Şimdi Ara

1.3-1.4M Civarında Araç Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ilk aracımı alacağım ama ne alacağım konusunda çok kararsızım çünkü bu yaşıma kadar araçlarla fazla ilgilenmedim ve bir anda bakmaya başlayınca bir dünya varyasyon çıktı karşıma. Bir yandan benzin mi dizel mi hibrit mi elektrikli mi, öbür yandan motor güçleri vs derken iyice kafam karıştı. Her neyse, kriterlerim şunlar:

- Bekarım ve yakın zamanda evlenmeyi düşünmüyorum. Ara sıra aile ve arkadaşlardan binen olur ama çoğunlukla tek kullanacağım arabayı, o yüzden bagajı çok çok geniş olsun, arka koltukları devasa olsun gibi bir beklentim yok.

- Benim için en önemli kriter ön kısmın genişliği ve yüksekliği. Hem cüsse olarak iri hem de boy olarak uzun bir insanım (1.88m). Binmeye her arabaya biniliyor ama işte direksiyonu rahat çeviremiyorsun, yukarıyı görmek için kafanı eğmek gerekiyor vesaire, insan rahatsız oluyor. Bir de beni normalde araba tutar, rahatsız oturunca daha da kötü oluyor.

- Yakıt olarak tabii ki ne kadar az yaksa o kadar iyi ama en az yakan araba olsun gibi bir derdim de yok. Muhtemelen senede 2-3 defa uzun yol yapacağım en fazla. Şu anda İstanbul'da oturuyorum ama 1-2 ay içerisinde Ankara'ya taşınmayı düşünüyorum. Orada şehir içinde kullanılacak çoğunlukla. Evden çalıştığım için her gün işe gidip gelme olayı da yok, haftada 2-3 defa dışarı çıkarım.

- Aracı muhtemelen 1-2 sene içerisinde satacağım. Şu anda acemiliğimi atmak ve elimi toparlayana kadar daha uygun bir şey almak için alıyorum.

- Modern multimedya sistemi (android auto), park yardımı vs özellikleri olsa iyi olur, yani çok eski bir araç olmasa daha iyi

Şu ana kadar değerlendirdiğim araçlar:

- Toyota C-HR Hibrit 2020-2022 model -> Kağıt üstünde F/P gibi duruyor, insanlar Toyota'lar sağlam oluyor kolay bozulmaz diyor ama dar olduğuna dair yorumlar okudum. Canlı olarak bir bakmayı düşünüyorum.

- Fiat Egea Cross Hibrit 2022-2023 model -> Fiyat avantajı var, 1.1-1.2M'ye bulunuyor ama Egea'larla ilgili çok fazla kötü yorum yapan var. Muhtemelen bazıları gömmek için gömüyor ama yine de kuşku bırakıyor

- Chery'nin 1.4M altındaki ikinci elleri -> Teknolojik donanım olarak çok iyi gibiler ve içleri geniş ve ferah gibi ama yakıt tüketimi biraz fazla uçuk gibi duruyor. Arkadaşlarımdan buna fazla takılma sen durmadan uzun yol falan yapmayacağın için o kadar fark etmez sana diyen oldu ama o araç insanı batırır diyen de var.

Bu modellerden veya başka modellerden bana göre öneride bulunabilecek varsa çok makbule geçer.

• Toyota dar, Egea şirket arabası gibi gör ekonomik verimli ama konforsuz. Cherry zaten (bence halen) geleceği belirsiz bir marka, geçmişte vukuatı çok. Uzun yol yapmayacaksan elektrikli almak mantıklı kısa mesafe git gel yapıyorsan özellikle. Marka takıntısı olmadan ben yıllardır VW tercih ediyorum kafam her anlamda rahat, diğeri Renault'dur. Peugeot grubundan uzak dur üzer iyice bozdular. Kia/Hyundai grubunu da değerlendirebilirsin, Japon > Kore > Avrupa şeklinde dayanıklılıktan konfora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 7 Haziran 2025; 2:14:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

Hyundai veya Kia'nın geniş olarak hangi modelleri var bildiğiniz bu fiyatlara? Geçenlerde Bayon'un şoför koltuğuna oturdum ve çok alçak geldi.

Bir de Peugeot'dan uzak dur demişsiniz. Yollarda çok fazla 2008 ve 3008 görüyorum. Ne açıdan bozdular?

• Up Up ^

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xeriphas kullanıcısına yanıt

Cross hibrit,visco bel yastığı

Hiç başka tarafa bakma.

Her türlü ikinci elde müşterisi de çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 7 Haziran 2025; 13:30:9 >
  • Eski olmasa senin ilacın C4 Picasso derdim. Ön cam dev gibi ve içerisi inanılmaz ferah. Otomatik 1.6 dizel de üzmez. Yolculuk yapıp da beğenmeyen Allah'ın kulunu görmedim. Ama artık eski. İçi ferah olsun dediğinde aklıma bir tane SUV gelmiyor açıkçası. Belki SuperB falan rahat gelebilir. Son yıllarda ferah araç kalmadı. iqonic 6 sanki biraz ferahtı.

• 1.3-1.4M Civarında Araç Önerisi

bu tip bir ferahlık işiniz görür mü? jazz veya jazz crosstar

direksiyon normalden büyük olduğu için çok iddialı konuşamayacağım orda bir endişem var ama o sorun olmazsa ama bence rahat edersiniz gibime geliyor

arkanıza da sizin gibi biri daha dizleri ön koltuğa temas etmeden oturabilir

On ve arka kapıları 90 dereceye yakin acilir inip binmesi kolaydir

bir honda bayiine gidip deneyin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Haziran 2025; 14:22:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.2 - 1.5 arası araç tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    1-1.4m arası araç önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Son dönemde özellikle sıfır arabalarda sorun yaşayanların sayısı çok fazla arttı ve yetkili servisleri yetkin değil sorun çözemiyorlar, forumda pek çok konusu açıldı. Arabada bir sorun yaşarsanız çok üzer. örnek şikayetler

Ezbere fiyat takibi yapmıyorum fakat Hyundai da ionic kia da ev3 diyebilirim, yakın zamanda arkadaşlarımın aldıkları ve memnun oldukları araçlar. ben de id4 e geçecektim ama id serisi sonlanacakmış ismi değişecekmiş beklemedeyim

• en1gma kullanıcısına yanıt

Hangi araçtan bahsettiğinizi anlayamadım

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Bir gidip bakmaya çalışacağım hocam teşekkürler

• SailorTurkey kullanıcısına yanıt

Hocam EV3'e son 2-3 ayda çok zam geldi artık bütçemin dışına çıktı şu anlık, yoksa güzel araba gibi

Fiat Egea Cross Hibrit 2022-2023 model -> Fiyat avantajı var, 1.1-1.2M'ye bulunuyor ama Egea'larla ilgili çok fazla kötü yorum yapan var. Muhtemelen bazıları gömmek için gömüyor ama yine de kuşku bırakıyor

Bu araçtaki görece tek sorun koltuk. Koltuk için 500tl ye bir visco bel yastığı alıyorsun keyfine bakıyorsun

Alabileceğin en iyi araba bu o paralara.

arabanın donanımı, ses yalıtımı, yol tutuşu, döşemesi, direksiyonu vs. vs. hiç birinde konfor aramayacaksan evet. Egea'nın konfor iddiası da yok zaten. Ne kadar ekmek o kadar köfte. İlk yorumda da belirttiğim gibi şirket arabası mantığıyla bakıp alacaksan en iyi araç.

• Tabiki chery

• quote:

Orijinalden alıntı: SailorTurkey

arabanın donanımı, ses yalıtımı, yol tutuşu, döşemesi, direksiyonu vs. vs. hiç birinde konfor aramayacaksan evet. Egea'nın konfor iddiası da yok zaten. Ne kadar ekmek o kadar köfte. İlk yorumda da belirttiğim gibi şirket arabası mantığıyla bakıp alacaksan en iyi araç.

Bu fiyata gelen paketlerde cam tavan hariç eksik yok

Yalıtım olarak Japon Kore tayfasına 5 basar

Direksiyon ve döşeme de iki kılıfla hallolur

Yol tutuş konfor hepsinde benzer

Bu paraya ne alabiliyorsun da

Hangi ekmek hangi köfte?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Haziran 2025; 10:29:28 >

Egea 2019 dizel oto. kullanıyorum, millet o kadar yeriyor ki sebebini anlamak mümkün değil çoğu hiç oturmadan markaya bakıp yorum yapıyor. Ben bir kere kiraladım, bir kaç sonra da aldım güzel arabaymış diye. Corolladan falan yalıtım olarak çok iyi bu arada.

• tavernac1 kullanıcısına yanıt

Cross, özellikle de benzinli versiyonlar japon tayfadan fersah fersah iyi bir çok konuda

• Öncelikle yorum yapan herkese teşekkürler. Bütçeyi biraz yükseltip sıfır elektrikli almaya karar verdim. Şu anda BYD Seal U EV ile Tesla Y arasındayım. İkisi de aşağı yukarı 1.9M'ye satılıyor. Test sürüşüyle birine karar vereceğim gibi.

Merhaba
    Sebebiniz nedir kısaca anlatabilir misiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

Hocam gördüğüm kadarıyla bu fiyat aralığındaki araçlarda genelde hep bir şeyler eksik, çok arada bir fiyat aralığı. Bir de benim gibi tecrübesiz birisi için bunların hangisi büyük sorun olacak kestirmek de zor. Teknolojik donanımdan da hep etkilenen birisi olmuşumdur, o yüzden biraz daha yükseltip tam donanımlı elektrikli araç almak mantıklı geldi.

Çoğunlukla şehir içinde kullanacağım için şarj olayını çok dert etmiyorum. Bir de artık küçük şehirlerde bile adım başı şarj istasyonu varken ben büyük şehirde yaşıyorum, sorun olmaz gibi geldi. 1-2 sene sonra birazcık şoförlük tecrübesi kazanıp da daha ne istediğimi bilen bir duruma gelince duruma göre satarım eğer memnun olmazsam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.