Şimdi Ara

1 (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.475
Cevap
790
Favori
318.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu güncellendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Konu güncellendi.

    hocam neleri güncelliyorsunuz şimdi ben look ahed dersleri calısıyorum dönmem gereken biryer var mı ? güncellediginiz kısmı mesaj olarakda söyleyebilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arteona -- 14 Ocak 2018; 15:38:26 >
  • Devam edin.
    Bazı konularda cümlelerin daha anlaşılır olması için değişiklikler yaptım.
    Kaynaklar ve yöntem konusunda bir değişiklik yoktur.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Benim seviye a2 ye yakın. Sizin belirttiğiniz basamaklardan hangisinden başlıyayım? İlk BBC videolarına baktım biraz basit kaldı sanki. İleriki videolarda seviye artmakta mı?
  • tom_u kullanıcısına yanıt
    İlerleyen derslerde zorlaştığını göreceksiniz.
  • ing b2 kuruna kadar kursa gittim dolayısıyla türkçe ve ingilizce gramer konularını bitirdim. murphy kırmızı kitabını bitirmiştim şimdi. English grammer in use(mavi) alıştırmalarını çözüyorum günde bir konu bitiriyorum konuları daha iyi otursun diye. bazen öğrenmediğim detaylarda karşıma çıkıyor.

    bu arada cbc derslerine ilk kısımdan başladım şu ana kadar 20 den fazlasını dinledim her birini abartmıyorum 10 defa dinlemişimdir. ilk baştaki bu newscastlar low-int seviyesinin kesinlikle üzerinde grammatically olarak ben zorlanmıyorum ancak ing kulak aşinalığı olmayanlar için zor gelebilir en başta. Çok güzel kelime öğreniyorum her newscaste abartısız 6-7 tane kelime öğreniyorum. bir günde kafayı fazla yormamak için iki podcast bitiriyorum ancak bir önceki newscastleri transcriptsiz olarak dinliyorum ve başlık başlıklarıyle defterde kayıtlı bilmediğim kelimeleri önüme alarak telefuzun zihnimde oluşup oluşmadığını kontrol ediyorum ihtiyaç duyarsam transcripte bakıyorum daha sonrada o gün için dinleyeceğim podcastlere çalışıyorum. hatta dersin sonunda telefonun kamerasını açıp o haber konularını ing olarak anlatıyorum. yavaş konuşuyorum ama uzun ve zor cümleler zorlarsam ağzımdan çıkıyor.

    Poscastlere çalışırken pdf yazığı gibi önce kelime alıştırmalarını yapıyorum ve bilmediğim kelimeleri belirliyorum sonra dinleyerek alıştırmaları yapıyorum. bilmediğim kelimeler yüzünden yapamadığım oluyor sonra da transcript önümde dinliyorum ve bilmediğim kelimelerin altını çiziyorum. telafuzunu öğrendikten sonra 5-6 defa dinliyorum zaten en sonda nasıl cümle kuracağını ve hangi kelime kullanacağını tahmin ediyorum. bu derleri 5-6 ayda bitirdiğimde kendimi ielts sınavına hazır hissedebilir miyim (hedefim +5.5). Ayrıca yds gireceğim grammarim up-int seviyesinde buradan öğrendiğim spesific kelimeler yds için iş görür mü? ekstra çalışma yapmayacağım yds için ve hedefim +55 üstü. çok mu kolay görüyorum sınavı sizce?

    benim 1,5 sene önce ing seviyem abartmıyorum beginnerdı öğrendikçe dili daha da zevkli oluyor ve hırs yapıyorum kendi kendime emeğimin karşılığını görünce . Allaha şükür ing yayınları takip edebilir hale geldim. İngilizce öğrendikçe ufkum genişliyor.

    bende şimdilik bu kadar bu çalışmalardan sonra birde yurtdışında pratik yaptığım zaman çok iyi seviyeye geleceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 20 Ocak 2018; 5:0:57 >




  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    B2 kuruna kadar kursa gidince gramer konuları bitmiş olmuyor.İleri düzey konular var.Grammar in Use'un 3.kitabı

    Cbc derslerini bitirdiğinde İELTS için büyük katkısı olacaktır.Daha önce bu konuda yazmıştım.Bu dersleri sınavlar için yardımcı,destekleyici kaynak olarak kullanabilirsiniz.Ama temel kaynak olarak kullanmak sınav yöntemi açısından belki uygun olmaz.
    Bu sınavlar için oxford,cambirde gibi kaliteli yayınlarla çalıştıktan sonra cbc derslerine çalışırsanız sınav yöntemini daha iyi kavrarsınız.Yani sadece cbc dersleri sınav formatına tamamen uygun olmayabilir.
    Yds sınavı için de bu dediğim geçerli TOELF için de aynen.Önce sınava yönelik kaynaklara çalışıp bitirin.Sonra cbc derslerini destekleyici,yardımcı kaynak olarak kullanın.Yds için daha fazla kelime bilmeniz gerekir.Kolay gelsin.
  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    hocam bende 4 ay öncesine kadar sıfırdım suan da b1 kurundayım belki yavaş ilerliyorum ama okulun bitmesine 1.5 yıl var. 1.5 yılda teofldan 85+ hedefliyorum (banka müfettişliği için ) siz dene ıelst çalışıyorsunuz merak ettim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cbc derslerini bitirdikten sonra başlayacağım. kendimi tam anlamıyla upper olduğumu kanısına vardığım anda başlayacağım. ancak eğer vaktim olursa 5-6 aylığına ingiltereye gitmeyi planlıyorum. Şunu söyleyim daha başlayalı 4 ay olmuş ve yolun başındasın herşeyini ingilizceye çevir telefon,sosyal medya hesaplarını hatta ingilizce forumlarda dolaş kullandıkları dil standart oluyor çünkü. toefl da 85 ciddi bir puan ama 1.5 senen var çok iyi kullan bu süreyi. Advance düzeyine ulaşınca hazırlanırsın grammar, vocabulary etc. İelts için konuşmam gerekirse en az intermadiete istiyorlar ve yurtdışında ielts hazırlık kursları en az 4 hafta ile 16 hafta arasında değişiyor. İngilizcede upper seviyesine hakkıyla geldiğiniz zaman toefl için iyi bir çalışma planıyla dediğiniz puanı alabilirsiniz. Bana ielts 5.5 yeterli ancak 6 ve üstü iyi olurdu belki göçmenlik başvurusunda bulunurdum :))
    tabi rat.planet hocam daha iyi bilir ben sadece bu sistemde dil gelişimi gösteren kobay bir öğrenciyim :)) hatta onun açtığı konular vardı ielts ve toefl için sanırım googlayın bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 21 Ocak 2018; 21:52:2 >




  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    kesinlikle hocam Look Ahead derslerinin çok faydasını gördüm. Şuan zaten hocamın programa göre çalışıyorum ama yardımcı kaynak olarak. Grammer bitince cbc derslerine başlayacağım. Dunya gazetesinin ing aplikasyonunu indirdim onu okuyorum her gün hoşuma gidiyor. Fakat ing forum sitelerini falan hiç bilmiyorum açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    O zaman videolaradan başlayayım değil mi :D
  • tom_u kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • Emeğine sağlık hocam, tek tek takip edeceğim, kanımca eksikleri gidermede ilaç niteliğinde bir rehber olmuş
  • Güncellendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 28 Ocak 2018; 17:59:28 >
  • Güncel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Güncel

    hocam grammar eksiklerimi,unuttugum bilgileri tekrar yenilemek için çalışmak için a pratical guıde to advanced grammar kitabı aldım ancak çok ağır geliyor bana mesela a,anithe konusunu anlatıyor okudum ancak o kadar ayrıntıyı kafamda tutamam nasıl yapmam lazım? kitaptan soğudum resmen internetten mi çalışayım grammar <?
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    yds ye hazırlanıyorum ve tekrar için şu kaynak gerçekten mükemmelhttps://www.youtube.com/playlist?list=PLYtBhEwKfXcbKO_pOECQnIIg6j2uLWFXA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 30 Ocak 2018; 12:58:5 >
  • Hocam look ahead videoları bitmek üzere de grammar today dan sonra grammar in use serisini bitirmek grammere gereğinden fazla zaman ayıracağım gibime geliyor grammar todaydan hemen sonra cbc derslerine başlasam olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muzdaripstudent M kullanıcısına yanıt
    hocam look ahead dersleri kac bolum toplamda? ben de basladim ondan soruyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazy Goat

    hocam look ahead dersleri kac bolum toplamda? ben de basladim ondan soruyorum

    60 bölümden oluşuyor.
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.