Şimdi Ara

FegeyaOS - Sıfırdan geliştirilmiş işletim sistemi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
632
Cevap
20
Favori
56.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt

    Yok mu sallama zamanınız şu çekici acaba? Konu yine uçtu

  • Ben nerede bunu dedim veya ima ettim acaba? Gözünü seveyim bide bana sarma 😂😂

  • loradona kullanıcısına yanıt
    Aralık 2019'da FegeyaOS yaptım diyen kişi, kod örnekleri gönderdiğinde kodlar HaikuOS'den birebir kopya ya da kopya bozması cıktı.

    Hemen sonrasında şu mesajı göndermişsin:

    "Herkes muhalefet olma derdine girmiş. Dostlar salın küçük kardeşinizi yayınlasın herşeyi i madem yaptım diyor o zaman tartışalım ne dersiniz? Hiç gerek yok şuan tartışmaya ocağın bilmem kaçında yayınlayacağım diyor zaten"

    FegeyaOS'nin bir kod hırsızlıgı, konunun 100% kandırma olduğu kanıtlanmasına ragmen hala daha "fegeyaOS'yi bir yayınlasın, sonra tartışalım" demişsin daha ne diyeceksin :)

    Kod hırsızlığı yaparak forum üyelerinin kandırılmasını bir kez daha konuşmamızdan rahatsız olduğun için konu kapatılsın diyorsun bu bayağı belli.

    2019 Aralık'ta kaydettiğim bir görüntü. Fegeyacı kişi, yalnızca insanları kafalasa ancak gerçek C++ bilse , o C++ ile ufak da olsa gerçek işe yarar bir kod blogu yazmış olsa, onu ben senden cok desteklerim ancak öyle birşey de yok. Hiçbirşey yok. Almanya'da 15 yaşında (şimdi 17-18 olmuştur) bir kişi, yarım yamalak birşeyler öğrenmiş bu yarım bilgi ile hiçbir işe yaramayan anlamsız kodlar karalamış, bunlardan nasıl bi iş çıkarırım, arada da "nasıl eğlenirim" diye düşünmüş, bu iş için en iyi Türkiye'deki forumlarda konu açarak yaparım demiş, gelmiş burada konular açmış, senin gibi bilmeyen ancak hayalci kişilerle bi güzel kafa bulmuş. Okey, kendi kendinizi kafalayıp mutlu olun ancak herkesin kafalanması için zorlamay yeltenmeyin.

    Bak gitti yine bir 15 dakikam. İlgilenmeyeyim diyorum ancak Türk insanının keriz yerine konulması karşısında bir türlü sessiz kalamıyorum

    FegeyaOS - Sıfırdan geliştirilmiş işletim sistemi


    Konu kilitlenecekse, şimdi kilitlenebilir.

    Bu konu, kodlarla sahtecilik yaparak insanları kandıranların ve onları destekleyenlerin konusu olabilir ancak son sözü onların söylediği bir konu olmamalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eee ? Kötü bişey mi demişim şimdi ben :D Yayınlasın görelim kodları işte demişim. Birşeyin neticesini veya neyin nasıl yapıldığını görmeden ön yargılı yaklaşmayalım demişim burda ne var şimdi :D


    Bu arada gerçekten bu tarz şeylerin draması çok komik geliyor. Kaç yaşında adamlarız seviyeli güzel bi şekilde konuşursak çok güzel olacak. Rahatsız olduğum falan yok bende seninle aynı düşünüyorum şu an lakin durduk yere yargılıyorsun milleti de beni olduğu gibi 😂


    Ben ne coder'ım ne de sizin kadar anlarım. Bişeyleri gösteriyorsun çat pat anlıyorum diyelim. Detaylı anlatımında hiç bişey anlamayacağımdan eminim yine de. Hobi olarak linuxla uğraşan bu konuda kendini geliştirmiş biriyim sadece. İşletim sistemi bilgisine sahibim diyebiliriz aslında. Offtopic oldu baya ama uzun zamandır linux bile kullanmıyorum. M1 MacBook a geçtim zaten dualboot falan da yok o yüzden bi tık uzağım bile artık. Okuyorum ve fikrine ve insanlara olan saygımdan cevap veriyorum. Cidden draması dönmesin artık yorucu oluyor çünkü. Düzgün bir tartışma ortamı olacaksa bireylere faydalı olacaksa sonuna kadar tartışabiliriz ama bilgim dahilinde





  • loradona kullanıcısına yanıt
    Hocam kodları yayınladı zaten :) 23 kod dosyası 23'ü de HaikuOS'den alınmış gelişigüzel "bakın burada sıfırdan OS yazılıyor" havası vermek için değiştirilmiş, temel C++ açısından dahi error'lerle dolu, hiçbir anlam ve degeri olmayan 23 dosyalık kod göndermiş sen netice görmek diyorsun :)

    Bu kandırıcı kişi (Ferhat Gec kısaca GC diyelim) HaikuOS'ye bakıp, "dur ulan bunu ben de yazarım" diye hayal kurmuş, yarım ve eksik C++ bilgisi ile birkaç Haiku kodunu hayallerine göre yap / boz oyunu gibi değiştirmiş, bu şeylerle Almanya'da hiçkimseyi kandıramayacağını bildiği için konularnı Türk forumlarnda açmış. Aynı konu ve kişiyi DH Forum dışında Technopat ya da ShiftDeleteNet forumunda da gördüm, 2 yıl önce baktığımda. Neyse ki, neyse ki, Alman forumlarında bu konuları açmamış. Yazılım alanında birçok açıdan zaten gerideyiz, üstüne bir de dürüstlük, ciddiyet açısından gerilere düşmeyelim.

    Bakınız, GC sıfırdan OS yapamaz demiyorum. Yapabilir. Şu anda ben otursam 1 ayda MikeOS benzeri VESA / VBE tabanlı bir OS yaparım. 2 haftası Assembly bilgimi tazelemekle 2 haftası sistemi geliştirmekle geçer. GC onun gibi bir OS yapıp "sıfırdan OS geliştirdim" dese okey ancak GC Haiku gibi onbinlerce kaynak kod dosyası olan tam tekmil bir OS'den dem vuruyor.

    Bu bağlamda örnegin Agola İşletim Sistemi konusunu açan kişi (CSharpLover k ısaca C#L) GC'den cok daha ötede cunku C#L VESA tabanlı da olsa sonuçta gerçekten bir OS geliştirdi. C#L 'yi eleştirsem de sonuçta C#L gerçek bir programcı + sistem geliştirme bilgisi var. Geliştirdiği sistemin VESA tabanlı olduğunu belirtmemesi, OS'yi nasıl yaptığını pek anlatmaması üzerine eleştirilerim oldu ancak programcılığı + sistem bilgisi üzerine hiçbir sözüm olmadı. GC de gerçek programcılık bilgisi, gerçek sistem bilgisi yok. HaikuOS'ın kod repertuarına bakıp "aa burada kernel kodları var" demekle sistem bilgisi edinilmez. C++ üzerine 3-5 yaprak okuyup kod saçmalamakla programcılık öğrenilmez. Bakın şöyle bir durum da yok: "15 yaşında ancak biliyor bunu yapabiliyor, ilerde kendini geliştirir daha iyisini yapar" GC'nin kodlarını gördüm, öyle bir ışık göremedim. Futboldan bir analoji ile: Ümit Milli Takımına dahi giremez. Ümit Milli olabilecek türde kişi olsa bakın yukardaki şeylerin hiçbirini yazmazdım. O derece ümitsiz bir durumda GC. Nitekim o yüzden böyle sıfırdan OS yaptım konuları açıyor, eğleniyor.

    Konuyu açıklamak için gitti bir 20dk'm daha :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet bu dediklerinizin farkındayım (Bu kadar terimlerle konuşamazdım ama olsundu).


    Eh debianı temalayan Pardus sonrası insan biraz ümit beslemek istiyor bu tarz şeylere yalan değil. Hoş bana kalsa yeni bir işletim sistemi yazmaya da gerek yok. Kullan freebsd veya gentoo tarzı birşeyi alıp çatalla. Bu bile yeterlidir bana kalırsa.


    Asıl konuya dönecek olursak ikili atışmalar bazen haddini aşabiliyor iki taraflı olarak. Linux forumunda genel yetkim yok sadece arch forumunda yetkim var. Yine de @ugurcansayan hocamın eline sağlık cidden ilgi gösteriyor buralara başı boş bırakmıyor. Ben belirli bir çizgiyi aşmadan tartışmanın yeni bilgilere ve yeni ufuklara insanı açacağı görüşünde olduğum için bi uyarı amacında yazdım.


    Siz gayet bilgili ve bu konular ile ilgili bir insansınız farkındayım. Ufak bir "stalk" yapmıştım yalan olmasın. Bunu siz yaparsanız vay haline forum ahalisinin 😂





  • Bu Fegeyacı başka forumları kafalamış. Araık 2019'da ShiftDeleteNet (SDN) forumunda Moderatör ile Fegeyacı arasında atışma olmuş. Başka bir üye "Sıfırdan geliştirildi dediğin şey HelenOS sistemine ait" demiş. Fegeyacının gönderdiği görüntüde HelenOS services HelenOS file system log mesajları vs görünüyor :)

    Bu Fegeyacı'nın insanları kafaladığını anlamak için fazla teknik bilgiye gerek yok, temel okuma yazması olan kişinin anlayabilmesi gerekli. Ancak kimi hayalciler anlamak istemiyor :)

    Fegeyacı nın Github profiline baktım,Orada C++ 17 diyor. C++ 98 (klasik C++) ı bile bilmeden C++ 17 diyor. Fegeyacı biraz "buzzword" cu :)

    C++ 17 mi cıktı, dur şuraya C++ 17 yazayım, Rust programlama dili mi yaygınlaştı, hemen onunla birşeyler yapayım demiş. Piyasada ne yaygınlaşırsa (buzzword olursa) onunla ilgili bilgilere bakıp hemen kendine maledeyim diyerek tümüyle uydurmasyon kodlarla birşeyler yapmış. Yazılım & sistemleri bilen biri açısından Fegeyacı acınacak bir durumda ancak coğu kişi arkaplandaki bu oyunu sezmediği için dümene gelmiş durumda. Fegeyacı kurbanlarını dikkatle seçiyor. Kendisi Almanya da yaşamasına ragmen bu konuları Alman forumlarında hiç açmamış (neyseki!) Yalnızca Türklere bu kafalama. Ümit tacirliği işleri Türkiye'de iyi tutuyor, bunu biliyor. DH Forumda SDN'e göre daha yüksek bir kafalama oranı tutturmuş görünüyor.

    FegeyaOS - Sıfırdan geliştirilmiş işletim sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 28 Eylül 2021; 21:20:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.