Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13961. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BJKBLADE , İhsanblack02 , İhsanblack02 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 31 Misafir (2 Mobil) - 30 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
349.675
Cevap
2.721
Favori
21.308.224
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meqlotkobo

    Hocalar Geforce Now Game+ almayı planlıyodum ama önce bi internetimi denemek istedim. Bedava olan Basic Paketi denemek istiyorum ama

    Uyarı!

    Basic pakete ayırdığımız günlük kapasite ne yazık ki doldu. Önümüzdeki günlerde tekrar deneyebilir veya en iyi GeForce NOW deneyimini yaşamak için Premium paketlerimize göz atabilirsin!

    şeklinde bi uyarı alıyorum bi kaç gün denedim ancak hep bu uyarıyı alıyorum. Denemeden de almak istemiyorum. Bu kapasite geceleri mi sıfırlanıyor yoksa belli günlerde mi?

    Premium üyeleri bile yeri geliyor sıra bekliyor hocam. Free olarak denemeyi hayal bile etmeyin. Çevrenizde kullanan biri varsa birkaç saatliğine ödünç alın öyle deneyin bence.


    Free seçenekte zaten oturum süresi 1 saat, çözünürlük 720p ve hizmet kalitesi de o kadar iyi değil. Ben bir kere şans eseri girmeyi başardım onda da Cyberpunk deneyeyim demiştim ama o kadar memnun kalmamıştım, zaten sürekli bağlantı iyi değil diye uyarı veriyordu. (Superonline Fiber 35mbit ile)


    Ama fiber altyapıda Premium kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar ama akşamları Premium kullanıcıları bile sıra bekletiyorlarmış.





  • meqlotkobo M kullanıcısına yanıt

    hocam öncelikle 2 hafta freeden günde 2 saat oynayabilmiş(ben oynarken daha o kadar yaygın değili herhalde, öğlen saatlerinde falan yarım saat bekleyerek açılıyordu), sonra da 3 ay premium kullanmış birisi olarak söylemem gerekiyor ki free denemenizi referans almanız ziyadesiyle hatalı olur, arkadaşın da dediği gibi verdiği hizmet daha farklı olduğundan free ve premium bambaşka servisler resmen.


    freedeki kesintileri bir diğer sebebi de şu aralar popülerleştiği için haliyle kurnazı da arttı bu işin. eve gelince beklememek için akşam iş çıkışı trafikteyken uzaktan bağlanıp evdeki makinesini sıraya sokan falan duydum ben düşünün.


    ikinci hususa gelecek olursak, ben premiumda 2 kere sıra bekledim sadece o da 5 dk sürmedi. tabi bu durum oyununa göre, saatine göre vs değişebilir. ancak ben ve çevremdeki 50 mbps üstü internete sahip kimseyi yarı yolda bırakmadı bu servis. kullandığım ekran kartsız laptopta da telefonda da hiçbir sorununu görmedim(turknet vdsl müşterisiyim, 70 mbps hızım var) ancak bazı isslerde falan cayır cayır hız olmasına rağmen performans sıkıntısı yaşayanlar oluyormuş. tabi konumunuza, iss'nize vs göre çok değişkenlik gösterebilen bir şey bu.


    bana kalırsa deneyecek internetiniz varsa(mesela kotalı, belli bir downloadı aşınca yavaşlayanlı internetiniz varsa kesinlikle yaklaşmayın), birisinden bulup deneme şansınız yoksa da 3 aylık alın. en kötü dener, memnun kalmazsanız kalan hakkınızı ay ay satarsınız forumda.





  • @John Sheppard @lethele 35 mbps internetim var ondan biraz çekincelerim vardı. Geçenlerde 1 aylık 50 tl kampanya kodu yollamışlardı onu deneyeyim o zaman. Çok sağolun uzun uzun yazdınız.

  • Ücretsiz oyun.


    store.steampowered.com
    Save 100% on Banana Hell on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1260130/Banana_Hell
  • meqlotkobo M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, umarım keyif alırsınız. 35 fena değil ama mesela şöyle örnek vereyim, 35teyken ultrada zorlanırsınız yani ben ac odyssey'de ultrada baya drop almıştım 35le. Ama kablolu baglantida 35le bazi ayarlar medium, genel olarak highda teklemeden oynatiyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum T....... sitesinde steam cüzdan kodları indirimde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • d41mon kullanıcısına yanıt

    live service demek oyunun sadece dükkanı olması demek değil hocam.

    Temel olarak,oyunu bir server üzerinden oynamak zorunda kaldığın türler. Oyunda bir seviyede kalmak için sürekli para harcaman gereken ya da para vermediğin taktirde x3, x5 kat daha çok zaman harcaman gereken oyunlar. ( örn. dota; 1 hero açmak için 100 den fazla oyun oynaman lazım. warframe, sürekli yeni paketleri satın almak zorundasın, fortnite ( yeni itemler , skin ve karakter açmak için para vermen gerekiyor), GTA online vb. gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falldownnn -- 26 Eylül 2021; 10:5:21 >
  • Geforce Now maceram hüsran oldu.



    Uygulamaları üzerinden oyun oynamaya çalışırken akıcılık sıkıntıları yaşadım. Bu sebeple tekrar uygulama üzerinden sunucu otamatik seçeneği ile bağlantı testi yaptım. Test yaparken wi-fi'ım kapalıydı, internet bilgisayarıma kablo ile bağlıydı ve görev yöneticisi üzerinden bakınca ağ kullanımım %0 olarak gözükmekteydi yani kesinlikle arkaplan indirmesi yok internetimi sadece uygulama kullanıyordu.


    speedtest.net,turkcell.com.tr/kampanya/hiz-testi/ gibi hız testi sitelerinde 32-34 Mbps(aynı zamanda Steam-Chrome gibi uygulamalarda saniyede 3-4 MB gibi hızlarda indirme yapabiliyorum) çıkan hızım uygulamanın bağlantı testinde 12-13 Mbps olarak gözüküyor.


    cmd üzerinden ping siteAdı -t komutunu kullanarak Valve-Google gibi sitelere 3-5 dk ping yolluyorum ve ctrl-c yaparak ping yollamayı sonlandırıyorum. Sonuçlarda paket kaybım %0(aynı şekilde CS-GO gibi oyunlarda da oyun içi verileride paket kaybım %0) olarak gözüküyor ancak uygulama testinde %4-6 arası paket kaybım olduğunu görüyorum.


    Uygulama bağlantı testinde çıkan ping değerim ise olması gerektiği gibi 20 onda sıkıntı yok.



    İnternetimde bir sıkıntı olmadığından eminim yukarda yaptığım testler ışığında, uygulamanın gereksinimlerini karşılamama rağmen 768p Apex Legends oynayamadım. İnput lag hissettim ve oyun akıcı değil, benim için oynanmaz durumda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meqlotkobo -- 28 Eylül 2021; 10:2:43 >




  • Bir oyun hem Directx 11 hem Directx 12 seçeneği sunuyorsa hangisini seçiyorsunuz ve neden?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Bir oyun hem Directx 11 hem Directx 12 seçeneği sunuyorsa hangisini seçiyorsunuz ve neden?

    Ekran kartın da, oyun da DX12 destekliyorsa, neden DX11 seçesin ben de onu merak ettim  

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Ben genelde ikisinide destekleyen oyunlarda ikisinide deniyorum yarımşar saat kadar oynayıp. Hangisinin performansından memnun kalırsam onunla devam ediyorum oyunun kalan kısmına. Belli olmuyor bazen dx11 dx12'den daha iyi performans verebiliyor. İlk aklıma gelen fifa mesela. Dx12 de bazı anlarda stutter olabiliyor, dx11 de çok daha akıcı. BfV'de mesela dx12 de sorunlu biraz. Dx11 de çok daha akıcı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 26 Eylül 2021; 15:47:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meqlotkobo M kullanıcısına yanıt
    60 fps yerine 30 fps çalıştırın. 60 fps stabil çalışmaz bizim gibi ülkelerde. Ben evde stabil 13 mbps adsl kullanıyorum ve 900p 30 fps olarak nadiren yaşanan anlık görüntü bozulması dışında bir problem yaşamadım. Üstelik ücretsiz üyelik kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 26 Eylül 2021; 15:50:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

    Yani bilmiyorum internet değerlerim gayet iyi ve yeterli olması lazım 60 fps 768p için, 35 mbps vdsl kullanıyorum. Apex Legends oynamak istiyodum ama 30 fpste oynanmaz ki. Ama sağolun yazdınız gene.

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Genelde Nvidia için DX11 daha iyi oluyor AMD için DX12 ama tabi değişebildiği için oyunun adını yazıp karşılaştırmalarına bakıyorum ilk olarak.

  • meqlotkobo M kullanıcısına yanıt
    Online oyunlar tabi 30 fps ile keyif vermez. Zaten bu sistemle online oyunlardan keyif alamazsınız. Çünkü oyunu hem stream ediyorsunuz ve oyunun online sunucularına da bağlanıyorsunuz. Ekstra gecikme sağlar bu. Single oyunlar bu sistemle daha iyi çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 26 Eylül 2021; 16:11:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlginç. AMD RX 5700 kullanan biri olarak ben hep DX11 seçiyorum.   DX12 olarak oynadığım oyunlar, bilgisayarımın bir yerine adını hatırlayamadığım (shader cache olabilir) büyük bir dosya oluşturuyor ve her açışta bunu işliyordu ama DX11'de olmuyor. Hem DX12'nin performans açısından hiçbir olumlu etkisini görmedim, gerçi sonra test etmeyi bırakmıştım belki iyileştirmişlerdir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Bir oyun hem Directx 11 hem Directx 12 seçeneği sunuyorsa hangisini seçiyorsunuz ve neden?

    GTX 1650 ti var ve Directx 11 seçiyorum daha stabil çalışıyor.

  • @XanthiN


    DirectX 11 uzun bir süredir oyunlarda yer alan bir Api fakat günümüz oyunlarında DX12 ve Vulkan desteğinin arttığını görüyoruz. Bunun nedeni bu Apilerin günümüz teknolojilerini entegre etme konusunda daha uygun olması ve oyun motorlarının bu ölçüde daha fazla destek sunması, örneğin yeni neslin öne çıkan teknolojisi olan Ray Tracing kullanan bir oyunda DX12 yada Vulkan mutlaka yer alıyor. Bir oyun DX11 ve DX12 seçeneği sunuyorsa tercih için öncelikle oyunun içerdiği teknolojilerin bu Apilere olan gereksinimi ardından oyun motoru, sürücü optimizasyonu ve oyunun akıcılık olarak hangi Api üzerinden daha iyi bir deneyim sunduğuna bakılarak tercih edilmesi gerekiyor. Bazı oyun motorları DX11 ve DX12 konusunda seçicilerdir. Özellikle DX12 kullanan oyunlardan bazısı bölüm başlangıcında ön bellekleme yaparken bazı motorlarda ise bölüm içerisinde yüklemeler oluyor. Örneğin Unreal Engine 4 oyunlarında DX12 kullanırsanız bir yerden ilk kez geçtiğinizde takılmalar olduğunu fark edersiniz çünkü oyun motoru bölüm içerisinde ön bellekleme yaptığı için oyun sırasında takılmalara yol açar. Bu sorunu tüm UE4 oyunlarında gözlemleriz ve aynı bölgeden tekrar geçtiğinizde ise takılmaların olmadığını gözlemlersiniz. Bu nedenle UE4 oyunlarında gerekmediği sürece DX12 iyi bir deneyim sunmaz. Bir başka oyun motoru olan FrostBite Engine ise DX12 yi pek iyi kullanamayan motorlardan ondada DX12 aktifken sürekli stutter/kekeleme oluşur, DX11 de ise daha akıcı ama daha yüksek işlemci kullanımı görülüyor. Bir başka örnek Ubisoft'un Anvil Next 2.0 oyun motoru, Odyssey, Origins ve Wildlans'ta DX11 kullanıldı ve bu oyunların ortak sorunu çok yüksek işlemci kullanmasıydı fakat oyun motoruna Breakpoint'te Vulkan, Valhalla'da ise DX12 desteği gelince hem performansları arttı hem de işlemci kullanımları epey düzeldi. Bu örnekleri DX11 ve DX12 ikisi arasında tercih yaparken oyun motorunun etkiside olduğunu ifade edebilmek adına paylaştım. 



    Gelelim hangisini kullanmamız gerektiğine, eğer yeni nesil bir kart kullanıyorsanız bu durumda tercihini DX12 yada Vulkan'dan yana kullanın. Bende bu ölçüde RTX 3070 kullandığım için haliyle RT destekli oyunları oynuyorum ve bu durumda DX12 yada varsa Vulkan kullanıyorum. Bu nedenle Nvidia'da DX11, AMD kartlarda DX12 daha iyi diye bir genelleme yapmak ve bu ölçüde tercih etmek sağlıklı bir tercih olmayacaktır. Hangisini kullanmanız gerektiğine bu tarz genellemelere göre değil, kartınızın desteklediği teknolojilere, oyunların içerdiği Ray Tracing,Variable Rate Shading,DX12 ve DX12 Ultimate gibi yeni nesil teknolojilerine göre yapmanız gerekir. Bunlardan yararlanamayan eski nesil bir kart( Nvidia tarafında GTX 1XXX ler ve öncesi,AMD tarafında eşdeğer kartlar) kullanıyorsanız bu durumda DX11 tercih etmek daha iyi bir oyun deneyimi adına doğru tercih olacaktır. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 26 Eylül 2021; 18:18:35 >




  • meqlotkobo M kullanıcısına yanıt

    hocam geforce now speed test yazsanız google'a zaten göreceksiniz global bir sorun o uygulamanın verdiği speed test sonucunun anormal derecede hatalı olması yeni bir olay değil. NVIDIA ayağıyla yapmış o speed test eklentisini, ona takılmayın.


    32mbps hızınızla 30 fps 1080p'de sorunsuz neredeyse sorunsuz oynamanız gerekir. ayarınızı şu şekilde yapmalısınız.




    en alttaki ayar, eğer sorun yaşarsanız açabileceğiniz ama açarsanız drop almayı kabul edeceğiniz bir ayardır. size kalmış açıp açmamak. zira 50 mbps'nin altında hızınız varsa geforce'dan kesinlikle mükemmel bir deneyim beklemeyin.


    bir de bu ayarlarla deneyin. eğer yine sıkıntı olursa sorun konumunuzda veya iss'nizdedir. soruniss'nizin size 32 veriyor gibi gösterip yük altında düşük hız veriyor olması olabilir(bknz kablonet) veya modeminiz, iç tesisatınız sıkıntılıdır.





  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.