Şimdi Ara

1 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.480
Cevap
782
Favori
330.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
222 oy
Giriş
    Dizi izlemek faydalıdır ama belli seviyeye geldikten sonra izlemek çok daha faydalıdır.Upper-intermediate
    Ana sayfadaki cbc kaynaklarına çalışmanız dizilerden çok daha etkili ve faydalı olur.
    Bu eserlerde bolca deyim vs geçer.
    Hele müzikler çok daha tehlikeli.Çünkü birçok kelime müziklerde normal anlamında kullanılmaz.Çok farklı şeyler kastedilebilir.
    Anladım hocam. Hali hazırda şuan hazırlık sınıfım b1 pre-intermediate. Ocak gibi intermediateye gecircekler. Dizide cogu şeyi anlasamda aksanı cok kötü olanları hic anlayamıyom. Derslere başlayacam yakında. Şuan başımda sınavlar ve ödevler var.
    01000010 01110101 01101110 01110101 00100000 01100011 01100101 01110110 01101001 01110010 01100101 01100011 01100101 01101011 00100000 01101011 01100001 01100100 01100001 01110010 00100000 01101001 01110011 01110011 01101001 01111010 00100000 01101101 01101001 01110011 01101001 01101110 00111111
  • Bugün arkadaşlara bahsettim sizden. Kelime konusundaki görüşlerinizden bahsettim. Kelime ezberlemek şu an için tehlikeli diye bahsetmiştiniz fast örneğini vererek. Adamlara ne kadar anlatmaya çalışsam da kelime bildikten sonra cümleyi anlayabilirim modundalar.
    Upper-intermediate seviyesine geldikten sonra istediğiniz kadar dizi,film izleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kelime öğrenmek zaten tek başına yapılacak özel bir çalışma değildir.Reading ile entegre olarak yapılır.
    Aslına bakarsanız reading çalışmaları ile birlikte speaking çalışmaları bile birbirinden ayrılmamalı.
    O nedenle size önerdiğim kaynakların hepsine ait ses dosyaları var.Lit2go sitesi böyle mesela.Hem reading hem speaking geliştirmek için ilaç gibi.

Orijinalden alıntı: rat.planet

Sanırım ilerleyen seviyelere ulaştıkça fark edeceklerdir.
    Ben her zaman başlangıçta fazla kelime öğrenmem.Önce konuşmayı geliştirip sonra gramer öğrenirim.
    Kelime öğrenmek zaten tek başına yapılacak özel bir çalışma değildir.Reading ile entegre olarak yapılır.
    Aslına bakarsanız reading çalışmaları ile birlikte speaking çalışmaları bile birbirinden ayrılmamalı.
    O nedenle size önerdiğim kaynakların hepsine ait ses dosyaları var.Lit2go sitesi böyle mesela.Hem reading hem speaking geliştirmek için ilaç gibi.

hocam bunu sormak istiyordum size ama bir bildiğiniz olduğunu düşündüğüm için (kezlime ezberlemeyin) sormamıştım hatta daha oralarada gelmedik belki yeri yanlış ama arkadaşta sormuş madem.

Eğer cümlenin hareket mi yoksa durum cümlesimi olduğunu bilseydik arkadaşın arkadaşlarının bahsettiği gibi kelime ezberlemek mantıklı olurmuydu belki de özneden sonra gelen kelime hareket cümlesidir deyip iş i anladık acaba bu sefer de başka bi yerde patlama ihtimalimiz mi var. (yani her kelimede olmaması ihtimali gibi v.s)

daha önceden izlediğim bi hocanın videosundan aklımda kalmıstı hatta 500 kelime ile 1500 kelime biliyormusuz gibi olabilirmişiz gibi bişeyler hatırlıyorum.

hatta

ı drink milk süt ben süt içtim
    ı milk the cow sağmak ben ineği sağdım
    the rich countries milk the poor countries sömürmek zengin ülkeler fakir ülkeleri sömürür

alıntıdır

diyelimki fast tan değilde milkten örnek verdiniz

1-milk i yine süt bilsek
    2.durum mu hareket cümlesimi ne onu anlasak

milk=süt,sağmak,sömürmek,sütbeyaz (katkısız renkler için) sütün diğer anlamlarınıda bildiğimize göre yerine koyup mission complete diyemezmiyiz. bu sistem belkide sizin anlatacağınız sistemdi

• Hocam tekrar merhaba, Cbc derslerine başladım, bugün 4. dersimi bitirdim. (Gramer için sadece kursta hocanın verdiği ödevleri yapıyorum) Şimdilik zorlanmıyorum.
    Cbc dersleri gerçekten çok güzel. En sevdiğim özelliği kalıp öğretmesi ve anlamaya dayalı olması. Mesela başka yerlerde listening testlerinde sadece dinleyerek anlamasanız da testi çözebilirsiniz ama burada soruda kelimenin eş anlamlısını kullanmış ki anlamadan çözemeyesiniz
    Diğer konuda bu derslerin silinme tehlikesi olduğunu söylemişsiniz. Ama dinleme dosyası indirilmiyor sanırım, bir fikriniz var mı acaba?
    Artık bundan sonra cbc derslerine çalışacağım, okulda derslerim İngilizce olduğu için bol bol İngilizce okumam da gerekiyor. ,...
    Bundan sonraki gelişmelerimi bu konuya yazacağım
    Bu arada İngilizce öğrenirken karşılaştığım küçük bilgileri paylaştığım konular da açmayı planlıyorum, forum renklensin.
    Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçetem -- 9 Aralık 2016; 3:07:55 >

• CBC Linkleri:

1.HİGH BEGİNNER-LOW İNTERMEDİATE DERSLER
    1drv.ms
    This item might not exist or is no longer available - OneDrive
    https://1drv.ms/u/s!ArkURcuRLMjAhUqu794e611TPni3

2.LOW iNTERMEDİATE-İNTERMEDİATE DERSLER
    1drv.ms
    This item might not exist or is no longer available - OneDrive
    https://1drv.ms/u/s!ArkURcuRLMjAhUbMXvTCB71v6Hiw

Forumda bir arkadaşda advanced linkini paylaşmıştı.

Bu arada voanews.com Amerikan İngilizcesi öğretiyor,bence hiç karıştırmayın ama doğrusunu rat.planet hoca bilir.

• hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Burada dinleme de var değil mi hocam, çok teşekkür ederim.
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçetem -- 9 Aralık 2016; 3:08:47 >
    Kelime olayını en iyi Nasıl yapabilirim bir tavsiyeniz var mı? Grammerim iyi fakat listeningte sıkıntım var.

01000010 01110101 01101110 01110101 00100000 01100011 01100101 01110110 01101001 01110010 01100101 01100011 01100101 01101011 00100000 01101011 01100001 01100100 01100001 01110010 00100000 01101001 01110011 01110011 01101001 01111010 00100000 01101101 01101001 01110011 01101001 01101110 00111111
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    CBC dersleri... en iyi yol.
    Ama rat.planet hoca ne der bilmiyorum.
    Mesele hareket,durum cümlesi ayırt etmek de değil.
    En temel sorun İngilizce bir cümlede hangi kelimenin hangi öğe göreviyle kullanıldığını bilmektir.
    Bunu yapmak için Türkçe cümlenin öğeleri konusu bilmeniz gerekiyor.İngilizce gramer çalışırken karşılaştırma yaparsınız sıkıntı olmuyor zaten.Yani özet olarak gramer çalışma önerilerinde yazdığım şeyleri eksiksiz uygularsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.
    Tüm dersleri bitirin farkı anlayacaksınız.Yani kendinize ek başka bir şey yapmayın.Bunun da zararlı var.
    Çünkü zaten buradaki kaynaklar bu dili öğrenmek için yeterlidir.(pharases,idioms hatırı sayılır miktarda öğretiliyor derslerde.)
    Bunu defalarca söyledim.
    Eğer bu sistemle çalışacaksınız buradaki kaynaklarla çalışın.
    Çünkü ben çalışma programını buradaki kaynaklara göre ayarladım.
    Sadece bir ek kitap bile çalışmanızda olumsuz etki yaratabilir.
    Bunu zaten ilerleyen mesajlarda önerilerimden farklı şeyler yapmış arkadaşların mesajlarından görebilirsiniz.
    Her şeyin bir sırası vardır.
    Sadece çalışmak ve sabır.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba
    hocam lise mezunuyum ünüversiteye hazırlanıyorum.ingilizce seviyem sıfır.sizce hocam dediklerinize harfiyen uysam 7 ayda hazırlığı geçebilecek düzeye gelebilirmiyim.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.