Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.165
Cevap
45
Favori
62.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Asıl mesele sürücüler zaten hocam. Mediatek sürücü konusunda özürlü biraz. Yoksa chipleri fena değil.


    Broadcom ise açık kaynak kodlu değil diye biliyorum. Kimse uğraşmak istemiyor.


    En iyisi Qualcomm kalıyor geriye. ath11 sürücüleri şu anda bellek sızıntısı var diyorlar. Yani durduk yere RAM doluyormuş. Ama hallederler yakında bu sorun çözülür.


    Önümüzdeki yıllarda en iyi desteklenecek cihazlardan birisi AX3600 olacak. Üretimi durmasaydı kullanıcılar daha fazla olacağı için geliştiricilerde çok olurdu haliyle daha hızlı ilerlerdi düzeltmeler.

    Mediatek kendi sürücüleri kötü evet ancak açık kaynak mt76 driverı ath9k'dan sonraki en iyi foss driverdır herhalde. Tek sorun bazı çipsetler boot etmek için hala kapalı blob fw istiyor, onların tersine mühendislikle yerine alternatifleri geliştirilirse en iyi platform olabilir.





  • Bununla ugrasana kadar raspberry pi uzerinde oynamak daha kolay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.

    Okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar xiaomi ax1800 kullanıyorlar. Kullanan arkadaşlardan mesh yapan var mıdır acaba. Mesh kalitesi ve hızları konusunda yardım almam gerekiyor.

  • İlgilenen arkadaşlar için aktif olarak kullandığım ürün satılıktır. İlanımı inceleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,


    Linksys EA7300 v1 cihazını kullanıyorum. Openwrt dünyasına ben de girmiş bulunmaktayım. Bazı konularda tecrübelerinize ihtiyacım bulunuyor, yazacağınız her yorum için şimdiden teşekkür ederim.


    1. Konudaki ilk mesaja göre samba (Samba4 server) paylaşımını kurmayı denedim fakat sürecin sonunda ağ üzerinden hdd ye erişmeye çalıştığımda yetki olmadığı için bağlanmamaktadır hatasını alıyorum, samba4'ün windows 10 ilişkisi yüzünden hata alıyor olabilir miyim?


    1. Sadece 802.11n bağlantısını kullanıyorum, maximum transmit power olarak 28 dBm(630 mW) e kadar seçenek çıkıyor. 23 dBm (199 mW) olarak kalsın mı yoksa 28'e çekmeli miyim?

    @0ldskool

  • cakal14 C kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Cihaz hayırlı olsun güle güle kullanın. Estağfurullah diğer herkes gibi elimden kadarıyla foruma katkı sağlamaya çalışıyorum. Bir faydası oluyorsa ne mutlu bana.


    1) Açıkçası samba4 ile tecrübem sıfıra yakın seviyede. Muhtemelen siz benden daha hakimsinizdir konuya. Çünkü ben uzun zaman önce samba kullanmayı bıraktım. samba'dan sonra bir dönem ksmbd kullandım sonra da rpi4 alınca bütün dosya işlerini direkt raspberry pi üzerine geçirdim mutluyum.

    Bir ara cryptolocker zararlıları yayılınca Microsoft Windows içindeki smb v1'i devre dışı bırakacak güncellemeler yayınlamıştı. Windows 10'daki authentication sorunu için kontrol edebileceğiniz ilk şey samba server'da SMB v2'yi minimum protokol olarak göstermeniz olabilir. /etc/samba/smb.conf.template altına min protocol = SMB2 satırı var mı ona bakabilirsiniz. Eğer yoksa, min protocol = SMB2 satırını ekleyip servisi yeniden başlatıp tekrar bağlanmayı deneyebilirsiniz.



    2) Ev içinde WiFi sinyali yeterli geliyorsa sinyal gücünü yükseltmenize gerek yok. Hatta ihtiyacınıza göre gücü daha da kısabilirsiniz. Neticede komşularınızın veya sokaktaki insanların sinyalinizi görmesine gerek yok. Hem güvenlik bakımından da minimum güç daha iyi olur.





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Deneyeceğim, teşekkür ederim.

  • Selamlar @cakal14 hocam ,

    Linksys EA7300 cihazınız hayırlı olsun. Samba 4 kurunca ben de bazı cihazlarla servera erişemiyorum. Aslında @0ldskool hocamın bahsettiği gibi artık sambayı bırakmak istiyorum ama android tv de bulunan Nova player uygulamasından vazgeçemiyorum, o uygulama samba 36 destekliyor ama samba4 ile router a bağlanamadım bir türlü. O yüzden rom u da güncellemiyorum bir süredir. Yani kısacası ben de samba4 ile anlaşamıyorum


    Adım adım çözmeye çalışın. Öncelikle server a windows yüzünden mi bağlanamıyorsunuz ona bakın bence. Örneğin cep telefonundaki bir uygulama ile bağlanmaya çalıştığınızda da aynı şekilde yetki sorunu yaşıyor musunuz.

  • mir3g satiliktir


    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mir3g--152437607

  • Dostlar selam, uzun bir aradan sonra artık samba4 sorununu çözmüş bulunmaktayım. Hem windows10 da hemde android telefonda iki farklı samba client uygulamasıyla test ettim sorunsuz çalışıyor. Gönül rahatlığıyla artık Openwrt son sürümlere geçebiliriz. Anlatımımda eksikler olabilir eğer sorun çıkarsa yazabilirsiniz yardımcı olurum.


    Öncelikle cihazınızı mutlaka sıfırlayın internet bağlantısını yapın ve kuruluma geçelim:


    Putty ile aşağıdaki komutları girin:

    opkg update

    opkg install kmod-usb-storage

    opkg install kmod-usb-storage-extras

    opkg install kmod-usb-storage-uas

    opkg install usbutils

    opkg install block-mount

    opkg install ntfs-3g

    opkg install kmod-fs-ext4

    opkg install samba4-server

    opkg install luci-app-samba4

    reboot

    (benim sistemimde bu eklentiler yeterliydi siz eski anlatımdaki diğer eklentilere ihtiyaç duyuyorsanız onlarıda kurabilirsiniz) (bağlı disklerin ext4 olarak formatlanmasını tavsiye ederim linuxta en hızlı stabil çalışan budur)


    System/mount points sekmesine girip bağlı olan diski "enable" yapıp mount point kısmına custom deyip /mnt/sda1 yazın, ve kaydedin. Artık Mounted file systems kısmında diskin gözükmesi lazım.


    Şimdi Services sekmesinden Network Shares kısmına gelin


    En üstteki Interface kısmında LAN seçin.


    En alttaki Shared Directories kısmında Add tıklayın ve


    Name kısmına yedek yazın (yedek yerine istediğinizi yazabilirsiniz fakat aşağıdaki yedek yazan tüm komutlar değişecek)

    Path kısmına /mnt/sda1

    Allow Guest kutucuğunu kaldırın

    Create mask kısmını 0777 olarak değiştirin ve Save & Apply tıklayın.


    WinSCP ile mnt klasörüne sağ tıklayıp özelliklere girin 0777 olacak şekilde tüm izinleri verin, alt klasörler dahil olacak kutucuğuda işaretleyin.


    etc/passwd dosyasını açın ve aşağıdaki komutu ekleyin (isim yerini kendiniz belirleyin):

    isim:*:1000:65534:isim:/var:/bin/false


    Putty ile aşağıdaki komutu girin ve ardından şifreyi girin (isim yerini yukarda belirttiğiniz ismi girin):

    smbpasswd -a isim


    service samba4 restart


    Şimdi Luci web arayüzünde tekrar Network Shares kısmına gelin,


    Allowed users kısmına yukarda yazdığınız ismi yazın ve Save & Apply tıklayın.


    Windowsta herhangi bir klasördeyken, soldaki Ağ üzerine sağ tıklayın, Ağ sürücüsüne bağlan deyin. (Eskisindeki gibi Ağ'a tıklayıp beklemeyin boşuna çünkü gözükmüyor gözüksede bağlanmaz)





    Klasör kısmına \\192.168.1.1\yedek yazın, ve alttaki Farklı kimlik bilgileri kullanarak bağlan kutucuğunu işaretleyin.





    Son dediğinizde kullanıcı adı kısmına isim ve parola kısmını girin. Bir defa daha tekrarlatacak sorun değil tekrar şifreyi girin. TAMAMDIR.


    Birdahaki seferde üstteki dosya arama kısmının solundaki yere \\192.168.1.1\yedek yazmanız yeterli. Bu klasör açıkken sol üstteki Hızlı erişime sağ tıklayın ve sabitleyin. Böylelikle tek tıklamayla ulaşabilirsiniz. Ağ sürücüsüne bağlanmayı kesebilirsiniz.





    Windows10 da windows özelliklerini ekle veya kaldırdaki CIFS smb1 kutucuğunu artık açmamıza gerek yok. Açtıysanız kapatabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 11 Temmuz 2022; 23:39:40 >




  • @altuntepe2 hocam iyi haber için teşekkürler. En yakın zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık.

  • Selamlar,

    Mi Router 3G kullanıyorum, @0ldskool hocam sayesinde başarılı bir şekilde çalışıyor. Software menüsünden kismet yüklüyorum ama çalıştıramıyorum. Web UI olduğu söyleniyor ama bir türlü başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, uzun zamandır x86 routerda ve zyxel NSA325 nas depolama cihazında 19.07 sürümde takılı kalmıştım sırf samba yüzünden.. Sadece AP cihazlarını güncelliyordum. Bu sayede artık hepsini son sürüme geçirebileceğim. Sizin bu konunuz bana çok faydalı oldu, samba kurulumunu sayenizde yapabilmiştim. Asıl ben teşekkür ederim.

  • @altuntepe2 hocam merhabalar. Sistemi 22.03.0-rc5 e yükseltip samba4 ü denedim ama bir türlü diski tanıtamadım. Sanırım sorun samba4 ile ilgili değil. Sorun yeni çekirdek sürümünde dosya sistemleriyle ilgili yapılan bir değişiklikten kaynaklanıyor.


    Uğraşırken bir şey fark ettim.


    Menüdeki System/Mount Points sayfasında


    Mounted file systems

    ve

    Mount Points


    adında iki bölüm var.




    Eğer takılı olan usb disk üstteki Mounted file systems bölümünde yer alıyorsa, FTP ile router a bağlandığınızda /mnt/sda1 klasörü altında tüm USB disk içeriğini görebiliyorsunuz. Ancak Mounted file systems bölümünde görünmüyorsa kesinlikle ne FTP ile ne de Samba3.6 yada Samba4 servislerinde disk içeriğini göremiyorsunuz. 19.07 ye kadar olan sürümlerde USB disk hem Mounted file systems hem de Mount Points bölümünde görünüyor ama 21 ve 22 kurduğumda alttaki Mount Points bölümünde yer alıyor ve diskin içeriğine hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Mevcut diskim NTFS olduğu için ext4 formatlı bir disk takıp yeni versionda onu da denedim ama sonuç alamadım.


    Sizden ricam menüdeki System/Mount sayfasına bir bakar mısınız diskiniz Mounted file systems altında yer alıyor mu? Hatta daha iyi anlamam için ekran resmi gönderebilirseniz sevinirim.





  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, ben elimde yedek tuttuğum sadece testlerde kullandığım Zyxel NBG6716 ile ilk olarak deniyorum, sorun çıkmazsa asıl kullandığım cihazlara kuruyorum. Bahsettiğiniz mount edilmeme olayı bende olmadı, usb diski öncesinde ext4 olarak formatlayıp denedim çünkü linuxta en stabil sorunsuz çalışan dosya sistemi.


    Kullanıdığım NAS cihazı NSA325 openwrt 19.07.10 sürüm kurulu ve samba 4 çalıştırıyor sorunsuz anlattığım şekilde. Ekran görüntülerini paylaşayım:





    Fakat 21.02.3 veya 22.03.0 sürümlerinde samba ile değişik bir sorun yaşadım. Windowsta bağlanıyor dosyaları görüyor fakat okuma veya kopyalama işlemi yapmaya çalıştığımda donup kalıyor. Sorunun ne olduğunu anlamadım, aklıma gelenler yeni openwrt ile DSA sistemine geçmiş olmaları veya Firewall4 sistemine geçmiş olmaları veya NSA325'in u-boot ile ilgili bir sıkıntısı sebebiyle olabileceği gibi şeyler var. Henüz x86 router'a fırsat bulup güncel openwrt kurup deneyimlemedim. Ama onda sorun çıkaracağını sanmıyorum çünkü dediğim gibi NBG6716'da hiçbir sorun olmadan güncel 22.03.0 kurulu ve samba4 sorunsuz çalışıyor.


    Sizin cihazınızda da buna benzer bir sorun olabilir açıkcası. Deneme yanılma yöntemi ile asıl sorunun ne olduğunu bulmak lazım, sorunun samba4 kaynaklı olmadığını düşünüyorum.


    opkg install kmod-fs-ext4

    Yukardaki eklentiyi kurmadan evvel ext4 formatlı diski bende mount ettiğimde yukarda gözükmüyordu. Yani sizin diskinizin mount edilememe sebebi bağlamaya çalıştığınız diskin hangi formatta olduğuyla bir ilgisi olabilir.



    Yusuf Altuntepeyoutube
    Zyxel NSA325 (Openwrt 19.07.10) Samba4 Hız ve İşlemci Kullanımı
    https://www.youtube.com/watch?v=18-6GUUZ3i0&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 19 Temmuz 2022; 1:34:4 >




  • Teşekkürler @altuntepe2 hocam. Dediğiniz gibi deneme yanılma yöntemi ile sorunun kaynağını bulmaya çalışacağım artık:) En azından şunu anladım ki an itibariyle asıl sorunum Samba4 değil. Samba4 sonradan sorun olsa da olmasa da önceliğim diski filesysteme doğru şekilde mount etmem. Bir çözüm bulursam yazarım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Ne yaptınız halledebildinizmi hocam sorununuzu? Ben Router'a da kurulum yaptım şu anda 22.03 sürümlerinde Transmission çalışmıyor Wolfssl paketi ile ilgili bir sıkıntıdan dolayı sanırım. 21.02.3 sürümünü kurdum şu anda Routerda Samba4 sorunsuz çalışıyor.


    Ek olarak NSA325 NAS depolamada alabildiğim hız 500 megabit indirme, 300 megabit yüklemeydi. Samba üzerinde aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğim ayarı etkinleştirince 950 megabit indirme, 500 megabit yükleme hızına çıktı cihaz :)) x86 ile zaten sorun yok bu ayarı açmasam bile simetrik 950 megabit alıyorum. Aklınızda bulunsun işlemcisi yetmeyen cihazlarda bu ayarı açıp bir deneyin..







  • @altuntepe2 hocam ilgin için sağol. Ne yazık ki olmadı. Ben şu anda Zyxel NBG6617 kullanıyorum. Aslında cihazın donanım kalitesi, wifi ve diğer tüm özelliklerinden son derece memnunum ama samba4 konusunda bi türlü yüzümü güldürmedi :)


    Openwrt 19.7 yüklediğimde


    kmod-usb-storage

    kmod-usb-storage-uas

    usbutils

    block-mount

    ntfs-3g


    gibi paketleri kurunca hiçbirşey yapmadan Mounted File Systems bölümünde bağlı olan tüm diskleri görüyorum. Ama 21 veya 22 versionu yüklediğimde diskler görünmüyor. Mutlaka bir sebebi var ama henüz zaman ayırıp da bakamadım. Fikri olan varsa her şeyi denemeye hazırım. Eğer yükleyebilirsem force synchronus tikini açacağım ama henüz o aşamaya gelemedim :(

  • @0ldskool hocam sizde NBG6617 var mıydı. Sanki öyle bişey hatırlıyorum. Çözüm için sizin fikriniz var mı.

  • ysonmezer kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam maalesef bende bu cihaz yok şu anda. Eksik paket kurulmuş olabilir mi acaba? Benim USB için kullandığım paketlerin kısa listesini ekleyeyim.


    e2fsprogs

    hdparm

    kmod-fs-ext4

    kmod-fs-f2fs

    kmod-usb-core

    kmod-usb-ohci

    kmod-usb-storage

    kmod-usb-storage-uas

    kmod-usb2

    kmod-usb3

    libblkid

    usbutils


    Alıntı

    metni:
    opkg update && opkg install e2fsprogs hdparm kmod-fs-ext4 kmod-fs-f2fs kmod-usb-core kmod-usb-ohci kmod-usb-storage kmod-usb-storage-uas kmod-usb2 kmod-usb3 libblkid usbutils



    Ayrıca full bir listem var diğer konuda paylaştığım. O paketl erle transmission+ksmbd'yi(samba alternatifi çok ufak bir paket) sorunsuzca kullanıyorum. USB ile alakalı benim atladığım bir şey varsa orada vardır kontrol etmekte fayda olabilir. Saygılar.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153142250





  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.