Şimdi Ara

1 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
782
Favori
330.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
222 oy
Giriş
  • Hocam beni yolladiniz look ahead videolara ben 1.yi actim i am ile basladi bu
    Atlayarak gitsem mi yoksa belli bir videodan başlasam mi yoksa direk cbclere mi gecsem
    Seviyem PRE iNTERMEDİATE-İNTERMEDİATE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    01000010 01110101 01101110 01110101 00100000 01100011 01100101 01110110 01101001 01110010 01100101 01100011 01100101 01101011 00100000 01101011 01100001 01100100 01100001 01110010 00100000 01101001 01110011 01110011 01101001 01111010 00100000 01101101 01101001 01110011 01101001 01101110 00111111
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız seviyeye inanın ben de inanıyorum.
    Fakat sizin yazdığınız bu seviye birkaç beceriyi ölçüyor çoğu kez:gramer ve kelime bilgisi.
    Konuşma becerisini ölçüyor.
    Tüm beceriler anlamında intermediate olmak için bu dersleri önemseyin.
    Ben eminim telaffuz konusunda hatalar vardır.O yoksa bile her dersin sonundaki hızlı konuşma bölümlerini anlayamayacaksınız.
    Beni dinleyin.
    Hocam sizin gayretiniz ve çabanız beni çok etkilediği için cevabını bildiğim ve yoğun olduğunuzu gördüğüm zamanlar sorularda arkadaşları yanıtsız bırakmaya gönlüm razı olmuyor, inşaallah haddimi aşmıyorumdur

Bu arada her ne kadar zamanla yarışsam da bana özel önce gramer çalışmasını bırakıyorum , biliyorum yanlış yapıyorsunuz diyeceksiniz ama 12 Aralık dan itibaren Look Ahead ve sonra gramere başlayacağım, az zaman konusunu da aşmak için günlük çalışma süresini arttırmayı düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa 12 Aralık'dan sonra mesaim uzun bir süre olmayacak, bu sürede gayretimi arttırmayı düşünüyorum.

Look Ahead derslerine başladıktan sonra da tecrübelerimi paylaşacağım inşaallah.

Size Rusça'da başarılar diliyorum inşaallah İngilizce sonrasın da Rusça'ya başlayacağım için Rusça konusunda sizin tecrübelerinizi şimdiden merak ediyorum.

Upper intermediate olduktan sonra her gün en az bir miktar süremi Rusça çalışırken İngilizce geliştirmek için ayırmayı düşünüyorum.

Farklı diller olduğu için karışmayacağını düşünüyorum tabi o günler geldiğin de sizden önerinizi alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnyetkin -- 8 Aralık 2016; 14:6:3 >

• Merhaba hocam. Cbc derslerinde 6.'ya geldim. Fakat bir sıkıntı var unutuyorum ve de acayip değişik kelimeler var bunları nasıl aklımızda tutabiliriz?

Kelimeleri tekrar etmeyin dediğinizi hatırlıyorum Peki nasıl aklımızda kalıcak. Uçup gidiyo bi noktadan sonra
  • Cbc derslerini komple indiren biri varmi ? Varsa birdan paylassa bizde pc indirsek olurmu ?
  • ingilizce alt yazılı dizi izlemek gerçekten faydalı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelqowan -- 8 Aralık 2016; 22:37:57 >
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Kelimeler çok farklı değil mi?
    Cbc ders çalışma sistemini tam olarak anlamamışsınız.
    Çalışma yöntemini bir yere not alıp öyle uygulayın.
    Diğer türlü unutursunuz.Çünkü 10 maddelik bir sistem o.
    Çok dikkatli şekilde okuyarak adım adım o maddeleri EKSİKSİZ uygulayın sorun kalmayacak.
    İkincisi ise dizi,film,radyo gibi uygulamalar upper-intermediate seviyesinden sonra uygulamak çok daha akıllıca bir yöntemdir.Çünkü bu seviyeye kadar gramer eksikleri biter.Artık cümlelerde deyim,kelime öğrenmek çok daha hızlı ve anlaşılır bir hale gelir.
    Ben şahsen İngilizce'yi radyo dinleyerek öğrendim.
    Bu şekilde yaparak öğrenme sürecinizi uzatırsınız.Aylarca 5-6 saat dinledim.Tabiki gramer de çalıştım ama sonraları.
    Fakat önce gramer öğrenip sonra dinlemek çok daha kısa sürede iyi sonuçlar veriyor.O nedenle tesadüfen dinleme çalışmaları yapmak öğrenme sürecini uzattığı için önermiyorum.Ayrıca aksan konusunda hatalar ortaya çıkabiliyor.
    İngiliz ve Abd dizilerini bolca dinleyen arkadaşım resmen şaka gibi konuşuyordu.Bazı kelimeler İngiliz bazı kelimeler abd aksanı.Ve daha da kötüsü bu iki aksan arasındaki gramer farklılıkları da var.Onları da karıştırmıştı.5 ay ek çalışma yapması gerekti.O nedenle çok önemli bir iştir.Bilinçli şekilde hareket etmek gerekir.

• quote:

Bu kelimelerin cümle içinde hangi anlamda kullanıldığını öğrenin.
    Derslerdeki Pharasal Verbs'leri de iyi öğrenin.Çok önemli.

Yazıyorum hocam kelimeleri. Sonra ezberliyorum. Phrasal verbsleri de öyle yapıyorum. Hatta ayrı ayrı tutuyorum ki karışmasın. Ama olmuyor işte. Encouraged neydi mesela

Başlangıç derslerinde deyimsel fiiller yoktur.Bunlar advanced derslerinde var.
    Siz hangi seviyeden başladınız?

Orijinalden alıntı: rat.planet

Bir dakika bir ilginçlik var bu durumda.
    Başlangıç derslerinde deyimsel fiiller yoktur.Bunlar advanced derslerinde var.
    Siz hangi seviyeden başladınız?

www.cbc.ca
    Sorry - we can't find that page
    http://www.cbc.ca/manitoba/eal/newscasts.html

Tamam bunlar başlangıç dersleri.Bunlarda deyimsel fiil yoktur.Advanced derslerinde var.
    Siz sanırım kelime gruplarını deyimsel fiil olarak zannettiniz.Dediğim gibi çalışın sıkıntı olmaz.

Tamam bunlar başlangıç dersleri.Bunlarda deyimsel fiil yoktur.Advanced derslerinde var.
    Siz sanırım kelime gruplarını deyimsel fiil olarak zannettiniz.Dediğim gibi çalışın sıkıntı olmaz.

Dediğiniz gibi çalışıyorum, unutuyorum işte Orda öğrenin demişsiniz. Öğreninde ki kastınız ney ben hala anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevgilisiOlanMan -- 8 Aralık 2016; 22:34:55 >
    Unutursanız tekrar yaparsanız.Bu kadar basit.Bunun başka çaresi yoktur.
    Zorlanacaksınız.Bazen aynen şuna benzer dil öğrenmek;

Bu zorluğa rağmen ilerleyip çalışmaya devam edenler öğrenir.
    Önerdiğim çalışma sistemini eksiksiz uygulayacaksınız.
    Eğer çok fazla unutuyorsanız tekrar edin birkaç kez.

2 türlü faydası var.
    Birincisi kulak dolgunluğu yaparak telaffuz kalitesini arttırır.
    İkincisi ise dizi,film,radyo gibi uygulamalar upper-intermediate seviyesinden sonra uygulamak çok daha akıllıca bir yöntemdir.Çünkü bu seviyeye kadar gramer eksikleri biter.Artık cümlelerde deyim,kelime öğrenmek çok daha hızlı ve anlaşılır bir hale gelir.
    Ben şahsen İngilizce'yi radyo dinleyerek öğrendim.
    Bu şekilde yaparak öğrenme sürecinizi uzatırsınız.Aylarca 5-6 saat dinledim.Tabiki gramer de çalıştım ama sonraları.
    Fakat önce gramer öğrenip sonra dinlemek çok daha kısa sürede iyi sonuçlar veriyor.O nedenle tesadüfen dinleme çalışmaları yapmak öğrenme sürecini uzattığı için önermiyorum.Ayrıca aksan konusunda hatalar ortaya çıkabiliyor.
    İngiliz ve Abd dizilerini bolca dinleyen arkadaşım resmen şaka gibi konuşuyordu.Bazı kelimeler İngiliz bazı kelimeler abd aksanı.Ve daha da kötüsü bu iki aksan arasındaki gramer farklılıkları da var.Onları da karıştırmıştı.5 ay ek çalışma yapması gerekti.O nedenle çok önemli bir iştir.Bilinçli şekilde hareket etmek gerekir.

Hocam bize akademisyen hocamız hep şunu söyler ; hiç ingilizce bilmeyen bir insani 3 ay boyunca ingilizce konuşulan bir odaya kaparsan 3 ay sonunda o adam odadan ingilizce konuşarak çıkar.

Yani şuanda izliyorum ingilizce alt yazılı ve cidden hiçbir şey anlamıyorum . Grammer nasıl çalışacağım konuyu nasıl nerden iğrenebilirim kısacası ingilizceye nasıl çalışılır bilmiyorum

• quote:

Hocam ne bekliyorsunuz ben anlamıyorum ki? Her görüp okuduğunuzu %100 aklınızda kalmaz zaten.
    Unutursanız tekrar yaparsanız.Bu kadar basit.Bunun başka çaresi yoktur.
    Zorlanacaksınız.Bazen aynen şuna benzer dil öğrenmek;

Bu zorluğa rağmen ilerleyip çalışmaya devam edenler öğrenir.
    Önerdiğim çalışma sistemini eksiksiz uygulayacaksınız.
    Eğer çok fazla unutuyorsanız tekrar edin birkaç kez.

Aman kızmayın hocam Ben bidaha okuyum şu çalışma sistemini en iyisi.

• HakimBeey kullanıcısına yanıt
    Ne güzel bir cevap yazdınız.
    Size vermem gereken kapsamlı cevabı sorunuzla sormuş oldunuz.
    Normalde ben bunları yazmaya başlarsa uzun bir vakit ister.
    Ama kısaca açıklayayım;
    Hocanızın da dediği gibi 3 ay boyunca konuşulan bir odaya kaparsan ZORUNLULUKTAN dolayı ve sürekli dinleme yaptığı için öğrenir.Bu ne demek?
    Bu şu anlama geliyor;Siz hatta bizler büyük çoğunluk dil öğrenme sürecimizde bir şeyler çalışırken günlük birkaç saat çalışır sonrasında normal Türkçe hayatımıza geçeriz.Tekrar Türkçe haber izleriz,Tv izleriz,insanlarla Türkçe konuşuruz.Yani İngilizce'ye sadece kısıtlı zaman harcayıp anadilimize döndüğümüz için yabancı dil öğrenme süreci de uzar gider.Ama yurt dışı eğitim de bu yoktur.24 saat kulaklar İngilizce duyar.Ve bir macera sunar size bu eğitim.Görüp duyduğunuzu asla unutmazsınız.Önce sadece kelimeleri anlarsınız.Belli süre sonra kelime gruplarını anlarsınız.Çok zaman sonra tüm cümleyi anlar hale gelirsiniz.Yani beyin bir şeye ne kadar çok vakit ayırırsa o kadar hızlı öğrenir.
    Durumun özü budur.
    Dizi,film izleyerek öğrenmede ise biraz farklı dengeler işin içine giriyor.
    Dizilerde önce yine kelimeleri anlarsınız.Sonra ifadeleri anlarsınız.Ama tüm cümleyi anlayabilmek çok uzun vakit gerektirir.O nedenle anlamlı girdiler sağlamak gerekir.
    Yani önce basit bir giriş yapmanız gerekir.(Look ahead dersleri)
    Sonra gramer öğrenmek gerekir.
    En son istediğiniz kadar okuma,dinleme vs.istediğiniz kadar yapmanız gerekir.
    İngilizce öğrenmek istiyorsanız önerdiğim yöntemle 7 en fazla 8 ayda çok ileri düzeyde öğrenebilirsiniz.
    Sadece imzamdaki konuyu sırasıyla okuyup derslere çalışacaksınız.Nasıl çalışılması gerektiğini de anlattım.
    Her şey imzamdaki konuda.

Hocam kızmıyorum.Size gerçekleri yazıyorum.Bunu hem diğer arkadaşlar da okusun.
    Ben de bir çok kez çalıştığım için hangi konuda zorlandığınızı çok iyi anlıyorum.
    Unutmak dil öğrenmede büyük sorun malesef.Tek yolu tekrar.
    Önerdiğim çalışma sisteminin unutmaya karşı bir yöntemi var zaten.Okuyunca düzelecektir.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.