Şimdi Ara

06/02/2018 Tarihinde Uğradığımız Saldırı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
18.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllar önce telefonum çalındı, şikayetçi oldum aylar sonra tebligat geldi hırsız yakalanmış ama telefon yok ortada duruşmaya çağırmışlar gittim. Mahkeme kapısında hırsızla birlikte bekleyip içeride “evet bu adam çaldı” demem ve adamla birlikte adliyeden çıkmam gerekiyor ki ceza alsın. Stres altındayım. Salona girmeden isim listesi vardı kapıda benden önceki adamla sohbet ettim, davalıymış suç;silahla tehdit darp. Niye yapıyorsun böyle şeyler dedim “Hakkımızı mı yedirek” dedi. Polis var mahkeme var dedim, elini de sallayarak “onlara galdıysaaak” dedi. Şimdi ne polis ne savcı ne de hakim anlattığın olayda bu adama ders olacak bir ceza vermez. Oradan sen korkarsın ben korkarım hırsız, arsız, namussuz korkmaz. O yüzden yıpratma kendini. Komşunun çatısında cebinde tornavidayla hırsız yakaladık, polis binadan şikayetçi olan çıkmazsa bırakırım dedi, ben şikayetçi olayım dedim beni iterek “git kardeşim işine” dedi. Hırsızı karakola götürüp bıraktılar darp edeceğimizden korkmasalar ona bile zahmet etmezlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sivil polis aracı park halindeki aracıma vurdu aracımı çekici ile çekip götürmüşler ben aracım nerde diye dolanırken telefon geldi bir araca çarpıp olay yerinde aracı bırakıp kaçmışsınız diye ismini veremeyeceğim ..... karakola gelin diye allahtan bir kaç binadan güvenlik kamerası görüntüleri yalvar yakar aldım yöneticilerden de hem cezadan kurtuldum hemde dava açtım arkadaşımızın dediği polis psikolojik baskı kuruyor ve korkutuyor ama avukutanız varsa dut yemiş bülbüle dönüyorlar
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Kimse sizi zorla burda tutmuyor. Burada yazdıklarımda eksik var fazla yok. Bugüne kadar bu tarz kaç tane konu açmışım da gelip burda prim peşinde koşayım? Csb kokuyorsa daha çok sevdiğiniz tarzda hikayeler anlatan konulara yönelin, başımdan geçeni anlattım o kadar inanıp inanmamanız çok da umrumda değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin kimin kimsen yok mu kardeş?
  • kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun Allah korumuş resmen bende balçovada oturuyorum hergün f.altaya gitmek için biniyorum otobüse neler görüyorum otobüslerde, metroda, izbanda bir bilseniz inanın bu ülkeden hiç ama hiç umudum kalmadı her ihtimale karşı yanımda ufak bir emanet bulunduruyorum özellikle 1 lira isteyen vermeyince küfreden, 90 dakkan varmı abe diyip yapışan, içip içip metroda otobüsde millete salça olan o kadar yaratık varki bunlardan korunmak lazım sizden bir isteğim var boş bir anınızda atlayın izbana salhanede inin gidin adlıyeye cumhuriyet savcısına herşeyi anlatın bunu yapanın potansiyel katil, tecavüzcü olduğunu söyleyin sizinde evlatlarınızın başına gelebilir diyin zaten savcı eshottan kamera kaydıda ister ve hatta karakol polisi hakkında işlem başlatır kamera kaydı ister yine eminim bir sonuca ulaşırsınız yemin ederim ülke yaşanmaz hale geldi dallasa döndü artık buna dur demeleri gerek.




  • Gidip bir bilim adamına yaptığı işin inceliklerini anlatırsanız komik kaçar. Yada sağlam bir mühendise gidip Türkiye'nin kendi çabalarıyla tam anlamıyla daha balistik füze üretememiş olmasına rağmen nükleer füze yaptık derseniz bu da komik kaçar. Bu da aynı onun gibi birşey. Bu işin içinde olan birisine böyle bir konu anlatıp ondan inanmasını bekleyemezsiniz komik kaçar.. Ki eğer inanmasını bekliyorsanız da bu uslüpla anca buradakileri kandırırsınız.

    Kimse sizi zorla burada tutmuyor da ne saçma bir cümle ? Yazdıklarınızda ki gerçekle uyuşmayan tarafları burada belki bilmeyen insanlar varsa onlara anlatmaya çalışıyorum. Sizin açtığınız konuları felan da bu saatten sonra takip edemem. Etmiyorum da zaten. Yani hangi konuda ne açıp ne yapmışsınız bunu bilemem. Sadece foruma girdiğimde; popüler konularda olan bir konu hakkında ki yorumum. Eğer bu yorum sizi bu kadar rahatsız ettiyse, böylesine açık tartışma alanı olan bir forumda konu açmazsınız ve böyle yorumlara mağruz kalmazsınız olur biter.

    Bu arada; konu inanıp inanmamak konusu değil. Ben sadece usulü anlattım. Bu usule uyuyor mu uymuyor mu ? Bunun yorumu size kalmış..




  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Bu işin içindeyseniz ve bu kadar "usül" düşünüyorsanız, gelir sorarsınız veya dersiniz ki "şunu şunu yazmışsın ama bu böyle olmaz normalde" veya "burayı inandırcı bulmadım" ben burada her şeyi noktasına virgülüne kadar anlatamam, aklımda olduğu kadarıyla anlattım. Madem bu işin içindesiniz, "kimse kusura bakmasın ama csb gibi" demek yerine size böyle hissettiren durumu bana burdan veya özel mesajdan sorabilirdiniz. Gelip bana kendi düşünceniz bile olsa yalancı muamelesi yapmanız karşısında daha yumuşak bir "uslüp" bulamadım açıkçası.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke amerika'da olsaydın en azından silah taşıyabilirdiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 7 Şubat 2018; 23:33:39 >
  • Bunlar çomarlandda sıradan olaylar, şaşırmadım.Bir an önce kaçıp kurtulmaya bakın buradan.
  • Polis zengini fakirlerden korumak içindir bu ülkede. Maddi manevi ne olursa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu forumda haksızlığa uğrayan çoğu kişiye yardımcı olmaya çalıştım. Şikayet dilekçelerini yazdım, hukuksal düzenlemeleri anlattım vs vs ama şunu gördüm ki böyle konu açıp mağdurum diyenlerin 10'undan 8'i aman oldu artık diyip hakkını aramıyor. Bahaneler üretiyor, sonrasında da şikayetçi olmadan çekiliyor köşesine.



    Bu olayda anlamadığım şu. Polis zaten kendisine '' yük'' diye tabir edebileceği kısımları yapmış, şüpheliyi ve müştekiyi alarak tutanak tanzim etmiş. Siz şikayetçi olsanız en fazla alacağı bir ifade kalmış, ki tarafların 3'ü hariç diğerleri Çocuk Şube'de ifade verecek yasal zorunluluktan dolayı. Yazdıklarınıza bakınca da polislerin söyledikleri doğru, mahkeme çok uzar, şahıs sizden şikayetçi olursa siz de müşteki/şüpheli sıfatıyla işlem görürsünüz, yaşı küçükler Çocuk Şube'de avukat eşliğinde pedagog nezaretinde ifade verir(mesai saati dışındaysa pedagog ve savcı çok büyük olay olmadan gelmez, ertesi güne davet eder). Ayrıca otobüsteki kamera görüntüsü öylece alınamaz, alınsa da delil sayılmaz, savcı kararı lazım vs vs.



    Durum anlattığınız gibiyse hala şikayet hakkınız var. Zaten tutanakta karşıdaki şahsın kimlik bilgileri de yazıyordur, ben sonuna kadar hakkımı arayacağım diyorsanız özel mesaj atın, sırf yardım amaçlı yazayım şikayet dilekçenizi, götürün savcılığa şikayetçi olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maalesef bu ülke bitmiş okeye dönüyor abicim. Ulan koskoca tarihe sahip Türk ırkının, devletinin düştüğü duruma bak. Adalet sistemi çökmüş şerefsizler şerefsizliklerini yapıyor ama cezası yok. 1-2 sene öncesine kadar vatanıma milletime aşırı düşkün milliyetçi bı insandim. Valla artık kimliğinden utanır oldum Türkiye burası değil. Sagopanin şarkısında dediği gibi. Aidiyet duygum azaldı böyle abuk sabuk insanlar yüzünden. Hadi böyle bela tiplerin olması gayet doğal ama asıl insanı ülkeden soğutan adalet sağlayıcilarinin bu umursamazlıgi. Fırsatım , imkanım olsun basar giderim direkt yurtdışına

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayında hocam kalkıp polisler için "adamı koruyorlar" derseniz benden de alacağınız cevap bu olur. Eğer ki yardım amaçlı konuyu açmış olsaydınız, size seve seve olayın ayrıntısına kadar yardım ederdim. Ama şu onu koruyor, bu polisler niye böyle derseniz orada durun derim. Ankara Adliyesi'nde (merkez adliye) sadece yılda en az 250.000 dosya işlem görür. Bunun 150.000'i boş dosyadır. Yani boş dosya dediğim geldiği gibi takipsizlik kararı alan dosyalardır. Kavga olmuştur, taraflar şikâyetçi değildir, uzlaşmışlardır, o ona laf atmıştır, birinin cüzdanı kaybolmuştur, adamın kızı sevdiğine kaçmıştır, aile arası kavgalar vs vs uzar gider. Ama hiçbir şekilde bu dosyaların adliyeye gelmemezliği yoktur. Polise ihbar düştükten sonra ve tutanaklar tutulduktan sonra o dosyanın işlem yapılmaması olanaksızdır. Şikâyetçi olmadığınızda dahil dosya adliyelere ulaşır. Savcılık aşamasında, işlenen suçun şikâyete tabi suçlardan olması nedeniye dosya takipsizlik alır. Yani kapanır. Burada kimse sizi yalancılıkla suçlamıyor. Sadece usul anlatılıyor. Bu kadarcık küçük bir olayda da polislerin bu usul dışına çıkacağını hiç zannetmiyorum. Çünkü usul dışına çıkmak polisler için daha zor bir iştir ancak usulüne göre davranmak bu tür olaylarda çocuk oyuncağıdır. Umarım anlatabilmişimdir.




  • westberlin kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle açıklayayım, bizim şikayet konusunda geri adım atmayacağımızı orada da anlamışlardı polisler. Olayı anlatan tutanak hazırladılar imzaladık, ama işi öyle yavaş aldılar ki sıra ifade vermeye gelemedi bile. Daha ne ben ne kız arkadaşım ifade veremeden, çocukların aileleri arandı ve geldiler. "Benim çocuğumun bu olayda işi yok verin gidicez" demeye başladılar haklı olarak ama çocuklar hem şahitlik yapıyordu hem de birtanesş olayın ana kahramanlarından birisi. Çocukların gidebilmesi için de şahsın çocukların üzerindeki şikayetini çekmesi gerekiyordu. Şahıs da biz şikayeti çekmedikçe kendisinin de çekmeyeceğini söyleyip durdu. Hal böyle olunca çocuklar da "abi gelin vazgeçin" dediler. Biz de mağdur olmamaları için vazgeçtik. Hali hazırda bekleyen iki karakolun da memurları normalde işi daha da uzatmak için bizi diğer karakola götüreceklerken biz vazgeçince iş hemen oracıkta halloldu ve çıktık. Tekrar gitmeyi düşünüyorum, ama şikayetçi olunca o şahıs eski şikayetini yeniden yapacağı için 8 çocuk tekrar olaya dahil olacaklar. Yani kendi aramızda olsa zaten vazgeçmezdim. Her türlü onların mağdur olmasıyla sonuçlanacağı için bıraktık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Keşke orada olmuş olsaydınız. Belli ki benden daha fazla bilgilisiniz bu konuda aşikar, lakin tekrar ediyorum yine sadece orada olanları ve bana söylenenleri yazdım. Polis bana gelip "yahu ben bindirdim onu bugün o otobüse, nasıl olur" diyorsa bu benim perspektifimden onu kollamaktır. İyi forumlar, hayırlı akşamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun. Ayrıca kız arkadaşınızın yanında olması ayrıca üzücü. Koca otobüs dolusu kimselerin sesini çıkarmaması daha da üzücü. İnşallah bir daha böyle kötü bir durum ile karşılaşmazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname


    quote:

    Orijinalden alıntı: StrawHatLuffy

    İşin boktan tarafı otobüsteki diger sözde adamlar ne yapıyor çok ilginç gerçekten

    Ya Allah aşkına şu muhabbet bu tarz bütün konularda yazılıyor milletin anası babası çoluğu çocuğu var hiç tanımadığı adam için neden falçatanın önüne atsın kendini ? Hiç klavyecden sallamayın siz olsanız sizde atmazsınız kendinizi öne

    Kendini atmakla ne alakası var demek istedigim adam oturuyor arkadan gayette müdahale edilebilir
  • boyle insanlardan nefret ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: westberlin

    Şu forumda haksızlığa uğrayan çoğu kişiye yardımcı olmaya çalıştım. Şikayet dilekçelerini yazdım, hukuksal düzenlemeleri anlattım vs vs ama şunu gördüm ki böyle konu açıp mağdurum diyenlerin 10'undan 8'i aman oldu artık diyip hakkını aramıyor. Bahaneler üretiyor, sonrasında da şikayetçi olmadan çekiliyor köşesine.



    Bu olayda anlamadığım şu. Polis zaten kendisine '' yük'' diye tabir edebileceği kısımları yapmış, şüpheliyi ve müştekiyi alarak tutanak tanzim etmiş. Siz şikayetçi olsanız en fazla alacağı bir ifade kalmış, ki tarafların 3'ü hariç diğerleri Çocuk Şube'de ifade verecek yasal zorunluluktan dolayı. Yazdıklarınıza bakınca da polislerin söyledikleri doğru, mahkeme çok uzar, şahıs sizden şikayetçi olursa siz de müşteki/şüpheli sıfatıyla işlem görürsünüz, yaşı küçükler Çocuk Şube'de avukat eşliğinde pedagog nezaretinde ifade verir(mesai saati dışındaysa pedagog ve savcı çok büyük olay olmadan gelmez, ertesi güne davet eder). Ayrıca otobüsteki kamera görüntüsü öylece alınamaz, alınsa da delil sayılmaz, savcı kararı lazım vs vs.



    Durum anlattığınız gibiyse hala şikayet hakkınız var. Zaten tutanakta karşıdaki şahsın kimlik bilgileri de yazıyordur, ben sonuna kadar hakkımı arayacağım diyorsanız özel mesaj atın, sırf yardım amaçlı yazayım şikayet dilekçenizi, götürün savcılığa şikayetçi olun.



    Bilip bilmeden bilgisayar başında oturup işkembe-i kübradan sallayan güruhun aksine olayı objektif olarak yazdığınız için teşekkürler.



    Bizim memlekette bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan cahil çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benimde başıma böyle şeyler geldi ve kavga ettimde. Kafasını otobüsün camına vura vura deliye çevirdim adamı. Elimden zor aldılar. Buna inanıyorum bu ülkede herşey yaşanır. Eğer bir polis bu kadar küçük bir olay için bunu yapabiliyorsa eğer gidin direk savcıya şikâyette bulunun. Boşver bimer'i cimer'i.. Yukarıda bir sürü gerekçe anlatmışsın. Aileler gelmiş felan diye. Yani polislerin işgüzarlığından dolayı bu olay kapanmamış. Farklı bir sürü etken girmiş olayın içine. Eğer bir polis sana bu olay hakkında öyle birşey diyorsa direk git nöbetçi savcıya. Git adliyeye sor, olayın yaşandığı günün nöbetçi savcısını bul ve durumu anlat. Bak o polise neler oluyor. Bakın, biz yazdığımız yazıya geç cevap aldığımız için kaç tane polis hakkında adli soruşturma başlatıldı. Bu işler sizin dediğiniz gibi bu kadar basit değil. Böyle bir olayda o polisin eline verirler. Bu direk görevi kötüye kullanmaktır. Başınıza böyle bir olay geldiği için üzgünüm. Hele ki kız arkadaşınız yanınızdayken geldiği için daha da üzgünüm çünkü insan kaldıramıyorum biliyorum. Eğer ki o polis sana öyle bir şey dediyse tek yapman gereken dediğimi yapmandır.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.