

Alıntıları Göster
    Bizim bir arkadaş valvematic 132 hp lik 2 el verso aldı ve lpgli. Antalya'dan Çorum'a getirdiler ama getiren arkadaş bir sorun olmadığını belirtti. Antalyadan dağları aşarken bile 5. ve 6 viteslerle gelmişler

Yoksun diye geldi esti bahar,
    Yoksun diye yandı aşkına can.

• quote:

Orijinalden alıntı: majortr

Bizim bir arkadaş valvematic 132 hp lik 2 el verso aldı ve lpgli. Antalya'dan Çorum'a getirdiler ama getiren arkadaş bir sorun olmadığını belirtti. Antalyadan dağları aşarken bile 5. ve 6 viteslerle gelmişler

Alıntıları Göster
    sıfır araç alıp hemen lpg taktırmak cidden çok mantıklı iş değil. Eğer araç ekonomi amaçlı alıncaksa mutlaka dizel alınmalı. 2-3 bin lira ucuz diye benzinli araç alıp sonra lpg taktırmakla uğraşma ve onun çıkaracağı sorunlarla uğraşmak çok mantıklı değil.

Orijinalden alıntı: mertce

sıfır araç alıp hemen lpg taktırmak cidden çok mantıklı iş değil. Eğer araç ekonomi amaçlı alıncaksa mutlaka dizel alınmalı. 2-3 bin lira ucuz diye benzinli araç alıp sonra lpg taktırmakla uğraşma ve onun çıkaracağı sorunlarla uğraşmak çok mantıklı değil.

Alıntıları Göster
    13 ay sonra bir hortlatayım açtığım konuyu :)

Abimin aracına 10000 km yi devirdikten sonra bundan yaklaşık 5 ay önce Teleflex lpg kiti takıldı.

Aracın motoru garanti dışı kaldı ama şimdi de Teleflexin 3 yıl 100.000 km garantisi devrede motor için.

Bu süreçte yanılmıyorsam 5-6 bin km oldu ve de henüz hiç bir sıkıntı yok.

Parasının yarısını çıkartmıştır herhalde :)

Bu motora sahip Auris, Avensis ve Verso sahibi arkadaşlar araçlarına gönül rahatlığıyla Teleflex taktırabilirler.

Haluk

• lpg ile ilgili gel gitler yasamaktayim bende; aracin yakiti genelde sehir disi denebilecek trafikte 8.5-9 litre yakmasi bu devirde daha ne kadar yakacak dedirtiyor ama sonra an geliyor devir ibresiyle surekli goz goze oldugmuzdan bu degerin minimum deger olmasi ve arabanin da az devirli kullandigininda kendini gostermesi devaminda lpg takildiktan sonra da ayni isi gorecek olmasi lpg taktirmaya yoneltiyor yakin zmanda bende teleflex taktiracagim gibi..

peki haluk bey; lpgden sonra belli ki o kadar buyuk sorun yasamamisiniz olsa belirtirdiniz sanirim peki suan arabanin lpgde yaktigi nedir 132 valvematic motor icin ?
    ne kdar farkettiriyor benzinle ?

quote:

13 ay sonra bir hortlatayım açtığım konuyu :)

Abimin aracına 10000 km yi devirdikten sonra bundan yaklaşık 5 ay önce Teleflex lpg kiti takıldı.

Aracın motoru garanti dışı kaldı ama şimdi de Teleflexin 3 yıl 100.000 km garantisi devrede motor için.

Bu süreçte yanılmıyorsam 5-6 bin km oldu ve de henüz hiç bir sıkıntı yok.

Parasının yarısını çıkartmıştır herhalde :)

Bu motora sahip Auris, Avensis ve Verso sahibi arkadaşlar araçlarına gönül rahatlığıyla Teleflex taktırabilirler.

Haluk

• quote:

Orijinalden alıntı: dln34

lpg ile ilgili gel gitler yasamaktayim bende; aracin yakiti genelde sehir disi denebilecek trafikte 8.5-9 litre yakmasi bu devirde daha ne kadar yakacak dedirtiyor ama sonra an geliyor devir ibresiyle surekli goz goze oldugmuzdan bu degerin minimum deger olmasi ve arabanin da az devirli kullandigininda kendini gostermesi devaminda lpg takildiktan sonra da ayni isi gorecek olmasi lpg taktirmaya yoneltiyor yakin zmanda bende teleflex taktiracagim gibi..

peki haluk bey; lpgden sonra belli ki o kadar buyuk sorun yasamamisiniz olsa belirtirdiniz sanirim peki suan arabanin lpgde yaktigi nedir 132 valvematic motor icin ?

Minimum % 30 kardasınız.

Ama daha da önemlisi gaza rahatça basabiliyorsunuz.

Gaza aynen benzinli bir araç gibi çok az basarsanız %40 olur bu tasarruf.

Taktırmadığınız her gün zarardasınız.

Ayar yok, koku yok, plansız servis ziyareti yok, arıza ışıığı yanması yok.

Ekonomi var :))

Aracınızı satarken lpg kitinden dolayı en az 1000 TL daha pahalıya satmak var.

Umarım yardımcı olmuştur.

Haluk

• tesekkurler; katiliyorum bende size; tek kafama takilan 2. elden ziyade uzun omur meselesi onda da pek sikinti olacagini sanmiyorum veya oldugunda motorun, rektefiye parasinin uc katini cikaracagina eminim ..

quote:

quote:

lpg ile ilgili gel gitler yasamaktayim bende; aracin yakiti genelde sehir disi denebilecek trafikte 8.5-9 litre yakmasi bu devirde daha ne kadar yakacak dedirtiyor ama sonra an geliyor devir ibresiyle surekli goz goze oldugmuzdan bu degerin minimum deger olmasi ve arabanin da az devirli kullandigininda kendini gostermesi devaminda lpg takildiktan sonra da ayni isi gorecek olmasi lpg taktirmaya yoneltiyor yakin zmanda bende teleflex taktiracagim gibi..

Minimum % 30 kardasınız.

Haluk

• quote:

tesekkurler; katiliyorum bende size; tek kafama takilan 2. elden ziyade uzun omur meselesi onda da pek sikinti olacagini sanmiyorum veya oldugunda motorun, rektefiye parasinin uc katini cikaracagina eminim ..

quote:

quote:

Minimum % 30 kardasınız.

Haluk

Alıntıları Göster
    sıfır avensıse 30.000 km bındık benzınde ve aslında arac benzını cok yakmıyor 30kr gıbı buda benzın fıyatının asırı olmasından kaynaklanıyor cok yonlu forum ve pıyasa arastırması yaptım ve 1.6 132ps lık avensıse lavota mı yada lovota mı o marka bı lpg taktırdık ve en ıyısı o dedıler 3 tane avensıs le yan yana koyduk atıker brc ve bızımkı en sessıs calısma sıstemı lavota da ve benzınde bıle daha seslı calısıyor ozellıkle dınlettı usta bunu ve benzınle calsııp tupe gecısını hıc hıssetmıyorsunuz ve bu son sıstemde kı beyınde arac her seferınde sıralı sıstemdekı gıbı benzınle calısmıyor motorun sıcaklıgına gore hareket edıyor kısacası lavota markasından cok memmunum

• quote:

Orijinalden alıntı: raistlin55

sıfır avensıse 30.000 km bındık benzınde ve aslında arac benzını cok yakmıyor 30kr gıbı buda benzın fıyatının asırı olmasından kaynaklanıyor cok yonlu forum ve pıyasa arastırması yaptım ve 1.6 132ps lık avensıse lavota mı yada lovota mı o marka bı lpg taktırdık ve en ıyısı o dedıler 3 tane avensıs le yan yana koyduk atıker brc ve bızımkı en sessıs calısma sıstemı lavota da ve benzınde bıle daha seslı calısıyor ozellıkle dınlettı usta bunu ve benzınle calsııp tupe gecısını hıc hıssetmıyorsunuz ve bu son sıstemde kı beyınde arac her seferınde sıralı sıstemdekı gıbı benzınle calısmıyor motorun sıcaklıgına gore hareket edıyor kısacası lavota markasından cok memmunum

Alıntıları Göster
    Aynen katılıyorum.Hem çok sessiz hemde sıfıra yakın bir performans kaybı.

• quote:

Orijinalden alıntı: can6

Aynen katılıyorum.Hem çok sessiz hemde sıfıra yakın bir performans kaybı.

Alıntıları Göster
    ARKADASLAR BU TAKDIRDIĞINIZ TELEFLEX MARKA LPG KİTİ LPİ YAGLAMALI SISTEM FALANMI OLUYOOR EGER BILEN VAR ISE CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM ÇOK TEŞEKKÜRLER BENIM CİTROEN XANTİADADA MILANA MARKA KİT VAR TESEKKURLER

• quote:

Orijinalden alıntı: vaya589

ARKADASLAR BU TAKDIRDIĞINIZ TELEFLEX MARKA LPG KİTİ LPİ YAGLAMALI SISTEM FALANMI OLUYOOR EGER BILEN VAR ISE CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM ÇOK TEŞEKKÜRLER BENIM CİTROEN XANTİADADA MILANA MARKA KİT VAR TESEKKURLER

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar... Ben bugüne kadar lpg ile ilgili gördüklerimi ve yaşadıklarımı size çok manidar bir misal ile anlatmak istiyorum.

Kurt aç kalmış, şehre inmiş. Demirci dükkanının önünden geçerken, demircinin pası çözülsün diye suya koyduğu eğeyi görmüş. Belki gıda olur ümidiyle eğeyi yalamaya başlamış. Yaladıkça lezzetli bir kanın geldiğini farketmiş ve şevki dahada artarak yalamaya devam etmiş. Kurt karnım doyuyor diye sevinirken, eğenin dilini kanattığını ve aslında kendi kanını tükettiğini farkedemeden, yığılıp kalmış.

LPG denilen sistem benim kanaatimce başta size kâr ettiriyor gibi görünsede;

- daha sonra motorda çıkaracağı erken aşınma ve buna bağlı yağ yakma, sübapların ve ek parçaların aşırı iç ısıdan dolayı kavrulması ile oluşacak toplu masraf çıkarabileceği,

- Özellikle İstanbul'da, kapalı otoparklara girmek istediğinizde, üvey evlat muamelesi görmeniz,

- Arkadan biri vurursa tüp patlarmı korkusundan, çoluk çocuğu endişe ile taşımanız,

- Sistem bir müddet eskidikten sonra ummadığınız anda ve yol ortamında sürekli marş'a basan çaresiz biri olarak kalıvermeniz,

- Gözünüz gibi baktığınız aracınızın, biraz daha ekonomi ihtirasınıza istinaden, günün birinde çaptan düşmüş, aciz bir hale gelmiş olmasında sebep olmanızın verdiği psikolojik rahatsızlık,

gibi ihtimaller düşünüldüğünde "ya baştan dizel alınmalı, ya da benzine razı olunmalı" diye düşünmekteyim.

Yoksa yukarıdaki şıklar kaçınılmaz olmakla beraber, size 2 seçenek kalmakta. Yeni motor yaptırmak veya satıp başkasının canını yakmak.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: dhkn

Arkadaşlar... Ben bugüne kadar lpg ile ilgili gördüklerimi ve yaşadıklarımı size çok manidar bir misal ile anlatmak istiyorum.

Kurt aç kalmış, şehre inmiş. Demirci dükkanının önünden geçerken, demircinin pası çözülsün diye suya koyduğu eğeyi görmüş. Belki gıda olur ümidiyle eğeyi yalamaya başlamış. Yaladıkça lezzetli bir kanın geldiğini farketmiş ve şevki dahada artarak yalamaya devam etmiş. Kurt karnım doyuyor diye sevinirken, eğenin dilini kanattığını ve aslında kendi kanını tükettiğini farkedemeden, yığılıp kalmış.

LPG denilen sistem benim kanaatimce başta size kâr ettiriyor gibi görünsede;

- daha sonra motorda çıkaracağı erken aşınma ve buna bağlı yağ yakma, sübapların ve ek parçaların aşırı iç ısıdan dolayı kavrulması ile oluşacak toplu masraf çıkarabileceği,

- Özellikle İstanbul'da, kapalı otoparklara girmek istediğinizde, üvey evlat muamelesi görmeniz,

- Arkadan biri vurursa tüp patlarmı korkusundan, çoluk çocuğu endişe ile taşımanız,

- Sistem bir müddet eskidikten sonra ummadığınız anda ve yol ortamında sürekli marş'a basan çaresiz biri olarak kalıvermeniz,

- Gözünüz gibi baktığınız aracınızın, biraz daha ekonomi ihtirasınıza istinaden, günün birinde çaptan düşmüş, aciz bir hale gelmiş olmasında sebep olmanızın verdiği psikolojik rahatsızlık,

gibi ihtimaller düşünüldüğünde "ya baştan dizel alınmalı, ya da benzine razı olunmalı" diye düşünmekteyim.

Yoksa yukarıdaki şıklar kaçınılmaz olmakla beraber, size 2 seçenek kalmakta. Yeni motor yaptırmak veya satıp başkasının canını yakmak.

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    @dhakanuysal

Olayı fazlasıyla abartmışsınız. Motorun LPG den dolayı aşınması için çok yüksek km ler yapmanız gerekir ki bu da zaten bir motor masrafı kadar tasarruf etmenizi sağlar. Milyonlarca araç içinden arkadan darbe alıpda patlayan bir kaç tane araç duydum ki yüksek ihtimalle çok kalitesiz bir LPG markası olmalı bunlarda. Yeni nesil araçlarda sıralı sistem lpg kullanıldığı için aracın çalışmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. En azından LPG den kaynaklı olamaz.

İnsanları yanlış bilgilerndirmeyelim lütfen..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.