Şimdi Ara

05383397725 - Dolandırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağlık bakanlığı olarak sigarayı bıraktıran ilaç satıyoruz deyip dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar.İlaç ücretsizmiş fakat 40 lira kadar KDV'si varmış vs.Aman dikkat edin bunlara.

    0538 339 77 25



  • 40 lira KDV he cok komikler ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTMEN -- 30 Haziran 2014; 13:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40lira %18kdv ise
    x lira %100 fiyatıdır
    x=200lira civarı bi ürün ve beleşe veriyor vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 02129450682 de bu dolandırıcıların kullandığı voip hattı. Ses kaydı aynen şu şekilde: Sağlık Bakanlığı sigara bırakmanızı destekliyor. Sigarayı bırakmak için 1'e basın. Basınca çakma bir sinyal sesi duyuluyor, siz telefonu kapattıktan sonra 0850 ile başlayan voip hattından operatör arıyor.
  • http://www.kimintelefonu.com/arama2.php?tel=05383397725

    quote:

    sağlık bakanlığı sigarayı bıraktırma hattından aradıklarını söyleyip sağlık bakanlığı tarafından ücratsiz ilaç almak istermisiniz dediler... öncelikle sigarayı bırakmayı düşünüyormusunuz diye sordu...evet dedim...ozaman adresinizi verin size bu ilaçlardan gönderelim dediler...konuşma sonunda ilaçlar ücretsiz ancak 45 tl kdv+ötv sini siz ödüyorsunuz dediler bende istemiyorum duyup kapattım...hem ücretsiz diye arıyorlar hem 45 tl para istiyorlar...tamamen dolandırıcılık...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    02129450682 de bu dolandırıcıların kullandığı voip hattı. Ses kaydı aynen şu şekilde: Sağlık Bakanlığı sigara bırakmanızı destekliyor. Sigarayı bırakmak için 1'e basın. Basınca çakma bir sinyal sesi duyuluyor, siz telefonu kapattıktan sonra 0850 ile başlayan voip hattından operatör arıyor.

    02129450682 bu numaradan bugun aradılar telekomdan arıyoruz adsl için aradık dediler ben vodafone kullandığım halde dsmart kullandığımı söylüyordu pek inanmadım kapattım telefonu. Konuşan adamda sokak ağzıyla konuşuyordu.
  • Herifler sürekli sektör değiştiriyorlar, kiminle anlaşırsa. Mesela 0850 333 75 55 numarası Eskişehir'de Esbanpet diye bir çağrı merkezine ait. Herifler eskiden elektrik dağıtım firması adına satış yapıyorken (http://forum.donanimhaber.com/m_77170995/tm.htm) şu an vodafone net adına yapıyor. Tek ortak nokta, türk telekomun zamanında sattığı datalara sahip olmaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 29 Mart 2016; 22:23:03 >
  • 212 3160000 iş bankasından arıyoruz paranızı çekiyorlar diyerek internet bankacılığı ve kart şifrelerinizi almaya çalışıyorlar. 212 316 00 00 Uyarayım dedim.
  • Aradığınız numara kullanılmamaktadır diyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Truecaller diye bir android uygulaması var, yükleyin rahat edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok dikkatli olmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Compass

    212 3160000 iş bankasından arıyoruz paranızı çekiyorlar diyerek internet bankacılığı ve kart şifrelerinizi almaya çalışıyorlar. 212 316 00 00 Uyarayım dedim.

    Sizin verdiğiniz numara zaten İş Bankasının numarası.İnternette aradım.
    http://www.isbank.com.tr/TR/gizlilik-politikamiz/Sayfalar/gizlilik-politikamiz.aspx
  • Bankanın kendi numarasına bile güvenmeyin. Caller id spoofing denilen bir olay var, arayan ekranında istedikleri numarayı gösterebiliyorlar. Bu şekilde Finansbank resmi müşteri hizmetleri numarasını birebir taklit edip milletin kartlarını boşalttılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Bankanın kendi numarasına bile güvenmeyin. Caller id spoofing denilen bir olay var, arayan ekranında istedikleri numarayı gösterebiliyorlar. Bu şekilde Finansbank resmi müşteri hizmetleri numarasını birebir taklit edip milletin kartlarını boşalttılar.

    sonra hala aramızda dolaşıyorlar.
  • Bu dalavereyi engelleyecek tek kurum btk. Onun da hiç vatandaşın yanında olduğunu gördünüz mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede kim kimin yanında ki? Hesabınızı boşaltsalar üstüne bir bardak su içmek kalır sadece. Allah yaşatmasın ne diyim
  • Ysk'dan önce türk telekom bütün abone bilgilerini dolandırıcılara pazarlamacılara gergedancılara sigortacılara taşeron çağrı merkezlerine peşkeş çekti bir Allahın kulu adli soruşturma açmadı btk lütfedip 5 milyon liracık ödül pardon ceza verdi o kadar.

    Ceza hukukçusu profesörlerin bile dolandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Haziran 2016; 23:35:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0538 339 77 25 numarası dolandırıcı olabilir.

    Resmi 171 nolu sigarayı bırakma hattı da dolandırıcı. Aradığınızda sizi bir hastaneye yönlendiriyorlar. Hastanede Zyban ya da Champix adlı ilaç yazıyor doktor. Champix 150-200 TL civarı fiyatı olması lazım ve bu ilaçla sigarayı bırakma konusunda garanti verilmiyor. Kazanan ilaç firmaları oluyor. Bu ilaçların masrafını devlet karşılamıyor.
  • Arayan numaranin alan kodu diger alan kodlarindan farkli yaziliydi diger numaraya bitisikti paratez icinde degildi. Bir sistem kullanarak bu isleri yaptiklari belli. Onemli olan aslinda telefonda kisisel hicbir bilginin verilmemesi gerektigi. Siz kapatin beni 5 dakika sonra arayin deyip sizin musteri hizmetlerini arayip konuyu teyit etmeniz gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi bankadan arayıp bilgi teyidi isterlerse inanmayın ve müşteri hizmetlerini siz arayın. Maalesef benimde akrabalarımdan birisi bu numarayı yedi, çok dikkatli bir insandır ancak numara Halkbank müşteri hizmetleri olunca inanmış ve bilgilerini paylaşmış. Teyit içinde kredi kartınızın başını söylüyoruz sizde sonucu söyleyin demişler ona da inanmış. Banka biliniyorsa kartların ilk haneleri öğrenilebiliyor buna da dikkat etmek lazım.

    Artık VOIP üzerinden numara taklit edilebiliyor. Bilgi teyidi için aradık diyerek bilgi isteyenlerin hepsi dolandırıcı, banka telefonda bilgi teyidi istemez, sizden kişisel bilgilerinizi, kart bilgilerinizi ve adresinizi istemez. Zaten bu bilgiler bankada mevcuttur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.