Şimdi Ara

1.5 milyar ışık yılı uzaklıktan gelen radyo sinyali (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
15.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Astronomi konularına çok meraklıyım, sonucu ne olacak acaba, merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3po

    Bence sen yoksun, bu mesajın da yalanın daniskası
    İfade özgürlüğüme karışamazsın. Hakaret içermeyen görüşlere saygılı olmalısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilim adamları arpasız kaldıysa , ödenek için yapılan haber bunlar , nasa'da ödeneği kesilince uzaylılar var diyor . sonra kanıt yok diyor. milyarlarca galaksi var bir galeside milyarlar güneş sistemi var o güneş sisteminde de tonla gezegen var bizi bulacaklar pöhh. anlamanız için, evrendeki gezegen ve güneş sistemi sayısı, dünyamızdaki deniz ve karadaki tüm kum tanelerinden daha fazla , yani tek kum tanesini dünya olarak düşündüğünüzde , bulunma veya bulma olasılığımızı hayal edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu1616

    Rastgele meydana gelmiş tekrarlı bir dizi sinyal olma olasılığı var mı acaba? Yada zamanında uzay araştırmaları sırasında dünyadan yollanan bazı sinyallerin karadeliklerden dolaşıp yeniden değişime uğramış olarka dünyamıza gelmiş olma gibi bir ihtimal da olabilir???

    Her halukarda sinyalin ulaşma süresine bakarsak, ışınlanma veya bizim bilgimizin çok üzerinde bir transport yöntemi bulamadılarsa bizim gezegene ulaşmaları biraz vakit alacak demektir. Şimdilik paniğe gerek yok

    O kadar mesafeden taksimetre çok yazar
    İlki olasılık olarak var evet, ikinci soruya cevabım hayır Biz sanırım son en fazla 30-40 yıldır uzaya sinyal gönderiyoruz en yakın karadelik 2800 ışık yılı uzakta, aslında sinyalin geri döndüğü kara delik değil nötron yıldızı onun da en yakın 400 ışık yılı uzaklıktaymış sonuç olarak bizden geri dönen birşey olmadığından eminiz, eğer gerçekten bir canlı türüyse de o kadar yıl önce radyo sinyalini buldularsa ışınlanma çok olası
    Daha da ilginci şu aslında Harvard Profesörleri Loeb ve Manasvi Lingham bu sinyallerin ışık hızında hareket eden gezegen büyüklüğünde gemiler kullanan uzaylılara ait olabileceğini söylemiş bu da bir fikir




  • x3po X kullanıcısına yanıt
    Hocam o nasıl okunuyor onu da yazsaydın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence önemi yok. Radyo dalgası geliyorsa epey gelişmemiş bir topluluk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Nasıl okunduğuna karışmam, hesaplar geçerim
  • celades kullanıcısına yanıt
    Seninki ifade özgürlüğü değil, basbayağı cahillik ve cahillerin meydanı boş bulunca atıp tutmasına karşıyım ve karışırım. Senin bir konuda bir görüşe sahip olabilmen için önce o konuda bilginin olması lazım, bilginin olmadığı konuda atıp tutma ve bu konuyu bilenlerin aklıyla dalga geçme. Önce oku öğren sonra görüş bildirmeye kalkarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhanmed

    Işık yılı zamanı değil uzaklığı ölçer
    ışık yılı aslında zamanıda ölçer.1.5 milyar ışık yılı uzaklıktan çıkan bir radyo dalgasının bize ulaşması 1.5 milyar yıl sürücektir.Çünkü radyo dalgalarının uzay boşluğunda yayılım hızları ışık hızı olan 300,000 km/sn aynıdır.
  • Yenilmezleri arayın hazırda beklesinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir düşünsenize, koskoca insanlık tarihinde (bu kadar) gelişmeyen teknoloji son 100 yılda gelişiyor. Ben şahsen daha önce bir varlık türünün (akıllı) olduğunu ve bu teknolojiden daha fazlasına ulaşıp yok olduğunu düşünüyorum. İnsanoğlu bu kadar geç kalmış olamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok uzun bir zaman diliminden bahsediyoruz.

    O frekansın kaynağı çok yüksek ihtimalle ya hiç gelişemedi yada yok oldu. Ki gelişememe ihtimali çok zor gözükmekte. Radyo frekansı olayına kadar gelmişlerse gelişkin bir canlı olması gerekiyor.

    Biz dünyalılar da uzaya merak saldık ve çok çabalıyoruz bunun için. Buranın yok olacağının ve kaynakların yetersiz olduğunun farkındayız. Eğer kaynaklar bu şekilde tüketilmeye devam ederse bir gök taşına ihtiyaç kalmadan dünya kendi başına biz insanlara yetmeyecek. Özellikle su kaynakları. Akabinde ozonda ki delinme de her geçen gün daha da artıyor. Burası da başka bir tehdit.

    100 yıl sonrası beni korkutuyor. Tabi halen yaşayabilirsek.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Bu kadar muazzam büyüklükteki evrende bence milyonlarca dunya benzeri yaşam var..ama asla haberimiz olmayacak..fizik kurallari geregi insan olarak ışık hızının yuzde birine bile ulaşamayız..insan bedeni buna direnemez..savas ucaginda bile G(ci) kuvveti pilotu iki büklüm ediyor..kisacasi milyonlarca yasam var ama sadece teorik olarak kalacak yada radyo sinyalleri ile bileceğiz..ama kesinlikle ama kesinlikle evrenin muazzam büyüklüğünü idrak edebilmek önemli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3po

    Seninki ifade özgürlüğü değil, basbayağı cahillik ve cahillerin meydanı boş bulunca atıp tutmasına karşıyım ve karışırım. Senin bir konuda bir görüşe sahip olabilmen için önce o konuda bilginin olması lazım, bilginin olmadığı konuda atıp tutma ve bu konuyu bilenlerin aklıyla dalga geçme. Önce oku öğren sonra görüş bildirmeye kalkarsın.
    Siz Abd'nin masallarıyla uyumaya devam edin o zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celades

    Siz Abd'nin masallarıyla uyumaya devam edin o zaman.

    Alıntıları Göster
    Kimin horul horul uyuduğu ortada! Bu konunun ABD ile veya başka hiç bir ülkeyle alakası dahi olmadığının farkında bile değilsin, şimdi haline cidden çok acıdım, cahillikte nirvanayı yaşıyorsun, çok fena!
    Son zamanlarda şöyle ünlü bir laf var "21.yüzyılda cahillik bir opsiyon değildir" !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 12 Ocak 2019; 18:32:12 >




  • bildiğim kadarıyla beyaz cüce patlamalarıda radyo sinyali yayabiliyor.
  • erich von daniken in kurduğu üç parmak tarikat üyelerine selam , o sinyalı gönderen medeniyet sinyaller dünya ya gelene kadar kıyameti yaşadı yok oldular uzaylı felan beklemeyin
    işin ilgici adam ufoların varlığına inanıyor , dünya ya gelip gidiyorlar diyor , ama 1.5 milyar ışık yılı uzakdan sinyal gelince heyecanlanıyor, zaten dünnyaya gelen ufolar varsa radyo dalgasından ne diye heyecan yaptın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadouken06 -- 12 Ocak 2019; 19:25:16 >
  • radyo sinyali evrende ne kadar hızlı gider?
  • Işık hızını aşamıyoruz ama ışık hızına yaklaştıkça zaman yavaşlıyor.
    Şöyle ki, ışık hızına yaklaştığımızı düşünelim. Işık hızına yaklaştıkça ihtiyacımız olan hızlanma enerjisi de artacak. Bir yerden sonra o kadar yüksek enerji ihtiyacı doğacak ki, bunu karşılamak mümkün olmayacak. En son aşamada, o raddeye gelene kadar harcadığımız toplam enerjinin 2 katının bize kazanımı bir kaç santimetre/saniye olacak. Peki bunca enerji nereye gidiyor? Gemimizi hızlandırmıyor ise? Zamanı yavaşlatıyor. Zaman yavaşlıyor ama bunu siz hissetmiyorsunuz. Ağır çekimde hareket etmiyorsunuz, geminizin saati daha yavaş akmıyor. Sizin için her şey olağan şekilde devam ediyor. Ancak sizin dışınızda kalan yerlerde zaman hızlanıyor. Mesela bir noktadan sonra bir gezegenin bir saniye içerisinde yörüngede tur attığını gözlemleyebilirsiniz. Ama aynı zamanda o gezegendeki bir gözlemci de, sizin o gezegeni 60 saniye gözlemlediğinizi varsayıyorum, sizin 60 yıl boyunca hiç kımıldamadan, hiç nefes dahi almadan (Bir nefes almanız 1 saniye sürse) gezegene baktığınızı görür.

    İşte bu etki sayesinde sizin için bir saniye geçerken Dünya'da 1 yıl geçebilir. Bu sayede 4 ışık yılı uzaklıktaki bir yıldıza siz 4 saniyede ulaşabilirsiniz. Ya da 900 ışık yılı mesafedeki bir yıldıza 15 dakikada ulaşabilirsiniz, ancak Dünya'da 900 yıl zaman geçmiştir. Geri döndüğünüzde bir 900 yıl daha geçecek, siz belki 30 dakikalık bir tur atmış olacaksınız ancak Dünya'da geçen 1800 yıl çok şeyi değiştirmiş olacak.

    Şuraya bağlayacağım, mesela bir grup insanı Samanyolu'nun öbür ucuna yeterince hızlı yollarsak, bir insan ömrü içerisinde onlar oraya ulaşabilirler. Ancak biz bunu 100.000 yıldan önce göremeyiz. Onlar da Samanyolu'nun 100.000 yıl sonraki haline çıkarlar.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.