Şimdi Ara

Sıfır otomobillerde 'kur artışı' devam ediyor: İşte fiyatı artan bazı modeller (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
16.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 ağustos 51.000 TL


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacagim arabaya birkaç yıl daha uzaklaştım 🥲 zaman ileri aktıkça geriye giden başka ülke var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıngsmannnnn K kullanıcısına yanıt

    hocam geçsinler bu işleri. bunlarda diğer tarafın para trolleri. millet cayır cuyur sıfır arabaları alıyor . maden ülke batık para yok nasıl oluyor ? ev sahibim müteahhit , adamla geçen konuştuk. ekonomi açıldı işler iyi evleri sattım şimdi yeni inşaata başlıyorum diyor. evler 600-700 arası satışa çıkacak .

    pandemide öldük bittik açız diyorlardı çevremde 3 inşaat bitti,içleri de hemen doldu. hani para yoktu ? hadi kafeye gider 10-20 lira verir çay çorba içersin de ev ayrı bir sorumluluk. kredi çekiyor desen neyle ödeyecek krediyi ? öpücükle mi ? var güvencesi demek ki , 600 çekip 1 milyon ödemeye razı.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Yalarsan sen de alırsın.  

    Alamayanlar yalamayanlar..

  • Bekleyin almayin diyen tayfa cok pis kayboldu yalniz ahhahahaa

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Kendinize bunları söylediğinizde durum değişiyor mu peki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 27 Ekim 2021; 12:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    ne alakası var durumun değişmesiyle? forum köşelerinde söylenen herhangi bir şey neyin durumunu değiştirebilir ve benim durum tespiti olarak söylediğim şey neyi değiştirebilir? değiştirmesi gerekenlere anlatın meramınızı, burası forum, insanlar fikirlerini söyler.

  • Bu sabah galericiden Opel Vivaro 2021 0 km aldık. Bayi 6-7 ay sonrasına teslim edebileceğini söyleyince mecbur onların eline düştük. Galerici de notere giderken utanmayıp arkadaşını aradı ve başka bir galericiden 2 tane Fiorino aldı 0 km. Ben plakayı galeriye getirdiğimde araçlar gelmişti ve aldığı fiyatın üzerine 13.000 lira fark koymuş  Fiyatların nasıl arttığını bugün anladım.

  • Doory kullanıcısına yanıt

    Efsane tespit hocam, tebrikler bu kadar iyisini uzun zamandır görmemiştim.  

  • hem doğru hem yanlış yorum.


    istatistiki olarak satışların artması tek başına bir şey ifade etmez.


    istatistikler nerden baktığına göre görmek istediğini görmeye yarar.


    Örneğin; araç satışları ve ev satışları içerisinde "en çok" hangi gelir grubu yer alıyor? Yani aylık ortalama geliri x rakamın üstünde olanlar % kaçını oluşturuyor, x rakamın altında olanlar % kaçını oluşturuyor.


    bizim gibi ekonomik kırılganlıkların olduğu ülkelerde zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaktadır.


    kişi başına düşen milli gelir ortalama 9000 dolar, karı koca evine yıllık 18 bin dolar giren kişi sayısı kaç mesela?


    Anlatmak istediğimi anladığınızı umuyorum.

  • Dolar artınca 9.30dan 9.60a 5-10bin zam yapıolar. 30kuruş için. Dolar düşüyor yaptıkları zammı geri cekmiolar.

    Sonra dolar yine aynı seviyeye geliyor 9.60 hop yine zam yapıolar. Çok sacma bi durum.

    Hayır yani bizdede araç var. Opel corsa 2019 model 1.4 essentia . Arabanın değeri artınca sevinmiyoruz mesela. Bu ne sacmalık böyle işmi olur diye takip edioz ilanları.

    Biz bu aracı 110bine aldık 10bin kilometrede şuan-165bin veren var böyle aptallık olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 27 Ekim 2021; 15:5:16 >
  • Bu ülkede kur artışından dolayı herşeyin fiyatı artar ama kur düştüğünde fiyatlarda hiç düşme olmaz... Bende herkesin yaşadığı sorunları son on günde yaşadım. Sıfır olarak aldığım 2020 eco elegance civic aracım vardı, evin tek aracıydı. Dedim üstünü tamamlayım arabayı çiftleyim. Neyse az çok piyasanın saçmalığını bildiğim için aracı bekletmeden gidecek fiyatın 2-3 bin üstü ilana koydum, 3 gün sonra aracım satıldı. Tabi satılana kadarda en azından alacağım 2 araçtan birini hemen almak için pusudaydım. Neyse para cepteyken, 1. Araç için hemen 4-5 tane favoriye aldığım ilanlar ile son pazarlıkları yapıp bir tanesinde kararlaştırıp gidip alayım dedim. Neyse anlaştığım aracı almaya gideceğim gün, gece vakti çat telefonuma mesaj geldi satıcıdan.


    Aynen şu yazıyor ;


    “ gönül kârda gezer kusura bakma aracı 3 lira fazla verene verdim “ bu mesajı görünce sinirlendim hayliyle. Çünkü 1. Araç benim kafamdaki büyük stresi alıp götürecekti, diğer 2. Araç için daha rahat vakit ayırabilecektim. Neyse dedim diğer favoriye aldıklarımdan gidip alayım derken bu sefer de bi baktım hepsi teker teker fiyatları 6-7-9 bin tl artırmışlar, arıyorum 500 tl iniyorlar şaka gibi. Dedim lanet olsun en azından artık 2-3 fazla vereyim 1. Aracı alayım artık dedim. Bu seferde temiz araçlar satışmış başka araç yok, varsa da fahiş fiyat yazmışlar... Velhasıl hem cepteki paranın erimesi hem de araç bulamamanın stresi baymıştı. Şimdi arabaların ikisini de aldım çok şükür ama sıkıntı stresli işler oldu.


    Sonuç olarak; içinize sinen aracı buldunuz mu hemen alacaksın hiç düşünmeden. İlanda duran 5 favori aracın 1 saatte satıldığını gördü bu gözler. Millet deli gibi saldırıyor araçlara . Doların ani fırlaması yüzünden aldığım aracın birinci olanı şuan 15 bin koydu üstüne, diğeri ise 20 bin. Alalı 1 hafta oldu bu araçları düşünün artık ne hale geldiğimizi... Ağlancak halimize gülüyoruz.





  • durun daha bunlar iyi günler, ampuller varken bu arabalar 1 milyona bile yürür

  • Ülkemizdeki gayet sıradan, rutine bağlamış konulardan. Rekabetçi kur. Daha düşük ithalat olsun diye. Amaç ? İhracatçıyı sözüm ona desteklemek. Üretim girdilerinin %65 i ortalama olarak ithal ürünle. Şimdi güzelde bakalım birkaç ay sonra üreticilerin hammadde stokları bitipte, 9.5 küsürden ya da daha fazlasından hammadde alacakları zaman ne olacak !

  • BaatılRhymer kullanıcısına yanıt

    Yanlışınız var, kesinlikle hak ediyor!

  • Dolar 11 12 oldugunda neler olucak düşünmek istemiyorum bir Megane 750 bin olur heralde şaka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Çok haklısnız geçen haberlerde çekmeköyde milyonluk daireler için millet kuyruğa girmişti. Zenginlerin sayısı azalıp , orta kesim artmalı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanıyorsunuz ki araç alacak olanlar bu zamlara isyan ediyor, araç bulalım da gerisi umrumuzda değil kafasında hepsi. Bayiiler de işin fırıldağını bulmuş araç yok diyerek el altından tanıdıklara veriyorlar.

  • Doory kullanıcısına yanıt

    adam belgeler ile açıklamış  

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.