Şimdi Ara

1.5 Bluehdi ilk çalıştırmadaki ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2020 model peugeot 3008 1.5 dizel araç sahibiym. araç şu an 90 bin km de. Aracı ilk çalıştırdığımda videodaki gibi bir metal ses geliyor ve yaklaşık 40 sn sonra ses kesiliyor. Sizce sebebi ne olabilir?
    Servis bu araçlar için trigeri 6 yıl/ 120 bin km de değişim diyor o nedenle henüz değiştirmedim. Sesin kaynağı ne olabilir?
    Emirhan Taşkanyoutube
    1.5 bluehdi metal ses sorunu
    https://www.youtube.com/shorts/93BgxeRMJPA?si=XiIYUhRy-i47RZG1

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bu da 40-50 sn sonrası

• Pek anlamam ustasi değilim şahsi fikri piston vuruyor gibi yatak sesi gibi hatta dizel diyemi bu ses anladim arkadan gelen şikirti sesi bi parcanin elektriksel parcasindan geliyor gibi böyle enjetör yada bobin vs gibi.Sen servisle görüş triger değiştir seside kontrol ettir..Aksatmamak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin araçta triger kayışlı lakin eksantrik zinciri de var ekstra olarak.Bence sesi o yapıyor vakit kaybetmeden baktırmanızı öneririm ( çok daha erken km de ses yapan araçlar da var ) o koparsa silindir kapağı açılması gerekiyor diye biliyorum…

• toyota16 T kullanıcısına yanıt
    benim de aklıma bu geldi fakat zinciri değiştirmek istesen de külbütör kapağı açılıyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyFace57

benim de aklıma bu geldi fakat zinciri değiştirmek istesen de külbütör kapağı açılıyor zaten
    Evet hocam…Yine de motoru açmaktan iyidir bence,zincirle triger seti değiştirilip devam edilebilir…Yeni tip zincir için kapağın değişmesi gerekiyor diye duydum…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 21 Mayıs 2025; 22:33:9 >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt
    evet kapak ve eksantriklerin değişmesi gerekiyor 8 mm zincir için. tekrar eski tiple değiştirsek bile yine külbütör kapağı açılıp eksantriklerin sökülmesi gerekiyor. ama sesin ana kaynağı bu zincir ise tabiki. bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım isteyelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses eksantrik zincirinden geliyor. Sadece soğuk motorda yapar ısınınca keser. Zincirin ne zaman kopacağının garantisi yok 50 binde kopan da var 200 bine kadar kopmayan da. Bu eksantrik ile ilgili en çok dikkat edilmesi gereken konu motor yağı. Yağa karşı aşırı hassas motorlar. Yanlış yağa karşı en ufak tölerans yok.

Aynı motor için focusta fabrika 0w20 yağ önerirken sanayide 5w30 koyulunca 2 bin km olmadan zinciri kopan var.

"8 mm eksantrik zincir kit" diye aratırsanız Motor üst kapağı da içeren güncellenmiş eksantrik zincir kitine ulaşırsınız. Bu kit ile değişirseniz sorun çözülür.

• Zincir sesi bu hatırladığım kadarıyla bu psa motorun kronik bir soruni vardı kapak açılıp revize edilmiş yeni nesil zinciri takilacak

• Aynı araç, bir tanıdık ile sanayide ustaları dolandık.
    Farklı ve pahalı onarımlar diyenler oldu, başka bir usta hava filitresini tam oturmamış ve dışını tam sıkmamışlar dedi, usta düzeltti sorun çözüldü.

Motor inecek diyen bile oldu.

• baranel B kullanıcısına yanıt
    Ama böyle bir sıkıntı olsa ses kesmez sürekli devam eder diye düşünüyorum.

• crssover C kullanıcısına yanıt
    ustam bu çözüm çok maliyetli oluyor. herhalde satıcam arabayı.

• crssover C kullanıcısına yanıt
    kapak, eksantrikler, subaplar ve iticiler komple değişiyor. malzeme parası dışarıdan 50 bin tlyi buluyor. işçilikle beraber sanayide 70-80 aşağısı tutmaz. yetkili serviste min 120-130 bin tutar bu işlem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.