Şimdi Ara

0 Tecrübe ile WHATSAPP'tan 0 Araç Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    20 mayıs perşembe günü teslim aldığım aracın hikayesini paylaşmak istedim. İlk defa araba sahibi oldum ve bu süreçler ile ilgili hiç bir bilgim yoktu.

    Öncelikle 1 yıldır paramı türk lirasında (vadesiz) tutup Golf 8 beklediğim için hem tl değer kaybı hem araç fiyatlarının uçmasından kaynaklı oldukça zarar ettim.

    F/p bir araca yönelme mecburiyeti oluştu golf 8 in piyasaya çıktığı fiyatlardan sonra. Ben de 308 allure sport tercih ettim.


    Başladım bayileri aramaya mart ayının ortalarıydı. Hiç bir bayide araç yok veya 250 bin 245 bin tl fiyat bilgisi verip nisan ayında açılacak kotalar için tekrar arayın gibi dönüşler yapıldı.

    En sonunda istanbulda bir bayiden 237 bin tl fiyat aldım. Nisan ilk haftası gibi teslim edilir bir problem çıkmazsa dediler. Satış temsilcisinin şahsi numarasını istedim işlerim yoğun whatsapptan yazacağım dedim. 5 dk düşündükten sonra whatsapp üzerinden ben aracı alacağım dedim. Ödeme bilgileri gönderip 5000 tl kapora talep etti. Hemen gönderdim dekontu attım ve aracı bana opsiyonladılar. Ben gönderdiğim hesap numarasını da aracın gerçekten bana opsiyonlanmasını da hiç sorgulamadım. Aradan 3-5 gün geçti ben bayide sizi ziyaret edeyim hem de aklımdaki soruları sorayım dedim. Gittim bayiye tecrübem yok bana süreci anlatın dedim. Tüm süreci anlatıp ekrandan da bana opsiyonlanmış aracı gösterdi sistemden. Vekalet örneğini ve proformayı verdiler. Döndüm bekliyorum aracın gelmesini. Araç ne yazık ki 1 ay gecikmeli olarak gümrüğe geldi. Önceki gemiye binemeyen 3 araçtan biri sizinki demişlerdi. Kalan 232 bin tl yi göndereyim iş bitsin dedim hiç zorluk çıkartmadım. Kapora gönderdiğim hesaba eft yi yapıp whatsapptan dekontu gönderdim. Vekaleti de notere yaptırıp whatsapptan taranmış halini gönderdim. Pazartesi günüydü ve cuma günü teslim edeceğiz dediler. Sonra akşam haber aldık perşembe akşamdan itibaren tam kapanmaya girdik. Araç teslimi de 17 mayıs sonrasına kalmış oldu. 2 gün sonra mailime aracın aksesuar faturası düştü, 4 gün sonra da aracın faturası geldi. Bu süreçleri anlattığım insanlar "herkes herkesi dolandırıyor nasıl güveniyorsun" diyip durdukları için faturalar kesilene kadar ara ara tedirginliklerim oldu. Kasko sigorta için biri aradı. St yönlendirmiş. Yine güvene dayalı bir kasko sigorta süreci oldu. Benim kasko poliçeme kafam takılmasın 100-200 tl ye bakmam güvenli mağdur olmayacağım bi poliçe yap dedim. Sana güveneceğim dedim. Sınırsız kasko bizimki dedi artık bilmiyorum ne olur ne biter poliçeyi görmeden okey verdim whatsapptan devam edelim dedim. Ödeme bilgilerini gönderdi ödemeyi yaptım (sigorta kasko 3650 tl) dekontu attım bir daha da konuşmadık. Bayiye teslim almaya gidince söyledim durumu böyle böyle oldu diye. Abi merak etme sınırsız kasko bizimki iyidir mağdur olmazsın vs dedi. İyi tamam dedim geçtim çok sorgulamadım.


    1 yıl garanti uzattılar 60 bin km ye kadar. Ön cam filmi ve seramik kaplama yaptılar. Aracı teslim almaya gittim perşembe günü. Kauçuk paspas yok mu dedim yok dedi st. Sonra birazdan geldi "abi içim rahat etmedi" dedi getirdi. Tecrübesizim ve talepkar olmadığım için bagaj için istemek aklıma bile gelmedi. Başka neler istenebilirdi bilmiyorum. Çok araştırma da yapmadım.


    Araç iki gündür sağlam yağmur yedi, seramik kaplama zarar görmesin 1 hafta yıkama demişti st. Teslim aldığımdaki gibi parlak tatlı görünmüyor araba yağmur sonrası. Belki de tamamen psikolojiktir. Çok da önemli değil.


    Tam iki ay sürdü kapora-teslim süreci. Fiyatta herhangi bir değişiklik olmaması benim için tek önemli noktaydı. 1 yıllık araç alma süreci son bulmuş oldu. Allah herkese gönlündeki arabayı nasip etsin.








  • Sıkıntısız bir araç teslim alma serüvenine baktığımızda bile şu memlekette sıfır araba almanın ne kadar zor olduğu belli oluyor.240000 liradan fazla para yatırıyorsun ve tam iki ay asker yolu gözlemiş gibi bekliyorsun.Arabayı geçtim avrat almak bile bu kadar zor değil.Yazıklar olsun diyorum bizi bu hallere düşürenlere başka birşey demiyorum.


    Ben mümkünse ikinci el araba alırım.Multimedya bile 5 gündür gelmedi diye satıcıyı ve kargo şirketini 10 defa aradım.Bu kadar kuzu kuzu beklemeye benim sabrım tahammül etmez.

  • Allah her daim gönlünüze göre versin inşallah

    Hepimize de emek ile kazanıp almayı.

    Güzel bir araç almışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı uğurlu olsun geç olsun güç olmasın dedikleri bu olsa gerek. Süreç gecikmeli de olsa tıkır tıkır işlemiş. Güzel de bir araç almışsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntısız bir araç teslim alma serüvenine baktığımızda bile şu memlekette sıfır araba almanın ne kadar zor olduğu belli oluyor.240000 liradan fazla para yatırıyorsun ve tam iki ay asker yolu gözlemiş gibi bekliyorsun.Arabayı geçtim avrat almak bile bu kadar zor değil.Yazıklar olsun diyorum bizi bu hallere düşürenlere başka birşey demiyorum.


    Ben mümkünse ikinci el araba alırım.Multimedya bile 5 gündür gelmedi diye satıcıyı ve kargo şirketini 10 defa aradım.Bu kadar kuzu kuzu beklemeye benim sabrım tahammül etmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 22 Mayıs 2021; 13:8:31 >
  • uzun uzun okumadım ama özetle golf 8 alacakken 308 aldığını anlıyorum yazdıklarından. demek sıfır tecrübeyle whatsapp'tan sıfır araç almak çok da iyi sonuç vermiyormuş. bir numaralı hb'yi alacakken karşılaştırmalı testlerde genelde sonuncu veya sondan ikinci olan hb'yi seçmişsin malesef. aldığın aracın hem kalitesi vasat hem de 2. eli malesef kötü. 5 sene sonra satarken golf olsaydı üzerine az birşey koyarak sıfırlardın, şimdi epey bir efor sarfetmen gerekecek.

  • İşte tecrübe çok önemli. Bin bilsende, bir bilene danış demişler.

    Segmentinde bani, referans ve yarım asırdırda lider olan bir modeldir Golf. Audi, Bmw ve mercedes gibi Premium rakiplerinin karşısına bile en baz paketiyle çıkıp en iyisi seçilen bir modeldir Golf.

    İkinci elde bir Golf’ü bozduran akranı iki 308 alıyor.

    Neyse hayırlı uğurlu olsun. Sağlık, mutluluk ve iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herşeyden önce güle güle kullanın, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşallah. Ancak herşey iyi güzel de yeni 308 gelecekken ben eski 308' i almazdım. Tekrardan hayırlı olsun 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam araç almış bir hayırlı olsun demek yerine hâlâ marka fanatizmi yapanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun. Buyuk cesaret acikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 çıktığı zaman yılın aracı seçilmedi mi? İç tasarımı çok beğenilmedi mi? Üstteki yazıları görünce hayretle kalıveriyorum..


    Peugeot 308 Yılın Otomobili oldu - Carviser


    2014 yılının tasarımı olabilir, eleştirilebilir ama en kötü araçlardan biri demek, sadece komik geliyor..

  • Güzel araba, güzel kombinasyon. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Kazasız sürüşler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL'de durmaktansa iyi kötü bir araba almak daha mantıklı bence. Hayırlı olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 22 Mayıs 2021; 14:23:39 >
  • Şu forumda akıcıve anlatım bozukluğu olmadan sonunda bir konuyu okuyabildik çok şükür. Çoğu konuya girip çıkıyoruz bişey anlamadan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Güzel araç almissiniz. Merak ediyorum yurtdışında da bizim gibi 2-3 ay araç bekliyorlar mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 308 aracımı tamaman whatsappdan aldım, üstelik bulunduğum ilden 1000 km öteden, araç proforması adınıza çıkıyor, şirket hesabına para gönderiyorsanız sorun olmaz. Zaten alım satım işlemi başladığında e-devletten plaka ruhsat çıkıyor. Ama ben araç alımında vekalet vermedim bana geçici ruhsat ve 230 tl gibi bir para verdiler onunla notere gidip ruhsatımı çıkarttım.

    Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icedes06 -- 22 Mayıs 2021; 15:18:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel günlerde kullanın.

    308 güzel araç. Tek handikapı 1.2 130 hp motorunun LSPI arıza verme riski. Umarım vermez ve sorunsuzca kullanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    uzun uzun okumadım ama özetle golf 8 alacakken 308 aldığını anlıyorum yazdıklarından. demek sıfır tecrübeyle whatsapp'tan sıfır araç almak çok da iyi sonuç vermiyormuş. bir numaralı hb'yi alacakken karşılaştırmalı testlerde genelde sonuncu veya sondan ikinci olan hb'yi seçmişsin malesef. aldığın aracın hem kalitesi vasat hem de 2. eli malesef kötü. 5 sene sonra satarken golf olsaydı üzerine az birşey koyarak sıfırlardın, şimdi epey bir efor sarfetmen gerekecek.

    siz bu ordinaryus tecrübe ile çift kavramalı ve kronik arızalı şanzımanlı aracı alıyorken


    aracın sahibi sıfır tecrübe ile tork konvertörlü tam otomatik 8 ileri şanzımanlı bir ürünü alıyorsa


    bence tecrübe kavramı sizin için daha aşılması gereken safhada.





  • Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim,


    Golf ile ilgili arkadaşlara saygı duyuyorum ama ben golf almadığım için üzülmedim açıkcası. Minimum 60 bin tl fazla verecektim. 60 Bin tl yi yakıt olarak kullanırım diye düşündüm. Yoksa bütçemi aşmıyordu golf. Sadece 1 yıllık bekleyişim sonrası f/p araç almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm. Benim için en önemli detaylardan biri olan yol tutuşundan da çok memnunum 308 in.


    Almadan önce de şimdi de tek olumsuz gördüğüm nokta kasanın eski olması.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.