Şimdi Ara

1-2 gune topluyorum fikir danismak istedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İki tane sistem çıkarttım butcemi zorluyor tabi o yüzden ekran kartı idarelik pascal çıkıp oturunca pascal nvidia ya gecicem
    Sizce hangi sistemi tercih etmeliyim i5 olanda güç kaynagini yanlış secmisim kısaca iki sistem arası 200 lira fark var ama oc yapabileceğim bir i5 sistemi mi yoksa i7 ocsiz sorun cikarmadan devam edebilir miyim 3-4 sene
     1-2 gune topluyorum fikir danismak istedim 1-2 gune topluyorum fikir danismak istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk önce ilk resimdeki z170ı mini ıtx farkındasındır inşallah Gigabyte Z170 k3 alabilirsin daha ekonomik olur. İkinci sistemde ise O.C yapmayacaksan o şekilde bir sıvı soğutmaya ihtiyacın olmayacaktır. Tavsiyem tek kanal 8gb bellek alıp ileride yükseltmendir. Bu arada iki sistemdede windows'a o kadar para dökmeye gerek yok. 80tl gibi bir fiyata kingun'den temin edebilirsin:
    http://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/
    Tavsiyem işlemci soğutucuyu Akasa venom yapıp ekran kartını r9 380x yapmandır. Eğer CF düşünmüyorsan 600w yeterli gelecektir. CF içinde 750w az gibi ben olsam CF yapmam, 600w koyarım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Göksu Şalcı G kullanıcısına yanıt
    İki sistem arasından ben olsam ikinciyi alırdım tabi ikinci sistem için yazdıklarımı yaptıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göksu Şalcı -- 27 Mart 2016; 0:36:29 >

Orijinalden alıntı: Göksu Şalcı

İlk önce ilk resimdeki z170ı mini ıtx farkındasındır inşallah Gigabyte Z170 k3 alabilirsin daha ekonomik olur. İkinci sistemde ise O.C yapmayacaksan o şekilde bir sıvı soğutmaya ihtiyacın olmayacaktır. Tavsiyem tek kanal 8gb bellek alıp ileride yükseltmendir. Bu arada iki sistemdede windows'a o kadar para dökmeye gerek yok. 80tl gibi bir fiyata kingun'den temin edebilirsin:
    http://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/
    Tavsiyem işlemci soğutucuyu Akasa venom yapıp ekran kartını r9 380x yapmandır. Eğer CF düşünmüyorsan 600w yeterli gelecektir. CF içinde 750w az gibi ben olsam CF yapmam, 600w koyarım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Valla hocam ana kart konusunda hiç bir bilgim yok sadece H ocsiz Z oc icin onu biliyorum
    Gigabyte in daha ekonomik modeli ile ne gibi bir fark olur
    Onun dışında oc konusunda kararsizim hani 3-4 sene boyunca ekran kartı hariç diğer bileşenleri degistirme olasılığım pek yok o yüzden çok kararsızım
    Para konusunda sıkıntı yok islemci için ama
    İ7 6 oc kilitli
    Yada i5 6 kilit açık alacağım performans için hangisi daha uzun ömürlü olur
    Ve son olarak bu windows için verdiğiniz sitede w10 key mi satiyorlar nasıl oluyor cd mi onu anlamadım
    Ayrıca teşekkürler yorum için

• İ7 işlemcilerin bazı kendine özel teknolojileri var (Hyper-Threading gibi bir şeydi adı) o teknoloji avantaj sağlayabilir. İ5 sağlam bir oc ile i7 6700 ile eşit seviyeye gelir, belki geçer. Fakat O.C işlemcinin ömrünü kısaltır. Uzun süre kullanacaksan işlemciye O.C yi deyim yerinde ise ''cacığı çıktığı zaman'' yapacaksın. Ben o yüzden i7 öneririm.
    Evet key veriyorlar.
    En iyisi ben her şey dahil 4400tl bir sistem toplayıp geleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göksu Şalcı -- 27 Mart 2016; 0:51:59 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göksu Şalcı -- 27 Mart 2016; 1:06:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Göksu Şalcı G kullanıcısına yanıt
    Hocam en son şöyle oldu soğutucu 50 lira fark var yani almışken iyisi olsun diyorum ama ille de gereksiz diyorsanız diğeri ile değiştiririm malum sicaklar geliyor
    Bir de windows 10 cd keyini aldıktan sonra kurulumu nasıl yapacağım yani cdsiz nasıl olacak
    Bu mesaja eklenen görseller:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Hocam en son şöyle oldu soğutucu 50 lira fark var yani almışken iyisi olsun diyorum ama ille de gereksiz diyorsanız diğeri ile değiştiririm malum sicaklar geliyor
    Bir de windows 10 cd keyini aldıktan sonra kurulumu nasıl yapacağım yani cdsiz nasıl olacak

Hocam usbye boot edip kendiniz kurun gerçekten çok kolay bir işlem

• Windows USB/DVD Download Tool buradan indir:http://wudt.codeplex.com/ kaynak:https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

*bu program ile 8gb lik bir usb yi windows kurmak icin kullanabilirsin. kullanmaya basladiktan sonra dvdrom u kaldirdim attim

sistemine müdehale etmek gibi olmasin, bi iki düsüncem var, müsade varsa;

*8gb ram bugünü kurtarir, artik bir cok oyun ve program 16gb ram istiyor.

*psu ayri alinacaksa Aerocool dan daha iyi birseyler alinabilir, mesela seasonic alabilirsiniz,
    seasonic:http://www.sinerji.gen.tr/seasonic-s12ii-620-80bronze-620w-guc-kaynagi-pmu67453

*ssd yi ilerde düsünüyorsaniz, tabiki o mantikli.

• 8gb ram daha sonra ekleyecegim ssd de eklerim yukaridaki kingston u
    Aeorocool işimi görmez mi 2 sene kadar falan önerdiğiniz daha kaliteli olabilir ama bütçe limiti hakikatten en dip seviyede

Daha önce usbden boot ile ubuntu linux kurmuştum da demek istedigim keyi burdan alacağım ama windows 10 yükleme için gerekli orjinal windows 10 u nerede bulacağım bunu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9164C48E -- 27 Mart 2016; 22:15:45 >
    2x8 2666mhz
    1tb harddisk
    Seasonic m12ii 850w 80+ psu
    Dark n10
    Alınabilecek en iyi sistem

*linux demisken; cok güzel bir versiyon buldum:https://www.linuxmint.com/ on numara 5 yildiz eski celeren islemcili bir laptopa kurdum, windows 7,8,10 ile can cekisiyordu suan isvicre cakisi gibi oldu.

*isi görme konusunda görür, ama benim sahi kanaatim eger ortaya bu kadar bir para konuyorsa psu dan kesinlikle kismam, 4500 tl gibi bir paranin yaninda +70TL nin hesabi olmamali

• naak98 kullanıcısına yanıt
    R9 390 i 850W anca keser,
    bu ekran karti min 650W netto istiyor, 700W bile koymam bu karta

evet sistem gercekten iyi ama monitorlü fiyatinida koysaydin, burda 70TL nin hesabini yapiyoruz

*oc yapmak tercih meselesi oldugundan, o konuda hic birsey söylemedim, i7 6700 de gayet iyi ve tüm ihtiyaclara cevap verir, arkadas istedigini tercih edebilir

Orijinalden alıntı: kunGFu

evet sistem gercekten iyi ama monitorlü fiyatinida koysaydin, burda 70TL nin hesabini yapiyoruz

*oc yapmak tercih meselesi oldugundan, o konuda hic birsey söylemedim, i7 6700 de gayet iyi ve tüm ihtiyaclara cevap verir, arkadas istedigini tercih edebilir

750w ile 390 kullananlar var zannetmiyorum 850nin sorun cikaracagini monitoru gormedim bu arada

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Niyet oyunsa oc istenmiyorsa 6700e gerek yok 6500 yeter 6700e vereceğini karta eklersin

*onuda coktan düsünmüstüm ama i7 6700 de allroad bir islemci yani sadece oyun olarak düsünmez isek. Arkadasi bu yüzden yanlis yönlendirmemek icin o sistemi postlamadim, i7 de iyi yani arkadasin sistemide cok iyi ama söylede bir alternatif olabilir diyebiliriz.

*Anakart yine H170 msi gaming m3 olabilirdi +40TL

• naak98 kullanıcısına yanıt
    Sadece oyun ici değil aynı zamanda photoshop ve coding gibi bir çok programlama idelerini vs kullaniyorum
    Oyun için su an 970 bile fazla bana pascal serisini tercih etmek istiyorum ama madem güç kaynağından kisabiliyorsam 970 e ekleyim onu dedim
    600 watt yeterli mi aerocool onda emin olamadım

Windows parasını çıktım diye bu eklemeleri yaptım ssd için kasayi daha uygun bir şey seçtim bu sefer artık alayım kafasindayim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Sadece oyun ici değil aynı zamanda photoshop ve coding gibi bir çok programlama idelerini vs kullaniyorum
    Oyun için su an 970 bile fazla bana pascal serisini tercih etmek istiyorum ama madem güç kaynağından kisabiliyorsam 970 e ekleyim onu dedim
    600 watt yeterli mi aerocool onda emin olamadım

Windows parasını çıktım diye bu eklemeleri yaptım ssd için kasayi daha uygun bir şey seçtim bu sefer artık alayım kafasindayim :D

Size güzel bir haberim var 6700den stok soğutucu çıkıyor ve yeterli sivi sogutma parasini psuya ekleyin vs650 yapin ayrica K serisi bir islemci olsa bile o sogutucularin liteleri alinmaz

Ben yinede m12ii 850w + r9 390 öneririm daha iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

vs650yle kullan, sıkıntı çıkarsa ben sana 850w seasonicle beraber sıfırını yollarım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.