Şimdi Ara

Apple HomeKit [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
25
Favori
7.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Yeni tuya entegrasyonu aslinda eskiden hacs uzerinden de vardir. Ben o sekilde kullaniyorum misal. Tuya eski entegrasyonu sunucu uzerinden calisiyordu ve homeassistant ile tuya arasinda gecikme vardi. Tuya sunucularina zaman asimi koymus fazla yuklenme olmasin diye. Misal homeassistant tan tuya nin cihazini actiginizda homekit te gozukmesi cok uzun suruyordu. Yerel agda uzerindene entegrasyonu ile bu sorun cozuluyordu. Hacsdeki entegrasyon simdi homeassistant a geldi. Api key, cihaz id sini filan tek tek alip homeassistant oyle tanitmaniz gerekiyor.

    Homeassistant i raspberry uzerinde os (hass.io) olarak kullaniyordum. Elimde kullanmadigim monitor vardi ve akilli ayna (magicmirror) yapmak istedim ve ayri raspberry almadim. Raspberry de hass.io oldugu icin ayni anda olmadi. Raspberry ye raspberry os yukledim ve docker uzerinden homeassistant kurdum. Sonra magicmirror u da kurdum. Suan ikisi birlikte oldu. Ama linuxa cok yabancı oldugum icin cok ugrastirdi. Hala cozemedigim bir sorunum var :)

    Dediginiz gibi cok emek istiyor.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Ben uzun süre HomeKit kullandım. Aldığım her ürünün HomeKit gelebilmesi için, home asistan destekli olmasına dikkat ediyordum. Ancak son 6 - 7 aydır artık sadece Alexa kullanıyorum. Alexa çok büyük rahatlık ve çok faydaları var. Tabi yapamadıkları da var, o kısmı da HomeKit veya home asistani ile hallediyorum.

    Hub olayı evet tabi bazı insanlar için sorun çünkü ek bir maliyet gerektiriyor. Evde bir iPad, Apple TV veya HomePod olması gerekiyor ki evinizdeki cihazlar uzaktan da çalışabilirsiniz. Ben de bir Apple TV olduğu için sıkıntı yaşamamıştım. Eski bir iPad de evden çıkmayacaksa kullanılabilir tabi.

    HomeKit ile ilgili zaten bazı sıkıntılar var. Basit bir otomasyon yaparken bile, Tam kapasite ile çalışması için Eve uygulaması gibi üçüncü parti bazı uygulamaları kullanmanız gerekiyor. Gelişmiş özellikleri yok. Ancak otomasyonlar gerçekten sorunsuz çalışıyor. Fakat dediğim gibi mesela Yeelight ampullerle falan oldukça problemli çalışıyor. Beyaz isikta %70 parlaklığın üzerine bu ampuller de çıkamıyor. Akıllı ev uygulamalarının üzerinde oluşturduğunuz senaryoları HomeKite getiremiyorsunuz. Sesle kontrolü Türkçe olarak tam bir skandal. Söylediklerinizi çoğu zaman anlamıyor. Home asistan tarafından mesela klima kontrolcüsünü eklediğiniz zaman bir türlü o klimayı çalıştırmıyor. Çok spesifik komutlar bulmak zorundasınız zira cihazı bir klima olarak algılamıyor. Alexa tarafında ise böyle bir sıkıntı yok direk klima olarak görüyor Tuya’dan gelenleri. Kısaca çok kısıtlı, limitli bir sistem. Arayüzü güzel. O ürünleri de çok pahalı, sertifikasyon çıkarabilmek için firmalar ekstra para ödüyor sanırım zira HomeKit ürünleri normal ürünlerden 3 4 kat daha pahalı. Zaten HomeKit’ten maksimum verim almak icin home asistan ile entegre bir şekilde kullanılmalıdır. Ben şu anda o şekilde yaptım.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Yeni Tuya entegrasyonunda tek tek id girmenize sanırı m gerek yok. Tam olarak incelemedim ancak geliştirici hesabınızı, normal Tuya hesabınıza bağladığınız anda cihazların hepsi home asistana geliyor diye biliyorum. Ancak şu an yine yanlış bilmiyorsam perdeler gibi bazı cihazlarda entegrasyon yok. Benim için şu an erken, eski sürüm kullanıyorum halen standart entegrasyon dayım. Yeni entegrasyon geliştirilene kadar da geçmeyi düşünmüyorum.

    Tuya cihazlardaki gecikme maalesef çok sinir bozucu. Tam olarak 5 dakikalık bir gecikme sonrası Tuya cihazının kapatıldığı HomeKit üzerinde anca gözüküyordu. Sırf bu yüzden artık Tuya cihazları almamaya karar vermiştim. Ancak Alexa tarafına geçiş yaptığım için şu an benim için çok önemli bir konu değil.

    Akıllı ayna işi güzel olmuş bizimle de burada paylaşırsanız görselleri çok memnun oluruz.

    Ben de son dönem home asistan ve FireTV entegrasyon üzerine bazı güzel çalışmalar yaptım. Netflix üstünde mesela bir şey oynadığı zaman, oynat tuşuna bastığım anda salondaki ışıkların sinema moduna geçmesini, durdurdum anda ise tekrardan bütün salonun parlak bir şekilde aydınlanmasını sağladım. Üstelik buna bir sanal buton ile ayarlama yaptım. Tepkime süresi ise tam olarak bir saniye yani anında tepki veriyor. Yani sadece bu buton açık olduğu zaman bu mod çalışıyor böylece kendi keyfime göre istediğim zaman açıp kapatabiliyorum.

    Başka otomasyonlarım da oldu. Mesela “Netflix On” Şeklinde bir otomasyonla televizyon ve amfim açılıyor, Firetv Netflix uygulamasını açıyor ve hesap ekranını center tuşuna basarak geçiyor. Aynı şekilde bu modda salonun ışıkları da ambiyans moduna geçiyor. Tüm bunları home asistan sayesinde yapabildim. Açıkçası eskiden home asistani sadece HomeKit için kullanırdım. Ancak şimdi sanırım daha derinlemesine performans alabiliyorum.

    Şu son dönemde ise enerji tüketimi ile ilgili bazı çalışmalar yapmak istiyorum. Mesela evimdeki her cihazın elektrik tüketimini ölçebilmek gibi. Bu konuda yakında araştırmaya başlayacağım.
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Hacs uzerinde tuya local entegrasyonunda cihazlsrin id sini tek tek tanitmak gerekiyor. Yeni entegrasyona basitce baktim, api vs gorunce dedim herhalde hacs dekinin aynisi. Mevcutta local entegrasyonu kullandigim icin yenisini kurmadim. Acikcasi ben de tam emin degilim. Dediginiz gibidir umarim. Tuyanin gelistirici sitesinden hesap acmak baya bir zulumdu ustune cihaz idsini filan.


    Sirf tuyadaki gecikme yuzunden zaten hacsdeki tuya entegrasyona gectim. Bu sekilde bir cozum bulamasaydim tuyadan vazgececektim.

    Firetv ve netflix ile aydinlatma fikriniz harika olmus :)

    Akilli aynanin cervecesini vs yaptim. Aynasini da aldim. Yerlesim kaldi ama bir iki sorunum var. Elimdeki monitor philips 22” vga girisli. Çözünürlük 1920x1080. Raspberry de micro hdmi cikisli. Hdmi > vga donusturucu ile goruntu aktariyorum. Pasif donusturucu diye adlandirilanlar işe yaramadi. Aktif donusturucu olan bir marka da calismadi. Dark marka aldim ama bu sefer de cozunurluk sorunum var. 1024x768 ile aktariyor monitore. Raspberry hdmi uzerinden 4k ya kadar veriyor,tv de test ettim ama vga donusturucu sanki 1024x768 e dusurup veriyor. Baska bir marka daha deneyeceğim bakalim. Olmadi monitörü 4:3 moda alacagim yoksa yazilar banu alkan gibi gozukuyor :) bir diger sorunum da yine vga girisi ile ilgili. Normalde pir veya ultrasonic sensor u raspberry ye baglayip, sadece hareket veya aynanin onunda birisi oldugunda monitoru acmak. Zira kimse yoksa monitorun acik kalmasi anlasmsiz. Hdmi > vga donusturucu kullandigim icin monitore sleep komutu gonderemiyor. Vga aslinda butun bunlari yapabilir ama hdmi dan donusturunce olmuyormus. Aslinda hdmi girisli bir monitorum olsa tum sorunlarim ortadan kalkacak :) şimdilik gecici olarak, esp8266 ya pir sensor/ultrasonic sensor/mikro dalga sensor + role ile monitoru acip kapatacagim. Elimde mikrodalga sensoru yoktu. Bu sensor baska birseyin arkasinda dahi hareketi algilayabiliyormus (metal haric) onun siparisini verdim. Olmadi çerçeveye pir sensor ekleyeceğim. Çerçevenin de etrafina rgb serit led dusunuyorum bakalim. Gunun farkli saatlerinde farkli renklerde ayna ile birlikte acilip kapanan.


    Enerji tuketiminde sizden destek istyebilirim. Benim istegim cihazlari ayri ayri degil de, evin sigorta panosuma ekleyip, home assistant uzerinden anlik ve aylik tuketimi izlemek. Shelly marka var ama tr de yok. 1000-2000 tl de harcamak istemiyorum acikcasi. 300-500 e bulsam bir cozum cok iyi olacak.

    Apple HomeKit [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 25 Ekim 2021; 23:23:54 >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize harfiyen katiliyorum. Homekit en istikrarli calisan bir sistem ama sinirli. Homeassistant ile birlikte apple cihazi kullaniyorsaniz homekit destegi cok iyi oluyor. Homeassistant olduktan sonra acikcasi uzaktan homekit destegini insan aramıyor ki bende de homepod oldugu icin zaten ana hubim var.
  • Ben HA yı esxi üzerinde sanal olarak çalıştıyorum. Synology nasıma periyodik yedek alma ve esxi üzerinde snapshot alma acayip işimi kolaylaştırıyor. Esxi üzerinde demo bir HA daha kurdum, bir geliştirme ye işlev eklerden önce lab ortamında deneyip sorun yoksa canlı sistemde uyguluyorum. Raspberry pi de var ama açıkcası esxi üzerinde daha etkin kullanabiliyorum

  • apple tv 3. nesil var elimde. bunu nasıl ana hub olarak kullanabilirim. ? sanırım 3. nesil apple tvlerde kaldırılmış ana hub olayı

  • Kombi konusunda home kit desteği hangi markalar da var?

  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Netatmo var
  • Evimde xiaominin çin versiyon gatewayi, sensörleri, lamba anahtarları, yeelightlar, ısı sensörü, termostatı vs ürünler var. Androidde kendi uygulamasıyla sorunsuz kullanıyordum ama apple cihaza geçince çin, avrupa serverlarından dolayı sorunlar yaşıyorum.

    Doğru konuya mı yazdım emin de olamadım ama bu cihazları apple telefonumda verimli olarak nasıl kullanabilirim? Aksi durumda cihazların hepsini satmayı düşünüyorum.

  • Apple HomeKit [ANA KONU]

    Dostlar bu ekranda takılı kaldı. Çözümü nedir bilen var mı?
  • Bu konuyu canlandırmak lazım. Çok güzel bilgiler yazılmış zamanında

  • Herkese merhaba,

    Bende uzun zamandır kullandığım HomeKit destekli ürünleri yazayım.

    Home Assistant'ı henüz deneyimlemedim. Bir çok platformu desteklemesi, çok çeşitli ürünlerin eklenebilmesi ve otomasyon bölümünün işlevselliği onu daha iyi yapıyor. Belki PC üzerinde sanala kurup denerim. Duruma göre bir Mini PC ile kullanabilirim. (Edit: Bir süredir Home Assistant deniyorum.)

    Dashboard
    Evin girişinde duvarda konumlandırdığım iPad 6 kullanıyorum. Arayüz özelleştirme için VIZ Designer programı.

    Ana Hub
    Apple TV ve HomePod ile uzak bağlantı.

    Hub
    Aqara Hub M2
    Aqara Hub M1S
    Philips Hue Bridge

    Otomasyonlar
    - iPad ekranın sürekli açık kalmaması için harekete duyarlı otomasyon. iPad 'e yaklaştığında ekran otomatik açılıyor.
    - iPad batarya dayanımının daha uzun ömürlü olması ve sürekli şarj etmesini önlemek için %20 ile %80 şarj aralığında (optimum sayılan) kalması için akıllı priz ile otomasyon.
    - Aqara Vibration Sensor ile deprem bildirim otomasyonu. Tüm aydınlatmaların açılması ve HomePod Mini üzerinden sesli ikaz.
    - Aqara Hub M1S ve Aqara Hub M2 ürünleri ile Ev Alarm Sistemi otomasyonu. Dashboard üzerinde "Evde" ve "Dışarıda" senaryoları ile devreye alma. "Dışarıda" seçildiğinde tüm açık cihazların kapatılması.
    - Aqara Hub M1S üzerinde bulunan gece lambası otomasyonu. Akşam olduğunda açılıp, sabah olduğunda kapanma.
    - HomePod ile karşılama otomasyonu. Eve giriş yaptığında HomePod sesli bildirim ile Hoşgeldin Anonsu yapma.

    Tüm Ürünlerin Listesi
    - Apple iPad 6 (x1)
    - Apple TV 4K 32 GB MXGY2TZ/A (x1)
    - Apple HomePod Mini (x2)
    - Aqara Hub M2 (x1)
    - Aqara Hub M1S (x2)
    - Aqara Motion Sensor P1 (x1)
    - Aqara Vibration Sensor (x1)
    - Aqara Door and Window Sensor (x2)
    - Aqara Temperature and Humidity Sensor (x2)
    - Aqara Water Leak Sensor (x1)
    - Aqara Single Switch Module T1 (x1)
    - Netatmo Smart Thermostat (x1)
    - Netatmo Smart Radiator Valve (x2)
    - Netatmo Smart Home Weather Station (x1)
    - Netatmo Smart Indoor Module (x2)
    - Anker Eufy Security 360 Camera (x2)
    - Philips Hue Bridge (x2)
    - Philips Hue Smart Button (x2)
    - Philips Hue Tap Dial Switch (x2)
    - Philips Hue Motion Sensor (x2)
    - Philips Hue White Ambiance GU10 Spot (x4)
    - Philips Hue White and Color Ambiance GU10 Spot (x4)
    - Philips Hue White Ambiance E27 (x2)
    - Philips Hue Lightstrip V4 2m (x1)
    - Philips Hue Lightstrip V4 1m (x1)
    - Philips Hue GO V2 (x1)
    - Philips Hue Play (x5)
    - Nanoleaf Canvas Pack 9 Panels (x1)
    - Nanoleaf Essentials Lightstrip 2m (x1)
    - Dyson Purifier Humidify+Cool (x1) (Apple kestirme özelliği ile kullanım. Siri ile kontrol.)
    - Meross Smart Wi-Fi Plug (x2)
    - Meross Smart Wi-Fi Switch (x2)

    Bunların haricinde Netatmo Hava İstasyonuna ek modül olarak aşağıdaki ürünlerde var ama halen HomeKit desteği gelmedi.

    - Netatmo Smart Rain Gauge (x1)
    - Netatmo Smart Anemometer (x1)

    Güncelleme olursa mesajı tekrar düzenlerim. Kalın sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushicho -- 26 Aralık 2023; 20:27:50 >
  • Merhaba


    TCL Sweeva robot süpürgeler için Homebridge için plugin yazsak ne güzel olur aslında :)


    Bunu yazabilecek yazılımcı arkadaşlar var mıdır?


    Bir de Homebridge ana konusu bulamadım böyle bir konu başlığı var mıdır?


    Teşekkürler

  • firozat kullanıcısına yanıt

    Tek şansınız Homebridge ya Home Assistant.


    Homebridge kullandım güzel. Miot plugini deneyebilirsiniz.


    Aynı ürünler bazıları bende de var.


    Sadece sürekli açık olan bir bilgisayara ihtiyaç var o da Raspberry Pi ile çözülebiliyor.

  • Homebridge kullanmadan irobot'u apple home üzerinden tetikleyebilir miyim?

    irobot için bir shortcut oluşturdum ama bunu apple home üzerinden tetikleyemedim.

    hub olarak apple homepod kullanıyorum

  • Bir de homebridge için evde sürekli açık bir pc yada rasperry pie gibi bir cihaz mı olması lazım.

  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Homebridge cihazı nereden alabiliriz hocam?

  • Merhabalar,
    Yaşadığım yerde Wi-Fi girişi için kullanıcı adı ve şifre soruluyor. Mi bedside 2 lambamı Yeelight ve Mi Home uygulamalarında kullanıcı adını giremediğim için tanıtamıyorum. / ile falan denedim sadece şifre girdim ama olmuyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.