Şimdi Ara

1 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.480
Cevap
782
Favori
330.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
222 oy
Giriş
    Başarılar.
    Çalışmalarınızın olumlu veya olumsuz gördüğünüz sonuçlarını lütfen buraya yazın.
    Diğer arkadaşlar da görüp sistem hakkında fikir sahibi olurlar.

Orijinalden alıntı: rat.planet

Başarılar.
    Çalışmalarınızın olumlu veya olumsuz gördüğünüz sonuçlarını lütfen buraya yazın.
    Diğer arkadaşlar da görüp sistem hakkında fikir sahibi olurlar.

Teşekkürler,elimden geldiğince aylık olarak yazmaya çalışacağım.
    Bu arada sanırım gözünüzden kaçtı 8. maddede ve son edit kısmında sorduğum soruları cevaplayabilir mısınız son olarak çalışmama başlamadan? Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam Allah razı olsun verdiğiniz emek için konunuzu 1 sene önce görmüştüm fazla önemsememiştim (çok pişmanım keşke önemseymişim) ancak 10gün önce bir daha okuyunca sizin anlattığınız yöntemleri uygulamaya başladım Look ahead derslerinde 30. dersteyim öğrenciyim vaktım bol bütün gün çalışıyorum look ahead derslerine başladıktan sonra okulda ingilizce hocasını çok iyi anladığımı farkettim altyazılı filmlerin bir kısmını anlıyorum oyuncunun telaffuzunu filan şu an orta seviye ingilizcem var sizin yönteminize devam edeceğim 1.5 ay içinde CBC derslerine başlamak istiyorum.
    Almanca için linkleri bir arkadaş eklemişti.O konuya yazarsanız cevaplarlar.

Hayır seviyenizi b1 olarak görünce Murat Kurt'un kitabını önermiştim.O kitap upper-intermediate seviyesine kadar gramer anlatır.
    Genelde konularda fazla önemli olmayan detaylar yoktur.Yani mesela YDS ve diğer dil sınavları için kullanmak-bazı sorularda-yetersiz kalabilir.
    Bu kitap size yetersiz gelebilir seviyeniz itibariyle.Zaten Upper seviyesindesiniz.
    Fakat Fono'nun İngilizce gramer kitabı daha fazla ayrıntıyı içeren bir kitap.
    Seviye olarak advanced seviyesine kadar anlatmıyor ama konular detaylı anlatılmış.
    Yani sınavlar için falan Murat Kurt'un kitabına göre daha detaylı olduğu için arada fark var diyebilirim.

Demek istediğim şey bir çok gramer kitabı sizi advanced seviyesine kadar getireceğini iddia eder.
    Çoğu kitap upper seviyesine kadar anlatır.
    Bazı kitaplar size zaten getireceği seviyeyi doğru şekilde yazar.Mesela Murat Kurt'un kitabı gibi.

Upper seviyesine gelmişseniz ve grameri geliştirmek istiyorsanız şu kitabı da kullanabilirsiniz;
    The Advanced Grammar Book (Heinle ELT)
    Ben bu kitaptan öğrenmiştim ileri düzey grameri.
    Yalnız özellikle söyleyeyim.
    Bu kitap öyle piyasada gördüğün Türkçe anlatımlı advanced gramer öğrettiğini iddia eden kitaplara benzemez.
    Gerçekten ileri düzey gramer öğretir.
    Ve konularda ayrıca reading bölümleri var.Kelime falan öğretiyor.Sınavlar için de uygun.
    Ben bir çok advanced grammar kitabı incelemiştim.
    İçlerinde en güzel ve açık,anlaşılır şekilde anlatan bunu bulmuştum.
    Anlatım dili İngilizce.
    Yalnız fiyatı çok pahalıydı ben aldığımda.
    Belki ikinci el bulursan ucuz alabilirsin.
    Diğer iyi kitap da zaten Advanced Grammar in Use kitabıdır.Bundan daha pahalı o da.Ama onda reading bölümleri yoktur.

Son olarak gramer kitabı konusunda şunları söyleyeceğim;
    -Eğer anlatım dili İngilizce bir kitaptan da çalışırım diyorsan piyasada en çok kullanılan gramer kitaplarından biri;
    The Blue Book of Grammar and Punctuation
    Noktalama kuralları falan da öğretiyor.Yalnız zamanlar konusu yoktur bu kitapta.
    Anlatımı çok iyiydi.

Önerdiğim bu iki İngilizce anlatımlı kitaplar çok iyi kitaplar.
    Üniversite kütüphanelerinde bulabilirsiniz belki.

Bunun dışında piyasada en çok Azar serisi kitapları var.Onlar da kişisel kullanım için daha zor kitaplar.
    En azından grammar in use serisi azar serisine göre daha anlaşılır yani.
    Burada önerdiğim bu kitapları ben daha önceki konularda da öneriyordum.
    Fakat anlatım dili İngilizce olduğu için insanlar istemiyordu o nedenle devam etmedim.

Düzeltme:The Blue Book of Grammar and Punctuation kitabı advanced seviyesine kadar gramer öğretmiyor.
    Bu kitap yine başlangıçtan upper seviyesine kadar anlatır.Siz önemli bir kaynak istediğiniz için bunu da önermiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 25 Kasım 2016; 20:53:33 >

• Ben de size teşekkür ederim.
    Çalışmanızın sonuçlarını buraya yazmışsınız.
    Bunu ben kendim için değil diğer arkadaşlar da okuyup görsün o zaman bu sistemin işe yaradığını görüp daha iyi çalışırlar.
    O nedenle arkadaşlardan sonuçları buraya yazın dedim.
    Başarılar dilerim.
    Çok daha anlaşılır oldu konu.
    Eğer anlamadığınız bir yer olursa buraya yazın.Daha anlaşılır şekilde yazayım.

Orijinalden alıntı: rat.planet

Almanca için Cortina derslerine çalışın.Michel Thomas dersleri de çok iyi ama Cortina daha üstün bana göre.İşin özünü öğretiyor.
    Ben Rusça derslerine çalışıyorum gerçekten güzel gidiyor.Fakat ek kaynaklar da kullanıyorum.
    Almanca için linkleri bir arkadaş eklemişti.O konuya yazarsanız cevaplarlar.

Hayır seviyenizi b1 olarak görünce Murat Kurt'un kitabını önermiştim.O kitap upper-intermediate seviyesine kadar gramer anlatır.
    Genelde konularda fazla önemli olmayan detaylar yoktur.Yani mesela YDS ve diğer dil sınavları için kullanmak-bazı sorularda-yetersiz kalabilir.
    Bu kitap size yetersiz gelebilir seviyeniz itibariyle.Zaten Upper seviyesindesiniz.
    Fakat Fono'nun İngilizce gramer kitabı daha fazla ayrıntıyı içeren bir kitap.
    Seviye olarak advanced seviyesine kadar anlatmıyor ama konular detaylı anlatılmış.
    Yani sınavlar için falan Murat Kurt'un kitabına göre daha detaylı olduğu için arada fark var diyebilirim.

Demek istediğim şey bir çok gramer kitabı sizi advanced seviyesine kadar getireceğini iddia eder.
    Çoğu kitap upper seviyesine kadar anlatır.
    Bazı kitaplar size zaten getireceği seviyeyi doğru şekilde yazar.Mesela Murat Kurt'un kitabı gibi.

Upper seviyesine gelmişseniz ve grameri geliştirmek istiyorsanız şu kitabı da kullanabilirsiniz;
    The Advanced Grammar Book (Heinle ELT)
    Ben bu kitaptan öğrenmiştim ileri düzey grameri.
    Yalnız özellikle söyleyeyim.
    Bu kitap öyle piyasada gördüğün Türkçe anlatımlı advanced gramer öğrettiğini iddia eden kitaplara benzemez.
    Gerçekten ileri düzey gramer öğretir.
    Ve konularda ayrıca reading bölümleri var.Kelime falan öğretiyor.Sınavlar için de uygun.
    Ben bir çok advanced grammar kitabı incelemiştim.
    İçlerinde en güzel ve açık,anlaşılır şekilde anlatan bunu bulmuştum.
    Anlatım dili İngilizce.
    Yalnız fiyatı çok pahalıydı ben aldığımda.
    Belki ikinci el bulursan ucuz alabilirsin.
    Diğer iyi kitap da zaten Advanced Grammar in Use kitabıdır.Bundan daha pahalı o da.Ama onda reading bölümleri yoktur.

Son olarak gramer kitabı konusunda şunları söyleyeceğim;
    -Eğer anlatım dili İngilizce bir kitaptan da çalışırım diyorsan piyasada en çok kullanılan gramer kitaplarından biri;
    The Blue Book of Grammar and Punctuation
    Noktalama kuralları falan da öğretiyor.Yalnız zamanlar konusu yoktur bu kitapta.
    Anlatımı çok iyiydi.

Önerdiğim bu iki İngilizce anlatımlı kitaplar çok iyi kitaplar.
    Üniversite kütüphanelerinde bulabilirsiniz belki.

Bunun dışında piyasada en çok Azar serisi kitapları var.Onlar da kişisel kullanım için daha zor kitaplar.
    En azından grammar in use serisi azar serisine göre daha anlaşılır yani.
    Burada önerdiğim bu kitapları ben daha önceki konularda da öneriyordum.
    Fakat anlatım dili İngilizce olduğu için insanlar istemiyordu o nedenle devam etmedim.

Düzeltme:The Blue Book of Grammar and Punctuation kitabı advanced seviyesine kadar gramer öğretmiyor.
    Bu kitap yine başlangıçtan upper seviyesine kadar anlatır.Siz önemli bir kaynak istediğiniz için bunu da önermiştim.

Almanca için Cortina'nın ses dosyalarına ulaşabilirsem onu tercih edeceğim zaten de bakalım konuya bir yazayım, benden kaynaklı mı yoksa ses dosyaları mı bozuk linkteki öğrenmiş oluruz.

The Advanced Grammar Book (Heinle ELT)'yi araştıracağım bilmiyordum çok teşekkür ederim.Eğer ulaşamazsam ise Öncelikle English Grammar in Use(hatırlama,belki gözden kaçırdığım bir yerler vardır b1-b2 seviyelerde diye) bakıp arkasından Advanced Grammar in Use düşünüyorum.Alıştırma kısmı falan da var hoşuma gitti gibi.

Tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Size de başarılar Rusça öğrenme sürecinizde,umarım hedeflediğiniz seviyeye ulaşırsınız,ara ara tekrar yazarım konulara.Görüşmek üzere :)

• Evet daha önce 6.adım olarak önermiştim.
    Fakat bu sefer çok ağır bir program oluyor ve biraz fazla yük oluyor.
    O nedenle lit2go sitesini 5.adımı bitirip ondan sonra klasik romanlar vs okumak isteyenler için önerdim.
    Yani 5.adımdaki derslere çalışırsanız çok büyük oranda öğreniyorsunuz.Sadece geçmiş yıllarda çıkan romanlarda kullanılan kelimeleri bilmeyebilirsiniz.Çünkü cbc dersleri çok güncel bir İngilizce öğretiyor.Roman gibi edebi eserleri okumayı amaçlayanlar için lit2go tavsiye ettim.Yanlış anlaşılmasın lit2go'da sadece roman yoktur.Tüm edebi türlere ait yazılar var.Yani cbc derslerinden sonra çok ağır bir program olduğu için sizlerin seçimine bırakıyorum onu.
    Sanırım eksik bir şey kalmadı.
  • rat planet hocam iş yerinde kulaklıkla birşeyler dinleme imkanım çok oluyor.Genellikle müzik dinliyorum.İngilizcemi geliştirebilmek için birşeyler önerebilirmisiniz?Amacım müzik yerine daha yararlı şeyler öğrenmek.

Not:Şuan look ahead derslerine devam ediyorum.İşim 6 da bittiği için akşamları ve hafta sonu ingilizce çalışıyorum.
    Ama zaman ayıramıyorsan dinleme işine odaklan.

look Ahead derslerini tekrar tekrar çalış.Sonra gramere çalış.Gramer bitince aslında işin kolaylaşır.
    Cbc derslerinin ses dosyaları var zaten.Her ses dosyasının yazılı içeriği de var.
    İşyerinde dinleyebildiğin kadar dinle.Eve geldiğinde dinlediğin şeyleri kontrol et..
    Ya da bir derse çalışıp dinleme işini işte yaparsın.
    Gramer çalışırken işte de çalışmak istiyorum diyorsan şöyle bir yöntem de yapabilirsin.
    Mesela youtube'da Türkçe anlatımlı gramer dersleri var.
    O dersleri mp3 şeklinde indirip dinleyebilirsin.(IDM programı mp3 olarak indirir.)
    Fakat bunu yapmadan video yayıncılarına sor.İzin iste.Zaten kimse sana çalışma demez.

Bir sorum daha var.Membrise ve duolingo gibi uygulamaları önerirmisiniz?

• 46. videodayım 60 yapınca tekrar izleyeceğim sanırım günde 2,3 tane izleyip gramere bakmayı düşünüyorum. bir sıkıntı olur mu yoksa anladığım halde psikoloj,k olarak mı böyle hissediyorum yani böyle yaparsam işi boşu boşuna uzatmış olmayayım

grameri daha önceden dinleyip yazdığım ya da direkt çıktı aldığım notlardan çalışşsam olacak sanırım. çünkü @BlyThe önermişsiniz yani işyerinde türkçe anlatım lı gramer videolarından çalışabildiğine göre.
    Hayır dersleri bitirene kadar gramer çalışmayın.
    Az kaldı sabredin.

Oradaki öneri çok farklı.Zaman çok kısıtlı olduğu için önerdim onu.Siz normal sistemle ilerleyin.

Benim sistemi de kalan vakitlerinde uygulayarak git.Sonuç aldığını 1-2 hafta içinde bile göreceksin.

İlk olarak metni bir kere dinliyorum,takip ederek

Bilmediğim kelimeler(baya fazla) ve phrasal verbleri bir yere yazıyorum ve anlamlarını bulup ezberliyorum.

Sonra alıştırmalar

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.