Şimdi Ara

1.5 Dci Motorlu Renault Kangoo Clio Megane Çalışmama Sorunu ve Kızdırma Lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar birçok 1.5 Dizel motorlu Renault marka araçlarda başıma gelen ve gereksiz masraflar edip de çözüm bulamadığım bir sorunu çözmüş bulunmaktayım. Bu konuyu internetten arastirirken bulan arkadaşlara da bir çözüm olma amacıyla konuyu açıyorum.

    Öncelikle sorunumuz aracımızın sabahları soğukken yada birkaç saat aradan sonra uzun marş yapılmasına rağmen çalışmaması.Eterle çalışması, İlerleyen dönemlerde de stop etmeye başlaması ve çekiş düşüklüğü

    Bununla birlikte gaza yuklenildiginde kızdırma lambası yada kızdırma ile birlikte sarı arıza ve stop lambasının yanması ve sönmesi.

    Aracımız bilgisayarda yakıt sistemi ile ilgili arızalar verebilir yada vermeyebilir. Çünkü aracımız çalıştıktan sonra bir sorun olmamaktadır ve araç arıza algilayamamaktadir.

    Usta arkadaşlar hemen kizdirmalari değiştirmekle işe başlarlar, cozulmeyince hava yapıyor diye yakıt hortumları değiştirilir, oda olmayınca fiyati 450 TL olan mazot basınç sensörü değiştirilir ve enjektörler sökülür oda kurtarmayinca artik motor ölü motor yapılacak deyip 5-6 binlik bir fatura çıkartırlar.

    ARİZANİN ÇÖZÜMÜ ÇOK BASİT arkadaşlar mazot pompamiz ömrünü doldurmuş. Marş sırasında yeterli basınç uretemedigi için araç çalışmıyor.

    Arizayi bilgisayarla görmek isteyenler için Anlık Veri Listesi bölümünde Yakıt basıncı değeri marş basarken 300 bar civarında olmalıdır. Eğer ki burada basınç 80-100-150 gibi değerlerde kalıyorsa pompanın yeterli basınç uretemedigi anlaşılır . Rolantideki basınç değeri ise 200-250 bar arasında olmalıdır.

    Ben 400 TL ye çıkma pompa alarak sorunumu ucuz yollu çözmüş bulunmaktayım. Aynı sorunu Renault araçlarda yaşayan arkadaşlar hiç bir yeri kurcalatmadan bilgisayardan değerleri okuyup direk pompaya yonelebilir ve aracını eski haline döndürebilir. Gram yağ eksiltmeyen araca motor bitik diyen ustalarima saygı ve sevgilerimle...







  • Bizde vardı Renault 1.5 dizel Ankaradan istanbula giderken motor yandı hızımı da 125 di. Renault sevmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.